Μετάβαση στο περιεχόμενο

Macon ATEE

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Macon ATEE

  1. Αν θέλεις φίλε apanton μπες στο http://monosimacon.blogspot.com/ όπου υπάρχουν αυτά αναλυτικά.
  2. Φίλε JO, σαφώς είναι υγροποίηση και σαφέστατα η θερμομόνωση από την εσωτερική πλευρά μπορεί να είναι 100% λύση, τουλάχιστον λειτουργικά (άλλο το αισθητικό μέρος). Χρησιμοποίησε ένα θερμομονωτικό υλικό με πολύ μικρό συντελεστή διάχυσης υδρατμών όπως η εξηλασμένη πολυστερίνη. Εάν θέλεις και λεπτομέρειες, πάνε στο http://monosimacon.blogspot.com , βάλε στο ψαχτήρι τη λέξη "συμπύκνωση" και θα βρεις καμιά δεκαριά άρθρα που αναλύουν και τεκμηριώνουν πλήρως το φαινόμενο και προτείνουν τις δυνατές λύσεις.
  3. Λίγο πριν από την ανατολή του 2009, σας ευχόμαστε να είστε όλοι δυνατοί, με καθαρό μυαλό και ζεστή ψυχή. Είθε η αλληλοβοήθεια, η ανιδιοτελής προσφορά και η ομορφιά της ψυχής να θριαμβεύσουν απέναντι στις συμπεριφορές βιτρίνας, την επιφανειακότητα των σχέσεων και τον εγωκεντρισμό.
  4. Αρχικά στέλνουμε τις θερμότερες και ειλικρινέστερες ευχές μας για τη νέα χρονιά σε όλα τα μέλη του forum. Συμβάλλοντας στον περιρρέοντα προβληματισμό των ημερών, του αφιερώνουμε 4 αναρτήσεις στο http://monosimacon.blogspot.com/ . Σας ευχαριστούμε για τη πολύ καλή και εποικοδομητική συντροφιά σας μέσα στο 2008.
  5. Candus, το max κενό, όπως λέει ο mastorakos, ορίζεται θεωρητικά από σένα. Πρακτικά όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις πάνω από 7εκ. και max 10εκ. Εάν εξαιρέσουμε ειδικές περιπτώσεις - όπως π.χ. τα συρόμενα που αναφέρει ο daktima - το κενό εξυπηρετεί στο να φιλοξενήσει τη θερμομόνωση - ηχομόνωση. Κανόνας: Ποτέ δεν αφήνουμε κενό ανάμεσα στη μόνωση και την εσωτερική τοιχοποιία (για λόγους θερμομόνωσης). Από θερμομονωτική άποψη δεν υπάρχει λόγος να αφεθεί απλήρωτο κενό μεταξύ των τοιχοποιιών. Μόνο όταν υπάρχει απαίτηση για αεριζόμενη πρόσοψη, οπότε θα μείνει κενό μεταξύ της μόνωσης και της εξωτερικής τοιχοποιίας. Από ηχομονωτικής πλευράς επίσης δεν υπάρχει λόγος να αφεθεί απλήρωτο κενό μεταξύ των τοιχοποιιών. Εάν σας ενδιαφέρει η ηχομόνωση - που πρέπει - μη χρησιμοποιείτε σκληρά αφρώδη υλικά αλλά ινώδη, πυκνότητας 50-75gr/m3.
  6. Liselef, υπάρχει σίγουρα θέμα υγρασίας που κινείται με τριχοειδή απορρόφηση. Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν: - είτε σε ισόγεια - υπόγεια σπίτια λόγω ανιούσας υγρασίας - είτε πίσω από υγρά δωμάτια: μπάνια, πλυσταριά κι ενίοτε WC, κουζίνες κλπ. Ρίξε μια ματιά για μία πλήρη ανάλυση του φαινομένου στην τελευταία ανάρτηση του http://maconwaterproofing.blogspot.com. Θα εξασκήσεις και τα αγγλικά σου. Το χρώμα στο νερό το δίνει η σκουριά κάποιου μεταλλικού σωλήνα. Ψάξε και θα τον βρεις! Το νερό περνώντας μέσα από τα δομικά στοιχεία παρασύρει άλατα, σκουριές και υδρολυόμενα συνθετικά (π.χ. ρητίνες οξικού πολυβινυλίου) και τα μεταφέρει στην επιφάνεια. Το λάδι δεν μπορεί να το διαλύσει και να το μεταφέρει. Αυτή την εικόνα την έχω δει πολλές φορές και σχεδόν πάντα επρόκειτο για σκουριά. Εντόπισέ μου την πηγή του νερού για να σου προτείνω την ενδεδειγμένη λύση.
