Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΑΓΝΗ

Members
  • Περιεχόμενα

    100
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΑΓΝΗ

  1. Καλημέρα σας, Θα θέσω μια ερώτηση, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει: Θέλω να κάνω λειτουργική συνένωση 3 όμορων καταστημάτων, τα 2 στην ίδια οικοδομή (άδειες: κατασκευή 1999 και αλλαγή χρήσης με άδεια του 2001) και το 3 στο όμορο οικόπεδο με άδεια του 1994. Η νέα χρήση, της συνένωσης, είναι κατάστημα. Για την παθητική που θα συντάξω, θα ακολουθήσω το .ΠΔ. 41/18 (που αντικατέστησε το Π.Δ. 71/1988, για την περίπτωση "νέων" καταστημάτων), σωστά;
  2. Με το ασυμβίβαστο ενεργειακού επιθεωρητή και μικρής κλίμακας, έχετε καταλάβει τι ισχύει;
  3. @tripi για το εξοικονομω ΙΙ λέω, πήρα τηλέφωνο στο helpdesk (και τους βρήκα!!!) το πρωι, έτσι μου είπαν! Τώρα το κατά πόσο ισχύει αυτό που μου είπε, θα φανεί το τέλος!
  4. Καλημέρα! Να ενημερώσω παιδιά για το παραπάνω ερώτημα ότι ρώτησα στο helpdesk και μου είπαν ότι μπορώ να προσθέσω την μικρής κλίμακας πιο μετά, μαζί με το δεύτερο πεα, επι πιστώσει και το πρόγραμμα θα το δεχτεί, λόγω του ότι έχει αλλάξει η μικρής κλίμακας με τον 4546/18.
  5. Καλησπέρα! Εκ παραδρομής, ενώ μία αίτηση ήθελε Ε.Ε.Μ.Κ. δηλωσα οτι δεν απαιτείται. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να το διορθώσω τώρα. Πιστευετε ότι πρέπει να τη βγάλω την έγκριση εργασιών, όπως κ να έχει, μήπως γίνει κάποιος τέτοιου είδους έλεγχος;
  6. Καλημέρα σας, Μία απο τις παρεμβάσεις πελάτη είναι ο ηλιακός. Θέλει να αγοράσει τον ηλιακό από έναν Α προμηθευτή και τον εγκαταστήσει ένας άλλος Β. Μπορεί να γίνει αυτό,σωστά; Θα γίνει επιμερισμός των αμοιβών τους, σύμφωνα με τα παραστατικά που θα φέρουν, αρκεί να είναι κάτω απο το επιλέξιμο όριο (1100€) το άθροισμα και των 2. Καλά δεν τα λέω;
  7. Καλησπέρα! Έχω μια δήλωση ενός διαμερίσματος (Ο.Ι. πλήρη κυριότητα 100%) σε οριστική υπαγωγή στον Ν.4178. Σκέφτομαι να την μεταφέρω στον Ν.4495 και να προσθέσω σε αυτήν την δήλωση αυθαιρεσίες δύο επιπλέον διαμερισμάτων του ίδιου ιδιοκτήτη, με το ίδιο είδος κυριότητας κ ποσοστό, στην ίδια, βέβαια, οικοδομή. Βγαίνει πολύ μικρότερο το πρόστιμο, απο ότι να κάνω μία νέα δήλωση για τα 2 διαμερίσματα.... Τί λέτε, ποιά είναι η γνώμη σας; Τραβηγμένο;
  8. Ευχαριστώ mgeorgia και nick_61! Μόνο αν θέλει να πάρει το ρίσκο ο πελάτης, κι εγώ έτσι πιστεύω.
  9. Καλησπέρα σας, Έχω μια "03β. Ειδική περίπτωση αίτησης" σε αναμονή ακόμη. Πιστεύετε ότι μπορώ να κόψω τιμολόγια; Στον οδηγό για τα παραστατικά δαπανών λέει " ...που εκδόθηκαν μετά από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας της αίτησης και εντός του συμβατικού χρόνου υλοποίησης".
  10. Σ' ευχαριστώ. kospan! (Απλά η δικιά μου περιφέρεια είχε λίγα χρήματα, τρέχαμε σαν παλαβοί να προλάβουμε πρωτόκολλο, δεν ξέρω αν θα επιδοτηθούν όλοι οι επιλαχόντες, για αυτο το φοβάμαι. Μάλλον θα το αφήσω έτσι.)
  11. Και μένα η γνώμη μου αυτή είναι, να μην το ρισκάρω με νέα άιτηση. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!
