Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dimis308

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dimis308

  1. Αν επιτρέπεται γιατί λες ότι πρέπει πρώτα να διαγραφω και μετά να εγγραφω και να μην ειμαι και στα δύο ταυτόχρονα; Αφού επιτρέπεται κάτι τέτοιο απόσο ξέρω. Τι προβλήματά θα έχω; Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
  2. Η ιστορια ξεκινησε επειδη προσπαθησα να προσθεσω κατι ΚΑΔ στην εφορια και δε με αφηναν γιατι ημουν ΤΣΜΕΔΕ και οχι ΟΑΕΕ. Επρεπε λεει για τα συγκεκριμενα ΚΑΔ να γραφτω στον ΟΑΕΕ. Συνεπως αναρωτηθηκα (και ρωτησα κ στην εφορια κ συμφωνησαν αν και δεν νομιζω να ξερουν κατι παραπανω) γιατι να μην ειμαι μονο στον ΟΑΕΕ. Το αποτελεσμα ειναι παντως οτι οσο δεν ειμαι στον ΟΑΕΕ δεν μπορω να δηλωσω κατι ΚΑΔ. Αφου γραφτω λοιπον (και δε θα πληρωνω παραπανω λογω ΕΦΚΑ μιας και το εισοδημα ειναι συγκεκριμενο και πανω σε αυτο υπολογιζονται οι εισφορες) γιατι να μην παω να ζητησω επιμονα να διαγραφω; Ισως απο ΤΕΕ πρωτα; Δεν ξερω.. Ρωταω μηπως το εχει κανει καποιος αλλος. Εχω φιλους που εχουν διαγραφει λογω εξωτερικου η ανεργιας. Αφου θελω να κανω επαγγελμα ομως που πρεπει να ειμαι στον ΟΑΕΕ γιατι να ειμαι και ΤΣΜΕΔΕ? Αυτη ειναι και θα ειναι η θεση μου κ το επιχειρημα μου στο ΤΣΜΕΔΕ (που ειναι κ αληθεια)
  3. Οχι βεβαια, θελω να συνεχισω να δουλευω σαν προγραμματιστης. Ομως δε χρειαζεται να πληρωνω το εξτρα 4% και 7% που εχουμε εμεις στο ΤΣΜΕΔΕ. Θα μπορουσα να δουλευω και ωντας απλος ελευθερος επαγγελματιας στον ΟΑΕΕ. Επειδη δεν ασκω το επαγγελμα του μηχανικου δε χρειαζεται να ειμαι στο ΤΣΜΕΔΕ. Εχω την εντυπωση οτι μια σειρα ως: 1) Εγγραφη στον ΟΑΕΕ 2) Διαγραφη απο ΤΣΜΕΔΕ θα ηταν καπως λογικη μιας και τα ασφαλιστρα πανε βασει εισοδηματος ΕΦΚΑ. Θα μπορουσα να ειμαι γραμμενος σε 2 ταμεια ταυτοχρονα και στη συνεχεια να διαγραφω απο το δευτερο (αν τα καταφερω...) Ειναι παραλογο αυτο που λεω;
  4. Γεια σας παιδια, ξέρω οτι ανοιγω ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα αλλα θα ηθελα την καθοδηγηση οποιουδηποτε καταφερε να μεταπηδησει απο το ΤΣΜΕΔΕ στο ΟΑΕΕ. Ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος αλλα δουλευω ως προγραμματιστης.. Διαβασα το θεμα της διαγραφης απο το ΤΣΜΕΔΕ ομως στην περιπτωση μου δεν μπορουν να κλεισουν τα βιβλια στη ΔΟΥ πριν αιτηθω διαγραφη καθως εργαζομαι ως ελευθερος επαγγελματιας.
  5. Αρα αν εισαι κατω των 30 και δεν εισαι ανεργος πληρωνεις, σωστα?
  6. Συναδελφοι καλημερα σας, Δεν ξερω που πρεπει να ρωτησω ή αν πρεπει να κανω καινουριο topic αλλα νομιζω οτι δε χρειαζεται.. Η ερωτηση ειναι η εξης αν μπορει να φανταστει κανεις την απαντηση ή πιο σωστα να συμβουλευσει βαση εμπειριας του: Στην περιπτωση που καποιος εχει προλαβει και εχει προβει σε θεμα τακτοποιησης ημιυπαιθριων βαση του νομου σουφλια και ΕΧΕΙ πληρωσει το προστιμο οπως ηταν πριν τις αλλαγες απο την μπιρμπιλη τι γινεται? Πως μπορει η πολεοδομια να μην το δεχεται αφου ο,τι εγινε τοτε εγινε βαση νομου? Εχει κανεις καμια ιδεα για τετοια περιπτωση? Εχει ακουσει κανεις καμια αντιστοιχη?
  7. Να υπολογισεις φορο, ΦΠΑ, 14 μισθους και ό,τι αλλο θα ζητουσες σαν μισθωτος... Οσο για το δικο μου θεμα να πω οτι τελικα πηγα απο το ΤΣΜΕΔΕ, (ειχα περιθωριο ενα μηνα απο τη μερα που πρσληφθηκα), πληρωσα ΜΟΝΟ τους μηνες που ημουν ελευθερος επαγγελματιας και τους υπολοιπους θα τους πληρωνει η εταιρια ως μισθωτος που ειμαι. Αλλα αν πηγαινα μετα το μηνα θα πληρωνα τοκους! Επισης η εταιρια με ειχε δηλωσει στο τσμεδε με e-mail απογραφης της στο [email protected]
  8. Ευχαριστω πολυ παιδια, θα παω απο εκει (δεν τη γλυτωνω) και θα ενημερωσω να ξερουν κι αλλοι..
  9. Καλημερα σας, Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις να με βοηθησει σε κατι που ψαχνω στο ιντερνετ αλλα δε βρισκω λυση και στο ΤΣΜΕΔΕ (κλασσικα) δε σηκωνουν τηλεφωνο.. Επιασα δουλεια σαν μισθωτος το Σεπτεμβριο του 09. Μεχρι τοτε ημουν ελευθερος επαγγελματιας και πληρωνα κανονικα τις εισφορες μου στο ΤΣΜΕΔΕ. Μου ηρθε λοιπον το χαρτι να πληρωσω για το Β' εξαμηνο του 09. Ομως η εταιρια μου με δηλωσε ως μισθωτο απο το Σεπτεμβριο του 09. Ξερει κανεις αν χρειαζεται να κανω κατι για τις εισφορες μου? Θα μου ερθει νεο χαρτι να πληρωσω για τους μηνες Ιουλιο και Αυγουστο του 09? Ευχαριστω πολυ.. Δ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.