Μετάβαση στο περιεχόμενο

Theoharis

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Theoharis

  1. Καλησπέρα Συνάδελφοι! Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι για τον οικισμό Καλαμωτό (ΤΚ Καλινδοίων) του Δήμου Λαγκαδά η ΤΖ είναι 500; Ευχαριστώ!
  2. Τα σχετικά τα έχω ήδη δει, καθώς επίσης και τον ορισμό κατά ΓΟΚ "16. Ρέμα: Ρέμα είναι κάθε φυσική διαμόρφωση του εδάφους σε αποδέκτη και αγωγό των νερών της βροχής, ή της τήξης του χιονιού ή των φυσικών πηγών και εξυπηρετεί την απορροή τους προς άλλους μεγαλύτερης χωρητικότητας αποδέκτες, φυσικούς ή τεχνητούς (ρέματα, ποτάμια, λίμνες, θάλασσα κλπ) που βρίσκονται σε χαμηλότερες στάθμες." Εδώ όμως, όπως φαίνεται και στο συνημμένο δεν είναι αυτή η περίπτωση. Στα κατάντι δεν υπάρχει αποδέκτης τύπου ρέμματος κλπ Γι' αυτό και η απορία...
  3. Σε ένα οικόπεδο εντός ρυμοτομικού σχεδίου, διαστάσεων περ. 26 πρόσωπο Χ 40 βάθος, υφίσταται μικρή μισγάγγεια, από την από οποία όπως υπολόγισα απορρέουν τα όμβρια ευρύτερης περιοχής έκτασης περίπου 29στρεμμάτων. Η μισγάγγεια δεν είναι διαμορφωμένη με την τυπική μορφή διατομής ρέμματος, δηλαδή δεν μπορεί να εντοπίσει κανείς "φρύδι" και "πόδι", αλλα είναι μια ήιπια - ομαλή καμπύλωση του εδάφους. Στο συνημμένο pdf εμφανίζεται το όριο του οικοπέδου με χονδρή κόκκινη γραμμή και η "λεκκάνη απορροής" με magenta. Επίσης οι ισουψείς με ισοδιάσταση 2μ Η επί τόπου εικόνα που έχω είναι ότι στην επιφάνεια του ακινήτου, όπως επίσης και στου όμορρου οικοπέδου στα κατάντι, τα όμβρια "στραγγίζουν". Σημειωτέων ότι οι δρόμοι του οικισμού έχουν μεν διανοιχθεί, ωστόσο δεν έχουν υπολογιστεί μηκοτομές και δεν έχουν κατασκευαστεί το σύνολο των -εκ των πραγμάτων - απαιτούμενων έργων για τη διευθέτηση των όμβριων. Θεωρώ πιθανό ότι τα όμβρια θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο κτίριο που μελλοντικά θα κατασκευαστεί, εάν δεν ληφθουν μέτρα διαχείρισής τους. Επίσης, ότι τυχόν παροχέτευσή τους στα κατάντι ενδεχομένως να προκαλέσει ζημίες στις όμορρες ιδιοκτησίες. Το ερώτημα είναι: Πότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι από το ακίνητό μας διέρχεται ρέμμα; Ευχαριστώ τους συναδέλφους εκ των προτέρων για το χρόνο τους antiparos.pdf
  4. Καλησπέρα σε όλους. Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει το διάγραμμα που συνοδέυει την απόφαση Νομάρχη καθορισμού του ορίου του οικισμού Απροβάτου Άνδρου (ΦΕΚ 558Δ/06.09.1989) καθώς στο ΦΕΚ δεν έχει δημοσιευθεί το σχετικό διάγραμμα.
  5. Οικισμός Αντιπάρου. Με το ΦΕΚ504Δ του 1988 χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός, πλην όμως με τι όρια?
  6. Αντιμετωπίζω την εξής περίπτωση...Ένας οικισμός <2000 κατοίκων έχει οριοθετηθεί με απόφαση Νομάρχη σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ1985, ωστόσο η σχετική απόφαση δεν φαίνεται να δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (δεν φαίνεται= δεν βρέθηκε σε δήμο, πολεοδομία, nomos, νομοτέλεια, συνάδελφους στην περιοχή). Ωστόσο οι άδειες εκδίδονται βάσει της σχετικής απόφασης (αν και η πολεοδομία δεν διαθέτει το ΦΕΚ !!!). Στην παρούσα, συνεχίζω την αναζήτηση... Στην περίπτωση που η απόφαση όντως δεν δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, έχω την άποψη ότι τότε δεν ισχύουν τα αναφερόμενα σε αυτή. Συνάδελφοι, παρακαλώ για τις απόψεις σας...
