Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tpanag

Core Members
  • Περιεχόμενα

    3.809
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    20

Everything posted by tpanag

  1. Την απόδειξη για την προκαταβολή δεν χρειάζεται να την κόψεις από τώρα. Θα επιβαρυνθεί άδικα με ΦΠΑ. Με την ολοκλήρωση παροχής της υπηρεσίας κόβαμε συνολική ή στο τέλος του έτους τέλος πάντων αν δεν έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2024.
  2. Βρήκα το πρόβλημα. Τελικά δεν είναι συμβατή η 10.8 R6 με 7άρια Windows. Στη "χρήση ψηφιακής υπογραφής" (και όχι "απόκτηση") έχει links για όλες τις εκδόσεις: https://aped.gov.gr/procedures/pos-tha-ypograpso-psifiaka-ena-ilektroniko-engrafo-morfi-pdf/ Μέχρι και τη 10.7 είναι για Windows 7 λοιπόν.
  3. Έχει δοκιμάσει και κατάφερε κανείς να εγκαταστήσει σε Windows 7 64bit το SAC 10.8 R6 που δίνει η νέα ΑΠΕΔ; Δοκίμασα σε 2 υπολογιστές και κολλάει λίγο μετά τη μέση στο "starting services". Όση ώρα και να το αφήσω ανά λίγα λεπτά βγάζει ένα παράθυρο ότι δεν αποκρίνεται και ζητάει retry ή cancel αλλά παραμένει κολλημένο εκεί. Σε Windows 10 εγκαταστάθηκε απροβλημάτιστα αλλά το θέμα είναι ότι αυτός που θα το χρησιμοποιήσει έχει 7άρια. Παλιότερη έκδοση (έχω την 10.4 από ταο παλιό μου Safenet GEMALTO) δουλεύει με το Idprime που πουλάει η itsys;
  4. Δε θυμάμαι πια. Κοντεύει 10ετία και πρέπει να κοιτάξω το "παρελθόν" μου στο φόρουμ. Δεν έχει και καμία σημασία αν και τι έγραφα. Σημασία έχει ότι ουδέποτε καταφέραμε να συντονιστούμε έστω και στοιχειωδώς. Για αυτό καταντήσαμε έτσι...
  5. Με μπερδεύεις με κάποιον άλλον ίσως. Δεν διεκδικώ δα και δάφνες σπουδαίου αγωνιστή... Απλά παριστάμενος ως κομπάρσος ήμουν αρκετές φορές απλά για το "μπούγιο" (το οποίο όμως πάντα χρειάζεται θεωρώ). Όσο για το "ontopic", μηχανικοί είμαστε ας σκεφτόμαστε και λίγο "πονηρά" μερικές φορές... Μας δίνουν προθεσμίες να ανεβάσουμε έγγραφα. Κακώς, αδικαιολόγητα, η γνώμη μου είναι ότι δεν γίνεται κιόλας να λήξει τελικά ποτέ αυτή η διαδικασία, όπως άλλωστε και οι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο "τακτοποιήσεις". Θα δίνονται για πολλά πολλά χρόνια ακόμα παρατάσεις ή μια και καλή "αόριστη". Τις δίνουν πάντως τις προθεσμίες. Ε ανεβάστε "έγγραφα". Να πάρουν το εμπρόθεσμο. Το τι ποιότητας (ή αν θα είναι και ...blank) θα είναι αυτά -σε πρώτη φάση- δεν παίζει και ρόλο. Διορθώνονται μεταγενέστερα και όταν χρειαστεί. 😉
  6. Έγιναν πολλές κινητοποιήσεις συνάδελφε τότε. Από νωρίτερα είχαν ξεκινήσει μάλιστα. Για το σύνολο των ασφαλιστικών εγκλημάτων που έγιναν εκείνη την αλήστου μνήμης περίοδο Βρούτση-Σελιανάκη-Κουτρουμάνη-Λοβέρδου μάλιστα. Για την ακρίβεια γίνονταν κινητοποιήσεις -τουλάχιστον- κάθε Πέμπτη στο ΕΤΑΑ στη Μάρνη. Είχαμε λιώσει σόλες κάποιοι να τρέχουμε. Απλά η πλειοψηφία των συναδέλφων είχε επιλέξει να αδιαφορεί (ή δεν είχε προσγειωθεί ακόμα στον ...πλανήτη και το έκανε μόλις το 2015 ή και αργότερα). Κάποιοι συνάδελφοι μάλιστα διώχθηκαν εξαιτίας εκείνων των κινητοποιήσεων και έκατσαν και στο "σκαμνί". Έτσι κατάφεραν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσοι χρωστούσαν εισφορές εκείνα τα -ακόμα δυσκολότερα από τα σημερινά- χρόνια, έτσι υπήρξε ελαστικότητα και "τεχνάσματα" στην κάλυψη της απαίτησης για ασφ. ενημερότητα στις μελέτες, έτσι κατάφεραν να μη φτάσει η μηνιαία ασφ. εισφορά στα κοντά 900-1000€/μήνα (για όλους) αν πέρναγε ο τότε Νόμος Κουτρουμάνη του 2011. Υ.