Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Macon ATEE

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Macon ATEE's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν θέλεις φίλε apanton μπες στο http://monosimacon.blogspot.com/ όπου υπάρχουν αυτά αναλυτικά.
  2. Φίλε JO, σαφώς είναι υγροποίηση και σαφέστατα η θερμομόνωση από την εσωτερική πλευρά μπορεί να είναι 100% λύση, τουλάχιστον λειτουργικά (άλλο το αισθητικό μέρος). Χρησιμοποίησε ένα θερμομονωτικό υλικό με πολύ μικρό συντελεστή διάχυσης υδρατμών όπως η εξηλασμένη πολυστερίνη. Εάν θέλεις και λεπτομέρειες, πάνε στο http://monosimacon.blogspot.com , βάλε στο ψαχτήρι τη λέξη "συμπύκνωση" και θα βρεις καμιά δεκαριά άρθρα που αναλύουν και τεκμηριώνουν πλήρως το φαινόμενο και προτείνουν τις δυνατές λύσεις.
  3. Λίγο πριν από την ανατολή του 2009, σας ευχόμαστε να είστε όλοι δυνατοί, με καθαρό μυαλό και ζεστή ψυχή. Είθε η αλληλοβοήθεια, η ανιδιοτελής προσφορά και η ομορφιά της ψυχής να θριαμβεύσουν απέναντι στις συμπεριφορές βιτρίνας, την επιφανειακότητα των σχέσεων και τον εγωκεντρισμό.
  4. Αρχικά στέλνουμε τις θερμότερες και ειλικρινέστερες ευχές μας για τη νέα χρονιά σε όλα τα μέλη του forum. Συμβάλλοντας στον περιρρέοντα προβληματισμό των ημερών, του αφιερώνουμε 4 αναρτήσεις στο http://monosimacon.blogspot.com/ . Σας ευχαριστούμε για τη πολύ καλή και εποικοδομητική συντροφιά σας μέσα στο 2008.
  5. Candus, το max κενό, όπως λέει ο mastorakos, ορίζεται θεωρητικά από σένα. Πρακτικά όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις πάνω από 7εκ. και max 10εκ. Εάν εξαιρέσουμε ειδικές περιπτώσεις - όπως π.χ. τα συρόμενα που αναφέρει ο daktima - το κενό εξυπηρετεί στο να φιλοξενήσει τη θερμομόνωση - ηχομόνωση. Κανόνας: Ποτέ δεν αφήνουμε κενό ανάμεσα στη μόνωση και την εσωτερική τοιχοποιία (για λόγους θερμομόνωσης). Από θερμομονωτική άποψη δεν υπάρχει λόγος να αφεθεί απλήρωτο κενό μεταξύ των τοιχοποιιών. Μόνο όταν υπάρχει απαίτηση για αεριζόμενη πρόσοψη, οπότε θα μείνει κενό μεταξύ της μόνωσης και της εξωτερικής τοιχοποιίας. Από ηχομονωτικής πλευράς επίσης δεν υπάρχει λόγος να αφεθεί απλήρωτο κενό μεταξύ των τοιχοποιιών. Εάν σας ενδιαφέρει η ηχομόνωση - που πρέπει - μη χρησιμοποιείτε σκληρά αφρώδη υλικά αλλά ινώδη, πυκνότητας 50-75gr/m3.
  6. Liselef, υπάρχει σίγουρα θέμα υγρασίας που κινείται με τριχοειδή απορρόφηση. Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν: - είτε σε ισόγεια - υπόγεια σπίτια λόγω ανιούσας υγρασίας - είτε πίσω από υγρά δωμάτια: μπάνια, πλυσταριά κι ενίοτε WC, κουζίνες κλπ. Ρίξε μια ματιά για μία πλήρη ανάλυση του φαινομένου στην τελευταία ανάρτηση του http://maconwaterproofing.blogspot.com. Θα εξασκήσεις και τα αγγλικά σου. Το χρώμα στο νερό το δίνει η σκουριά κάποιου μεταλλικού σωλήνα. Ψάξε και θα τον βρεις! Το νερό περνώντας μέσα από τα δομικά στοιχεία παρασύρει άλατα, σκουριές και υδρολυόμενα συνθετικά (π.χ. ρητίνες οξικού πολυβινυλίου) και τα μεταφέρει στην επιφάνεια. Το λάδι δεν μπορεί να το διαλύσει και να το μεταφέρει. Αυτή την εικόνα την έχω δει πολλές φορές και σχεδόν πάντα επρόκειτο για σκουριά. Εντόπισέ μου την πηγή του νερού για να σου προτείνω την ενδεδειγμένη λύση.
