Jump to content

Μανόλης

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About Μανόλης

 • Rank
  Νέο Μέλος
 1. Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση howard_roark. Θα ήθελα να διευκρινίσω απλά, οτι πρόκειται για υποθετικά επαγγελματικά ακίνητα. Ουσιαστικά θα σχεδιάσω 2 καταστήματα για παράδειγμα, και απλά θα ήθελα μια εκτίμηση για το καθένα, σε δύο περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε συγκεκριμένη οδό και αριθμό (πχ Ερμού 58, Αριστοτέλους 200 κλπ).
 2. Καλησπέρα. Κάνω ένα μεταπτυχιακό στο Real Estate και θα ήθελα τη βοήθεια όποιων από εσάς γνωρίζουν και έχουν την καλοσύνη να διαθέσουν λίγο από τον πολύτιμό τους χρόνο. Λοπόν, ας πάμε στο κυρίως θέμα! Το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας είναι η "Απόκλιση των εκτιμήσεων στα επαγγελματικά ακίνητα στην Ελλάδα", έτσι λοιπόν θα χρειαστώ εκτιμήσεις 2 με 3 ακινήτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από όσο το δυνατόν περισσότερους εκτιμητές γίνεται. Όπως καταλαβαίνεται, επειδή είναι δύσκολο να βρώ εκτιμητές στην Ελλάδα (δεν είναι και ότι πιο διαδεμένο!) θα εκτιμούσα πολύ οποιαδήποτε βοήθεια. Σας ευχα
 3. Δεν πειράζει ρε Ολυμπιακάρα!!! Ας είναι..Μας χρειαζόταν κι αυτή η ροπαλια για να αφυπνιστούμε λίγο. Ας ελπίσουμε οι διοικούντες να κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα. Όσο για τους Βάζελους, δεν μπορώ να πω κατι, εκτός από συγχαρητήρια...και τους εύχομαι να απολαύσουν τη μαγεία της διοργάνωσης όπως κάνουμε εμείς τόσα χρόνια. Και κάτι τελευταίο για να μην ξεχνάμε....Δείτε όλοι πιστεύω οτι αξίζει!!! Υ.Γ.: Εγώ πάντως παράγγειλα ένα μεγάλο 3θέσιο καναπέ για να μη μπαίνω στον κόπο να αγοράζω άλλον τον Ιανουάριο που θα έρχονται και 2 καλά μου φιλαράκια Βάζελοι!!!
 4. Έμένα πάντως μου έδωσαν το βιβλίο και μου είπαν βρες τι σε εκφράζει περισσότερο!!!!! Η κυρία στην οποία απευθύνθηκα είχε πολλή δουλειά οπότε το έριξε στη καλλιτεχνία!!!! Άκου τι με εκφράζει...Τα πουλάκια που κελαϊδούν στο δάσος με εκφράζουν!!!! Έλεος!!!! Όσο για τον κωδικό αν ισχύει αυτό που λες έχεις δίκιο. Εγώ πίστευα απλά οτι έχει να κάνει απλά και μόνο με τις συναλλαγές μας με την εκάστοτε ΔΟΥ. Τέλος πάντων τι να πείς...!!! Όπως και να χει σ΄ ευχαριστώ για τη βοήθειά σου.
 5. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Μυρι για την απάντησή σου. Μάλλον αυτό θα βάλω. Πάντως τι να πω; Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική. Αν για παράδειγμα υπήρχε μόνο ένας κωδικός που να αφορά σε όλους τους μηχανικούς θα ήταν πρόβλημα; Δηλαδή άντε εμείς σπουδάσαμε, είδαμε και 10 πράγματα για το πως λειτουργεί γενικά το σύστημα, και ρωτώντας από δω και απο κεί και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάνουμε τη δουλειά μας...Ένας άνθρωπος που δεν έχει πάει σχολείο και έχει έρθει από το χωριό του για να κάνει μια "ρημαδοέναρξη" για το ποιμνιοστάσιο του ή οτιδήποτε άλλο τι μπορεί να κάνει; Προφανώς να πάει σε έν
 6. Μήπως θυμάται κανείς από τους παλιότερους συναδέλφους τι ΚΑΔ δήλωσε στο έντυπο Μ2 που συμπληρώνουμε για την εφορία; Έχω ψάξει στον κατάλογο και έχω μπερδευτεί λίγο...θα πρέπει να δηλώσω το 74.20.33.04 που έιναι υπηρεσίες εκπόνησης μηχανολογικών μελετών κτιρίων (θερμανσης, κλιματισμού, κλπ), ή κάτι πιο γενικό (αν υπάρχει); Υ.Γ.: έψαξα σε άλλα θέματα (π.χ. εργασιακά - ασφαλιστικά) αλλά δεν κατόρθωσα να βρώ κάτι για μηχανολόγους μηχανικούς. Αν δεν έπρεπε να γράψω εδώ τη συγκεκριμένη δημοσίευση, παρακαλώ πολύ να τη μεταφέρετε εκεί που πρέπει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 7. Πλάκα έχουμε τελικά εμείς οι μηχανικοί!!! Αυτή η ικανότητα που έχουμε να βρίσκουμε για όλα τα προβλήμτα λύση είναι απίστευη!!!! (δές διαφάνεια 5). Άντε να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούμε...!!! only_in_greece_561.pdf
