Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tzouliano

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tzouliano's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Λάθος δικό μου από κεκτημένη ταχύτητα η κουζίνα-παρασκευαστήριο είναι 80 τ.μ. !!! Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  2. να τα θέσω λίγο πιο αναλυτικά : όλα τα κτίσματα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους 2 κτίσματα των 45 τ.μ. που στεγάζονται τουαλέτες και αποδυτήρια 1 κτίσμα των 25 τ.μ. που στεγάζονται τα Η/Μ. 1 κτίσμα 45 τ.μ που είναι η κουζίνα ένας στεγασμένος χώρος στα 150 τ.μ. που θα είναι το μπαρ και τα τραπεζοκαθίσματα ( ο χώρος αυτός είναι από νότια, ανατολικά και δυτικά ανοιχτός και κλείνει μόνο το βράδυ για ασφάλεια (beach bar)) και δύο πέργολες !!!
  3. Στην έγκριση δόμησης βλέπω ότι το έχουν περάσει σαν χώρο συνάθροισης κοινού !!!
  4. Συνάδελφοι τα φώτα σας, σε ένα οικόπεδο θα κατασκευασθούν 4 ανεξάρτητα κτίρια. Ο σκελετός θα είναι μεταλλικός και οι τοίχοι και η οροφή από πάνελ. τα 3 κτίσματα (θα έχουν βοηθητικές χρήσεις WC, αποδυτήρια, χώρος Η/Μ) είναι μικρότερα των 50 τ.μ. και δεν απαιτείται ΜΕΑ. Το τελευταίο κτίσμα που θα είναι η κουζίνα και το παρασκευαστήριο θα είναι άνω των 50 τ.μ. δεδομένου ότι δεν θα έχω ούτε θερμικά, ψυκτικά φορτία μπορώ να αποφύγω για το συγκεκριμένο κτίσμα την ΜΕΑ ???
  5. Τι γίνετε με τις περιπτώσεις ακινήτων τα οποία έχουν υπαχθεί με βάση τον νόμο του Τρίτση ???
  6. Πιστεύω πως σε ένα φ/β σύστημα 10kWp με δυτικό - ανατολικό προσανατολισμό μπορείς να διαστασιολογήσεις μίκροτερο inverter από 10kW. Για σιγουριά όμως θα πρέπει να το ελέγξεις με το αντίστοιχο πρόγραμμα διαστασιολόγησης του inverter που θα επιλέξεις. Σκέψου ότι τα πάνελ τα οποία είναι τοποθετημένα με ανατολικό - δυτικό προσανατολισμό έχουν απόδοση μειωμένη κατά 15% σε σχέση με αυτά που έχουν νότιο ! Όσο αφορά to συνδυασμό ανατολικού δυτικού προσανατολισμού σε ένα string (περίπτωση που χρησιμοποιησεις τρεις διαφορετικούς inverter) είμαι κάθετα αντίθετος γιατί θα έχεις σημντικές απώλειες στην απόδοση των panel! Επίσης θεωρώ σχεδιαστικό λάθος να χρησιμοποιείς τρεις διαφορετικούς inverter όταν έχεις εγκατάσταση με διαγορετικούς προσανατολισμούς διότι έτσιδεν εξασφαλίζεις συμμετρική τριφασική έξοδο ! Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά η ΔΕΗ δεν δέεται ασυμμετρίες άνω του 20%. Άντε προς το πςρών δεν το ελέγχει κανείς αλλά αν στο μέλλον αρχίσουν να το ψάχνουν και πέφτουν βροχή οι παρατηρήσεις για την διόρθωση του προβλήματος της ασυμμετρίας το κόστος ποιος θα το επωμισθεί ? Ο πελάτης, σίγουρα 'οχι ? Η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις ( διαφορετικοί προσανατολισμοί) είναι ένας κεντρικός inverter με 3 mpp tracker για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου ! Το κόστος 3 inverter δεν είναι κατ' ανάγκη χαμηλ΄τερο από αυτό του ενός κεντρικού inverter ενδεικτικά από τις τιμές που κυκλοφορούν στην αγορά : SB3000 --> 1400 euro x 3 = 4200 euro Piko 10,1 --> 3000 euro ! Ελπίζω να βοήθησα !
  7. tzouliano