Γ. Εμένα δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα πλέον το τι γίνεται στον κλάδο καθώς ουσιαστικά έχω εγκαταλείψει το επάγγελμα (γιατί έχω την ευχέρεια να το κάνω) με τη συνηθισμένη του έννοια και γιατί βαρέθηκα, μπούχτισα, σιχάθηκα (το "σινάφι" μας κυρίως) αλλά για 4-5 περιπτώσεις που είχα (δικά μου ακίνητα κυρίως) ρώτησα και έμαθα ότι η απόφαση παράτασης έχει υπογραφεί ήδη εδώ και αρκετές μέρες από τον Ταγαρά και εκκρεμεί απλά η υπογραφή και από τον Σκρέκα.
  7. Εν τω μεταξύ το διασταύρωσα και με άλλους συναδέλφους. Δεν εισπράττει η ΕΤΕ τέτοιους πόρους πλέον. Το simplepay που το έκανε ηλεκτρονικά ένα διάστημα έχει κλείσει εδώ και καιρό και στο γκισέ δεν δέχονται την είσπραξη (έχουν δοκιμάσει οι συνάδελφοι). Συνεπώς δεν τίθεται θέμα πληρωμής τώρα. Όσον αφορά την ΑΠΥ, εγώ προσωπικά είχα επιλέξει να μην ανεβάζω την ΑΠΥ στο σύστημα αυθαιρέτων (δεν είναι κάτι που αφορά το ΤΕΕ τα φορολογικά παραστατικά μου) παρά την εκτύπωση της δήλωσης στο σύστημα αμοιβών. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω καν υποχρέωση να διατηρώ ΑΠΥ του 2014 καθώς η χρήση του 2014 έχει παραγραφεί πλέον, συνεπώς δεν υφίσταται το "πληρώθηκε τότε η αμοιβή άρα έπρεπε να έχεις πληρώσει και ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ".
  8. Συνάδελφε κι εγώ σε τέτοια τακτοποίηση αναφέρομαι (του 2014-2015) που ξεκίνησε τότε και κόπηκε η απόδειξη τότε. Όμως δεν έχω υπόψη μου να υπήρχε προθεσμία για την πληρωμή των ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ. Δεν τα πλήρωσα τότε (καθώς ήξερα ότι για κάποιους λόγους θα κρατήσει χρόνια η υπόθεση) και δεν βλέπω το λόγο -και τον τρόπο- να το κάνω τώρα που έχει πλέον καταργηθεί! Εισπράττει ακόμα η ΕΤΕ με κωδικό πόρου 12;
  9. Από πότε άλλαξε αυτό; Μια δήλωση που "ενημέρωνε" περί της κατάργησης των πόρων δεν ανεβάζαμε;
  10. Συνήθως η επίλυση λίγο πιο "πολύπλοκων" (για αυτούς) θεμάτων παίρνει πολύ χρόνο να δρομολογηθεί. Εγώ π.χ. είχα κάνει ηλεκτρονικό αίτημα σε αυτή τη φόρμα του e-ΕΦΚΑ τον περασμένο Νοέμβριο για να μου υπολογίσουν τι οφειλόμενο ποσό απομένει στο διακανονισμό μου ώστε να εκδοθεί ειδοποιητήριο για να τον εξοφλήσω ολοσχερώς και με κάλεσαν τηλεφωνικά ...10/2/2021 (2,5 μήνες μετά). Μου το έστειλαν βέβαια άμεσα, εκείνη τη μέρα το ειδοποιητήριο με email, αλλά παρέμενε θέμα με επιστροφή ενός ποσού που μου χρωστάνε και ασφαλώς επειδή μιλάμε για το "πρώην" ΤΣΜΕΔΕ ο συμψηφισμός είναι αδύνατος. Επειδή λοιπόν ήθελα -έπρεπε- ...διακαώς να δω τις φάτσες τους (ειδικά του "λατρεμένου" Πέππα) και να κάνω αίτηση για την επιστροφή, η λύση ήταν υποβολή νέου αιτήματος για λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας. Είναι από τις ελάχιστες κατηγορίες αιτημάτων που όταν επιλεγεί ανοίγει πίνακας με διαθέσιμες ημέρες και ώρες για ραντεβού ώστε να μπορέσετε να πάτε από εκεί (Π.Π. Γερμανού) να έχετε υπόψη σας. Χωρίς τέτοιο ραντεβού δεν μπαίνεις πλέον μέσα στο κτίριο. Attica Bank είναι πλέον το ισόγειο με κάποια γραφείς της διευθύνσεων εισφορών και ασφάλισης να έχουν απομείνει στον ημιώροφο και τον 1ο.
