Μετάβαση στο περιεχόμενο

redshift

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

redshift's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. H μειωση του συντελεστη βαθμού πτυχίου ειναι προφανές οτι ευνοει την φαμπρικα μεταπτυχιακων/γλωσσων. Είναι πιο ευκολο να σου ερθει ενα πτυχίο ουρανοκατέβατο παρά να "κατασκευάσεις" μεγαλο βαθμο 50 προπτυχιακων μαθημάτων. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Πάντως, η πικρή αλήθεια είναι ότι το περιβαλλον ειναι τέτοιο που κάποιος μηχανικός αν δεν βγάζει σταθερά καθαρα +30% πάνω από τον μισθό που θα έπαιρνε στο δημοσιο μαλλον θα προτιμήσει το δημόσιο. Ακόμα κι αν ο διορισμός ειναι καπου μακριά προτιμούν να χωθουν και ύστερα να εμπλακούν στο δεύτερο πελατειακό στάδιο του να παλεύουν μεταξυ τους για μετακινήσεις μεταξύ υπηρεσιών.
  2. Καλοπροαίρετα μιλώντας το κράτος προσπαθεί να θέσει κάποια δίκαια και αντικειμενικά κριτήρια επιλογής, τα πτυχία είναι ένας τέτοιος τρόπος. Κάποιος που τα έχει κάτι προσπάθησε περισσότερο, κάποια αντιληπτική ικανότητα θα διαθέτει παραπάνω θεωρητικά. Δεν νομίζω να το σκέφτεται και πολύ περισσότερο ο νομοθέτης αν και πως ένα διδακτορικό θα προσφέρει στην υπηρεσία. Κακοπροαίρετα μιλώντας να πούμε ότι έχει σταθεί φάμπρικα μεταπτυχιακών και διδακτορικών που συντηρεί το πελατειακό μας σύστημα. Είναι άλλος ένας τρόπος να φαινόμαστε δίκαιοι και πίσω από τον μπερντέ να παίζει το γνωστό ελληνικό θέατρο σκιών. Γενικά λένε ότι μεταβαίνουμε προς εξετάσεις για διορισμούς στο δημόσιο, καλύτερα ή χειρότερα δεν ξέρω, πάντως τις φάμπρικές μας θα τις στήσουμε κι εκεί. Έτσι είναι η Ελλάδα.
  3. Να θυμίσω οτι το δελτιο τυπου που επαιξε ως ειδηση προχθες σε όλα τα μμε περιέγραψε την ηλ. ταυτοτητα κτιριου ως "υποχρεωτικη, ηλεκτρονική και χωρις χρέωση". Δεν πιστευω να ζητατε και λεφτα για ολες τις απαιτήσεις του συστηματος.
  4. αρ. 101, παρ. 4: Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής, όπως αυτή αναφέρεται στην παράγραφο 1, παρέχεται έκπτωση είκοσι τοις εκατό (20%) επί του συνολικού ποσού του προστίμου. παρ. 1. Για την εφαρμογή του παρόντος ως ημερομηνία υπαγωγής νοείται η ημερομηνία καταβολής του σχετικού παραβόλου, όπως αυτή παρουσιάζεται διά της ηλεκτρονικής διαδικασίας στο πληροφοριακό σύστημα.
  5. Μιλαμε για μεγαλη κωλοτουμπα αν την δευτερα-τριτη δώσουν παραταση, ξεχνώντας τα ξεφτιλικια της τηλεκπαιδευσης πριν μερικούς μήνες. Η ανακουφιση της παρατασης θα κάνει τους παντες να τα ξεχασουν ολα, ανθρωπινη ψυχολογία.
  6. Προφανώς είμαστε επαγγελματίες και δεν μπορούμε να βασιστούμε στην μικρή πιθανότητα να μην δοθεί παράταση, αλλά από δευτερά θα μαλακώσουν όλοι, ότι και να λένε σήμερα. Κοπανήστε τα παράβολα κατά ριπάς μέχρι τότε, και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.
  7. Υπολογιζεται οτι η διαφθορα στην χωρα μας μας κοστίζει 20δις τον χρόνο. Το σημαντικότερο προβλημα της χωρας δεν υφίσταται ούτε ως σοβαρή συζήτηση στον δημόσιο βίο. Μόνο ο χαβαλές μας έχει απομείνει νομιζω, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.
  8. Για όσους λένε ότι τουλάχιστον για ψηφοθηρικούς λόγους θα δώσουν και τα υπόλοιπα χωρίς την παρακολούθηση των 67 ωρών να θυμίσω ότι όταν αποφάσισαν να μην εντάξουν τους επιστήμονες στην αποζημίωση των 800€ άρχισαν να βγάζουν τον επικοινωνιακό μηχανισμό να λεει για φαταούλες επιστήμονες που θέλουν βοήθεια κοτζάμ δικηγόροι και μηχανικοί κτλ. Αν αποφασίσουν να μην δώσουν τα 200 παρομοίως μπορουν να βγαλουν κόσμο να μιλάει για τεμπέληδες που δεν θέλουν να μορφωθούν ούτε για μερικές ώρες, μην αυταπατάστε. Η ψηφοθηρία είναι καλή όσο το συμφέρον του κόμματος συμπίπτει με το δικό μας, όταν αυτό δεν συμβαίνει γίνεται πολύ άγρια. Στα δικά μας τώρα, σύμφωνα με τα στατιστικά στο elearningclass έφτασα στις 81 ώρες, να το αφήσω καλά είναι;
  9. Χαχαχα, αυτο κανω τώρα, εμμονή του δημιουργού με τις φώκιες σε ενότητα που μιλάει για τα υγρα απόβλητα σε τηλεκατάρτιση που αφορά το smart building. Σουρεαλισμός.
  10. Καλημέρα, Τελικά τα παλαιότερα πρόστιμα αφαιρούνται μετά την έκπτωση 20% της εφάπαξ πληρωμής ή πριν? Διαβασα ολο το thread και την νομοθεσια και δεν εχω καταλαβει τι ισχύει σήμερα. Στον 4495/17, παρ. 1, αρ. 104 καταλαβαίνω οτι ισχύει η πρώτη περίπτωση ("Τα καταβληθέντα ποσά αφαιρούνται από την τελευταία δόση και τις αμέσως προηγούμενες χρονικά έως ότου ολοκληρωθεί ο συμψηφισμός.") Στην εγκ. 2 αναφέρεται η δεύτερη. Ευχαριστώ.
  11. Το κυριοτερο προβλημα ειναι οτι η οικονομικη μας ελιτ μας σιτίζεται από το εμποριο του πετρέλαιου και όχι το αν το δικτυο της δεη μπορει να αντεπεξέλθει της υποτιθέμενης ζητησης.
  12. Τα έκαναν και τον οκτώβριο τα ίδια. https://www.tovima.gr/2018/10/02/society/oxi-alli-paratasi-gia-tin-ekptosi-20-sta-aythaireta/ Μετά από δύο ημέρες έδωσαν παραταση https://www.iefimerida.gr/news/449045/paratasi-eos-31-oktovrioy-gia-tin-ekptosi-20-gia-tin-nomimopoiisi-aythaireton
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.