Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dimitris_N

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

dimitris_N's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε περίπτωση που γνωρίζω, έγινε παραχώρηση σε κοινή χρήση (χαρακτηρίστηκε δημοτική οδός 4μ) και κατάτμηση εντός σχεδίου οικισμού τα οικόπεδα πήραν κανονικά αρτιότητα. Όσο για το Σ.τ.Ε. 3142/07 Ε τμήμα καλά τα λέει ο ποιητής αλλά μάλλον δεν έχει καταλάβει σε ποια χώρα ΖΕΙ! Καλά τα λέει ο chris_anst... "Πρώτα πρέπει όμως να πολεοδομηθούν όλοι οι οικισμοί ,δηλαδή τη χρονολογία που ο άνθρωπος θα κάνει επεκτάσεις σχεδίου στη σελήνη και στον Άρη. " Δύο μόνο έχω να πώ!!! α) Αφήστε επιτέλους τον κόσμο να χτίσει. β) Βάλτε μυαλό !!! Έλεος....
  2. Στην περίπτωση δηλαδή που απαγορεύεται η δημιουργία pilotis ...και κάνω κλειστή θέση στάθμευσης στο επίπεδο 0 (3 πλευρές κλειστές + μπροστά ανοικτή) και τοποθετήσω από πάνω το 2οροφάκι μου με την εξωτερική μου σκάλα κ.τ.λ.π. η κλειστή "θέση στάθμευσης" ΔΕΝ μετράει στη ΔΟΜΗΣΗ?
  3. Πήρα το Leica Distro D3 από civilshop.gr σε πολύ καλή τιμή! Το μηχανηματάκι δεν παίζεται αλλά για μεγάλες αποστάσεις οπωσδήποτε χρειάζεστε τα ειδικά γυαλιά.
  4. Οι παραδοσιακοί οικισμοί συνήθως κρύβουν και νομαρχιακές αποφάσεις. Ανάλογα με την περιοχή που σε ενδιαφέρει κάνε ένα έλεγχο και για τυχόν αρχιτεκτονικούς τύπους. Μία ερώτηση στην πολεοδομία της περιοχής θα σε διαφωτίσει!!!
  5. Επιπρόσθετα των συμβουλών του συναδέλφου acnt.... Έλεγξε την πρώτη άδεια αν είχε πρόβλεψη ορόφου. Θα χρειαστείς έλεγχο επάρκειας του κτιρίου με στατική επίλυση της υπάρχουσας κατάστασης με με τη χρήση των τότε ισχυόντων κανονισμών, δηλ. τον Ε.Α.Κ. 1959 και του Ε.Κ.Ω.Σ. 1954 ενώ ο έλεγχος επάρκειας με την προσθήκη του ορόφου με τον Ε.Α.Κ. 1959 και τον Ν.Ε.Κ.Ω.Σ. Όσο για την ενίσχυση του κτιρίου μπορείς ανάλογα με την περίπτωση σου, είτε να κάνεις ενίσχυση υποστυλωμάτων με μανδύες είτε προσθήκη τοιχωμάτων περιμετρικά - εσωτερικά με τον ανάλογο κόστος.
  6. Συμπληρώνοντας τους συναδέλφους είναι σίγουρο ότι σε παζάρια με κατασκευαστικές αν δεν προσέξεις θα βρεθείς στο τέλος να φορολογηθείς για λεφτά που δεν θα έχεις δει ποτέ σου!!! Αυτό όμως είναι το λιγότερο! Πρόσεχε το θέμα της υπογραφής γιατί αν σκάσει κάποια φούσκα εσένα θα τρέχουν!
  7. (20 ΤΜ) ? Για τί κτίσμα πρόκειται και τί είδους κατασκευή?
  8. Δικαιολογητικά: 1) Αίτηση του μηχανικού με πλήρη στοιχεία (Όνομα, Επώνυμο, Α.Δ.Τ., Αρ. Μητρ. ΤΕΕ), για παραίτηση επιβλέποντος μηχανικού, στην οποία θα γίνεται σαφής αναφορά των λόγων για τους οποίους παραιτείται. 2) Τεχνική έκθεση του μηχανικού με αναγραφή των στοιχείων της οικοδομικής αδείας και του σταδίου των οικοδομικών εργασιών. Σημείωση: Η Υπηρεσία διακόπτει άμεσα την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών, η συνέχιση των οποίων θα επιτραπεί μόνον μετά την αναθεώρηση της αδείας για αλλαγή επιβλέποντα μηχανικού
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.