    Dialux

    Φίλε kvryonid , στο dialux απ' ότι θυμάμαι δεν επιλέγεις στάθμη φωτισμού, επιλέγεις φωτιστικά ! κατ' αρχάς θα πρέπει να κατεβάσεις τις βιβλιοθήκες φωτιστικών που παρέχουν οι διάφορες εταιρείες με τα φωτομετρικά δεδομένα των φωτιστικών σωμάτων που κατασκευάζουν ! π.χ. από το site του Πετρίδη θα κατεβάσεις το plug-in με τα προϊόντα του Πετρίδη στην συνέχεια για κάθε χώρο και αφού έχεις επιλέξει το φωτιστικό που θέλεις να εγκαταστήσεις θα περνάς τα φωτιστικά στο dialux. Αυτό που γράφεις να δίνεις στάθμη φωτισμού και να σου προτείνει την ιδανική λύση ισχύει μόνο όταν έχεις σχεδιάσει έναν ενιαίο χώρο ! Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιλέξεις εσύ τον αριθμό των φωτιστικών και τα σημειά τοποθέτησης ! οπότε σε αυτή τη περίπτωση το να πετύχεις την επιθυμητή στάθμη φωτισμού είναι καθαρά θέμα δοκιμών. Δηλαδή δημιουργείς ένα σενάριο φωτισμού τρέχεις την προσομοίωση και στη συνέχεια ανάλογαμε τα αποτελέσματα προσθέτεις ή αφαιρείς φωτιστικά μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα ! Ελπίζω να βοήθησα.
  8. Σχετικά με το θέμα της γείωσης των φ/β η συνήθης πρακτική είναι κατ' αρχάς να συνδέσεις τα πλαίσια των φ/β μεταξύ τους με αγωγό (καλώδιο μονόκλωνο) 4 τ.χ. ή 6 τ.χ. Λέγοντας πλάισια εννοώ το μεταλλικό κομμάτι τους ! Στην συνέχεια από το πλαίσιο το οποίο είναι πιο κοντά στο Γ.Π. σου οδηγείς πάλι ένα καλώδιο 6 τ.χ. ή 10 τ.χ. στην κλέμμα γείωσης του πίνακα. Από το Γ.Π. μέχρι τη χελώνα της ΔΕΗχρησιμοποιείς αναλόγως την περίπτωση καλώδιο 3x10 ή 5x10 Και τέλος στη χελώνα της ΔΕΗ φεύγεις με ένα καλώδιο 1x25 τ.χ. το οποίο οδηγείς σε μία ράβδο γείωσης την οποία έχεις τοποθετήση κοντά στη χελώνα σου Ελπίζω να βοήθησα !
  9. Αν σε ιδιώτη εκδόσεις τιμολόγιο τεχνικού έργου θεωρήται παράβαση του Κ.Β.Σ. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπττωση (τεχνικό έργο σε ιδιώτη με υλικά του ανάδοχου του έργου ) ?
  10. Καλημέρα συνάδελφοι, σαν μηχανικός ελ. επαγγελματίας αναλαμβάνω ένα έργο (π.χ. την εγκατάσταση ενός φ/β συστήματος στην στέγη μιας οικίας). Το έργο που αναλαμβάνω περιλαμβάνει την προμήθεια των υλικών τα οποία αγοράζω εγώ. Τι παραστατικά πρέπει να κόψω με το πέρας της εγκατάστασεις ? Οι απόψεις που έχω πάρει μέχρι τώρα είναι τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές που έχω μπερδευτεί ! Ο λογιστής μου π.χ. μου είπε τιμολόγιο τεχνικού έργου όταν το έργο απευθύνεται σε επιτηδευματίες - επιχειρήσεις και απόδειξη λιανικής + απόδειξη παροχής υπηρεσιών όταν πρόκειται για ιδώτες. Στην Εφορία μου που ρώτησα μου είπαν τιμολόγιο τεχνικού έργου σε όλες τις περιπτώσεις με τη μόνη διαφορά τα τιμολόγια που κόβωνται σε ιδιώτες δεν χρειάζεται να μπουν στην συγκεντρωτική κατάσταση πελατών - προμηθευτών ! Από την εμπειρία σας, ποιος είναι ο σωστός τρόπος ?
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα, στην περίπτωση κτιρίου (ισόγειο + 1ος όροφος) το οποίο ο ιδιοκτήτης το νοικιάζει σε εμπορική επιχείρηση, μπορεί ο ιδιοκτήτης να κάνει αίτηση για εγκατάσταση φ/β συστήματος <10kWp στο δώμα του κτιρίου ? Ο 1ος όροφος είναι ανεκμετάλευτος !
  12. Ένα άλλο επίσης πολύ καλό πρόγραμμα είναι το curve select της eaton moeller. Βασικά φυλλάδια του excel είναι αλλά είναι πάρα πολύ καλό !
  13. Καλημέρα συνάδελφοι , με την νέα υπουργική απόφαση πλέον δεν απαιτείται η έκδοση άδειας εργασιών μικρής κλίμακας για την εγκατάσταση φ/β έως 100kWp σε στέγες και δώματα κτιρίων! Πράγμα πολύ θετικό θεωρώ γιατί γλιτώνουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες της πολεοδομίας. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι ακριβώς απαιτείται πλέον να κάνουμε ? Στην παράγραφο 6 του άρθρου 3 της νέας υπουργικής απόφασης μιλάει για γνωστοποίηση των εργασιών και εκπόνησης μελέτης εγκατάστασης και ενεργειακής απόδοσης των φ/β συστημάτων στη ΔΕΗ. Έχει κανείς σας καταθέση αίτηση με βάση την νέα υπουργική απόφαση ?
  14. Πάρα πολύ καλή βιβλιογραφία ότι αφορά θέματα αντικεραυνικής προστασίας κτιρίων αλλά και ειδικά για φ/β πάρκα θα βρείτε στο site της Dehn. http://www.dehn.de/en/service/dl_lp_guide.shtml
  15. Γεια σας συνάδελφοι , προσπαθώ τις τελευταίες μέρες να βγάλω άκρη με τη ΔΕΗ σχετικά με ένα θέμα που μου προέκυψε αλλά δυστυχώς δεν βγάζω άκρη μαζί τους. Ίσως καποιος από έσας εδώ στο forum να έχει αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση και μπορεί να μου δώσει τα φώτα του. Η περίπτωση έχει ως εξής πελάτης μου συνταξιούχος έχει στην κυριότητα του κτίριο ( ισόγειο , πρώτος όροφος ) βιοτεχνικό με δύο ανεξάρτητους μετρητές ΔΕΗ και θέλει να εγκαταστήσει Φ/Β 10 kWp. Το κτίριο αυτή τη στιγμή νοικιάζεται σε κάποια εταιρεία. Υπάρχει όμως χώρος εντός του κτιρίου με το δικό του μετρητή ο οποίος δεν νοικιάζεται. Υπάρχει η δυνατότητα να εγκαταστήσει Φ/Β. Έχει κανείς σας αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση ? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.