Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

lmakro

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lmakro

  1. Σ’ ευχαριστώ! για την άρτια απάντησή σου. Διάβασα την γνωμοδότηση και θα μελετήσω τα σχετικά ΣτΕ ελπίζοντας να απαντήσω το νέο ερώτημα «τι αίτηση να κάνω και με ποιο τρόπο;». Στο https://e-doatap.doatap.gr οι σχετικές αναγνωρίσεις είναι α) βασικού τίτλου με συνεκτίμηση μεταπτυχιακού (παράβολο 414,72€) και β) μεταπτυχιακού (184,32€). Το θέμα είναι πως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι ήδη στην κατοχή τους και το κόστος (χρόνος και χρήμα) απαγορευτικό να τα ξανα-υποβάλλω. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - Βασικό Με Συνεκτίμηση Μεταπτυχιακού.pdf ,ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - Μεταπτυχιακό.pdf
  2. Είμαι απόφοιτος ΠΕ με διάρκεια σπουδών 10 ακαδημαϊκά εξάμηνα και άλλο ένα (11ο) για την Διπλωματική. Σύνολο 5,5 χρόνια. Ο τίτλος σπουδών που αναγνώρισε το ΔΙΚΑΤΣΑ ως ισότιμο και αντίστοιχο προς τα απονεμόμενα από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια (Ε.Μ.Π. & Α.Π.Θ.) είναι «ΔΙΠΛΩΜΑ (MASTER) ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ». Καθώς, ενιαία και αδιάσπαστα ο επίσημα αναγνωρισμένος τίτλος αναγράφει MASTER, Καθώς, υπάρχουν η υπ’ Αριθμ. 134312/Ζ1 για το Ε.Μ.Π και η υπ’ Αριθμ. 134437/Ζ1 για το Α.Π.Θ. διαπιστωτικές αποφάσεις αναγνώρισης του αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων, Καθώς, το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ για κάθε τίτλο σπουδών που αναγνώρισε έχει τους οδηγούς σπουδών (syllabus) που περιλαμβάνουν την παρουσίαση των μαθημάτων των αλλοδαπών Ιδρυμάτων και οι οποίοι αποτελούν μάλιστα σημαντικό παράγοντα για την ισοτιμία και αντιστοίχιση, και Επειδή ο Φορέας γνωρίζει την αναλυτική μου βαθμολογία και πως στο πρόγραμμα σπουδών μου συμπεριλαμβάνονται όλες οι απαιτήσεις τις παραγράφου 1 του άρθρου 46 του Ν.4485/2017, δύναμαι να επικαλεστώ στην τρέχουσα προκήρυξη του ΑΣΕΠ την κατοχή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) και να λάβω τα 90 μόρια; Παρακαλώ τις/τους συναδέλφους που έχουν τίτλο της αλλοδαπής και στο όνομά τους έχει εκδοθεί οιαδήποτε σχετική με το integrated master διοικητική πράξη (όπως: αναγνώριση μορίων σε προκήρυξη ΑΣΕΠ, απόφαση αναγνώρισης συνάφειας τίτλου από Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαπιστωτική πράξη ή απόφαση αναγνώρισης συνάφειας τίτλου από Δήμο ή άλλο φορέα) να καταθέσουν την εμπειρία τους από την διαδικασία (Know How).
  3. Χαίρετε, Σε κτίριο με ΟΑ προβλεπόταν ισόγεια κατοικία με στέγη σε όλο το δώμα. Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος περιοχής: 7,5μ+1,5μ στέγη. Ύψος κτιρίου ΟΑ: 1,5(υπερύψωση/διαμόρφωση)+3,0μ(ισόγειο) = 3,5μ + 1,5μ.(στέγη) Κατασκευάστηκε σε τμήμα του δώματος μη προσβάσιμη, μη επισκέψιμη στέγη, υπερυψωμένη 1,0μ με περιμετρική τοιχοποιία και μέγιστο ύψος κορφιά 2,30 (δηλ. 1,0μ στηθαίο + 1,30 στέγη). Το υπόλοιπο δώμα αφέθηκε ελεύθερο, αλλά κατασκευάστηκαν περιμετρικά στηθαία. Βάσει της απόφασης Νομάρχη για τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης για τη συγκεκριμένη περιοχή "στέγη επιβάλλεται όταν εξαντλείται ο συντελεστής δόμησης ή το επιτρεπόμενο ύψος" καθώς επιτρέπονται και "στηθαία δώματος". Περίπτωση Α: Υπολογίζω 1 παράβαση κατηγορίας 13 με αναλυτικό (στηθαία + κατασκευασμένη στέγη). 