  11. Ένας ΑΤΜ με αυτά τα στοιχεία υπήρχε και είναι αυτός που βρήκες αν και δεν έχει σημασία. Να τον θυμόμαστε όσοι τον γνωρίζαμε.
  12. Πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις από όσο βλέπω (ακόμα και τα 60 τ.μ. δεν φαίνεται να είναι "τυχαία") άρα δεν προσμέτρησαν στη δόμηση. Ευχαριστώ.
  13. Αναφέρονται ναι και οι επιφάνειες (καλυπτόμενη και ολική ορόφων) και ο όγκος. Δεν βλέπω όμως να έχει προστεθεί στην καλυπτόμενη επιφάνεια η συνολική επιφάνεια αυτών των αποθηκών (4Χ15=60 τ.μ.), για αυτό κι εγώ αντίθετα τείνω στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν έχουν προσμετρήσει στη δόμηση. 267,20 τ.μ. μου δίνει καλυπτόμενη επιφάνεια το στέλεχος, 16Χ16,30=260,80 τ.μ. βγαίνει η επιφάνεια του κυρίως κτιρίου στο τοπογραφικό. Τα 4Χ15=60 τ.μ. του συγκροτήματος των αποθηκών λείπει...
  14. Καλημέρα. Φαίνονται κανονικά οι αποθήκες και στο σκαρίφημα του στελέχους της Ο.Α. και στο τοπογραφικό που μου έστειλαν φωτογραφημένα με κινητό και δυσανάγνωστα (δεν φαίνονται τα υπομνήματα). Διάγραμμα κάλυψης δεν έχω γιατί υποψιάζομαι ότι δεν υπήρχε εκείνη την εποχή. Στο δε στέλεχος αναγράφονται 8 διαμερίσματα των 5 δωματίων και τίποτα άλλο. Αυτό που επισυνάπτω είναι απόσπασμα του τοπογραφικού.
  15. Μου ζητήθηκε να δώσω βεβαίωση για τη χρήση ισόγειας αποθήκης και για το αν η επιφάνειά της (7,5 τ.μ.) έχει προσμετρηθεί στη δόμηση για σύνταξη πράξης αποδοχής κληρονομιάς (άρα δεν απαιτείται βεβαίωση περί μη αυθαρεσίας ή τακτοποίηση τυχόν αυθαιρέτων) ώστε να την δώσει ο πελάτης στην εφορία για τον υπολογισμό της αξίας της. Η αποθήκη έχει χιλιοστά επί του οικοπέδου στο συμβόλαιο, είναι ισόγεια όπως προείπα, αποτελεί μαζί με άλλες 7 πανομοιότυπες (σε επαφή όλες, 7.5 τ.μ. η καθεμιά και με ξεχωριστή είσοδο η καθεμιά) ξεχωριστό κτίσμα εντός του ακαλύπτου χώρου της πολυκατοικίας (στο πίσω όριο του οικοπέδου). Η χρήση διαπίστωσα όντως ότι παραμένει αυτή της αποθήκης δηλαδή βοηθητική όμως η αρμόδια ΔΟΥ ζητάει να αναγράψω και περί του αν έχει προσμετρηθεί στη δόμηση. Το κτίριο έχει Ο.Α. του 1977 και άρα έχει εφαρμογή ο ΓΟΚ '73. Έχει ή δεν έχει προσμετρηθεί λέτε στη δόμηση; (Διάβασα ήδη ότι δεν υπήρχε η έννοια του Σ.Δ. όπως τον ξέρουμε σήμερα τότε με τον ΓΟΚ '73).
