Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Anemoporos

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Anemoporos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δημητρη, Υπαρχουν σχολες και σχολες, αλλες καλες και αλλες μετριες.και αλλες που δεν τις ξερει ουτε ο πρυτανης τους... τουλαχιστον τα μεγαλα πανεπιστημια ειναι πολυ φημισμενα και παρεχουν επιπεδο σπουδων. λειτουργουν απ το 1500-1600. αν ημουν στη θεση σου θα εκανα αιτηση σε καρντιφ, γλασκωβη, εδιμβουργο, μπαθ, και σεφιλντ.(το λονδινο το βγαζω απ εξω γιατι ειναι πανακριβο, δεν παλευεται). οι παραπανω ειναι παντα μεσα στην πρωτη εικοσαδα των αρχιτεκτονικων σχολων. Και οσον αφορα το κρυο...ουτε αυτο παλευεται, αλλα κανουμε υπομονη εν'οψει του επομενου καλοκαιριου στην ελλαδα.
  2. Φιλε Δημητρη, Την αιτηση την εκανα μονος μου απο το UCAS. Συμφωνω να μην κανεις αιτηση μεσω γραφειων στην Ελλαδα, χαμενος χρονος και χρημα. Ολα τα πτυχια αρχιτεκτονικης στη βρετανια ειναι πενταετη.Η διαφορα ειναι οτι στην αγγλια και ουαλια τα χωριζουν σε 3+2 για τα πληρη δικαιωματα, ενω στη σκωτια 4+1. Πρακτικα ειναι τα ιδια ακριβως, οποτε δεν εχεις να κερδισεις κατι ουσιαστικο, περα απο το οτι στο δικατσα τους "χτυπαει" πιο καλα το 4+1 παρα τα 3+2. Τριτον (και μιλαω μονο για σκωτια, και οχι το υπολοιπο νησι), ολοι οι φοιτητες εντος ΕΕ κανουν αιτηση στο SAAS ( students awards agency for scotland, http://www.saas.gov.uk) και εχουν πληρωμενα διδακτρα απο την κυβερνηση τους. Και τα πληρωνουν σε ΟΛΟΥΣ. Τωρα για τη σκωτια ειναι παρα πολυ ωραια χωρα, και ειδικα εξω απο τις πολεις. Γλασκωβη ειναι καλη αλλα το εδιμβουργο ειναι ακομα καλυτερο και εχει εξισου πολυ καλη σχολη αρχιτεκτονικης, αν και ζητανε απολυτηριο 19 νομιζω. Παρ'ολα αυτα ειναι ελαστικοι σε αυτα τα θεματα, δηλ., αν δεν εχεις το 19 και εχεις πολυ καλο portfolio, και τους κανεις καλη εντυπωση σε καποια πιθανη συνεντευξη, τοτε δεν εχεις προβλημα. Κατι επισης που κοιταξα πριν ερθω, ειναι με ποιες σχολες στην ελλαδα συνεργαζεται το καθε πανεπιστημιο εδω. Η γλασκωβη για παραδειγμα ειναι η μονη που συνεργαζεται με το ΕΜΠ ,που ειναι θετικο για την αναγνωριση του πτυχιου μετα, εφοσον δειχνει οτι εχουν παραπλησιο προγραμμα σπουδων φανταζομαι.
  3. Καλημερα σας, Οντως τα προγραμματα σπουδων για την αρχιτεκτονικη δεν περιλαμβανουν εξειδικευμενα μαθηματα στατικης, θεμελιωσεων, σκυροδεμα κτλ. Τα διδασκουν ομως εστω και επιφανειακα σαν θεματικες ενοτητες, και αυτο υποχρεουνται να το κανουν διοτι το επιβαλει το RIBA, το αντιστοιχο ΤΕΕ μπορουμε να πουμε. Γενικα το καθε εξαμηνο σπουδων εχει 4 θεματικες ενοτητες. Πρωτον τα σχεδιαστικα, που περιλαμβανουν αρχιτεκτονικη συνθεση. Δευτερον τα τεχνολογικα, που περιλαμβανουν οικοδομικη, υλικα, ΒΑΣΙΚΑ στατικα, εδαφομηχανικα, μεταλλο, μπετο κτλ. Τριτον τα μαθηματα ιστοριας και θεωριας, με ιστορια τεχνης και αρχιτεκτονικης, και τεταρτον τα ''communication studies'', που εκει περιεχονται ζωγραφικες, πλαστικες, γραμμικα κτλ. Και αυτο ισχυει σε ολα τα πανεπιστημια ανεξαιρετως. Τωρα για το αν πρεπει τα πτυχια αυτα να θεωρουνται καλες τεχνες η τεχνολογικα πτυχια, για τους βρετανους δεν εχει καμμια σημασια. Πχ στη Γλασκωβη οπου σπουδαζω εγω, το τμημα των αρχιτεκτονων ειναι στη σχολη των μηχανικων μαζι με τους πολιτικους, τους χημικους, τους μηχ/γους, ηλεκ/γους και ναυπηγους, και ομως το προγραμμα ειναι ιδιο με πχ το Bartlett που θεωρειται καθαρα αρτιστικο. Αυτα τα ολιγα για την ωρα. Καλη σας μερα απο τη Γλασκωβη των -4C. μπρρρρ
  4. Καλησπερα σε ολους/ολες Κανε αυτο που σε τραβαει και μη σε νοιαζουν ηλικιες κτλ. Εγω ειμαι 29, εχω ηδη ενα πτυχιο οικονομικων απο πανεπιστημιο πειραια, τα παρατησα ολα (δουλεια σε μεγαλη εταιρια, σπιτι κτλ) ,ανεβηκα στη σκωτια και σπουδαζω απ την αρχη αρχιτεκτονας...τρελα γελια με τα 17χρονα και τα 18χρονα στα στουντιο..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.