 8. Φίλε Χάρη αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο με το σινάφι μας (σχεδόν όλοι οι μηχανικοί), είναι οτι έχουμε αναγάγει την ανωτάτη μπακαλική σε επιστήμη...Δηλαδή αν τα λέμε εμείς αυτά τι θα πρέπει να λέει ένας θερμουδραυλικός, σιδεράς κλπ.... Είναι καλό για μια επιχείρηση να θέλει να έχει κέρδη αλλά δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα στο βωμό του κέρδους...
 9. Ναι βρε Ντίνα, δεν αναφέρομαι σε εσένα συγκεκριμένα. Το είπα αυτό περισσότερο για τους συνάδελφους μηανολόγους. Εσύ σωστά από τη μεριά σου θέλεις να πουλήσεις...Απλά το θέμα είναι οτι δεν γίνεται με τη χρήση ενός εμπειρικού τύπου να πεις οτι ένα θερμαντικό σώμα με τις χ θερμίδες είναι κατάλληλο...Απέχει πολύ από την πραγματικότητα!!!Τέλος πάντων!!! Να σαι καλά ντίνα καλές πωλήσεις και καλή σταδιοδρομία, μιας και είπες πως είσαι νέα μηχανικός.
 10. Ο τύπος είναι γραμμένος στην πρώτη σελίδα του θέματος. Και πιο συγκεκριμένα ο όγκος του εκάστοτε χώρου επί 50. [Kcal/h] = [V (δωματίου)] χ 50 Πάντως η γνώμη μου είναι οτι θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τέτοιου είδους τύπων. Τους θεωρώ απαράδεκτους...Στο κάτω κάτω τι μηχανικοί είμαστε...Σπουδάζουμε 5 χρόνια για να βγάζουμε τις θερμίδες που απαιτούνται με τη χρήση ενός εμπειρικού τύπου;;; Γιατί μάθαμε στο πανεμιστήμιο να κάνουμε μελέτη θέρμανσης;;; Τέλος πάντων, ο καθένας έχει δικαίωμα να λειτουργεί όπως θέλει και είναι δικό του θέμα αν θα έχει τη συνείδησή του καθαρή. Στο κάτω κάτω τ
 11. Όπως αναφέρει και πιο πάνω ο iliekater μια λύση (και μάλιστα οικονομική) είναι οι Τεχνικές οδηγίες του ΤΕΕ (ΤΟΤΕΕ) που καλύπτουν τα περισσότερα από αυτά που ζητάς, αλλά αν θέλεις και κάτι πιο εξειδικευμένο κάνε ένα search στο διαδίκτυο και θα βρεις...Π.χ. εδώ
 12. Κι εγώ Γιώργο θα σου προτείνω το ίδιο με τον yiosma, και συγκεκριμένα: Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Καταναλωτών Μέσης και Χαμηλής Τάσεις, Β' Έκδοση, Πέτρος Ντοκόπουλος, Εκδόσεις Ζήτη, 1992, ISBN 960-431-155-7. Αν έχεις πρόσβαση σε κάποια βιβλιοθήκη πολυτεχνικού τμήματος φαντάζομαι οτι θα μπορέσεις να το βρείς για να το ξεφυλλίσεις και αν σε ικανοποιήσει το αγοράζεις... Υ.Γ.: Η siemens κατά καιρούς βγάζει κάποια καλά βιβλία, έχω ένα αλλά δεν είναι για υποσταθμούς, και μπορείς να τα βρείς μεταφρασμένα στα ελληνικά. Είναι των εκδόσεων Τζιόλα.
 13. Και επειδή μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση η δημοσίευση των εταιρειών στείλτε μου αν θέλετε την απάντησή σας με pm. Ευχαριστώ.
 14. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιες εταιρίες, οι οποίες κατασκευάζουν οπλισμένες τσιμεντοσωλήνες; Εσέις αν προμηθευτήκατε ποτέ από που προμηθευτήκατε? Ψάχνω για διατομές 1,40 m και άνω...και επίσης για ορθογωνικές διατομές 1,50 χ 1,50 m. Για να σας προλάβω έψαξα στο google και βρήκα 4 εταιρείες, απλά ζητώ μια δεύτερη γνώμη... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 15. Δες αυτό ίσως σε διαφωτίσει.... Το 2) είναι......
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.