  12. Αξίζει τον κόπο, πιστεύεις να το κάνω; Το άθροισμα των ποσών είναι σωστό, πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι που κάνει μία κοινή δήλωση, απλά είναι γραμμένα σε λάθος κελί το ποσό του υπόχρεου και της συζύγου.
  13. Καλημέρα σας! Θέλω να διορθώσω ένα στοιχείο μια αίτησης που έχει-σωστά-χαρακτηριστεί ειδική περίπτωση (συγκεκριμένα θελω να διορθώσω το ερώτημα για το αν είναι ο ιδιος ο αιτων υπόχρεος της φορ. δήλωσης. το έχω περάσει λάθος κ εφόσον είναι ειδική περίπτωση δεν έχει γίνει έλεγχος απο ΑΑΔΕ ώστε να μου το κόψει). Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για επεξεργασία, αλλά δεν μπορώ να κάνω τη διορθωση που θέλω, Γίνεται μόνο με ¨ακύρωση¨ της αίτησης και εκ νέου υποβολής νέας; Θα χαθεί το πρωτόκολλο, όμως, σωστά; Ποιά είναι η γνώμη σας;
  14. Καλημέρα!! Αυθαίρετο τμήμα εκκλησίας, που υπερβαίνει την ρυμοτομική, δεν μπορεί να υπαχθεί, σωστά;
  15. Επισημαίνεται ότι για τις ειδικές περιπτώσεις ενοικιαζόμενης κατοικίας, πρόσφατης απόκτησης ακινήτου, μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης, ενδιαφερόμενου ή συζύγου που είναι κάτοικος εξωτερικού, καθώς και άλλων πολιτών για τους οποίους δεν είναι δυνατή η διασταύρωση στοιχείων εισοδήματος και στοιχείων ακινήτων με τα στοιχεία που τηρούνται από τη φορολογική αρχή, πραγματοποιείται έλεγχος των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών από το Δικαιούχο για την κατάταξη του ενδιαφερόμενου σε εισοδηματική κατηγορία του πίνακα 2.2.1 και την έκδοση της απόφασης υπαγωγής. Ο εξαψήφιος αριθμός ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αποδίδεται με την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης από τον ενδιαφερόμενο και δεσμεύεται το σχετικό ποσό, πριν την ολοκλήρωση των παραπάνω ελέγχων από το Δικαιούχο.
  16. Fade2black, Εγώ είμαι σε ενεργή περιφέρεια. Μου δέχτηκε τα στοιχεία κανονικά, αλλά έβγαλε μήνυμα ότι είναι ειδική περίτπωση. (το προβλέπει κ στον οδηγό, νομίζω). Η αίτησή σας έχει χαρακτηριστεί ως «Ειδική Περίπτωση», έχει προωθηθεί στο Δικαιούχο και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου. Εφόσον διαπιστωθούν ελλείψεις, θα ενημερωθείτε για το πόρισμα του ελέγχου καθώς και για τις επόμενες ενέργειές σας, στην καρτέλα «Μηνύματα». Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτησή σας θα υποβληθεί αυτόματα οριστικά. Στην τρέχουσα κατάσταση της αίτησης δεν προβλέπονται ενέργειες Την προηγούμενη βδομάδα, όπως είχα καταλάβει απο συναδέρφους, είχε πολλά προβλήματα η πλατφόρμα με τα νεοαποκτηθέντα.
  17. Ναι mechgiann, όταν έχεις θερμομόνωση πρέπει να τσεκάρεις ένα κουτάκι που έχει στην καρτέλα που περνάς τις παρεμβάσεις, ότι απαιτούνται μελέτες. (Εγώ σε έναν πελάτη το έκανα λάθος, θα δούμε όταν προχωρήσει η αίτηση, αν θα μπορέσω να διορθώσω "πειράζοντας" τάχα το σενάριο κ τις παρεμβάσεις...)
  18. Σφαίρα λειτούργησε η πλατφόρμα. Δεν έπεσε, ούτε είχε τα δεκάδες προβλήματα που ανέφεραν οι συνάδερφοι την πρώτη βδομάδα!! Αν ήσουν καλά προετοιμασμένος με τα στοιχεία όλα έτοιμα, να τα κάνεις copy paste, οπόυ μπορούσες, τέλειωνες σχετικά γρήγορα! Βέβαια, σε μας η χρηματοδότηση ήταν ελάχιστη κ τα χρήματα δεσμεύτηκαν σε 3 ώρες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.