Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

NG_Topo

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Νέα Ιωνία
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NG_Topo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Αν αφορά μόνον σε μεταβολή ανοίγματος, γιατί δεν το δηλώνεις ως Κατ.3 που πάλι εξαιρείται?
  2. Ακριβώς. Την ίδια άποψη έχω και γω, αλλά περιμένω και την απάντηση του ΤΕΕ στο ερώτημα αυτό. Θα σας ενημερώσω μόλις και όταν τη λάβω. Ευχαριστώ και πάλι.
  3. Κατ' αρχήν, ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Ενδεχομένως να μην το διατύπωσα σαφώς. Πρόκειται για περίπτωση ανοικτών εξωστών (όχι έρκερ). Pavlos33, δεν τίθεται θέμα ηθικού διλήμματος (κυρίως στις ερμηνείες των Ν.4014, 4178, 4495 κλπ) ως προς την αντιμετώπιση της Πολεοδομικής Νομοθεσίας, απλά θα ήθελα μια επιπλέον άποψη, καθώς οι απόψεις αρκετών συνεργατών μου (κυρίως ΠΜ) στο συγκεκριμένο ερώτημα, διίστανται. Η περίπτωση του <1983 ή <1975 είναι σαφής... Εξάλλου τι φθορές μπορεί να έχει και τι ενίσχυση μπορεί να χρειάζεται ένα 3όροφο κτίσμα <83 πλήρως αυθαίρετο που κατασκευάστηκε με άμμο από την παραλία???
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα σας, Εξετάζω περίπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας (γραφεία Α’ ορόφου), στην οποία έχουν κατασκευαστεί εκτός Ο.Α. (πλήρως αυθαίρετοι) εξώστες, προεξοχής >2,00 μ., αλλά συνολικής επιφάνειας <25,00 τ.μ.. Από τα αναφερόμενα στο ΦΕΚ 1643Β’/2018, προκύπτει σύγχυση, καθώς η περίπτωση ι) αναφέρεται γενικά σε επιφάνεια αυθαίρετων κατασκευών και κατά συνέπεια, ακολουθώντας το γράμμα του νόμου απαλλάσσομαι από την υποχρέωση σύνταξης Μ.Σ.Ε.. Ωστόσο, η περίπτωση γ) αναφέρεται αποκλειστικά σε προβόλους και βάσει αυτής αφήνεται να εννοηθεί ότι υποχρεούμαι σε υποβολή Μ.Σ.Ε., χωρίς να εξετάσω κάποια άλλη περίπτωση απαλλαγής (πχ. ι ή ια) Παρακαλώ την άποψή σας για το εάν δύναται να απαλλαχθώ από την υποβολή Μ.Σ.Ε. βάσει της περίπτωσης ι) ή ια) ή ακολουθώ αποκλειστικά την περίπτωση γ). Ευχαριστώ εκ των προτέρων Παρακαλώ την ανοχή σας σε τυχόν λάθη στην ανάρτηση του ερωτήματος, καθώς είναι η 1η φορά που αναρτώ ερώτημα σε οποιοδήποτε forum.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.