  7. Φίλε Sundance, αν θέλεις, διάβασε τις εξής αναρτήσεις στο http://monosimacon.blogspot.com: Από 9/6/2008: "Δάπεδα υπογείων και φράγματα υδρατμών" Από 22/9/2008: "Αποστραγγιστική μεμβράνη σαν φράγμα υδρατμών" Θερμομόνωση κάτω από τις εδαφόπλακες δε χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα. Εγώ δεν έχω δει σχεδόν ποτέ. Αν όμως χρησιμοποιηθεί, τότε προτιμάται η εξηλασμένη πολυστυρόλη δαπέδων πάχους 30mm. Μπαίνει κάτω ακριβώς από το φράγμα υδρατμών. Επειδή σε ενδιαφέρουν πολύ αυτά τα θέματα, θα σου πρότεινα να διαβάσεις τη σειρά "Οδηγός στεγανοποίησης" που άρχισε να αναρτάται αυτή την εβδομάδα τόσο στο ελληνόφωνο blog όσο και στο αγγλόφωνο blog http://maconwaterproofing.blogspot.com. Eupalinos, τα σχόλιά σου είναι πολύ πετυχημένα. Έχεις κάποια εξειδίκευση σε δομοφυσική ή κάτι ανάλογο;
  8. Μια σύντομη παρέμβαση: Ως κριτήριο για το διαχωρισμό των στεγών σε θερμές ή ψυχρές χρησιμοποιείται η θέση της θερμομονωτικής στρώσης. Στις θερμές στέγες η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται στο επίπεδο των αμειβόντων και ο υποκείμενος χώρος μπορεί δυνητικά να χρησιμοποιηθεί ως χώρος διαβίωσης. Στις ψυχρές στέγες που διαχωρίζονται περαιτέρω σε αεριζόμενες και μη η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται οριζόντια, πάνω ακριβώς από τους χώρους διαβίωσης (δηλαδή στο ταβάνι). Υπάρχουν δύο αναρτήσεις στο http://monosimacon.blogspot.com στις 29/10/2008 για θερμή και ψυχρή στέγη αντίστοιχα.
  9. Sundance, ετοιμάζεις βιβλίο οικοδομικής; Δύο - τρία σχόλια: 1. Οι ρύσεις μπορούν να μπαίνουν πάνω ή κάτω από την θερμομόνωση ανάλογα με την περίπτωση. 2. Πρέπει όμως να μπαίνουν πάντα κάτω από την στεγανοποίηση. 3. Τα ασφαλτόπανα γενικώς δεν μπαίνουν απ' ευθείας πάνω στα θερμομονωτικά υλικά, τουλάχιστον αυτά που χρησιμοποιούμε στα δώματα στην Ελλάδα, δηλαδή διογκωμένη ή εξηλασμένη πολυστερίνη. Συνήθως μεσολαβεί η στρώση ρύσεων (συμβατική μόνωση). Για τη διαδοχή των στρώσεων δε θα κάνω σχόλια γιατί είναι πολυπαραμετρική και υπάρχουν εξαιρέσεις πάνω στις εξαιρέσεις.
  10. Φίλε Θάνο, τα ασφαλτόπανα είναι κατασκευασμένα για να αντιμετωπίζουν τέτοια ενδεχόμενα! Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν πολλές ποιότητες ασφαλτοπάνων! Εάν θέλεις, στείλε μου ένα email με τον τύπο του ασφαλτοπάνου που χρησιμοποίησες και θα σου δώσω ακριβείς πληροφορίες. Εάν θέλεις, ρίξε μια ματιά στο http://monosimacon.blogspot.com στην από 21/4/08 ανάρτηση με θέμα "Στεγανοποίηση δωμάτων με ασφαλτόπανο (6) / Κλίσεις".
