Jump to content

sdtopo

Core Members
 • Content Count

  356
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

51 Καλή

4 Followers

About sdtopo

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.sdtopocad.net/
 • Skype
  sdtopo

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Νέο Ψυχικό
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

2,977 profile views
 1. Το sdbox είναι πρόσθετο λογισμικό (plugin) στο AutoCAD και παρέχει εργαλεία που βοηθούν την επεξεργασία και την διαχείριση οποιουδήποτε σχεδίου αλλά και την σύνταξη ολοκληρωμένων μελετών. Το βασικό σκεπτικό δημιουργίας του ήταν και είναι : Η μετεξέλιξη του επιτυχημένου CADsdtopo που να αφορά περισσότερους χρήστες και τύπους σχεδίων, και σύνταξη ολοκληρωμένων μελετών. Η αυτοματοποίηση των συχνά επαναλαμβανομένων διαδικασιών σχεδίασης. Η οργάνωση Σχεδίασης βάσει προτύπων που επιλέγει ο χρήστης. Περιλαμβάνονται βιβλιοθήκες και πρότυπα που μπορούν να λειτουργούν δικ
 2. Η τελευταία έκδοση του CADsdtopo παραμένει όπως ήταν στις 15-04-2020. Η μετεξέλιξη του CADsdtopo είναι το sdbox για το οποίο δεν είναι στις προθέσεις μας να περιλαμβάνει ανάλυση ΦΕΚ. Οι βασικές κατηγορίες του sdbox είναι: Πράξεις και αριθμοί Σύνταξη μελετών Σχεδιαστικοί αυτοματισμοί Διαχείριση Σχεδίου Αρχείο Google Earth Εκτυπώσεις Και στο βασικό πακέτο (Τοπογραφικό, Κατόψεις-Όψεις-Τομές, γενική σχεδίαση, κείμενα, σύμβολα, διαχείριση γραμμών, hatch, απόψεις σχεδίου, ενδείξεις, διαστάσεις, διαχείριση εικόνων, layers κ.λ.π.) θα μπορού
 3. Συμφωνώ με την μονόπλευρη μείωση της απόστασης στην πλευρά που απαιτείται ώστε να προκύψει οικοδομήσιμος χώρος ~15*10. Θεωρώ ότι είναι στο πνεύμα του νομοθέτη να παραμείνουν κατά το δυνατόν οι περισσότερες πλευρές με πλάγια απόσταση 15μ. ώστε να είναι ευχερής η πολεοδομική διαχείριση της περιοχής μελλοντικά, που είναι και ο κύριος λόγος επιβολή πλαγίων αποστάσεων στα εκτός σχεδίου.
 4. Νομίζω μόνο κατόπιν αίτησης και πληρωμής.
 5. Η πρώτη εικόνα είναι ένα πλήρες τοπογραφικό το οποίο έχει σχεδιαστεί στο AutoCAD από μετρήσεις πεδίου, σχεδίαση της υφιστάμενης κατάστασης και μετά από μελέτη των πολεοδομικών διατάξεων και των συμβολαίων. Για την δεύτερη ερώτηση, τι εννοείτε ? αν γίνεται εξαγωγή dxf από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου ή αν από ένα τοπογραφικό που έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί στο AutoCAD μπορεί να εξαχθεί dxf για το Κτηματολόγιο με το CADsdtopo ?
 6. Για την διαδικασία της μετατροπής του πλήρους τοπογραφικού σε dxf για ανάρτηση δείτε εδώ. Ενημερώστε μας για οποιαδήποτε απορία.
 7. Για να λειτουργήσει το CADsdtopo πρέπει να κάνετε έναρξη του λογισμικού σε κάθε σχέδιο που ανοίγετε ώστε να φορτωθεί. Η έναρξη γίνεται με τρείς τρόπους: Από το menu (κάτω-κάτω), από toolbar και από το Ribbon (αριστερά).
 8. Άνοιξε το αρχείο C:\SDTOPO\CADsdtopo.dwg που περιέχει οδηγίες εγκατάστασης στο ZwCAD.
