Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

surveng

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

surveng's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πόρτα; χαχχαχαχαχχαχαχα. Άστο καλύτερα ΑΝΕΜΟΝΑ. Πιο εξω δε θα μπορούσες να έχεις πέσει... Τεσπα, καλη καρδιά, δε θα πεσω στην παγιδα της αντιπαράθεσης.
  2. Άρχισαν τα όργανα! Οι πρώτες απολύσεις λογω Brexit!Έτσι λένε τουλάχιστον. http://www.globalconstructionreview.com/news/arup-plans-redundancies-uk-a7fter-b7rexit-v7ote/
  3. surveyor97 πολύ ωραία τα γράφεις, αλλά να ξέρεις δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα! Εμένα μου την έλεγαν μερικοι φιλοι πολιτικοι μηχανικοι στο πανεπιστήμιο, οτι δηθεν σας παιρνουμε τη δουλειά και οτι ειμαστε αλανια και τετοια, και τωρα δουλεύω στο εξωτερικό σε θέση που ζητουσε πολιτικό μηχανικο, σε μια απο τις μεγαλύτερες - καλύτερες μελετητικες στον κόσμο και αυτοι δουλεύουν σε μεσιτικα και κανουν ΠΕΑ (αν κανουν) στα γραφειακια τους στην Ελλάδα! Και αλλοι απο αυτούς που ηταν στη συνέντευξη ηταν π.μ. αλλα δεν απαντησαν στις τεχνικές ερωτησεις ενω εγω τις εσκισα... Οποτε τι να λεμε...
  4. Το μέλλον είναι πάντα αβέβαιο. Μόνο για τους Έλληνες δ.υ. του '80 δεν ήταν... Δείτε τι έγινε στο Oil and Gas. 120.000 απολύσεις μονο στο UK και συνεχίζουμε καθημερινά. Άνθρωποι με πολύ καλές δουλειές και μισθούς (ίσως τους καλύτερους από οποιαδήποτε άλλη κοινή βιομηχανία) έγιναν redundant εν μία νυκτί. Να ξέρετε ειδικά στο UK το redundancy το χουν για πλάκα. Και πως αλλιώς, business είναι, μόνο τα νούμερα κοιτάνε.
  5. Γνωριζει κανεις πως μπορω να κανω την σφραγιδα της Χαγης (Apostille Stamp) στην Αγγλια;
  6. +1 από μένα. Το μόνο ασφαλές και σίγουρο συμπέρασμα ειναι οτι η ποιότητα ζωης στην Ελλάδα προ κρίσης ηταν πολυ καλύτερη απο εδω. Αν τους το πεις δε σε πιστεύουν ομως. Ή μαλλον κάνουν οτι δε σε πιστεύουν... Βέβαια απο την άλλη καποιος θα μπορουσε να πει οτι εν μέρει, αυτη η ποιότητα ζωης μας οδηγησε στην κρίση... Τουλάχιστον μεγαλωσαμε καλα... Και αυτο δεν ειναι δεδομένο.
  7. Όπως τα λες. Αν εχεις ενα σπιτι στην Ελλάδα, για να αποκτησεις ενα εδω (πιθανοτατα μικροτερο κιολας) θα πρεπει να δουλεύεις μια ζωη σαν το σκυλο για να ξεπληρωσεις το mortgage.
  8. Ακριβώς όπως τα λες ΑΝΕΜΟΝΑ! Ουσιαστικά περιγράφεις αυτό που ειπα εγω πολύ πιο συνοπτικά.
  9. Χαχαχα. Ελάτε όλοι εδώ να ζήσετε το British Dream!Λεφτά μετριότατα για να μην πω τπτ αλλο, σπίτια πανάκριβα,ασφαλεια αυτοκινητου πανακριβη, μποτιλιαρισματα στους αυτοκινητοδρομους, σχολεία πανακριβα ή μάπα, πανεπιστήμια 9000 το χρονο το καθε παιδί (no wonder γιατι ελαχιστοι Βρετανοί σπουδάζουν), NHS on the brink of collapse, καιρος χαλια (αν και δεν το θεωρω πολυ σημαντικό), δουλειές με υπερεξειδικευση, αν εισαι σε ηλικια που ψαχνεις γκομενα για παντρεια και αντιστρόφως την ψαχνεις με το κυαλι(γτ σαν Ελληνας ΔΕΝ ταιριαζεις με τις Βρετανιδες, αυτη ειναι η νορμα),κλπ κλπ κλπ. Θα μου πεις στην Ελλαδιτσα καλυτερα ειναι; ΟΧΙ. Και θα σου πω: μπρος γκρεμος και πισω ρεμα..Το ρεμα οσο να κανεις μπορει να ναι καλυτερο. Αμα τιθεται θεμα επιβιωσης σε καταλαβαινω φυσικα.Οχι για να ξερουμε τι λεμε. Ο καθείς πράττει αναλόγως. Κοιταξτε και Ευρωπη αμα μπορειτε. Και λεω Ευρωπη γιατι και αυτοί εδω ετσι λενε. Δεν θεωρουν τους ευατους τους και πολυ Ευρωπαίους. Με συμπονια παντα. Μακαρι ο καθενας να βρει αυτο που θέλει. Πιο πολυ το γραφω για τα παιδακια που προσπαθούν τοσο πολυ να ρθουν εδω και τα εχουν ολα ιδανικα στο μυαλο τους. Συνεχιστε. Απλα σας δινω ενα heads up. Αν θελετε δινετε σημασια αν οχι δεν πειραζει. Τα ξαναλέμε.