  7. Προσωπικά επιλύω στο HTRS07, μετατρέπω σε XYZ και μετασχηματίζω σε ΕΓΣΑ87 με την εφαρμογή του κτηματολογίου για datafiles. Εαν φτιάξεις πρόγραμμα μετατροπής, προσοχή να δουλέυει σε double precision... Θα μπορούσες να ενσωματώσεις τις διορθώσεις των καννάβων στον ορισμό του προβολικού σου (π.χ. αντί για Ε'=Ε+500000 να θέσεις Ε'=Ε+500000+δΕ, όπου δΕ κατά περίπτωση και αντίστοιχα για Ν').
  8. Ακριβώς... Υπενθυμίζεται δε ότι οι εγκύκλιοι δεν αποτελούν νόμους του κράτους, ούτε είναι δεσμευτικές για την Υπηρεσία όταν δεν συνάδουν με τις κείμενες διατάξεις (το αντίθετο μάλιστα).
  9. @Βασίλη, αυτό που λες σχετικά με το πρόσωπο δεν νομίζει να ισχύει...Όταν δεν ορίζονται ειδικοί όροι με την απόφαση Νομάρχη κατισχύουν οι γενικοί όροι, εν προκειμένω "Ο παραπάνω χώρος πρέπει να έχει πλάτος τουλ. 4 μ και να εφάπτεται καθ' όλο το μήκος της μίας πλευράς των ορίων του οικοπέδου" (παρ.1 αρθρ6 ΦΕΚ Δ181/1985), όπου "πλευρα" είναι οσοδήποτε τεθλασμένη....
  10. Σε ευχαριστώ armenopoulos. Σε κάθε περίπτωση όμως το ανατολικό όριο, όσο τεθλασμένο και αν είναι, θα πρέπει να έχει πρόσωπο του απαιτούμενου πλάτους (αλλιώς προ της ΣτΕ 1828/2008 θα εξεταζα τη λύση παραχώρησης χώρου από το γείτονα στην πλευρά ΑΔ) @terry, καλή η ιδέα αλλά εξετάζω την περίπτωση ως πραγματογνώμονας, συνεπώς με ενδιαφέρει η αυστηρη εφαρμογή των διατάξεων.
  11. ΜΑΚΑΡ σε ευχαριστώ. Η 15μετρη λωρίδα από τον αιγιαλό αφήνει τμήμα ικανού σχήματος - διαστάσεων που επιτρέπει την εγγραφή οικοδομής (απομένει έκταση τριγωνικού σχήματος διαστάσεων 34Χ12μ περίπου). Συνάδελφε armernopoulos ο προβληματισμός μου σχετικά με το δρόμο είναι εαν είναι δυνατό να γίνει παραχώρηση σε κοινή χρήση τμήματος επί της πλευράς ΑΒ (βλ. συνημμένο σκαρίφημα στο αρχικό post) καθότι μόνο μικρό τμήμα της πλευράς αυτής βρίσκεται εντός ορίων οικισμού.
  12. Εντός ΖΟΕ (ισχύς από 2003) υφίσταται παραλιακό ακίνητο (εφάπτεται στη γραμμή αιγιαλού) εμβαδού ~1300τ.μ. Το εν λόγω ακίνητο τέμνεται από το όριο του οικισμού <2000 κατοίκων (καθορισμός με τις διατάξεις του ΦΕΚ Δ 181 / 1985 όπως ισχύει) σε μία γωνία του, κατά τρόπο που τμήμα του εμβαδού περίπου 25τ.μ. (!) να είναι εντός ορίων οικισμού και το υπόλοιπο (~1275τ.μ.) εκτός ορίων οικισμού. Ο οικισμός εναι παραλιακός, στάσιμος και δεν είναι παραδοσιακός. Το όριο αρτιότητας του οικισμού είναι 1000τ.μ. και κατά τα λοιπά ισχύει το ΦΕΚ Δ 181 / 1985 όπως ισχύει. Εντός των ορίων του οικισμού υφίσταται δημόσια οδός μεταβλητού πλάτους, η οποία συνεχίζει και εκτός των ορίων του οικισμού και εφάπτεται επί της μίας πλευράς του ακινήτου (πλευρά ΑΒ στο σκαρίφημα). Σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης της ΖΟΕ, στην περιοχή του ακινήτου "επιτρέπονται στη ζώνη των 100μ από τη γραμμή αιγιαλού και σε απόσταση 50μ από αυτήν μόνο αναψυκτήρια μέγιστης δομήσιμης επιφάνειας 100τ.μ.". Όριο κατάτμησης και αρτιότητας 10στρ. (κατά παρέκκλιση αρτιότητα 4 στρ. προυφ. 