 9. Για να λειτουργήσει το CADsdtopo πρέπει να εγκαταστήσετε την VBA-Support της AutoDesk από εδώ. Τα συνοδευτικά αρχεία που θα εγκαταστήσετε είναι αξιόπιστα και δεν επηρεάζουν την λειτουργία του AutoCAD στον υπολογιστή σας. Βήμα 1 Στην σελίδα Download της AutoDesk επιλέξετε ''AutoCAD 2017 VBA module (32 ή 64 bit). Αφού κατεβεί το αρχείο ''AutoCAD 2017 VBA module (32 ή 64-bit)'', τότε πριν το εγκαταστήσετε κλείστε το AutoCAD. Μετά την εγκατάσταση προτείνεται να επανεκινήσετε τον υπολογιστή σας. Βήμα 2 Μόνο κατά την πρώτη εκκίνηση του CADsdtopo κάντε τα π
 10. Δεν συμφωνώ ότι ισχύουν οι παρεκκλίσεις των πλαγίων ορίων όταν υπάρχει περιοχή στο γήπεδο όπου εξαντλούνται η δόμηση και κάλυψη για κατοικία με πλάγιες αποστάσεις 15μ. Οι παρεκκλίσεις αφορούν περιπτώσεις όπου το γήπεδο καθίσταται μή οικοδομήσιμο ή δεν προκύπτει επαρκές πλάτος ή σχήμα κτιρίου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να υπάρχει χώρος για δόμηση με πλάγιες αποστάσεις 15μ. οπότε και εκεί πρέπει να τοποθετηθεί τυχόν νέα οικοδομή.
 11. Συνήθως το πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι κάποιες κορυφές συμπίπτουν ή ότι κάποιες πλευρές είναι σχεδιασμένες παραπάνω από μία φορά. Αν στο AutoCAD τσιμπήσεις την polyline και στα propeties δεν αναγράφεται επιφάνεια, τότε υπάρχει ένα από τα παραπάνω θέματα. Επίσης η polyline δεν πρέπει να έχει elevation.
 12. Εάν το πίσω όριό σου (επειδή λές ότι η "καταπάτηση" έχει γίνει στο βάθος) υπήρχε ένα μαωδρότοιχος πχ. 50εκ και ήταν με όλο το πλάτος του εντός του δικού σου οικοπέδου, και το όμορο κτίριο έχει κτιστεί στην περασιά της εσωτερικής πλευράς του παλιού μανδρότοιχου, τότε τουλάχιστον το πάχος του τοίχου συνεχίζει να ανήκει στην ιδιοκτησία σου κατά την άποψή μου. Θα πρέπει να ελεγχούν οι παλιοί τίτλοι με τα τοπογραφικά τους, το σχέδιο του ρυμοτομικού και ΔΕ/ΤΕ και αεροφωτογραφίες για το τι εμφανίζουν στο σημείο αυτό. Επίσης πρέπει να ελεγχθεί αν το "βάθος" έχει χαθεί από μπροστά, λόγω λανθασμένη
 13. Πρώην (παλιοί) Δήμαρχοι ή παλιοί Δημοτικοί Σύμβουλοι συνήθως γνωρίζουν.
 14. Αγαπητέ συνάδελφε, πιστεύω ότι μόνο στην περίπτωση που είναι δημόσιο δάσος θα σου επιτρέπεται να αναφερθείς στην δήλωση μόνο στα 500 τμ. Άλλο ο χαρακτήρας της έκτασης (δασικό, αγροτικό ή άλλο) και άλλο το ιδιοκτησιακό του (δημόσιο, ιδιωτικό κ.λπ.) Αν από τους τίτλους που σου έχουν προσκομιστεί προκύπτει ότι η έκταση είναι ιδιωτική τότε σε αυτήν θα πρέπει να αναφερθεί η δήλωσή σου και όλη η μελέτη σου. Τα 500 τμ αποτελούν μόνον τον χώρο που μπορεί να υλοποιηθεί η κάλυψη και δόμηση του όλου αν είναι ιδιωτικό δάσος (και σε 10μ. απόσταση είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο δάσος).
 15. Καλημέρα σας, Η πρώτη έκδοση sdbox έχει ολοκληρωθεί και έχει αρχίσει η δοκιμαστική περίοδος. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει pm. Το Διάγραμμα Δόμησης/Κάλυψης ήδη περιλαμβάνεται, τα αυθαίρετα θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουλίου μαζί με την μεταφορά του σχεδίου σε Google Earth και την ετοιμασία σχεδίου υποστήριξης εργοταξίου. Η πλήρης έκδοση θα αναρτηθεί το αργότερο τον Σεπτέμβριο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.