Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

surveng

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by surveng

  1. Πόρτα; χαχχαχαχαχχαχαχα. Άστο καλύτερα ΑΝΕΜΟΝΑ. Πιο εξω δε θα μπορούσες να έχεις πέσει... Τεσπα, καλη καρδιά, δε θα πεσω στην παγιδα της αντιπαράθεσης.
  2. Άρχισαν τα όργανα! Οι πρώτες απολύσεις λογω Brexit!Έτσι λένε τουλάχιστον. http://www.globalconstructionreview.com/news/arup-plans-redundancies-uk-a7fter-b7rexit-v7ote/
  3. surveyor97 πολύ ωραία τα γράφεις, αλλά να ξέρεις δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα! Εμένα μου την έλεγαν μερικοι φιλοι πολιτικοι μηχανικοι στο πανεπιστήμιο, οτι δηθεν σας παιρνουμε τη δουλειά και οτι ειμαστε αλανια και τετοια, και τωρα δουλεύω στο εξωτερικό σε θέση που ζητουσε πολιτικό μηχανικο, σε μια απο τις μεγαλύτερες - καλύτερες μελετητικες στον κόσμο και αυτοι δουλεύουν σε μεσιτικα και κανουν ΠΕΑ (αν κανουν) στα γραφειακια τους στην Ελλάδα! Και αλλοι απο αυτούς που ηταν στη συνέντευξη ηταν π.μ. αλλα δεν απαντησαν στις τεχνικές ερωτησεις ενω εγω τις εσκισα... Οποτε τι να λεμε...
  4. Το μέλλον είναι πάντα αβέβαιο. Μόνο για τους Έλληνες δ.υ. του '80 δεν ήταν... Δείτε τι έγινε στο Oil and Gas. 120.000 απολύσεις μονο στο UK και συνεχίζουμε καθημερινά. Άνθρωποι με πολύ καλές δουλειές και μισθούς (ίσως τους καλύτερους από οποιαδήποτε άλλη κοινή βιομηχανία) έγιναν redundant εν μία νυκτί. Να ξέρετε ειδικά στο UK το redundancy το χουν για πλάκα. Και πως αλλιώς, business είναι, μόνο τα νούμερα κοιτάνε.
  5. Γνωριζει κανεις πως μπορω να κανω την σφραγιδα της Χαγης (Apostille Stamp) στην Αγγλια;
  6. +1 από μένα. Το μόνο ασφαλές και σίγουρο συμπέρασμα ειναι οτι η ποιότητα ζωης στην Ελλάδα προ κρίσης ηταν πολυ καλύτερη απο εδω. Αν τους το πεις δε σε πιστεύουν ομως. Ή μαλλον κάνουν οτι δε σε πιστεύουν... Βέβαια απο την άλλη καποιος θα μπορουσε να πει οτι εν μέρει, αυτη η ποιότητα ζωης μας οδηγησε στην κρίση... Τουλάχιστον μεγαλωσαμε καλα... Και αυτο δεν ειναι δεδομένο.
  7. Όπως τα λες. Αν εχεις ενα σπιτι στην Ελλάδα, για να αποκτησεις ενα εδω (πιθανοτατα μικροτερο κιολας) θα πρεπει να δουλεύεις μια ζωη σαν το σκυλο για να ξεπληρωσεις το mortgage.
  8. Ακριβώς όπως τα λες ΑΝΕΜΟΝΑ! Ουσιαστικά περιγράφεις αυτό που ειπα εγω πολύ πιο συνοπτικά.
  9. Χαχαχα. Ελάτε όλοι εδώ να ζήσετε το British Dream!Λεφτά μετριότατα για να μην πω τπτ αλλο, σπίτια πανάκριβα,ασφαλεια αυτοκινητου πανακριβη, μποτιλιαρισματα στους αυτοκινητοδρομους, σχολεία πανακριβα ή μάπα, πανεπιστήμια 9000 το χρονο το καθε παιδί (no wonder γιατι ελαχιστοι Βρετανοί σπουδάζουν), NHS on the brink of collapse, καιρος χαλια (αν και δεν το θεωρω πολυ σημαντικό), δουλειές με υπερεξειδικευση, αν εισαι σε ηλικια που ψαχνεις γκομενα για παντρεια και αντιστρόφως την ψαχνεις με το κυαλι(γτ σαν Ελληνας ΔΕΝ ταιριαζεις με τις Βρετανιδες, αυτη ειναι η νορμα),κλπ κλπ κλπ. Θα μου πεις στην Ελλαδιτσα καλυτερα ειναι; ΟΧΙ. Και θα σου πω: μπρος γκρεμος και πισω ρεμα..Το ρεμα οσο να κανεις μπορει να ναι καλυτερο. Αμα τιθεται θεμα επιβιωσης σε καταλαβαινω φυσικα.Οχι για να ξερουμε τι λεμε. Ο καθείς πράττει αναλόγως. Κοιταξτε και Ευρωπη αμα μπορειτε. Και λεω Ευρωπη γιατι και αυτοί εδω ετσι λενε. Δεν θεωρουν τους ευατους τους και πολυ Ευρωπαίους. Με συμπονια παντα. Μακαρι ο καθενας να βρει αυτο που θέλει. Πιο πολυ το γραφω για τα παιδακια που προσπαθούν τοσο πολυ να ρθουν εδω και τα εχουν ολα ιδανικα στο μυαλο τους. Συνεχιστε. Απλα σας δινω ενα heads up. Αν θελετε δινετε σημασια αν οχι δεν πειραζει. Τα ξαναλέμε.
