Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

orestisv

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by orestisv

  1. Καλησπέρα σε όλους Ηθελα να ρωτήσω πως πρέπει να περάσω τις παρακάτω παραβάσεις σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο γιατι έχω λίγο μπερδευτεί, καθώς δεν δουλεύω ελεύθερο επάγγελμα και έμεινα στον 4014. Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου να προχωρήσουν σε σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας. Εχουν κατασκευαστεί 2 πέργκολες και 2 μικρές ξύλινες αποθήκες (τυποποιημένες, αγορασμένες 1.60 τ.μ η κάθε μια) σε οικόπεδο εντός σχεδίου, στο οποίο δεν υπάρχει οικοδομική άδεια. Φαντάζομαι οι πέργκολες θα πάνε με αναλυτικό προυπολογισμό. Ουσιαστικα με προβληματίζουν οι ξύλινες αποθήκες αν θα πρέπει να πάνε στην κατηγορία 4 . Έτσι θα υπάρξει υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορούν να μπούνε κατηγορία 3, καθώς σε κανα δύο χρόνια, δεν θα υπάρχουν, φαντάζομαι λόγο φθοράς. Μιλάμε για τις τυπικές τύπου πράκτικερ μικρές αποθήκες, και όχι για κτιστή κατασκευή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Σχεδιάζοντας μια επανάχρηση κτιρίου με χρήση πολιτιστικού κέντρου έχω τα εξής ερωτηματικά. Η κεντρική είσοδος του κτιρίου, καθώς και οι εσωτερικές πόρτες όλων των αιθουσών, εφόσον δεν θα είναι συρόμενες , αλλά ανοιγόμενες, θα πρέπει να ανοίγουν προς τα έξω για διευκόλυνση των ΑΜΕΑ? Δε βρήκα κάπου κάποια διευκρίνηση, πέραν των χώρων και της πόρτας στους χώρους υγιεινής. Ευχαριστώ
  3. θα συμφωνήσω μαζί σου, το θέμα είναι πως η πολεοδομία της περιοχής με συμβούλεψε χωρίς να γνωρίζει την περίπτωση να εκδόσω κατευθείαν βεβαίωση. Μάλλον θα περιμένω λίγο...ευχαριστώ για την απάντηση!
  4. Καλημέρα σε όλους..εχω μια παρόμοια περίπτωση για βεβαίωση προ του 55. Επειδή μπερδεύτηκα λίγο θέλω να ρωτήσω πριν δώσω βεβαίωση χρειάζεται υποχρεωτικά πιστοποίηση περιγράμματος?? Το ακίνητο το γνωρίζω,δεν έχει αυθαιρεσίες και υφίσταται σίγουρα πριν το 55. Μήπως μπορώ να τη δώσω κατευθείαν απο τον 4014?. Και αναρωτιώμουνα στη βεβαίωση που θα αναγράφεται οτι είναι προ του 55,στην τεχνική έκθεση? γιατί το κείμενο είναι fix και θα αναγράφει μόνο οτι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Ευχαριστω!
  5. Το κατάστημα ήταν ανέκαθεν ενιαίο. Απλά στην Ο.Α φαίνεται χωρισμένο, οπότε χρονολογικά δεν τηθεται κανένα ζήτημα. Απλά σκέφτηκα μήπως γίνεται φθηνότερα με τον 4014, από άδεια διαρρύθμισης και αν γίνεται έτσι όπως το σκέφτομαι, με πρόστιμο κατ αποκοπή
  6. συνάδελφοι καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω το εξής πελάτης μου ενδιαφέρεται να λειτουργήσει κάποιο μπαρ, σε χώρο ο όποιος είναι ενιαίος, αλλά στην Ο.Α φαίνονται δυο καταστήματα με μεσοτοιχία. Το κάθε ένα έχει διαφορετικό ιδιοκτήτη. Σκέφτομαι αν η συνένωση μπορεί να γίνει με το 4014 και πιο συγκεκριμένα, αν γίνεται με δύο αιτήσεις λόγο ιδιοκτητών και με κατ΄αποκοπή 500 ευρώ παράβαση στον καθένα. Από την άλλη δεν ξέρω μήπως χρειάζεται άδεια διαρρύθμισης υποχρεωτικά. Παρακαλώ τα φώτα σας!!Ευχαριστώ
  7. καλημερα σε όλους. Ήθελα να ρωτησω αν έχει κανεις συμπληρώσει το πεδιο "εισαγωγη παλαιότερων προστίμων". Για να δεχτεί το σύστημα παλαιότερες πληρωμές πρέπει να γίνει αρχική υποβολή?? Γιατι χωρίς υποβολη παραμένει γκρί και δεν σε αφήνει να γράψεις κατι!
