Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

rika

Members
  • Περιεχόμενα

    77
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

rika's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. όταν σε πετάει από το σύστημα ξαναμπαίνεις από την αρχή δίνοντας πάλι κωδικούς taxis?
  2. Σε βεβαίωση που εκδίδεις σε ακίνητο με τακτοποιημένους η.χ. (με 3843) δεν εχεις 5σέλιδο Pdf του 4178 αλλά τα έντυπα ρύθμισης του 3843.Μου κάνει εντύπωση να μη το δέχεται ο συμβολαιογράφος το 5σέλιδο pdf του 4014
  3. Σε δήλωση ολοκληρωμένης υπαγωγής(α',β',φάση) με Ν.4014, αν χρειάζεται έκδοση βεβαίωσης για μεταβίβαση, δε θα μπορούσαμε να εισάγουμε νέο έργο στο σύστημα του 4178 χωρίς να συμπληρώσουμε Φ/Κ και να εκδόσουμε τη βεβαίωση με την αναφορά ότι ο χώρος είναι τακτοποιημένος με πλήρη υπαγωγή στο ν.4014? Ετσι ταιριάζει αυτό που λέει η εγκύκλιος για μη πληρωμή τέλους στο τεε και μη υποχρέωση υπαγωγής στο 4178. (παραρτημα 2 ερ.2) Αυτό ταιριάζει και με τις βεβαιώσεις που δίναμε μέσω 4014 σε χώρους τακτοποιημένους με 3843/10.
  4. βγήκε η 1η εγκύκλιος που αφορά και τις δηλώσεις του ν.4014 Βρίσκεται στο site του υπεκα. Δυστυχώς τα πραγματα δεν είναι όπως θα θέλαμε. θεωρούνται εκκρεμείς υποθέσεις όσοι δεν έχουν ανεβάσει ακόμα σχέδια.Κάποιος πιο εξοικιωμένος από εμένα ας το ανεβάσει από το link του υπεκα
  5. Αν ειναι τακτοποιημενα με αρθρο 24 και οχι με αρθρο 26 δε δεχονται ολες οι πολεοδομιες την προσθηκη.
  6. αν υπαρχει για παραδειγμα υπερβαση καλυψης σε υφισταμενο κτιριο η οποια εχει τακτοποιηθει με αρθρο 24 ν.4014/11 και μετα αιτηθει προσθηκη οροφου (υπαρχει υπολοιπο δομησης) καποιες πολεοδομιες δεν το δεχονταν.Το συγκεκριμενο εγγραφο εδινε απαντηση.
  7. Ηταν κανονικα αναρτημενο και μαλιστα στην πολεοδομια Αιγαλεω το εκτυπωσαν την Δευτερα,το υπεγραψε ο προισταμενος βεβαιωνοντας τη γνησιοτητα του εγγραφου και την Τριτη εκαναν συσκεψη για το συγκεκριμενο εγγραφο αποφασιζοντας οτι σε κτιρια με τακτοποιημενους χωρους με αρθρο 24 ν.4014 θα δινουν αδειες προσθηκης εφ' οσον αφαιρεις τα τακτοποιημενα τετραγωνικα και εχεις υπολοιπο δομησης.Τωρα..... αντε παλι απο την αρχη
  8. ΙΑΣΟΝΑ, ακριβώς. βγάζεις άδεια προσθήκης αρκεί να αφαιρέσεις από την υπολειπόμενη δόμησή σου και τα τακτοποιημένα τετραγωνικά.Αυτό εφαρμόζεται ήδη από πολλές πολεοδομίες αλλά δυστυχώς ορισμένες ακόμη το αρνούνται. Ελπίζω μετά το τελευταίο έγγραφο να αρθούν και οι τελευταίες αντιρρήσεις.
  9. σήμερα συνεδριάζουν στο αιγάλεω για να πάρουν συνολικά αποφάσεις. Δε μπορώ να απαντήσω με σιγουριά για τη δική σου περίπτωση γιατί δεν το συζήτησα με την Γαρδίκη. Διαβάζοντας όμως το έγγραφο θεωρώ ότι περιλαμβάνεται και η δική σου περίπτωση
  10. martha1 έτσι όπως τα περιγράφεις είναι τα πράγματα.Σε κτίριο με νόμιμη άδεια και τμήμα με τακτοποίηση με άρθρο 24 θεωρείται νόμιμα υφιστάμενο το τμήμα του κτιρίου που έχει κατασκευασθεί σύμφωνα με την άδεια και άρα προχωράς σε άδεια προσθήκης στο τμήμα αυτό.Είναι η απάντηση που περίμενα από ΔΟΚΚ σε ερώτημα της πολεοδομίας Αιγάλεω για την περίπτωση τη δική μου.(Αν θυμάσαι το είχαμε συζητήσει σε καποιο άλλο σημείο του forum)
  11. οχι, αυτο δε το συζητησα γιατί εμένα με απασχολούσε μονο η προσθήκη
  12. ναι. Η προφορική απάντηση είναι θετική. Εφόσον κτίριο έχει οικοδομική άδεια και ένα τμήμα του έχει τακτοποιηθεί με 4014 μπορώ να προχωρήσω σε άδεια προσθήκης (έχω υπόλοιπο δόμησης) εφ'όσον αφαιρέσω τα τετραγωνικά του τακτοποιημένου χώρου.(η δική μου περίπτωση αφορά προσθήκη, αλλά το ερωτημα που έχει γίνει αφορά και αλλαγή χρησης)
  13. ακριβώς αυτό είναι το ερώτημα, αφορά και τις αλλαγές χρήσεων και το πότε ένα κτίριο θεωρείται νόμιμα υφιστάμενο.Κατέθεσα το ερώτημα στη ΔΟΟΚ 8 Φεβρουαρίου πηγαίνω συνεχώς και τους πιέζω να απαντήσουν, πότε όμως θα γίνει δε ξέρω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.