Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελευθέριος

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Ελευθέριος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες, θα το κοιτάξω αυτό που μου είπες, γιατι εδώ στην ΔΟΥ Ρεθύμνου, μου είπανε όπως προανέφερα να πληρώσω το ΦΕΜ για την μια οικοδομή ενω το ΤΕΕ μου είχε δώσει απαλλαγή και για τις δυο, και επίσης μου είπαν οτι πρέπει να κόψω απόδειξη παροχής υπηρεσιών στον εαυτό μου και μάλιστα όλο το ποσο της αμοιβής της μια οικοδομής.
  2. Συνάδελφοι, είμαι ιδιοκτήτης και μηχανικός σε έργο 2 ανεξάρτητων οικοδομών, πήρα απαλλαγή απο το ΤΕΕ για το σύνολο αμοιβών του έργου( και για τις δυο οικοδομές). Η ΔΟΥ μου έδωσε απαλλαγή απο το ΦΕΜ για την μια οικοδομή(δηλώνοντας οτι θα ιδιοκατοικηθεί) ενω το ΦΕΜ της άλλης οικοδομή το πλήρωσα κανονικά. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ αν απαιτείται να κόψω αποδειξή παροχής υπηρεσιών στον εαυτό μου, και να πληρώσω ΦΠΑ για την οικοδομή που πλήρωσα το ΦΕΜ. Έχω βρει σε ενα άρθρο της φορολογικής επιθεώρησης οτι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 2 του ΚΒΣ(Π.Δ 185/92) οτι "Στις περιπτώσεις εκπόνησης μελέτης επίβλεψης απο μηχανικό δικής του οικοδομής(ιδιοκτησίας του) δεν απαιτείται η εκδοση φορολογικού στοιχείου αξίας(απόδειξη παροχής υπηρεσιών). Οποιος γνωρίζει κάτι ας ενημερώσει Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.