  11. Φίλε Θάνο, τα ασφαλτόπανα είναι κατασκευασμένα για να αντιμετωπίζουν τέτοια ενδεχόμενα! Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν πολλές ποιότητες ασφαλτοπάνων! Εάν θέλεις, στείλε μου ένα email με τον τύπο του ασφαλτοπάνου που χρησιμοποίησες και θα σου δώσω ακριβείς πληροφορίες. Εάν θέλεις, ρίξε μια ματιά στο http://monosimacon.blogspot.com στην από 21/4/08 ανάρτηση με θέμα "Στεγανοποίηση δωμάτων με ασφαλτόπανο (6) / Κλίσεις".
  12. Εάν αφεθεί κενό σε διπλή τοιχοποιία, πρέπει να αφήνεται προς τα έξω σε κάθε περίπτωση! Διαφορετικά θα υπάρχει ένα φιλέτο κρύου αέρα μπροστά από τη θερμομόνωση. Επίσης εάν αφεθεί τέτοιο κενό, θα πρέπει να προβλεφθούν οπές αερισμού στο επάνω και κάτω μέρος του εξωτερικού κελύφους. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη! Θα γέμιζα όλο το κενό της τοιχοποιίας με πλάκες πετροβάμβακα ή τέλος πάντων, με το επιλεχθέν θερμομονωτικό υλικό. Δεν απορρίπτω την αεριζόμενη πρόσοψη! Απλώς λέω ότι ίσως είναι πλεονασμός για τα δεδομένα της Ελλάδας! Σίγουρα από δομοφυσική άποψη είναι πιο άρτια λύση!
  13. Έχω κάνει μια σύντομη ανάρτηση για τα φράγματα υδρατμών. Είναι αφιερωμένη σε sundance, eupalinos και Χάρη και συνοδεύεται από την εκτίμησή μου. http://monosimacon.blogspot.com Sundance, όσον αφορά την τελευταία σου ανάρτηση με το "δάπεδα" εννοείς δώματα; Αν ναι, η απάντηση έχει ως εξής: - τα τσιμεντοειδή δε θεωρούνται φράγματα υδρατμών και δε χρησιμοποιούνται ως τέτοια - η πρακτική στην Ελλάδα είναι η χρήση δύο στρώσεων ασφαλτικού γαλακτώματος σαν Φ.Υ. Αυτή η πρακτική, βέβαια, είναι λανθασμένη διότι το ασφαλτικό γαλάκτωμα δεν αποτελεί φράγμα υδρατμών για πολλούς λόγους. Έτσι δημιουργεί μάλλον παρά λύνει προβλήματα. Οι υδρατμοί το διαπερνούνε, υγροποιούνται κι εγκλωβίζονται ανάμεσά του και στο ασφαλτόπανο. Η άποψή μου είναι να μην μπαίνει φράγμα υδρατμών ή, εάν μπαίνει, η διαπερατότητά του σε υδρατμούς να είναι μικρότερη από αυτή της στεγανωτικής μεμβράνης (ασφαλτόπανο κλπ.).
  14. Φίλε Marilk, βαφή σε υπάρχοντα πλακίδια μπορεί να γίνει με τα αντιμικροβιακά χρώματα της Liquid Plastics: Steridex - Sterisheen - Steriglaze. Για τιμές μπορείς να ψάξεις στο http://www.macon.gr/Uploads/timo_2008_part02.pdf , σελ. 21. Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες τηλεφώνησε μας ή στείλε κάποιο email.
  15. Στο http://monosimacon.blogspot.com/ έχει αρχίσει μια σειρά αναρτήσεων με γενικό θέμα: "Βασικές αρχές δομικής φυσικής". Μπορείτε να εντοπίσετε όλες τις σχετικές αναρτήσεις βάζοντας στο ψαχτήρι του blog τα αρχικά: Β.Α.Δ.Φ.
