Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Hondrog

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Hondrog's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. 3.12 am ..όλο το βράδυ έτσι είναι, αδυνατώ να πιστέψω ότι τέτοια ώρα υπάρχει συνωστισμός
  2. Ενημερώθηκα από τον ΠΣΔΑΤΜ ότι αναμένεται εγκύκλιος για την αντιμετώπιση των οικοδομημένων κληροτεμαχίων, οψόμεθα..
  3. Προφανώς ισχύουν οι κάθετες..η φράση "αυτοτελή ιδιοκτησία" δεν υποδηλώνει κάτι περισσότερο από την καθετότητα.. Θα ρωτήσω και τον ΠΣΔΑΤΜ μήπως κατατεθεί κάτι ποιο επίσημο σαν ερώτηση.
  4. Φίλε DIMITRIS80 αμα είσαι φουσκωτος κι εχεις και reflectorless είσαι ευπροσδεκτος! Παντως με την παρεμβολή και του favio νομίζω το ερώτημα σοβαρεύει πολύ και ελπίζω να αντιμετωπιστεί κατάλληλα..
  5. Νομίζω οτι ισχύουν οι κάθετες σε εκτος σχεδίου διότι το κληροτεμάχιο παραμένει εννιαίο. ( σημειωτέο οτι δε μιλαμε για κατάτμιση..) Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και νομικό.. γίνεται να αποτυπώσεις την ιδιοκτησία κάποιου ενώ αυτός δεν το επιθυμεί?? Σκέφτηκα να παρουσιάσω μόνο το συγκεκριμένο τμήμα του ιδιοκτήτη Α και απλά να περιγράψω με λόγια ότι το " τμημα Α αποτελεί τμήμα του κληροτεμαχίου Χ" Ξέρω ότι ξεφεύγω από τις προδιαγραφές.. αλλιώς το ξύλο δεν το γλιτώνω απο τους γείτονες..
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα. Ο προβληματισμός μου αφορά τις κάθετες ιδιοκτησίες Α,Β,Γ,Δ σε κληροτεμάχιο, όπου σε κάθε μία από αυτές υπάρχει και ένα αυθαίρετο κτίσμα. Ο ιδιοκτήτης Α -και πελάτης μου- θέλει να υπαχθεί στο ν.4014.. Οι γείτονες Β,Γ,Δ δεν θέλουν.. και όχι μόνο δε θέλουν, δε μου επιτρέπουν να αποτυπώσω το ακίνητό τους, φοβούμενοι φυσικά μήπως τους "καρφώσω" αφού στο τοπογραφικό που θα συντάξω θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα κτίσματα των Β,Γ,Δ( μιας και πρόκειται για κληροτεμάχιο). Σκέφτηκα να παρουσιάσω ελλειπές τοπογραφικό αλλά πάλι αυτό δε μου κάθεται καλά..κοινώς εχω φτάσει σε αδιέξοδο και λέω να το παρατήσω..άσε που τα χρήματα είναι λίγα για τέτοιου είδους εργασία. Ποιά είναι η άποψή σας?
  7. Επανέρχομαι για να απαντήσω στην ερώτησή μου προ μηνός.. σύμφωνα με την κα Λεμπέση ο "χάρτης" είναι το 5k της Γ.Υ.Σ
  8. Φίλε Ιαμβλιχε εγω καταλαβαίνω ότι όταν υπάρχει οικοδομική αδεια δε θέλει εξαρτημένο τοπογραφικό, υπό την έννοια ότι αφού έβγαλε άδεια κάποτε, δεν μπορει να είναι δασικό ή αιγιαλός ή ότι άλλο..
  9. Λέει μέσα ο νόμος , αρθρο 24,σελ 6233 "..υποβάλλεται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύ- στημα συντεταγμένων (ΕΓΣΑ'87) που περιέχει απόσπα- σμα χάρτη με προσδιορισμό της θέσης του ακινήτο" Ετσι που το διατυπώνει δεν αποσαφινίζει σε τί χάρτη πρέπει να τοποθετηθεί το ακίνητο. Δεδομένου οτι αυτα τα τοπογραφικά δεν περνάνε από δασαρχείο, δεν βλέπω το λόγο να τρέχω να βρώ το αντίστοιχο πεντοχίλιαρό της Γ.Υ.Σ, μηπως τελικά μια απλή ορθοφωτογραφία της περιοχής είναι αρκετή??
  10. Προς τα εκεί κλείνω κι εγω, σε ευχαριστώ για την άμεση απόκριση Θεοχάρη.
  11. Εχω μία περίπτωση όπου γήπεδο εκτός σχεδίου είναι πρόσφατα αποτυπωμένο 289 τ.μ ενώ τα συμβόλαια λένε για 296.. Αξίζει ο κόπος να "μαγειρευτεί" ούτως ώστε να βρίσκεται στα όρια του 2% Επίσης μεσα υπάρχει και ένα λυόμενο(χτισμένο με άδεια) πραγματικού εμβαδού 41 τ.μ ενώ η άδεια μιλάει για 45..Τι θα με συμβουλευατε μα κάνω..Να το "μαγειρέψω" Ναι ή Οχί?
  12. Σε περίπτωση που θέλεις να εφαρμόσεις τα όρια μιας ιδιοκτησίας και υπάρχουν τριγύρω νεόδμητες οικοδομές, αντί να ψάχνεις για τριγωνομετρικά, αποτύπωσε αξονοδιασταυρώσεις και γωνίες των γειτονικών ο.τ(σε αυθαίρετο σύστημα αναφοράς, δεν έχει σημασία..), κατόπιν βρες τις συν/νες αυτών που αποτύπωσες ΚΑΙ στο σύστημα εμπ 3ων μοιρών. Με μια απλή μετατροπή μπορείς αυτόματα να χαράξεις αυτό που σου λείπει..
  13. Μπορώ να βρω κάπου τις τιμές των τιμολογίων του ΤΣΜΕΔΕ? Πιο συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν οι φυσικοθεραπείες..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.