1.Την υπέρβαση ύψους πως την δηλώνω; 2. Στο δώμα που έμεινε ακάλυπτο βάσει της ΟΑ τι υπολογίζω; Περίπτωση Β:!!! Υπολογίζω το στηθαίο της στέγης στο ύψος και τον όγκο του τμήματος του ισογείου που του αντιστοιχεί. Δηλ. έχουμε ΥΥ ισογείου 1,0μ χωρίς άλλη παράβαση διότι η στέγη είναι 1,3μ<επιτρεπτό. 1. Τι υπερβάσεις δηλώνω; 2. Αν πάει για νομιμοποίηση; Άλλη περίπτωση Γ: Κιόσκι στον ακάλυπτο ή/και ανοιχτός ΗΧ κτιρίου (χαγιάτι βεράντας) υπολογίζονται ως παράβαση κατηγορίας 13. 1. Πως δηλώνω προς έκδοση ΟΑ, ώστε να μην υπάρξει πρόστιμο παρά μόνο το αρχικό παράβολο; 2. Οι υπερβάσεις κάλυψης, δόμησης, ύψους και αποστάσεων πως δηλώνονται αν δεν υπάρχει ΦΚ, παρά μόνο ο αριθμός λοιπών παραβάσεων; Σε κάθε περίπτωση αν κάνω ΦΚ με μ2 θα υπολογιστούν επιφάνειες αυξάνοντας το αρχικό παραβόλο/αποδεικτικο είσπραξης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς όμως να υπάρχει κλειστός χώρος με υπέρβαση δόμησης! Επίσεις παρακαλώ για απάντηση στο http://www.michaniko...410#entry462242 Σας ευχαριστώ!
  4. Παρακαλώ να συμπηρώστε στον "οδηγό" τις απαντήσεις για το υπόγειο του http://www.michaniko...410#entry462242 Σας ευχαριστώ!
  5. Συνάδελφοι μέρες μελετώ τις σχετικές αναρτήσεις στο site, συγχωρέστε με, αλλά δεν βρήκα ξεκάθαρες απαντήσεις και σας παρακαλώ να μου απαντήσετε τεκμηριωμένα στα παρακάτω: Η επιφάνεια κατοικίας με ΟΑ αυξήθηκε σε βάρος ημιυπαίθριου χώρου (έκλεισε τμήμα προβλεπόμενου ΗΧ) Συμπληρώνω το ΦΚ με ΥΔ κύριου χώρου, αλλά...στα ποσοστά υπέρβασης δόμησης/κάλυψης ποιές από τις παρακάτω επιφάνειες θα συνυπολογίσω ; * Οικισμός <2000 κατοίκων Δ=2,5μ. 1.Υπόστεγα (ελεύθερα κιόσκια, χωρίς επαφή με το κτίριο) Πλακόστρωτες επιφάνειες με πέργκολα στεγάστηκαν με κεραμοσκεπή. Τα κατακόρυφα φέροντα στοιχεία δεν απέχουν Δ, όπως επίσης και τα υπόστεγα δεν απέχουν Δ μεταξύ τους. α. Παράβαση κατηγορίας 13 με αναλυτικό; β. Στο ΔΚ μετράνε και κάλυψη και δόμηση; γ. Η ασκεπής, <Δ μεταξύ τους επιφάνεια μετράει; δ. Συνυπολογίζονται στα ποσοστά ΥΔ&ΥΚ; 2.ΗΧ Οι εξώστες επί εδάφους (διαμόρφωση) που προβλεπόταν με πέργκολα στεγάστηκαν με κεραμοσκεπή. Τα κατακόρυφα φέροντα στοιχεία δεν απέχουν Δ. Κατασκευάστηκαν δηλ. Η.Χ. που προσμετρούνται στην κάλυψη και στο Σ.Δ. του οικοπέδου. α. Παράβαση κατηγορίας 13 με αναλυτικό; β. Συνυπολογίζονται στα ποσοστά ΥΔ&ΥΚ; 4. Υπόγειο Κάτω από το νόμιμο περίγραμμα του κτιρίου, καθώς και κάτω από την επιφάνεια των αυθαίρετων Η.Χ. υπάρχει καθ υπέρβαση της Ο.Α. υπόγειο, τμήμα του οποίου χρήζει ως χώρος στάθμευσης και το υπόλοιπο ως αποθηκευτικός χώρος. Η γκαραζόπορτα είναι σε εσοχή 1,5μ και η ράμπα από τον ακάλυπτο περνά κάτω από το κτίριο. α. Στην επιφάνεια του υπόγειου Β.Χ. θα προσμετρήσει η σκεπαστή αυτή επιφάνεια (εσοχή-χώρος κυκλοφορίας από τον ακάλυπτο προς το υπόγειο); β. Το τμήμα του υπογείου που είναι κάτω από τους αυθαίρετους ΗΧ θα συνυπολογιστεί στα ποσοστά Υ.Δ.&Υ.Κ.; (Στο νέο ΔΚ δεν θα υπάρχει υπέρβαση δόμησης/κάλυψης γιατί είναι κάτω από τους ΗΧ τους οποίους και θα μετρήσω με ΥΔ&ΥΚ.) γ. Στο δικό τους ΦΚ τι ποσοστά ΥΔ&ΥΚ θα βάλω; (Σε περίπτωση που το 4.β. είναι όχι ή αν είναι ναι στο ΦΚ του υπογείου κάτω από το νόμιμο περίγραμμα) Σας ευχαριστώ! Υ.Γ. Σε ένα υπόστεγο υπάρχει και παραβίαση πλάγιων αποστάσεων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.