  16. Έχουμε ήδη κάνει πάνω από 100 αναρτήσεις με θέμα τη στεγανοποίηση στο http://maconwaterproofing.blogspot.com/ . Κανένα σχόλιο; Κάποια υπόδειξη; Θα το εκτιμούσαμε αφάνταστα!
  17. Φίλε Κ.Κ αν και το 5άρι Dow είναι θερμομονωτικά επαρκές έχει μπει σε λάθος θέση και ορθώς βάζεις δεύτερη θερμομονωτική στρώση. Για να επιλέξουμε τη στεγανοποίηση τώρα και να καθορίσουμε σωστά την διαδοχή των στρώσεων γνώρισε μας σε παρακαλώ: - αν υπάρχουν κλίσεις ή θα δοθούν τώρα - τι απαιτήσεις βατότητας υπάρχουν http://monosimacon.blogspot.com/ http://maconwaterproofing.blogspot.com/
  18. Εδώ και 20 ημέρες υπάρχει στο διαδίκτυο το http://maconwaterproofing.blogspot.com. Το blog είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα και έχει πολλά πρωτότυπα άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν. Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα τα σχόλια σας. Με την ευκαιρία εκφράζουμε ξανά την ευγνωμοσύνη μας για την ηθική στήριξη που παρείχατε στο http://monosimacon.blogspot.com. Τα links υπάρχουν στο τέλος του κειμένου. waterproofingmacon Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ μην ξεχνάτε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, ss_sk
  19. Φίλτατε Engant, αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ :"ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΤΥΦΛΗ ΠΛΕΥΡΑ"Web Page Name
  20. Να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας; "ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΘΟΔΟΜΗΣ".Web Page Name
  21. Geo είσαι 100% άψογος!!! Προφανώς η συνθετική μεμβράνη του Papageorgiou - που πιθανότατα είναι βάσης PVC - μπήκε κάτω και όχι πάνω από τη θερμομόνωση. Στην αντίθετη βέβαια περίπτωση θα είχαμε συμβατική και όχι ανεστραμμένη θερμομόνωση. Κατά τα άλλα τα γεωυφάσματα μπαίνουν με επικάλυψη 15-20cm και εάν κάποιος είναι σχολαστικός τα συνδέει με φουρκέτες από λεπτό σύρμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο πολυπροπυλενικά όσο και πολυεστερικά μη υφαντά γεωυφάσματα ελάχιστου βάρους 150gr/m2. Στα μεγάλα τεχνικά έργα όπου η συνέχεια του γεωυφάσματος είναι μείζονος σημασίας τότε ανάλογα με τη περίπτωση οι επικαλύψεις ράβονται με νήματα από Kevlar ή πολυεστέρα με ειδική φορητή ραπτομηχανή. Τέλος μια σύγκριση μεταξύ ανεστραμμένης και συμβατικής μόνωσης επιχειρείται στο: "ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΜΟΝΩΣΗ: ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ".Web Page Name
  22. ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ Η μεθοδολογία στεγανοποίησης στις υπόγειες κατασκευές εξειδικεύεται ανάλογα κυρίως: * με τα νερά που υπάρχουν π.χ. υγρασία εδάφους, στραγγίσματα, θύλακες υδροστατικής πίεσης, μόνιμη ή περιοδική ύπαρξη υδροφόρου ορίζοντα σε επαφή ή πάνω από τα θεμέλια κλπ. * με την υπάρχουσα ανοχή για ύπαρξη υγρασίας μέσα στον υπόγειο χώρο ή διαφορετικά ανάλογα με τη χρήση του χώρου. Υλικά που χρησιμοποιούνται συχνά για τη στεγάνωση των υπογείων είναι: Α) ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΤΕΓΑΝΩΣΕΙΣ - μεμβράνες από PVC ή μπεντονίτη για τη δημιουργία στεγανολεκάνης. Αντιμετωπίζουν άνετα υδροστατική πίεση και καθιζήσεις. - αυτοκόλλητα ή συμβατικά ασφαλτόπανα για τη στεγάνωση τοιχείων από τη θετική πλευρά, δηλ. την εξωτερική (στραγγίσματα, θύλακες