Μετάβαση στο περιεχόμενο

JIM99

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by JIM99

  1. JIM99

    ExOikonomoII

    Προσπάθησα να το διορθώσω
  2. JIM99

    ExOikonomoII

    Ελπίζω να διορθώθηκε. Παρακαλώ ενημερώστε για το αντίθετο.
  3. JIM99

    ExOikonomoII

    Ελπίζω να διορθώθηκε. Παρακαλώ ενημερώστε για το αντίθετο.
  4. Version 1.02

    1.046 downloads

    Βοήθημα για το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ" -Υπολογισμός Επιχορήγησης -Προυπολογισμός Εργασιών
  5. JIM99

    Prostimo4495

    Επειδή το αρχείο που κατεβάζετε είναι “exe” το antivirus σας θα το θεωρήσει ύποπτο και θα σας προειδοποιήσει ότι το exe μπορεί να περιέχει ιούς. Το “Prostimo4495.exe” δεν ρυθμίζει τίποτε. Μπορείτε να το κατεβάσετε άφοβα !
  6. JIM99

    Prostimo4495

    Συμπληρώνουμε μόνο τα πράσινα πεδία , τα υπόλοιπα συμπληρώνονται αυτόματα μετά την επιλογή 'Υπολογισμός'.
  7. Version 1.32