  10. Γειά σου Petros K. Από περιέργεια για εφαρμογή στην Ελλάδα πρόκειται; Κάνεις modelling; Δυστυχώς δε χρησιμοποιώ WaterGEMS αλλά SynerGEE...
  11. Γιάννη το να είσαι site engineer έχει τεράστια διαφορά με το να είσαι consultant. Τουλάχιστον στο UK. Κάνοντας το πρωτο δουλεύεις τουλάχιστον 45 ωρες τη βδομάδα κατω απο ολες τις καιρικές συνθήκες, μερικές φορές και βράδια, μένοντας μακριά από το σπίτι σου για 5 μέρες τη βδομάδα ισως ή και Σάββατοκυριακα κλπ.. Και στο δεύτερο είσαι στο γραφειακι σου (ναι με το κοστουμακι σου) και βγαινεις καμιά φορά για "ξεμοουδιασμα" με το πεντακαθαρο PPE σου. Και τα λεφτα ιδια η και λιγοτερα για τον εργοταξιακο...
  12. Βρετανία+Μηχανικός=Λεφτά. Χαχαχα. Καλό αστείο. Θα επανέλθω αργότερα γιατί τώρα έχω αρκετούς Chartered γύρω μου που πήραν meal deal να φάνε για lunch όπως και γω και ο χρόνος του break τελειώνει.
  13. Σήμερα βγήκαν οι Συντηρητικοί ξανά. Που σημαίνει ότι το 2017 οι Βρετανοί πάνε σίγουρα για δημοψήφισμα για το αν θα παραμείνουν ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κακά μαντάτα για τους EU migrants. Λογικά δεν θα διώξουν το skilled προσωπικό αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τι λέτε; Σε κάθε περίπτωση το κλίμα δεν θα είναι το καλύτερο. Σκέφτομαι άραγε ακόμα και το αφεντικό σου μπορεί να σε βλέπει σαν "πιθανός προς αποχώρηση". Το οποίο δεν είναι καλό. Πως να επενδύσει σε 'σένα; Ακόμα και αν τελικά παραμείνουν που δεν το βλέπω. Οι περισσότεροι φαίνεται ότι θέλουν να φύγουν από την ΕΕ... Anyway... Ας μην προτρέχουμε... Πάντως προστέθηκε ακόμα μία ανασφάλεια και ένας προβληματισμός στο καλάθι. Μπορεί άδικος αλλά...
  14. Είναι δυστυχώς η λάθος εποχή για να κάνεις MSc στο Oil and Gas. Όλες οι εταιρείες απολύουν κόσμο, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Ακόμα και οι πολύ μεγάλες. Οι νέες επενδύσεις-νέα έργα έχουν μπεί σε αναμονή. Λένε ότι η τιμή θα είναι χαμηλά (~50$) τουλάχιστον για το 2015. Αν σου αρέσει πολύ, είναι άλλο θέμα βέβαια. Αλλά οι πιθανότητες για ανεύρεση εργασίας έχουν μειωθεί πάρα πολύ, τουλάχιστον για το παρόν και το κοντινό μέλλον.
  15. Χαχαχα.. Πόσο δίκιο έχεις... Έχω πάθει σοκ με το πόσο κουτσομπόληδες είναι... Δεν το περίμενα καθόλου. Δε χάνουν ευκαιρία να σχολιάσουν τους συναδέλφους τους. Βέβαια πολλές φορές καλοπροαίρετα! AAlex αυτές τις μέρες θα γίνει το Auto-enrolment από την εταιρεία μου. Παρόλα αυτά πρέπει εγώ να τους στείλω γραπτώς ότι θέλω να συμμετάσχω στο workplace pension, στο οποίο θα συνεισφέρει και αυτή. Είμαι όμως λίγο "φοβισμένος" γιατί δεν ξέρω αν αυτό θα βγάλει κάπου. Τι νομίζεις? Να γραφτώ ή όχι? Θα μπορέσω να "μεταφέρω" τις εισφορές που θα πληρώσω εδώ στην Ελλάδα μια μέρα? Αν επιστρέψω για παράδειγμα σε 5 χρόνια? Να σημειώσω ότι δεν έχω γραφτεί στο ΤΣΜΕΔΕ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.