  8. Σκέφτομαι οτι λογικα θα πρεπει να υπαρξει τροποποιηση προστιμων για να προσθεθουν και τα υπολοιπα. Σε περιπτωση που τα προστιμα έχουν διαφορες με αυτα που θα κρινει η πολεοδομια ,κατι που θα συμβει σε πολλες περιπτωσεις ,θα αναγκαστουν να γινουν συμπληρωματικες, αρα λογικα και σε αυτο θα μπορεσω να προσθεσω.Έτσι το σκεφτομαι εγω τώρα ,αμα κανω λαθος βεβαια ...την πατησα!!!
  9. αμα έχει γίνει οριστικη υποβολη με εφαπαξ πληρωμη προστιμου και έχει γίνει λάθος υπολογισμός (ξέφυγαν κάποιες αυθαιρεσίες) άραγε τι γίνεται?
  10. καλημερα σε όλους. Εκανα μια οριστικη υποβολη για δώμα και εφαπαξ πληρωμη του. είχα βρει ένα παλιο πινακα χιλιοστών και νόμισα πως υπάρχει οριζόντια ιδιοκτησια στο ακίνητο καθώς και ο ιδιοκτητης δεν ήτανε σίγουρος .Τέλος πάντων δεν υπάρχει οριζόντια ιδιοκτησια και το κτίριο το οποίο ανήκει σε ένα ιδιοκτήτη έχει και άλλες αυθαιρεσίες . Πιστεύετε θα υπάρξει τροποποίηση για συμπληρωματικά πρόστιμα στο τέλος?
  11. Ναι ..το σκεφτηκα αυτο και πηρα ενα τηλ το συμβολαιογράφο,αλλά μου είπε πως για να κάνει σύσταση ιδιοκτησίας πρέπει να του δώσω πρώτα βεβαίωση μηχανικού οπότε μάλλον δε γίνεται..εκτός αν εννοείς να περαιωθεί΄η διαδικασία να κάνω σύσταση και μετα να δώσω βεβαίωση..ναι σωστό...δεν ξέρω με τις φωτογραφίες όμως στην πολεοδομία τι να κάνω γιατι θα φαίνονται οι παρανομίες και λογικά θα μου ζητήσουν πρόστιμο και για αυτές. Γενικότερα σε περίπτωση που δεν τους καταφέρω να νομιμοποιήσουν τα υπολοιπα τμήματα των ορόφων ,μπορώ να δώσω βεβαίωση που να αναφέρει πως εξακολουθούν να υπάρχουν αυθαίρετα τμήματα?
  12. Σε δυόροφη οικοδομή έγινε οριστική υπαγωγή διαδικασίας για διαμέρισμα στο δώμα.Αρχικά νόμισα πως υπάρχει οριζόντιος ιδιοκτησία για το δώμα, τελικά αποδείχτηκε πως δεν υπάρχει τίποτα και ο ιδιοκτήτης έχει ολο το ακίνητο στο όνομα του με αυθαίρετα στο ισόγειο και στον όροφο. θα μπορούσε να περαιωθεί η διαδικασία με φωτογραφίες κανονικά και στη βεβαίωση να αναφέρονται και αυθαίρετα τμήματα ή πρέπει να τακτοποιηθούν όλα??
  13. καλησπέρα σε όλους. εχω μια περιπτωση οπου με αδεια αποθηκης έχουν γίνει μια αποθήκη μικρότερη,σε άλλη θέση, και δυοροφη κατοικια. υπαρχει ένα διάταγμα στην περιοχη όπου περιορίζει τους εξώστες σε ένα μέτρο απο τις γωνίες του κτιρίου. θα μπορούσε να τακτοποιηθεί η αποθήκη και οι εξώστες της κατοικίας βάση 4014, και για την κατοικία πλην εξωστών να βγεί άδεια εντος 3 ετών?κάλυψη και δόμηση υπάρχουν ή εφόσον θεωρητικα δεν πληρούνται το αρ. 22 του ν 1577/85 δε μπορεί? απλά σκέφτομαι ότι είναι σχετικά μικροπαράβαση οι εξώστες και είναι κρίμα να τακτοποιηθεί αντί του να νομιμοποιηθεί.
  14. Μηπως καποιος μπορει να μου εξηγησει...πως γινεται εκπτωση? η καταθεση αμοιβης δεν μπαινει στο συστημα αν ειναι κατω της ελαχιστης...δλδ μολις πληρωθει το παραβολο χρειαζεται το συστημα α/α αμοιβων εργου το οποιο εννοειται πρεπει να ειναι τουλαχιστο η ελαχιστη αλλιως δεν γινεται. Δηλαδη βαζουμε εμεις τη διαφορα των χρηματων για την ελαχιστη στην τραπεζα, και στο τελος φορολογουμαστε με βαση ιδιωτικο συμφωνητικο? οι κρατησεις με τι πανε? help αυριο το πρωι πρεπει να κανω καταθεση αμοιβης!!