    1.492 downloads

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ . (θα ανέβει με βελτιώσεις) Πρόγραμμα υπολογισμού προστίμου αυθαιρέτων με το Ν.4495/2017. Έχει δημιουργηθεί ερασιτεχνικά με το πρόγραμμα “Excel” και έχει γίνει “compiler” με το πρόγραμμα “XLtoEXE” από τον “Fco Orlando Magalhaes Filho”. Είναι δοκιμαστική έκδοση με περιορισμένες λειτουργίες. Για να τρέξει χρειάζεται το “Excel”. Έχει ελεγχθεί για ιούς με το “Avast Antivirus”. Χαρακτηριστικά : 1. Εισαγωγή στοιχείων Ακινήτου 2. Επιλογή Τιμής Ζώνης από αυτές του 2011 και αυτόματη μετατροπή μετά τις διορθώσεις τους το 2016. 3. Ειδική περιγραφή αυθαίρετων κατασκευών για αυτόματη συμπλήρωση Υπεύθυνων Δηλώσεων. 4. Καταγραφή αυθαιρεσιών σε Φύλλα Καταγραφής και επιλογή των κατάλληλων συντελεστών. 5. Βοήθεια σε κάθε συντελεστή 6. Υπολογισμός προστίμου σε κάθε φύλλο καταγραφής και αναγραφή του μετα την διόρθωση του , ανάλογα με το χρόνο υπαγωγής (ο οποίος δεν επιλέγετε αυτόματα αλλα κατόπιν συγκεκριμένης επιλογής) 7. Υπολογισμός συνολικού εμβαδού χώρων και αυτόματη επιλογή συντελεστή ανάλογα με τα τετραγωνικά (για εκτός σχεδίου). 8. Επιλογή αυτόματης διόρθωσής με αρχικές τιμές για όλο το φύλλο καταγραφής 9. Εισαγωγή Παλαιού προστίμου 10. Εισαγωγή Διπλότυπων παλαιού προστίμου , αυτόματη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ιδιοκτήτη και εκτύπωση . 11. Σύγκριση προστίμου με το Ν.4178/2013 για το συμφέρον της μετάβασης στον Ν.4495/2017 12. Υπολογισμός Συνολικού προστίμου με όλους τους δυνατούς τρόπους (ανάλογα με τον χρόνο εισαγωγής , ανάλογα με την κατάθεση της ΜΣΕ) 13. Υπολογισμός Εφ’ άπαξ – 30 % - ΔΟΣΕΙΣ 14. Εκτυπώσεις : Υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτήτων (Εξουσιοδότηση , Αυθαιρεσιών , Για Μηχανικό , Μετάβασης , Συναίνεσης , για Βεβαιώσεις , Παλαιό πρόστιμο. Υπεύθυνες δηλώσεις Αντικατάστασης Μηχανικού. Συμβάσεις Μηχανικών. Φύλλων Καταγραφής. Συνολικής ανάλυσης προστίμου. Περιμένω οποιαδήποτε παρατήρηση για διόρθωση ή βελτίωση στο : [email protected]
  8. Προϋπόθεση κατάθεσης για ανασύσταση φακέλου είναι να έχουμε ένα έγγραφο στο οποίο να φαίνετε τουλάχιστον το νόμιμο περίγραμμα , δηλαδή στέλεχος οικοδομικής άδειας η διάγραμμα κάλυψης με σφραγίδα πολεοδομίας (όχι συμβολαιογράφου) … Αποτυπώνουμε την υπάρχουσα κατάσταση (διάγραμμα κάλυψης , κατόψεις όλων των ορόφων και τομή) , σημειώνουμε το νόμιμο περίγραμμα (από το στέλεχος ή το διάγραμμα κάλυψης) και διαγραμμίζουμε τα αυθαίρετα τμήματα με όποιες σημειώσεις απαιτούνται (διαστάσεις , εμβαδόν και τακτοποίηση ή κατεδάφιση) . Ο έλεγχος των τμημάτων που βρίσκονται εκτός του νόμιμου περιγράμματος , γίνεται με τους σημερινούς όρους δόμησης της περιοχής του ακίνητου. Καταθέτουμε τον φάκελο με τα παραπάνω στοιχεία στην πολεοδομία σε δύο αντίγραφα , (σχέδια , αμοιβές αποτύπωσης) , σφραγίζονται και μας επιστρέφεται το ένα (δεν γίνεται έλεγχος των σχεδίων , την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο μηχανικός που υπογράφει τα σχέδια). Ελπίζω να βοήθησα …
  9. Το σχέδιο από συμβολαιογράφο χρησιμοποιείτε για να μην σχεδίασης νέο και όχι να συγκρίνεις τα νόμιμα από τα αυθαίρετα. ΕΓΚ 3 « 23) Παρ. 6.α.iv : Διευκρινίζεται ότι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στο σχέδιο κάτοψης το οποίο προσαρτήθηκε στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών, στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών δεν πιστοποιεί τη νομιμότητα της ιδιοκτησίας κατά τις πολεοδομικές διατάξεις, αλλά από τη διατύπωση της διάταξης παρέχεται η δυνατότητα υποβολής του συγκεκριμένου σχεδίου στο πληροφοριακό σύστημα και δεν απαιτείται η σύνταξη νέου σχεδίου κάτοψης.»
  10. Για την κατάθεση στην ΥΔΟΜ , των σχεδίων για ανασύσταση φακέλου οικοδομικής άδειας πολυκατοικίας του έτους 1973 από την οποία έχουν απολεσθεί τα σχέδια , σύμφωνα με έγγραφο της ΥΔΟΜ , ερωτάτε εάν είναι υποχρεωτικό για τα αυθαίρετα τμήματα να γίνει υπαγωγή στο ν.4178/2013 πριν την θεώρηση των σχεδίων από την ΥΔΟΜ ή αυτό μπορεί να γίνει μετά την ανασύσταση του φακέλου (τα αυθαίρετα τμήματα σημειώνονται , διαγραμμίζονται στα σχέδια και γίνεται ειδική μνεία στην δήλωση του μηχανικού ότι θα υπαχθουν στο ν.4178/2013).
  11. Καταργήτε από τον 'ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΟΡΟΥ 11' , για το ΤΣΜΕΔΕ , το 1% Επί προϋπολογισμού τεχνικών έργων & Οικοδομών (Δεν κατργήτε για το ΕΜΠ 0,5 %)
  12. Τελικά έχει εφαρμογή η ημερομηνία 6/2/2014 για ληξιπρόθεσμες ; 1) για τις ληξιπρόθεσμες έως αυτήν την ημερομηνία ; ή 2) για αυτές που πριν την εφαρμογή του Ν.4178 ήταν ληξιπρόθεσμες ; Παράδειγμα : Εάν έως 6/2/2014 πληρώσω 8 παλαιότερες ληξιπρόθεσμες δώσεις και την συγκεκριμένη ημερομηνία (6/2/2014) δεν είμαι ληξιπρόθεσμος , τότε μπορώ να συνεχίσω χωρίς το Ν.4178 (έως το 2015) ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.