Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Astaroth

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Astaroth's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Βρίσκομαι αντιμέτωπος με την εξής περίπτωση. Σε μονοόροφο κτίσμα, το ισόγειο έχει μετατραπεί σε νυχτερινό κέντρο, ενώ στον όροφο διατηρείται η χρήση κατοικίας. Ο ένοικος του 1ου ορόφου αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα ηχορύπανσης στις βραδινές ώρες κοινής ησυχίας. Ο ένοικος του 1ου ορόφου θέλει να υποχρεώσει το κατάστημα σε παύση της λειτουργίας του. Η διπλωματική οδός έχει υπερ-εξαντληθεί. Και τώρα η τρικλοποδιά: ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι και ο δήμαρχος. Τουτέστιν, έχει δημοτική υπηρεσία, πολεοδομία, ειρηνοδίκη, υγειονομικό και πιθανώς και τη διεύθυνση του ΑΤ υπό επιρροή ως ολοκληρωτικό έλεγχο. Τι προτείνουν οι πιο έμπειροι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Δεν είμαι σίγουρος για τίποτε αν δεν πιάσω τοπογραφικό στα χέρια μου. Γι'αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε στην θεωρία. Πέραν αυτού, εφόσον τα κατά παρέκκλιση γήπεδα περνάνε σε άλλες επιτρεπτές χρήσεις, η συζήτηση αυτή για το αν είναι πάνω ή κάτω από 750 τμ. έχει άλλου είδους ουσία. Λυπάμαι αν η έκπληξή μου έγινε αντιληπτή ως επίθεση, αλλά χάρτες ΖΟΕ στην Αττική έχω βρει και σε CD, χωρίς να χρειαστεί να υποστώ την "σωστή διαδικασία". Εκτός κι αν οι διαδικασίες που ακολουθεί η πολεοδομία μας έχουν περάσει στην συνείδηση του μηχανικού ως "σωστές", το οποίο θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύει. Γι'αυτό το απέδωσα στο συγκεκαλυμμένο χιούμορ σου.
  3. Δεν κατάλαβα ακριβώς το πνεύμα, ελπίζω να πρόκειται περί ασυμβατότητας του χιούμορ σου με το δικό μου. Δεν νομίζω ότι αφορά κανέναν η προσωπική μου εμπλοκή στο εν λόγω εγχείρημα, παρά ταύτα αφού προέκυψαν και τέτοιες οικειότητες ας ενημερώσω ότι δεν τίθεται δική μου επαγγελματική συμμετοχή. Έχει να κάνει με ενδεχόμενη αγορά του εν λόγω αγροτεμαχίου με την προοπτική οικοδόμησης και κατοίκησης. Η οποία προφανώς ναυαγεί. Α.Τ. μηχανικός δεν είμαι, άλλωστε.
  4. Συγγνώμη που επανέρχομαι αλλά πέραν του ότι κανείς αρμόδιος δεν διατίθεται να με εξυπηρετήσει για ενδεχόμενη ζώνη Natura ή ίσχυση ΖΟΕ στο επίμαχο γήπεδο, συνειδητοποιώ ότι οι παρεκκλίσεις που θα έδιναν την οικοδομησιμότητα στην έκταση είναι υπό κατάργηση. Έχει ψηφιστεί κάποια τελική απόφαση; Θα πρέπει να βγει η άδεια άμεσα ή είναι άλλος ένας επικοινωνιακός εκβιασμός;
  5. Ναι, μιλώ για κατοικία. Ευχαριστώ όλους για τις διευκρινίσεις.
  6. ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Υποθέτω ότι η περίπτωσή μου εμπίπτει στο Άρθρο 6 παρ. 2γ, που ορίζει τον συντελεστή δόμησης ως "100 + (Ε-750)/9 " και όχι τα άρθρα "1 παρ.3" και "1παρ.6" που δίνουν διαφορετικές τιμές. Ή αντιλαμβάνομαι κάτι λάθος;
  7. Χωρίς να έχω τις ακριβείς διαστάσεις, μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα ότι το αγροτεμάχιο πληρεί τις προϋποθέσεις αυτές. Θα τηλεφωνήσω στην τοπική πολεοδομία για το αν υπάρχει ειδική ρύθμιση για ΖΟΕ. Θεωρώ λοιπόν ότι το δεδομένο αγροτεμάχιο είναι οικοδομήσιμο. Οι συντελεστές καλύπτονται στο Π.Δ. του '85; Υπάρχει κάποιο πρόχειρο λινκ; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  8. Τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια έχουν κοινούς συντελεστές δόμησης/κάλυψης σε όλη την Ελλάδα; Είναι πάνω σε δημοτική οδό (Αρφαρά - Βελανιδιά) δήμος Καλαμάτας, πρώην Αρφαρών, αναγνωρισμένη από νομαρχία, 800τμ, περίπου. Ή πρέπει να καλέσω στην τοπική πολεοδομία; Ευχαριστώ.