υδροστατικής πίεσης) - επαλειφόμενα ασφαλτικά ελαστομερή για τη στεγάνωση τοιχείων από τη θετική πλευρά (στραγγίσματα, υγρασία εδάφους) - τσιμεντοειδή επαλειφόμενα από τη θετική ή αρνητική πλευρά. Η στεγάνωση από την αρνητική πλευρά (η πίεση του νερού τείνει να αποκολλήσει το στεγανωτικό υλικό από το υπόστρωμα) πρέπει να περιορίζεται μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης. Β) ΣΤΕΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΡΜΩΝ - Μπεντονιτικά ή ανάλογης φιλοσοφίας υδροδιαστελλόμενα σφραγιστικά κορδόνια για τους κατασκευαστικούς αρμούς - PVC waterstops για αρμούς διαστολής. Γ) ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΝ - Υπερρευστοποιητές για τη μέγιστη δυνατή μείωση του W/C - Στεγανωτικά μάζας με βάση λιπαρούς εστέρες ή κρυσταλλοποιητικούς παράγοντες. Εάν υπάρχει όρεξη για εμβάθυνση, υπάρχουν καμιά 40αριά σχετικά άρθρα στο http://monosimacon.blogspot.com. Η ανίχνευσή τους είναι εύκολη με το ψαχτήρι του blog. Για όποιον ενδιαφέρεται έχουν γίνει 4 αναρτήσεις από 22-24 Σεπτεμβρίου στο: http://monosimacon.blogspot.com/ σχετικές με τη στεγάνωση υπογείων. Αυτές οι αναρτήσεις δίνουν απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις και απορίες συναδέλφων. Μπορείτε να πάτε κατευθείαν εδώWeb Page Name
  23. Φίλε Mapat, όντως χρειάζονται αρμοί διαστολής ανάμεσα στο gross beton και στα τοιχεία και υποστυλώματα του υπογείου. Οι αρμοί αυτοί επιτρέπουν την ανεξάρτητη οριζόντια ή κάθετη κίνηση ανάμεσα στο δάπεδο (gross beton) και τα κατακόρυφα στοιχεία στήριξης. Το πλάτος των αρμών πρέπει να είναι όχι μικρότερο των 2cm. 2cm για μένα είναι οκ. Οι αρμοί πρέπει να είναι διαμπερείς και καλύτερος τρόπος για να διαμορφωθούν είναι η χρήση συμπιέσιμου υλικού τύπου flexcell. Πολύ καλά υλικά για την πλήρωση των αρμών είναι τα πολυσουλφίδια και οι πολυουρεθάνες δύο συστατικών. Το βάθος του σφραγιστικού υλικού θα είναι ίσο με το 1/2 του πλάτους του. Στους αρμούς διαστολής το αστάρι θεωρείται απαραίτητο. Υπόψη ότι θα απαιτηθούν και αρμοί συστολής σε αποστάσεις ανάλογες του πάχους του δαπέδου και πάντως όχι μεγαλύτερες των 4,5cm. Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στο http://www.macon.gr στη στήλη: Ρωτάτε και απαντάμε
  24. Φίλε Sundance, δεν μίλησα για τοίχους γιατί στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ Φ.Υ. σε τοίχους και καλώς πράττουμε. Ελπίζω η παρακάτω ανάρτηση να σε καλύψει: "ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΥΔΡΑΤΜΩΝ ΣΕ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΕΣ".Web Page Name
  25. Φίλε Sundance, υπάρχει δυνατότητα το ασφαλτόπανο να μπει τόσο πάνω όσο και κάτω από την θερμομόνωση. Στη πρώτη περίπτωση μιλάμε για τη συμβατική μόνωση και στη δεύτερη για την ανεστραμμένη. Ανεστραμμένη μόνωση επιτρέπεται μόνο όταν το θερμομονωτικό υλικό είναι απόλυτα ανεπηρρέαστο από την υγρασία και ως τέτοιο θεωρείται μόνο η εξηλασμένη πολυστερίνη. Μια προσέγγιση στην ανεστραμμένη μόνωση επιχειρείται στην ανάρτηση "ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΜΟΝΩΣΗ: ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ". Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των μονώσεων γίνεται με τον συμβατικό τρόπο.Web Page Name
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.