Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

GeorgeVasil

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by GeorgeVasil

  1. Δεν είσαι καλυμμένος νομικά να χρησιμοποιείς educational τιμολόγιο με τον θεο να εχεις κοψει...
  2. @giorgosv Στην ελλάδα ζούμε. Υπάρχει περίπτωση ο γείτονας σου να κάνει περίφραξη και να τον αφήσεις έτσι εκτός από περιπτώσεις που ο δίπλα είναι κάφρος και μπαίνει/μετακινεί περιφράξεις? Είναι μια πληροφορία που ξεκινάς από κάπου. Το αν είναι σωστό ή λάθος είναι άλλο θέμα. Δηλαδή εσύ όταν πας να αποτυπώσεις μια ιδιοκτησία πας με το μοτίβο να αμφισβητήσεις τα όρια?
  3. To αν ειναι υλοποιημένα ή οχι τα ορια. (αρα και αποδεκτα απο τους γυρω). πρόσθεσε τονισμό. Pavlos 33
  4. πολυ προσοχη γιατι οι φτηνες αδειες δεν σε καλυπτουν στους ορους χρησης...εχεις δεν εχεις τιμολογιο. πχ απαγορεύεται η χρηση student ή Home version σε εταιρικό περιβάλλον..
  5. To έργο κλείνει με ΕΦΚΑ και υπηρεσία όταν υποβάλλεται Τελικός Λογαριασμός (ακόμα και μηδενικός). Βάση νόμου δικαιούσαι το ποσό από τις αναθεωρήσεις για εργασίες που εκτελέσθηκαν εκείνα τα τρίμηνα που είχες αναθεώρηση. υπαρχουν εργα αυτη την στιγμη που εχουν πρακτικα τελειωσει και 1 και 2 χρονια, εχει εκδοθει βεβαιωση περαιωσης κτλ κτλ και αναμενουμε το τι θα γινει με την αναθεωρηση γιατι δεν υπαρχει πιστωση. κανε και μειωση την εγγυητική στο 70% και τρεξτους.
  6. Αν δεν το καταθέσεις πως θα παρεις ασφαλιστική ενημερότητα για να πληρωθείς? Αν δεν υπαρχει πιστωση περιμενεις μεχρι να υπαρξει. Κανονικα πρεπει να γινει και ΑΠΕ παντως, να τον εγκρινει οικονομικη επιτροπη και μετα να πας λογαριασμο... Φροντίζουμε να τηρούμε τους κανόνες της κοινότητας: 6. Δεν παραθέτουμε ολόκληρα μηνύματα Έγινε η κατάλληλη επεξεργασία - jbosdas
  7. Αν θες πες πια lisp ειναι να δοκιμασω και εγω, γιατι οποιο εχω εγω παιζει κανονικα.
  8. https://www.bsa.org/ https://computersgr.wordpress.com/2019/10/08/h-bsa-βγήκε-παγανιά-με-σδοε-και-υποαδηε-πρ/ Ωραιος, ευχαριστουμε.
  9. BSA λέγεται η εταιρεία. Μαζι σου ειμαι, τα ποστ μου εχουν ενημερωτικό χαρακτηρα. Το "να κατσω να σου δειξω" δεν ειναι τοσο απλο παντως οσο το εχεις στο μυαλο σου.
  10. ενα στικακι ειναι που τρεχει Audit το οποιο κανει ενα log με το τι ειναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή.
  11. Συνάδελφε, τα προγραμματα ειναι πολλα και φτηνά και ολα κανουν καλα την δουλεια τους, γιατι πανω κατω βασίζονται στα ιδια Core. (πχ intellicad). Το να προστατέψουμε τους συναδελφους απο το να φανε 10 και 15 χιλιαδες προστιμο νομιζω δεν ειναι offtopic, ισα ισα θα επρεπε να ενημερωθεί και ο τιτλος του θεματος. (φιλικα παντα)
  12. Εχεις ξεχάσει να λάβεις υπόψη οτι ολα αυτα τα λογισμικά βγαίνουν off απο τους ορους χρησης τους οποιους πρέπει να αποδεχτείς για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το λογισμικό. (άσχετα με το πως το απέκτησες)
  13. Ωραιος! Συμφωνω οτι δεν πρεπει να κανουμε την δουλεια των αρχων. Κανονικα θα επρεπε να κυνηγανε τα μαγαζια που τα πουλανε.. αλλα καλο ειναι να γραφονται καποια πραγματα για διαβαζουν και αλλοι συναδελφοι, που σιγουρα δεν θα ξερουν. Προσωπικά εχω αρχισει και κανω Migrate σε ProgeCAD που το εχω και στο σπιτι και το εχουμε και στο γραφειο με X αδειες Network License Management. Οποτε βολευομαστε ποσα ατομα αφου δεν δουλευουμε ταυτοχρονα. @pirsogiannis παλι εχει παραθυρακια η διασικασια με την M$ να κανει τα στραβα ματια.