  15. Στο γ' μερος ερωτο-απαντησεων, στην 5 ερωτηση λεει: σε περιπτωση αυθαιρετης κατασκευης μπορει τμημα της εφ όσον πληροι τις σχετικες προυποθέσεις να νομιμοποιηθει με την υπαγωγη του στην παρ. 2 του αρθρου 26 του Ν40124 και τμημα της να υπαχθεί στο αρθρο 24 του νόμου ή επιβάλλεται ολόκληρη η αυθαίρετη κατασκευή να υπάγεται είτε στο αρθρο 24, είται στο άρθρο 26? απαντηση: μπορεί η αυθαίρετη κατασκευη συνολικα να υπαχθεί στη ρύθμιση του Ν 4014 καταβάλλοντας το παράβολο που της αναλογεί. εναλακτικά κάθε τμήμα μπορεί να υπαχθεί στην αντίστοιχη διάταξη του νόμου που το καλύπτει.. Σε αυτο στηρίζομαι. Δηλαδή πρόστιμο και τακτοποίηση για τα μέτρα που μπαίνουν στο Δ και άδεια νομιμοποίησης για το υπόλοιπο...
  16. Δεν καταλαβαίνω ...πειθαρχικό για την ελάχιστη αμοιβή??? τότε γιατί δεν κατεβάζουν την ελάχιστη για τον 4014? εξάλου πρέπει να γίνει κατάθεση αμοιβής σε τράπεζα αναγκαστικά η οποία δε γίνεται να είναι κάτω της ελάχιστης!! Δηλαδή πειθαρχικό επειδή θα πληρωθώ αυτά που οι ίδιοι θεωρούν ότι πρεπει να πληρωθώ? Πρέπει να πληρώνουμε την διαφορά της ελάχιστης από την τζέπη μας? κι αν δεν έχουμε?
  17. Στο ισόγειο του ενος κτιριου έχει γινει μια προέκταση ,όπου δεν έχει απόσταση Δ με το δίπλα κτίριο.Κατα τα άλλα το συγκρότημα κατα γοκ είναι εντάξει.Δε θα μπορουσαν να τακτοποιηθούν τα μέτρα της προέκτασης (7 τ.μ) και για όλα τα υπόλοιπα (120 τ.μ) να βγεί οικ. άδεια?
  18. Εγώ σε κτίριο το οποιό έπρεπε να είναι τυφλό και έχει ανοίγματα στα πλάγια,βάση αναλυτικού επέλεξα μια παράβαση δηλαδή 500ευρώ
  19. καλημέρα σε όλους. εχω μια περίπτωση αυθαιρετου το οποίο έχει άδεια για αποθήκη και αντί αυτού έχουν χτιστεί δυο κτίρια κατοικιών οι οποίες δεν έχουν απόσταση Δ μεταξύ τους. Έτσι θέλω να βγάλω ένα πρόστιμο για την απόσταση Δ και για όλο το υπόλοιπο ακίνητο να βγεί οικ. άδεια εντός τριών ετών βάση του αρθρου 26 παρ.2 μιας και μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η ερώτηση μου είναι αν το παράβολο πρέπει να είναι μονο για τα τετραγωνικά της αυθαιρεσίας που δε μπορεί να νομιμοποιηθούν βαση αδείας, ή για όλα τα τετραγωνικά των κτιρίων καθώς η άδεια είναι για αποθήκη και όχι για κατοικίες.
  20. Καλημερα σε ολους κατ 'αρχας και καλα κουραγια!! Λοιπον το θεμα μου εχει ως εξης και θα προσπαθησω να κανω τις λιγοτερες δυνατον ερωτησεις γιατι εχω δυστυχως πολλες. Σε οικοπεδο με αδεια για ισογεια αποθηκη 120 τ.μ του 1994 εχουν γινει 2 κτιρια εξ αρχης. Το ενα 2οροφο με εμβ 138.35 και εχει 1 τριρι, 1 δυαρι και 3 studio. To δευτερο κτιριο ειναι ισογειο καταλαμβανει 34.5 τ.μ και εχει 2 studio. Mεταξυ τους δεν εχουν ουτε το Δ απεχουν 1.5 μετρο. Υπαρχει ενας ιδιοκτητης για το τριαρι, αλλος για τα 2 studio και το δυαρι και αλλος για τα υπολοιπα. Γενικοτερα εγω βγαζω ενα προστιμο αλλα δε ξερω πως να το διαιρεσω σε ιδιοκτησιες. Π.Χ το Δ μεταξυ των κτιριων σε ποιον το χρεωνω??Η υπερβαση δομησης 18 τ.μ θα διαιρεθει δια τρια και θα γινουν 3 αιτησεις?? Επισης δεν εχω καταλαβει καλα για ποια στοιχεια δηλωνουμε αναλυτικο και βγαζουμε αδεια,γιατι εχει και πλακωστρωσεις μεγαλες. Μηπως για οτι βγαινει αδεια κατα γοκ παει με αναλυτικο και για οτι δε βγαινει προστιμο?? ευχαριστω εκ των προτερων
  21. νομιζω οτι το μονο που εχει καθορισει αυτο το κρατος με αυτον τον βλακωδες νομο ειναι τα παραβολα..ολα τα αλλα θεματα ουτε καν φλου...ερμαιο!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.