  10. Γειά σου Petros K. Από περιέργεια για εφαρμογή στην Ελλάδα πρόκειται; Κάνεις modelling; Δυστυχώς δε χρησιμοποιώ WaterGEMS αλλά SynerGEE...
  11. Γιάννη το να είσαι site engineer έχει τεράστια διαφορά με το να είσαι consultant. Τουλάχιστον στο UK. Κάνοντας το πρωτο δουλεύεις τουλάχιστον 45 ωρες τη βδομάδα κατω απο ολες τις καιρικές συνθήκες, μερικές φορές και βράδια, μένοντας μακριά από το σπίτι σου για 5 μέρες τη βδομάδα ισως ή και Σάββατοκυριακα κλπ.. Και στο δεύτερο είσαι στο γραφειακι σου (ναι με το κοστουμακι σου) και βγαινεις καμιά φορά για "ξεμοουδιασμα" με το πεντακαθαρο PPE σου. Και τα λεφτα ιδια η και λιγοτερα για τον εργοταξιακο...
  12. Βρετανία+Μηχανικός=Λεφτά. Χαχαχα. Καλό αστείο. Θα επανέλθω αργότερα γιατί τώρα έχω αρκετούς Chartered γύρω μου που πήραν meal deal να φάνε για lunch όπως και γω και ο χρόνος του break τελειώνει.
  13. Σήμερα βγήκαν οι Συντηρητικοί ξανά. Που σημαίνει ότι το 2017 οι Βρετανοί πάνε σίγουρα για δημοψήφισμα για το αν θα παραμείνουν ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κακά μαντάτα για τους EU migrants. Λογικά δεν θα διώξουν το skilled προσωπικό αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τι λέτε; Σε κάθε περίπτωση το κλίμα δεν θα είναι το καλύτερο. Σκέφτομαι άραγε ακόμα και το αφεντικό σου μπορεί να σε βλέπει σαν "πιθανός προς αποχώρηση". Το οποίο δεν είναι καλό. Πως να επενδύσει σε 'σένα; Ακόμα και αν τελικά παραμείνουν που δεν το βλέπω. Οι περισσότεροι φαίνεται ότι θέλουν να φύγουν από την ΕΕ... Anyway... Ας μην προτρέχουμε... Πάντως προστέθηκε ακόμα μία ανασφάλεια και ένας προβληματισμός στο καλάθι. Μπορεί άδικος αλλά...
  14. Είναι δυστυχώς η λάθος εποχή για να κάνεις MSc στο Oil and Gas. Όλες οι εταιρείες απολύουν κόσμο, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Ακόμα και οι πολύ μεγάλες. Οι νέες επενδύσεις-νέα έργα έχουν μπεί σε αναμονή. Λένε ότι η τιμή θα είναι χαμηλά (~50$) τουλάχιστον για το 2015. Αν σου αρέσει πολύ, είναι άλλο θέμα βέβαια. Αλλά οι πιθανότητες για ανεύρεση εργασίας έχουν μειωθεί πάρα πολύ, τουλάχιστον για το παρόν και το κοντινό μέλλον.
  15. Χαχαχα.. Πόσο δίκιο έχεις... Έχω πάθει σοκ με το πόσο κουτσομπόληδες είναι... Δεν το περίμενα καθόλου. Δε χάνουν ευκαιρία να σχολιάσουν τους συναδέλφους τους. Βέβαια πολλές φορές καλοπροαίρετα! AAlex αυτές τις μέρες θα γίνει το Auto-enrolment από την εταιρεία μου. Παρόλα αυτά πρέπει εγώ να τους στείλω γραπτώς ότι θέλω να συμμετάσχω στο workplace pension, στο οποίο θα συνεισφέρει και αυτή. Είμαι όμως λίγο "φοβισμένος" γιατί δεν ξέρω αν αυτό θα βγάλει κάπου. Τι νομίζεις? Να γραφτώ ή όχι? Θα μπορέσω να "μεταφέρω" τις εισφορές που θα πληρώσω εδώ στην Ελλάδα μια μέρα? Αν επιστρέψω για παράδειγμα σε 5 χρόνια? Να σημειώσω ότι δεν έχω γραφτεί στο ΤΣΜΕΔΕ.