2003) Εφόσον (έστω και απειροελάχιστο) τμήμα του ακινήτου βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού, τότε θεωρώ ότι τμήμα της εκτός ορίων οικισμού ιδιοκτησίας εμβαδού 1000-25=975τ.μ περιλαμβάνεται εντός του ορίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.4α του αρθρ.1 του ΠΔ 14-23 Φεβρ. 1987 (ΦΕΚ Δ' 133) και συνεπώς είναι κατά το εμβαδόν άρτιο (το θεωρούμενο τμήμα εμβαδού 1000τμ εμφανίζεται με πορτοκαλί χρώμα στο σκαρίφημα). Το υπόλοιπο τμήμα εκτός σχεδίου τμήμα του ακινήτου εμβαδού ~300τ.μ είναι μη αρτιο και μη οικοδομήσιμο. Το μείζον ακίνητο έχει πρόσωπο σε παλαιά δημόσια οδό επί της μίας πλευράς του (ΑΒ στο σκαρίφημα), η οποία στο μήκος αυτό βρίσκεται ολόκληρη εκτός των ορίων του οικισμού. Η οδός έχει πλάτος μικρότερο από 4μ. Το ημιπλάτος της οδού (από τον άξονα μέχρι το όριο του ακινήτου) είναι μικρότερο από 2μ. Έχω την άποψη ότι το ακίνητο δεν είναι οικοδομήσιμο, διότι το τμήμα της δημόσιας οδού στην οποία εφάπτεται (ΑΒ) α) έχει πλάτος μικρότερο από 4μ β) δεν είναι δυνατό να παραχωρηθεί σε κοινή χρήση λωρίδα του οικοπέδου ώστε το ημιπλάτος να γίνει 2μ διότι το εν λόγω τμήμα της δημόσιας οδού βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού γ) δεν είναι δυνατή η εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 2 και 3 του αρθρ. 6 του ΦΕΚ Δ 181 καθώς έχουν κριθεί ανίσχυρες με την απόφαση ΣτΕ 1828/2008. Συνάδελφοι, παρακαλώ για τις απόψεις σας...
  13. Σε περιοχή εκτός σχεδίου, εκτός ζώνης, εκτός ΖΟΕ, με ΠΔ ειδικών όρων δόμησης όπου αρτιότητα κατά κανόνα 8000τ.μ, κατά παρέκκλιση για ακίνητα πρό του 1993 4000τ.μ, υφίσταται ακίνητο (1) προ του 1993 με Ε=3700τ.μ.<4000τ.μ. Το ακίνητο ως έχει είναι προφανώς ΜΗ αρτιο και μη οικοδομήσιμο. Το εν λόγω ακίνητο γειτνιάζει με ακίνητο (2) άλλου ιδιοκτήτη, προ του 1993, με Ε~5000τ.μ, κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο. Ερώτημα: Εφόσον τμήμα 300τ.μ. του γεωτεμαχίου (2) κατατμηθεί από το μείζον και συνενωθεί με το ακίνητο (1), το προκύπτον με Ε=4000 μπορεί να θεωρηθεί κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο? Η' αλλιώς, ποιός θα θεωρείται ο χρόνος δημιουργίας του ακινήτου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους συναδέλφους για τον χρόνο τους.
  14. Το ποσό που ανέφερα είναι από έγγραφη <i><b>προσφορά</b></i> του αντιπρόσωπου την προηγούμενη εβδομάδα...
  15. Η τιμή για σετ SOKKIA GSR1700 CSX RTK είναι 12500+ΦΠΑ (!!!)
  16. Αναζητώ χάρτη υψομέτρων γεωειδούς στο grs80. Αν κάποιος γνωρίζει πηγή, παρακαλώ να ενημερώσει
  17. Είμαι συνάδελφος σε Δήμο. Μονο μεσω του θειου (στην Κορώνη) απευθείας ανάθεση. Δυστυχώς.
  18. Συνορεύοντα οικόπεδα δεν υπάρχουν? Σε αυτά η διανομή επί χάρτου τι βγάζει? Στο πεδίο για τα όμμορα τι αποτυπώνουμε? Τι τίλους βρήκαμε για αυτά? (Η' είναι μόνο ένα γήπεδο στη μέση του πουθενά?)
  19. Όταν θα κληθείς στο δικαστήριο ως μάρτυρας τι θα δηλώσεις, ότι μέτρησες υποδεικνυόμενα όρια με ακρίβεια εως +-20μ (gps χειρός)?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.