  7. Φίλε Sundance, αν θέλεις, διάβασε τις εξής αναρτήσεις στο http://monosimacon.blogspot.com: Από 9/6/2008: "Δάπεδα υπογείων και φράγματα υδρατμών" Από 22/9/2008: "Αποστραγγιστική μεμβράνη σαν φράγμα υδρατμών" Θερμομόνωση κάτω από τις εδαφόπλακες δε χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα. Εγώ δεν έχω δει σχεδόν ποτέ. Αν όμως χρησιμοποιηθεί, τότε προτιμάται η εξηλασμένη πολυστυρόλη δαπέδων πάχους 30mm. Μπαίνει κάτω ακριβώς από το φράγμα υδρατμών. Επειδή σε ενδιαφέρουν πολύ αυτά τα θέματα, θα σου πρότεινα να διαβάσεις τη σειρά "Οδηγός στεγανοποίησης" που άρχισε να αναρτάται αυτή την εβδομάδα τόσο στο ελληνόφωνο blog όσο και στο αγγλόφωνο blog http://maconwaterproofing.blogspot.com. Eupalinos, τα σχόλιά σου είναι πολύ πετυχημένα. Έχεις κάποια εξειδίκευση σε δομοφυσική ή κάτι ανάλογο;
  8. Μια σύντομη παρέμβαση: Ως κριτήριο για το διαχωρισμό των στεγών σε θερμές ή ψυχρές χρησιμοποιείται η θέση της θερμομονωτικής στρώσης. Στις θερμές στέγες η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται στο επίπεδο των αμειβόντων και ο υποκείμενος χώρος μπορεί δυνητικά να χρησιμοποιηθεί ως χώρος διαβίωσης. Στις ψυχρές στέγες που διαχωρίζονται περαιτέρω σε αεριζόμενες και μη η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται οριζόντια, πάνω ακριβώς από τους χώρους διαβίωσης (δηλαδή στο ταβάνι). Υπάρχουν δύο αναρτήσεις στο http://monosimacon.blogspot.com στις 29/10/2008 για θερμή και ψυχρή στέγη αντίστοιχα.
  9. Sundance, ετοιμάζεις βιβλίο οικοδομικής; Δύο - τρία σχόλια: 1. Οι ρύσεις μπορούν να μπαίνουν πάνω ή κάτω από την θερμομόνωση ανάλογα με την περίπτωση. 2. Πρέπει όμως να μπαίνουν πάντα κάτω από την στεγανοποίηση. 3. Τα ασφαλτόπανα γενικώς δεν μπαίνουν απ' ευθείας πάνω στα θερμομονωτικά υλικά, τουλάχιστον αυτά που χρησιμοποιούμε στα δώματα στην Ελλάδα, δηλαδή διογκωμένη ή εξηλασμένη πολυστερίνη. Συνήθως μεσολαβεί η στρώση ρύσεων (συμβατική μόνωση). Για τη διαδοχή των στρώσεων δε θα κάνω σχόλια γιατί είναι πολυπαραμετρική και υπάρχουν εξαιρέσεις πάνω στις εξαιρέσεις.
  10. Φίλε Θάνο, τα ασφαλτόπανα είναι κατασκευασμένα για να αντιμετωπίζουν τέτοια ενδεχόμενα! Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν πολλές ποιότητες ασφαλτοπάνων! Εάν θέλεις, στείλε μου ένα email με τον τύπο του ασφαλτοπάνου που χρησιμοποίησες και θα σου δώσω ακριβείς πληροφορίες. Εάν θέλεις, ρίξε μια ματιά στο http://monosimacon.blogspot.com στην από 21/4/08 ανάρτηση με θέμα "Στεγανοποίηση δωμάτων με ασφαλτόπανο (6) / Κλίσεις".