  9. Έγραψα κατα λάθος ισόγειο. Έχω Pilotis, Α' όροφος, Β' και Γ'/δώμα (όπου Β και Γ, μεζονέτα). Ο ΓΟΚ εξηγεί ότι σε περίπτωση pilotis, την μετράμε ως όροφο, άρα θεωρούμαι 4ωροφος. Το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιό μου όμως δεν φτάνει ως τον Γ'. Αλλάζει κάτι αυτό ή παραμένω 4ώροφος; Ο Χάρης στην πρώτη σελίδα διευκρίνησε πως η περίπτωση της μεζονέτας σε κατεβάζει στα 0,90μ όμως δεν το βλέπω στο σχετικό άρθρο. Ίσως υπάρχει εγκύκλιος.
  10. Η κλίμακα συνδέει, pilotis, ισόγειο, Α' όροφο. Απ'τον Α' όροφο ξεκινά μεζονέτα η οποία επικοινωνεί με τον Β' όροφο με διαφορετική, εσωτερική σκάλα, εκτός του κοινόχρηστου. Επομένως η κύρια κλίμακα συνδέει μόνο 3 ορόφους. Στο σύνολο θεωρούνται 4, αλλά το κλιμακοστάσιο εξυπηρετεί μόνο 3. Το κλιμακοστάσιο θα έχει ελάχιστες διαστάσεις που ορίζονται για 4ώροφο ή 3ώροφο;
  11. Το άλλαξα. Ο νόμος ενδιαφέρεται στο σύνολο των ορόφων, όσον αφορά το ελεύθερο πλάτος του κλιμακοστασίου, ή το σύνολο των ορόφων που γεφυρώνει το κλιμακοστάσιο; Όπως προείπα, υπάρχει η περίπτωση της μεζονέτας η οποία εξυπηρετείται από δική της σκάλα.
  12. Μιας και το θέμα είναι σχετικό, ας παρεμβάλλω ένα ερώτημα ακόμα επ'αυτού. Έχω σκάλα σχήματος Π σε κατοικία με pilotis, Α' όροφο και μεζονέτα (με δική της εσωτερική σκάλα, φυσικά), 1,20μ πλάτος. Θα εξαιρεθεί απ'τον ΣΔ το εμβαδό άνω των 0,90μ; Αν οι γωνίες της γίνουν σφηνοειδέις αντί για ενδιάμεσο πλατύσκαλο, συνεχίζει να ισχύει η παραπάνω εξαίρεση; (τον έχω διαβάσει τον σχετικό πίνακα, αν τον έχω αποδικωποιήσει σωστά δεν αισθάνομαι βέβαιος) Το πλατύσκαλο στην απόληξη του ορόφου, ο διάδρομος, έχει κάποιες ελάχιστες διαστάσεις κατά τις οποίες ισχύουν παρεμφερείς εξαιρέσεις; Για την εσωτερική της μεζονέτας, ισχύουν ως ελάχιστο τα 0,60μ, σωστά; --------------- Άκυρο, λόγω pilotis (μετράει σαν όροφος, τι διάολο..) μου επιβάλλεται ως ελάχιστο το 1,20μ ελεύθερο πλάτος. Για το πλατύσκαλο ακόμα δεν έχω γνώση. Το έχω στα 1,50μ.
  13. Δεν με βοηθά ιδιαίτερα το άρθρο 8. Το αίθριό μου έχει διαστάσεις μικρότερες του Δ (3x3.6) - μου επιτρέπεται η κάλυψή του επομένως; Θα μετρήσει στον Σ.Δ. κατά συνέπεια; Διαβάζω και στο http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=6934 κάτι παρόμοιο.
  14. Τι ισχύει γύρω απ'την περίπτωση του εσωτερικού αιθρίου; Έχω ένα αίθριο που ενώνει τους δύο ορόφους μιας μεζονέτας, το οποίο περιβάλλεται στις δύο του πλευρές από σταθερά στοιχεία και στις άλλες δύο από εσωτερικό εξώστη. Δεν είναι ανοιχτό και προς το δώμα, κλείνει στην τελευταία πλάκα με γυαλί. Η οπή στην ενδιάμεση πλάκα της μεζονέτας μετράται στην δόμηση; Υπάρχουν μέγιστες και ελάχιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις, ή ισχύουν τα ίδια με τον φωταγωγό; Υπάρχουν περιορισμοί στις διαστάσεις των εσωτερικών εξωστών; Έχετε υπόψιν σας κάποια άλλη σχετική νομική παρατήρηση που με αφορά ή χρήσιμη συμβουλή, καθότι το εν λόγω αρχιτεκτονικό στοιχείο χρησιμοποιώ για πρώτη φορά; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  15. Όταν λέμε "επιφάνεια κλιμακοστασίου" εννοούμε όλον τον κλειστό χώρο του ισογείου Pilotis'; Σκάλες, φρεάτιο & διάδρομοι;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.