Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διοτίμα

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  1. Το πλέον φρόνιμο που μπορώ να σκεφτώ για τον Μηχανικό παύλα Ελεγκτή (#7) είναι: Κρέμασμα-Μαστίγωμα με Ξυράφια και Αλάτι στις Πληγές!! Για αρχή. Φίλε Babinos..... έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατή περίπτωση διόρθωσης... (ξέρει ο ss sk που λέει ΤΕΕ.) Το έργο ''Επάλληλη Πόρτα'' ανέβηκε προ ολίγου καιρού! Ελαβαν μέρος: 4 μηχανικοί, 2 τεχνικοί (& 1 επιθεωρητής ανελκυστήρων) Δεν χωράει η επάλληλη παρά μόνο αν ο θάλαμος γίνει ατομικός! (Αφου ήδη είναι 1,10 χ 0,80) Αλλος έλεγε να κοπεί το ένα τειχίο, για να μεγαλώσει, Αλλος έλεγε ΔΕΝ κόβεται το τειχίο,(2 έλεγαν κόβεται- 2 δεν κόβεται) άλλος έλεγε να γυρίσουν τις πόρτες απευθείας στα διαμερίσματα, ο επιθεωρητής ανελκ. είπε ''Θα κλειδώνουν αυτό Απαγορεύται''! Ο δε Μηχανικός παύλα Ελεγκτής... είπε το αμίμητο: ''Το πρόβλημά σας είναι συναισθηματικό'' Λοιπόν... γι' αυτό λέω Μαστίγωμα! Εγώ έχω πεί στα αδέρφια μου, χάνουμε λεφτά! Αν το γυρίσουμε ταινία θα γίνουμε πλούσιοι! Δεν θα μου κάνει καμμία εντύπωση οι συντονιστές να πάνε το θέμα στα Ανέκδοτα! Σαφώς! Εκεί ανήκει!
  2. Α,κατάλαβα! Είμαστε για τα επείγοντα δηλαδή... Για Εντατική! Και Πάλι Ευχαριστώ Εσάς!
  3. Να μας αποζημιώσει και να φύγουμε. Αυτό σημαίνει όμως οτι κάποιοι άλλοι (άτυχοι) θα κατοικήσουν εκεί. Προκύπτει θέμα ηθικό. Δεν ξέρω και ποιές είναι οι ευθύνες οι δικές μας σε αυτή την ιστορία... (Ως οικοπεδούχοι) Να γκρεμίσει το τετραώροφο και τις τρεις μεζονέτες τις δικές του... είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Θα προτιμήσει να μας δει νεκρούς. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.
  4. Στα τούβλα. Δεν έχουμε υπογράψει ακόμα σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Γιατί το θέμα πάγωσε οταν διαπιστώσαμε εκεί τη δυσλειτουργία στον κοινόχρηστο χώρο. {14-09-2009, 06:25} Συγνώμη, απο τα νεύρα ξέχασα να σας Ευχαριστήσω... Για το χρόνο που αφιερώσατε, και για τη γνώση που μοιράσατε! Σας χαρίζω ένα τραγούδι Ελληνικό:
  5. Χαίρεται! Και πάνω απ' όλα ευχαριστώ. Σύμφωνα με την Εγκ.24 που αναφέρει ο plouros έπρεπε να είναι τελικά για ΑΜΕΑ και δεν υπολογίζονται τα 9μ maximum. Δεν γνωρίζω τί σημαίνει 'μεικτό εμβαδό ορόφου' που αναφέρει ο kaf. Eδώ έχουμε: 61,43 τ.μ. κάθε διαμέρισμα & 15,87 ο ημιυπαίθριος Σύνολο 77,3. Αυτό είναι το μεικτό εμδαδό? Δηλαδή το ίδιο το εργολαβικό ήταν παράνομο ΚΑΙ για τον ανελκυστήρα! (Για το κλιμακοστάσιο καταλήξαμε) Ε, ρε γλέντια. Ενας απο τους τρεις μηχανικούς (ο Β)(#3) είχε πει οτι αν πας στο Τεχνικό Επιμελητήριο εσύ θα βρεις μπελά διότι θα θεωρηθεί οτι αυτά τα συμφώνησες αφού υπέγραψες! Του λέω Τρελάθηκες? Συμφώνησα να κρατάω τη πόρτα του ανελκυστήρα ανοιχτή με τη πλάτη για να μπορέσω ξεκλειδώσω και να μπω στο διαμέρισμα? (διότι η πόρτα του ανελκυστήρα με την πόρτα του διαμερίσματος σχηματίζουν ορθή γωνία και δεν υπάρχει χώρος να σταθείς να κλείσεις τη πόρτα! Στο 1,05 είναι οι σκάλες!)