  16. https://stackoverflow.com/questions/20043971/how-to-downgrade-from-internet-explorer-11-to-internet-explorer-10# Εναλλακτικά κατέβασε μια virtual machine Windows 7 με ΙΕ9 (αναφέρεται και σε κάποιο από τα μηνύματα στο παραπάνω topic) και κάνε τη διαδικασία μέσα από το vm. Υ.Γ. Δεν αρκεί το downgrade σε IE10 από όσο θυμάμαι. Χρειάζεται κι άλλο σε ΙΕ9.
  17. Ψηφιακά πιστοποιητικά έχεις. Όχι "κλειδί" σκέτο. Το ίδιο ισχύει για όλους μας είτε παλιούς είτε νέους. Τα κλειδιά δημιουργούνται κατά τη διαδικασία οπότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο εσύ. Το πιστοποιητικό (αρχείο .cer) το οποίο κάνεις export από την ΑΔΔΥ σου και ανεβάζεις στο ΤΕΕ είναι το ίδιο με αυτό που υπάρχει εδώ και μπορεί να το κατεβάσει οποιοσδήποτε, περιέχει το δημόσιο κλειδί σου και μόνο. Το ιδιωτικό κλειδί σου βρίσκεται κρυπτογραφημένο και αποθηκευμένο μόνο στην ΑΔΔΥ σου και είναι μη ανακτήσιμο και μη χρησιμοποιήσιμο χωρίς φυσική πρόσβαση στο token και γνώση του ΡΙΝ. Το ΤΕΕ ζητάει να ανεβάσουμε το ψηφιακό πιστοποιητικό και άρα το δημόσιο κλειδί μας για να συνδέσει το φυσικό πρόσωπο sdim με τον Πολιτικό μηχανικό sdim που έχει καταχωρημένο στα μητρώα του και να ελέγξει τα επαγγελματικά του δικαιώματα. Για να μην το κάνει μέσω του "ΕΡΜΗ" κάθε φορά ο οποίος μάλιστα συνήθως "σέρνεται". Μην ασχολείσαι άλλο με το θέμα είναι όπως πρέπει οργανωμένα τα πράγματα.
  18. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η ψηφιακή υπογραφή απαρτίζεται από 2 κλειδιά. Το δημόσιο και το ιδιωτικό. Στο ΤΕΕ ανεβάζουμε μόνο το δημόσιο κλειδί μας το οποίο είναι εξάλλου απαραίτητο στον οποιοδήποτε θέλει να επαληθεύσει την εγκυρότητα της υπογραφής μας και διαθέσιμο άλλωστε στον οποιοδήποτε για κατέβασμα από τη σελίδα του "ΕΡΜΗ". Το ιδιωτικό κλειδί μας (με το οποίο θα μπορούσε να υπάρξει ο κίνδυνος που αναφέρεις) παραμένει κρυπτογραφημένο αποκλειστικά στη συσκευή και πρόσβαση σε αυτό έχουμε μόνο εμείς (με το password που ορίσαμε). Υπολογιστής με Win 7 και IE 9 χρειάζεται μόνο μια φορά κατά την αρχική εγκατάσταση των πιστοποιητικών στην ΑΔΔΥ. Από τότε και μετά η ΑΔΔΥ λειτουργεί κανονικά και υπογράφουμε χωρίς πρόβλημα και σε Windows 10 και χωρίς καν Internet Explorer. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν μας ζητάνε να αγοράσουμε laptop με Windows 7 για τη διαδικασία των 5 λεπτών της αρχικής εγκατάστασης. Όσο για τις προδιαγραφές, καταλαβαίνω ότι φαίνονται δύσκολες και η διαδικασία γίνεται πιο απαιτητική, αλλά για όσους έχουν ασχοληθεί με GIS και μελέτες κτηματογράφησης είναι σχεδόν αυτονόητος σαν τρόπος σχεδίασης. Κάποια στιγμή έπρεπε να ξεπεράσουμε τη λογική ότι το τοπογραφικό είναι 4 γραμμές, βορράς, και dtext για το υπόμνημα όλα στο layer 0, τυπώνουμε σφραγίζουμε και τέλος. Αυτό το "ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε" είναι ένας από τους βασικούς λόγους που απαξιώθηκε το τοπογραφικό.