  16. Romeos ψάξε καλύτερα φίλε. Αυτό ίσχυε παλιά δυστυχώς. Τώρα ισχύει αυτό για μεταπτυχιακούς: http://www.saas.gov.uk/full_time/pg/funding_available.htm Με λίγα λόγια παίρνεις μόνο ένα μικρό δάνειο. Και αυτό δεν είναι ούτε το 1/5 από τα χρήματα που θα ξοδέψεις γενικά.
  17. JafalcosEng ρίξε μια ματιά στα προσωπικά σου μηνύματα σε παρακαλώ...
  18. Κανένας; Όποιος γνωρίζει ας μας πει δυο λόγια.
  19. Θέλω να φύγω από την Ελλάδα. Πολύ απλά δε βλέπω φως στο τούνελ. Σκέφτομαι να το κάνω βρίσκοντας και παρακολουθόντας ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, το οποίο θα με βοηθήσει να αυξήσω τις πιθανότητες μου να βρω δουλειά έξω. Αποφοίτησα πρίν ένα χρόνο περίπου και σε λίγο καιρό εκπληρώνω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ώστε να είμαι ελεύθερος από εκεί. Το ερωτημά μου είναι τι και που; Έχω κάνει ενδελεχή έρευνα στο internet και έχω υπόψη μου διάφορα μεταπτυχιακά. Για αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι τι είναι καλύτερο να επιλέξω από άποψη πανεπιστημίου, θέματος και χώρας με φόντο την επαγγελματική αποκατάσταση. Παράδειγμα: Γερμανία: Technische Universität München. Σκεφτομαι για Environmental Engineering (Master) αλλά για μία ειδίκευση που έχει: Urban Environments and Transportation η ακόμα και για το ESPACE-Earth Oriented Space Science and Technology (Master) το όποιο έχει σχέση με geodesy, remote sensing και γενικότερα space engineering - observation. Και εδω προκύπτει το ερώτημα μου: Να επιλέξω κάτι σε Environmental Engineering ή Hydrauic Engineering - Water management ή κάποιο σε cutting edge γεωδαιτικές τεχνολογίες - GPS - Remote Sensing ή/και GIS; Η Transportation; Εξηγούμαι: Nottingham University: Engineering Surveying with Geographical Information Science Bristol: MSc in Water and Environmental Management Glasgow University: Geomatics and Management ή Geoinformation and Mapping Sciences. Ενδεικτικά. Εχω υπόψη αρκετά ακόμα σε πανεπιστημία με αρκετά καλό ranking. Στην Ευρώπη τι επικρατεί στον τομέα αυτό των τοπογραφικών σπουδών; Στην Αγγλία; Όπως βλέπετε είμαι ολίγον μπερδεμένος αλλά ειμαι και αποφασισμένος να την κάνω για έξω. Παρακαλώ μερικές συμβουλές - οδηγίες θα ήταν πολύ σημαντικές για μένα. Και ίσως life changing!
  20. Κανείς; Θα ήταν πολύτιμη η βοήθεια. Έψαξα σε ένα βιβλίο του Omura (στα Αγγλικά για Autocad 2006) που έχω και δε βρήκα τίποτα. Το ίδιο και στο internet.
  21. 'Εαν έχω Spline και δύο τυχαία σημεία πάνω σ'αυτή (όχι αρχή - τέλος), πως μπορώ να μετρήσω την απόσταση τους; Επίσης εάν έχω ένα τυχαίο σημείο πάνω στη spline πως μπορώ να τοποθετίσω ένα άλλο σημείο σε συγκεκριμένη απόσταση; Έκδοση AutoCAD 2011. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  22. gvarth καμμία απορία πλέον. Ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική απαντησή σου.
  23. Αυτό είναι το προβλημά μου... Και τις 3 σχεδιαστικές οντότητες οι οποίες πρέπει να είναι σαν μία. Πως γίνεται αυτό; Διαφορετικά η measure δεν τις "μαρκάρει" σαν μία. Join δε γίνεται διότι έχω σχεδιαστικές οντότητες διαφορετικού είδους. AutoCad 2011 gvarth ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
  24. Έχω ευθύγραμμο τμήμα (ευθυγραμμία), ακολούθει spline (κλωθοειδής) και μέτα κυκλικό τόξο. Θέλω να βρώ,ξεκινώντας από την αρχή του ευθύγραμμου τμήματος, σημεία ανά 40 μέτρα για να τοποθετήσω διατομές. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να το κάνω; Το offset φυσικά δεν βοηθάει και δεν γίνεται να κάνω join (και μετά measure) διότι έχω διαφορετικά αντικείμενα...Ευχαριστώ, εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.