  6. Eυχαριστώ για τις απαντήσεις, Η χρήση είναι για κατοικία. 5 στάσεις:Yπόγειο,ισόγειο, α' όροφος, β' όροφος, γ' όροφος. (Κάθε όροφος έχει ένα διαμέρισμα) Η συνολική διαδρομή του ανελκυστήρα είναι 11,5 όμως προφορικά ενημερωθήκαμε οτι υπολογίζεται μόνο απο το ισόγειο έως τον τελευταίο όροφο.(που είναι 8,85) Οι τρείς μηχανικοί που προαναφέρω έδωσαν ανυπόγραφη μελέτη. Ο μηχανικός του εργολάβου είναι ταυτοχρόνως Ελεγκτής της Πολεοδομίας (Δεν υπογράφει ο ίδιος βέβαια τα σχέδια αλλά άλλο πρόσωπο) και δεν θέλουν ούτε να αναφερθεί το όνομά τους! Απλά (πολύ σωστά) μας λένε: Κακώς υπογράψατε. Διότι απο ανοησία και άγνοια υπογράψαμε εργολαβικό εμπιστευόμενοι τα σχέδια του εργολάβου. Μάλιστα ένας 4ος μηχ. μας συμβούλευσε να βρούμε καλύτερα έναν συνταξιούχο μηχανικό, ο οποίος δεν θα φοβάται να σκαλίσει δουλειές Ελεγκτή. Ετσι τώρα ψάχνουμε μόνοι μας την άκρη, χωρίς μηχανικό. (Πρίν πάμε στην Πολεοδομία να καταγγείλουμε τον εαυτό μας)
  7. Γειά χαρά! Α Μηχανικός:κάτω απο 9m κάνεις ότι ανελκυστήρα θέλεις, το κλιμακοστάσιο έπρεπε να είναι 1,20 (είναι 0,90) Διάδρομος ανελκυστήρα 1,20 Β Μηχανικός:κάτω απο 9m κάνεις ότι θέλεις, το κλιμακοστάσιο 0,90 είναι νόμιμο, Διάδρομος ανελκυστήρα 1,05 νόμιμος Γ Μηχανικός:Απαιτείται Ανελκυστήρας για ΑΜΕΑ, κλιμακοστάσιο 1,20 και διάδρομος 1,40 (Κλαίμε με μαύρο δάκρυ διότι υπογράψαμε εργολαβικό και βγήκε άδεια)
  8. Γειά σας! Παρακαλώ πολύ θα ήθελα τα φώτα σας! Σε νέο τετραώροφο κτίριο με υπόγειο, (πυλωτή και τρεις όροφοι απο πάνω) πρόκειται να τοποθετηθεί ανελκυστήρας με διαστάσεις θαλάμου 1,15 χ 0,80 και με διαδρομή 8,85 μ. Σύνολο 5 στάσεις. Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να ρωτήσω: α) Ποιές είναι οι ελάχιστες διαστάσεις που πρέπει να έχει ο διάδρομος ακριβώς μπροστά απο την πόρτα του ανελκυστήρα σύμφωνα με τον Γ.Ο.Κ? β)Στο συγκεκριμένο κτίριο έπρεπε να είναι ανελκυστήρας και για ΑΜΕΑ? (Ναι μεν, δεν είναι υποχρεωτικός λόγω 8,85, αλλά τελικά τοποθετείται) γ)Ποιές είναι οι ελάχιστες διαστάσεις για τις κλίμακες? (Κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο ελικοειδές) Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου αναφέρατε σε ποιο άρθρο του Γ.Ο.Κ ενημερώνεται κανείς για ανελκυστήρα σε κατοικία με διαδρομή μικρότερη απο 9μ. Σας ευχαριστώ πολύ! (Η απάντησή σας θα είναι πολύτιμη, διότι τρεις μηχανικοί λένε τρία διαφορετικά πράγματα!)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.