  19. Πρόσβαση στο σύστημα έχουν μόνο οι έχοντες το δικαίωμα να συντάσσουν ενταγμένα στο ΕΓΣΑ τοπογραφικά. Οι Αρχιτέκτονες είναι γνωστό εδώ και χρόνια (από την εποχή που ξεκίνησαν οι τακτοποιήσεις αυθαιρέτων) ότι δεν ανήκοιυν σε αυτούς.
  20. Μετά την ημερίδα της προηγούμενης εβδομάδας στο ΤΕΕ για το θέμα το έψαξα λίγο. Δεν υπάρχει κανένα κόστος απόκτησης ή "διατήρησης" ψηφιακής υπογραφής πέρα από αυτό της αγοράς του usb token. Η ταυτοποίηση εφόσον γίνεται μέσω της δημόσιας πύλης "ΕΡΜΗΣ" είναι δωρεάν και τα εκδοθέντα πιστοποιητικά συνδέονται με το μητρώο μας στο ΤΕΕ. Οι τιμές δε στο token έχουν τεράστια διαφορά εδώ σε σχέση με το εξωτερικό. Ενδεικτικά παρήγγειλα το Gemalto 5110 που συνίσταται από τον "ΕΡΜΗ" και πωλείται εδώ 60-85€ από το ebay πληρώνοντας 22€ με τα μεταφορικά. Επίσης μεγάλες διαφορές υπάρχουν και για άλλα μοντέλα τα οποία πωλούνται σε ebay και amazon (20-40€ το πολύ έξω, από 58€ και πάνω εδώ). Πρώτο βήμα είναι απαραιτήτως η αγορά του token ώστε να γνωρίζουμε το serial number του το οποίο απαιτείται για την υποβολή της αίτησης στον "ΕΡΜΗ". Πρόσβαση στο σύστημα υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων (εκεί θα απαιτηθεί αρχικά η ψηφιακή υπογραφή) θα έχουν αποκλειστικά όσοι μηχανικοί έχουν δικαίωμα σύνταξης εξαρτημένων από το ΕΓΣΑ Τ.Δ. (θα γίνεται αυτόματος έλεγχος της ειδικότητας μέσω του ΤΕΕ). Αυτά είναι το εύκολο μέρος. Το δύσκολο είναι οι προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν πλέον τα διαγράμματα. Απαιτούνται γνώσεις GIS (τα σχέδια θα έχουν τοπολογίες, συγκεκριμένη δομή και ονοματολογία layers κλπ.) και κάποια επαφή με τη διαδικασία της κτηματογράφησης. Από αυτά που άκουσα, εκτιμώ ότι ένα 50% (τουλάχιστον) όσων μέχρι σήμερα έκαναν τοπογραφικά, βγαίνει εκτός παιχνιδιού τη μέρα που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται υποχρεωτικά το σύστημα (σε 2 μήνες περίπου από όσο μας είπαν).
  21. Αυτό ακριβώς λέω. Και σε εμένα χτύπαγε μέχρι και την τελευταία μέρα το πρωί και δεν είχα πάρει χαμπάρι καν αυτή την ΠΟΛ. Απλά είχα αποφασίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους επιτρέψω να με πάνε "από το 1ο ευρώ" με προκαταβολές κλπ. και τα των ιδιωτών τα έβαλα στο 276 και τελείωσε το θέμα εκεί. Αυτό είναι κάτι σαν "όρκος" που έχω πάρει. Πέρυσι είχα 3 μεγάλους πελάτες μόνο όντως. Και 13 και 33 να έχω όμως το ίδιο θα κάνω στο μέλλον. Όσο δεν έχω δαπάνες που να καθιστούν πιο συμφέρουσα την έκπτωσή τους και τη φορολόγηση "από το 1ο ευρώ" παρά την αναμόρφωση και τη φορολόγηση "μισθωτού" θα κοιτάζω πως θα το "μαγειρεύω" το πράγμα.
  22. Και τα λαμόγια της αμφιβόλου νομιμοποίησης αυτής "Αρχής" εξέδωσαν την ΠΟΛ μια μόλις μέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας!!! Ξεκάθαρα για να αρπάξουν μέχρι τελευταία στιγμή από όσους δειλούς "τσίμπησαν". Και υποψιάζομαι ότι θα ήταν αυτοί αρκετές χιλιάδες αυτοί που τελικά τσίμπησαν καθώς αν έμπαινε ποσό στο πεδίο "ιδιωτική πελατεία 274" αντί του 276 ή του 282 "χτύπαγε" το Ε3. Εμείς φταίμε συνάδελφοι που ακόμα τόσα χρόνια μετά καθόμαστε να τους κοιτάμε και δεν τους δέρνουμε...