  11. Φίλε Θάνο, τα ασφαλτόπανα είναι κατασκευασμένα για να αντιμετωπίζουν τέτοια ενδεχόμενα! Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν πολλές ποιότητες ασφαλτοπάνων! Εάν θέλεις, στείλε μου ένα email με τον τύπο του ασφαλτοπάνου που χρησιμοποίησες και θα σου δώσω ακριβείς πληροφορίες. Εάν θέλεις, ρίξε μια ματιά στο http://monosimacon.blogspot.com στην από 21/4/08 ανάρτηση με θέμα "Στεγανοποίηση δωμάτων με ασφαλτόπανο (6) / Κλίσεις".
  12. Εάν αφεθεί κενό σε διπλή τοιχοποιία, πρέπει να αφήνεται προς τα έξω σε κάθε περίπτωση! Διαφορετικά θα υπάρχει ένα φιλέτο κρύου αέρα μπροστά από τη θερμομόνωση. Επίσης εάν αφεθεί τέτοιο κενό, θα πρέπει να προβλεφθούν οπές αερισμού στο επάνω και κάτω μέρος του εξωτερικού κελύφους. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη! Θα γέμιζα όλο το κενό της τοιχοποιίας με πλάκες πετροβάμβακα ή τέλος πάντων, με το επιλεχθέν θερμομονωτικό υλικό. Δεν απορρίπτω την αεριζόμενη πρόσοψη! Απλώς λέω ότι ίσως είναι πλεονασμός για τα δεδομένα της Ελλάδας! Σίγουρα από δομοφυσική άποψη είναι πιο άρτια λύση!
  13. Έχω κάνει μια σύντομη ανάρτηση για τα φράγματα υδρατμών. Είναι αφιερωμένη σε sundance, eupalinos και Χάρη και συνοδεύεται από την εκτίμησή μου. http://monosimacon.blogspot.com Sundance, όσον αφορά την τελευταία σου ανάρτηση με το "δάπεδα" εννοείς δώματα; Αν ναι, η απάντηση έχει ως εξής: - τα τσιμεντοειδή δε θεωρούνται φράγματα υδρατμών και δε χρησιμοποιούνται ως τέτοια - η πρακτική στην Ελλάδα είναι η χρήση δύο στρώσεων ασφαλτικού γαλακτώματος σαν Φ.Υ. Αυτή η πρακτική, βέβαια, είναι λανθασμένη διότι το ασφαλτικό γαλάκτωμα δεν αποτελεί φράγμα υδρατμών για πολλούς λόγους. Έτσι δημιουργεί μάλλον παρά λύνει προβλήματα. Οι υδρατμοί το διαπερνούνε, υγροποιούνται κι εγκλωβίζονται ανάμεσά του και στο ασφαλτόπανο. Η άποψή μου είναι να μην μπαίνει φράγμα υδρατμών ή, εάν μπαίνει, η διαπερατότητά του σε υδρατμούς να είναι μικρότερη από αυτή της στεγανωτικής μεμβράνης (ασφαλτόπανο κλπ.).
  14. Φίλε Marilk, βαφή σε υπάρχοντα πλακίδια μπορεί να γίνει με τα αντιμικροβιακά χρώματα της Liquid Plastics: Steridex - Sterisheen - Steriglaze. Για τιμές μπορείς να ψάξεις στο http://www.macon.gr/Uploads/timo_2008_part02.pdf , σελ. 21. Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες τηλεφώνησε μας ή στείλε κάποιο email.
  15. Στο http://monosimacon.blogspot.com/ έχει αρχίσει μια σειρά αναρτήσεων με γενικό θέμα: "Βασικές αρχές δομικής φυσικής". Μπορείτε να εντοπίσετε όλες τις σχετικές αναρτήσεις βάζοντας στο ψαχτήρι του blog τα αρχικά: Β.Α.Δ.Φ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.