  14. Αν ηταν να παρουν θεση για διαφυγόντα κερδη, θα το ειχαν κανει χρονια τώρα και θα ειχαν σταματησει ολο αυτο το παρεμποριο, ειδικα στην ευρωπη. Θα ειχαν επισης σταματησει official εντολες τυπου slmgr -rearm και θα ειχαν σταματησει και την δυνατοτητα να εγκαταστήσεις Windows 10 με Windows 7 Serial (το οποιο σταματησε πριν λιγο καιρο). Για το ευρωπαικο του θεματος συμφωνούμε. Ποιος ομως ειναι διατεθιμένος να πληρωσει το νομικο κυνηγι για να βρει το δικιο του?? (ενω δεν εχει - σου ειπα παραπανω τους λογους). Πως κατεληξαν? Πληρωσαν το μισο προστιμο για να μην πανε αυτοφωρο αυθημερον, τα προγραμματα που χρησιμοποιουσαν, και το υπολοιπο προστιμο. Αξιζει τον κοπο οταν Windows + CAD /PC κανουν κατω απο 400 εφαπαξ? Αξιζει να πληρωσεις 5 πλασιο κοστος σε προστιμο + τα προγραμματα?? Ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας για αυτες τις αδειες οι οποιες δεν αντιλεγω..εχουν βολέψει πολυ καποιους..για το σπιτι. και ολα αυτα γιατι μας μαθαινουν με AutoCAD απο την σχολη. Καλη λύση αν δεν χρησιμοποιείς lisp.
  15. Για office και windows ξέρουμε χρονια οτι τα φτηνά κλειδιά είναι απο VL-Volume Licencing αδεια, των οποίων απαγορεύεται η μεταπώληση. Αρα και η νομιμη χρηση τους εκτος του χωρου για το οποιο εχει αγοραστει αυτου του τυπου η αδεια. Κατι αναλογο συμβαινει και το AutoCAD οπου πουλανε εκπαιδευτικες και δεν ξερω εγω τι αλλο για 70 λιρες...αλλα βγαινουν ολοι και λενε οτι αααααα εκοψα τιμολογιο και ειμαι νομιμος. Δεν υπαρχει δικαιολογια σε καμια απο τις 2 περιπτωσεις, σε πιθανο ελεγχο της BSA, για να μιλησουμε με ελληνικα δεδομενα. Δεν εξεταζει μονο το φορολογικο κομματι... Η καλυτερη λυση ειναι η αγορα εναλλακτικού CAD ή παλιου μεταχειρισμενου AutoCAD, μια αδεια windows εχει 160 ευρω και τα office 365 τα δινουν ακομα και με Cosmote εταιρικά πακετα για αδεια/5pc. Οι εταιρειες δεν παιρνουν θεση προφανως γιατι τα λογισμικά τους γίνονται πιο δημοφιλή. Ας ποσταρει καποιος αν σε ελεγχο ειχε προβλημα, γιατι εγω οποιον ρωτησα ειχε...
  16. Τα φτηνοτερα δεν ειναι νομιμα. Πρεπει να συμβαδίζεις και με την αδεια/ορους χρησης....
  17. Υπαρχουν ακομα στην download section. Το Progecad τρεχει lisp κανονικα. Μονο VLX script δεν παιζει ακομα.
  18. Οχι.. Δεν θα αναφερω ονοματα και μαρκες αλλα τα 2 πιο γνωστα δικτυα και με καλο κινεζικο και με οικονομικο κινεζικο βγαζουν ακριβως τα ιδια. Υπαρχει και η λυση του να νοικιασει καποιος να το δοκιμασει..εχουν εχουν αλλαξει τα δεδομενα.
  19. Ποιο ειναι το προβλημα? Εγιναν και αυτα αναλωσιμα... Πας σε δοκιμασμενο απο την πιατσα και τελειωσες...και εχει ο θεος. Ετσι και αλλιως οτι και να παρεις...ακριβο..φτηνο...θα το τσεκαρεις δεν θα το τσεκαρεις? Προσφατα παντως γνωστο και ακριβο επώνυμο 5ετιας μας έμεινε στα χερια χωρις λογο...με κοστος επισκευης κοντα στην αγορα νεου. Πολλα προβληματα τοτε που ηταν στα φορτε του ο πολεμος με τους δορυφορους, ενω καλοι κινεζοι μετρουσανε κανονικα...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.