  23. Δεν είναι απαραίτητη η βεβαίωση από το ΤΕΕ (το λέω γιατί θεωρώ ότι ελάχιστοι πλέον έχουμε πληρωμένο το ΤΕΕ και μπορούμε να έχουμε). Και στην πρώτη μου εγγραφή κάπου το 2011 και στην πρόσφατη αίτηση ανανέωσης που έκανα κατέθεσα αντίγραφο της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Το αντίγραφο ποινικού μητρώου δε, αναζητάται αυτεπάγγελτα από το Δικαστήριο (όπως άλλωστε συμβαίνει παντού στο Δημόσιο εδώ και χρόνια). Επιφύλαξη έχω επίσης για το "επικυρωμένο" του τίτλου σπουδών για όσους προέρχονται από Ελληνικά δημόσια πολυτεχνεία τουλάχιστον. Οι επικυρώσεις έχουν καταργηθεί οπότε πιθανό να μπήκε εκ παραδρομής αυτό στη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω γιατί είχα ένα ξεχασμένο επικυρωμένο αντίγραφο προ 5ετίας το οποίο και κατέθεσα. Τώρα όσον αφορά το αν αξίζει ή όχι, η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν μπορούσα να έχω 3-4 αναθέσεις το χρόνο δεν θα με ενδιέφερε να ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα και με -τουλάχιστον- αξιόλογες (έως υπέρογκες) αμοιβές συγκριτικά με το να δουλεύουμε ωρομίσθιοι για το καρτέλ των "μελετητών" για ένα κομμάτι ψωμί ή να εκτελούμε ιδιωτικές δουλειές με ατελείωτα παζάρια από τους πελάτες που καταλήγουν σε αμοιβές ...ένος πιάτου φακής. Εδώ θα πάρεις όσα ζητήσεις (κυριολεκτικά). Δυστυχώς οι αναθέσεις που γίνονται μάλλον δεν είναι αρκετά συχνές. Εγώ προσωπικά έτυχε να ολοκληρώσω 2 πραγματογνωμοσύνες στα τέλη του περασμένου έτους οι οποίες μου έδωσαν την επαγγελματική ικανοποιήση που δεν μου είχαν δώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια στο επάγγελμα. Το (ημιθανές) ατομικό επάγγελμα του μηχανικού κατά τη γνώμη μου αξίζει πλέον μόνο για τέτοιου είδους δουλειές (και εκτιμήσεις). Όλα τα άλλα είναι δρομολογημένο να καταλήξουν και ήδη καταλήγουν στις εταιρείες-γαλέρες με τους σκλάβους του 500-1000άρικου (με "μπλοκάκι" πάντα). Συνεπώς είμαι πλέον της άποψης είτε αυτό ή στροφή καριέρας. Υ.Γ. Αυτονόητη προϋπόθεση στο να μην εξελιχθεί αυτή η ενασχόληση σε εφιάλτη δίχως τέλος όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο post, είναι η απολύτως αμερόληπτη και συγκροτημένη αντιμετώπιση των υποθέσεων.
  24. Τόσα χρόνια πλέον διοργανώνει ημερίδες για τα φορολογικά το ΤΕΕ, δεν κατάφεραν να βγάλουν μια "ρετσέτα" για το Ε3! Ό,τι αοριστία δημοσιεύεται στα ΜΜΕ αναμασάνε και "αναλύουν" μόνο που δεν έχουν καμία απολύτως πρακτική αξία για τους περισσότερους. Χρειαζόμαστε κάθε χρόνο 10 μέρες για να το συμπληρώσουμε, τη στιγμή που το Ε1 είναι 10 λεπτά... Κουκιά μετρημένα είναι τα φορολογικά του μελετητή μηχανικού τουλάχιστον. Λίγο-πολύ τις ίδιες δαπάνες περνάμε όλοι. Ας έβγαζαν ένα υπόδειγμα συμπληρωμένο και οδηγίες του τύπου "αυτόν κι αυτόν κι αυτόν τον κωδικό συμπληρώνετε, αυτό το ποσό πάει σε εκείνο, το άλλο πάει στο άλλο, το τάδε πρέπει να συμφωνεί με το δείνα της εκκαθαριστικής, αυτό κι αυτό μεταφέρετε στο Ε1" και τέλος!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.