Μετάβαση στο περιεχόμενο

sdtopo

Core Members
 • Περιεχόμενα

  262
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

38 Καλή

3 Ακόλουθοι

Σχετικά sdtopo

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.sdtopocad.net/
 • Skype
  sdtopo

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Νέο Ψυχικό
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.614 profile views
 1. sdtopo

  CADsdtopo

  ✎ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά την διάρκεια σχεδίασης μιας μελέτης πρέπει να συμβουλεύομαι ένα Raster Image (εικόνα) το οποίο έχω προσαρμόσει πίσω από το Σχέδιό μου. Πως μπορώ να το ανοίγω όποτε θέλω να το ελέγξω και να το κλείνω όταν δεν το χρειάζομαι, γρήγορα ? ✔ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η εντολή που θα χρησιμοποιήσετε είναι η SDD (άνοιγμα - κλείσιμο Layer). H εντολή SDD χρησιμοποιεί ένα από τα 5 αρχεία (όποιο είναι τρέχων) στα οποία αναγράφονται τα Layer που θα αναβοσβήνουν. Ακολουθήστε την παρακάτω σύντομη διαδικασία: Ανοίξτε το Layer Manager του Autocad και αντιγράψτε το όνομα του Layer που περιέχει το Image. Τρέξτε την εντολή ZVFE και στο πεδίο SDD επιλέξτε ένα από τα αρχεία SDD1,…,SDD5 το οποίο είναι κενό π.χ. το SDD3, επικολλήστε στο αρχείο το όνομα τουLayer και πατήστε Save. Τώρα έχετε ορίσει την εντολή SDD να διαβάζει το αρχείο SDD3. Όταν από εδώ και εμπρός πληκτρολογείτε SDD στο σχέδιό σας (και σε οποιοδήποτε άλλο σχέδιο) αν το Image είναι ανοιχτό θα κλείνει ή το αντίθετο. Και για το άνοιγμα και για το κλείσιμο πληκτρολογήστε το ίδιο: SDD. Σε κάθε ένα από τα αρχεία SDD1,…,SDD5 μπορείτε να γράψετε όσα Layer θέλετε τα οποία θα ανοιγοκλείνουν ομαδικά ή εναλλάξ (όσα είναι ανοιχτά θα κλείνουν και όσα κλειστά θα ανοίγουν), και μπορείτε να χρησιμοποιείτε και Wildcards (π.χ. * ~ @ # ...) Μπορείτε να κατεβάσετε την Demo έκδοση 21 (πλήρης περιορισμένου χρόνου), χωρίς εγγραφή ή email εδώ
 2. sdtopo

  CADsdtopo

  Η έκδοση CADsdtopo 21 είναι η πιο σταθερή, πιο γρήγορη και με τις περισσότερες δυνατότητες από ποτέ! Μπορείτε να ενημερώσετε το CAdsdtopo στην νέα έκδοση δωρεάν ακολουθώντας τα παρακάτω δύο βήματα στο AutoCAD: CADsdtopo ---> 1. ---> ★ Check fo Updates (κατέβασμα νέας έκδοσης) και. 2. ---> ★ Update (ενημέρωση στην νέα έκδοση) Αν δεν έχετε το CADsdtopo στον υπολογιστή σας, μπορείτε να κατεβάσετε την Demo έκδοση 21 (πλήρης περιορισμένου χρόνου), χωρίς εγγραφή ή email εδώ
 3. sdtopo

  CADsdtopo

  Διορθώθηκαν όλα τα προβλήματα της έκδοσης 20 και μπορείτε να κατεβάσετε την νέα έκδοση 21 ! Μπορείτε να ενημερώσετε το CADsdtopo στον υπολογιστή σας ακολουθώντας τα παρακάτω δύο βήματα στο AutoCAD: CADsdtopo ---> 1. ---> ★ Check fo Updates (κατέβασμα νέας έκδοσης) και. 2. ---> ★ Update (ενημέρωση στην νέα έκδοση)
 4. sdtopo

  CADsdtopo

  Ολοκληρώθηκε και αναρτήθηκε η νέα έκδοση ★20★. Μπορείτε να ενημερώσετε το CADsdtopo στον υπολογιστή σας ακολουθώντας τα παρακάτω δύο βήματα στο AutoCAD: CADsdtopo ---> ---> ★ Check fo Updates (κατέβασμα νέας έκδοσης) και ---> ★ Update (ενημέρωση στην νέα έκδοση) Οι σημαντικότερες αλλαγές που βελτιώνουν σημαντικά την χρήση και την λειτουργία του λογισμικού: ✔ ZYPHH: Διορθώθηκε η περίπτωση όταν είχαν οριστεί HPCOLOR ή HPLAYER. H επιφάνεια γράφεται πλέον σε ξεχωριστή γραμμή (π.χ. για συμμετοχή σε υπολογισμούς). Στο τέλος της εντολής προστέθηκε ενημέρωση για τα Htach με μηδενική επιφάνεια ώστε να διορθωθούν. ✔ Τα κείμενα των εντολών Ηλεκτρονικής υποβολής ΖΚΤΗΜΤ εισάγονται πλέον με στοίχιση MiddleCenter. ✔ ZKTHMDXF: Η καρτέλα οδηγιών άλλαξε και εμφανίζεται στην αρχή της εντολής. ✔ ZKTHMCHECK: Προστέθηκε βοήθεια για την χρήση της επιλογής overkill και το «κλείσιμο» των Polyline. ✔ LPATS: Διορθώθηκε η δυνατότητα επιλογής αντικειμένων στην αρχική καρτέλα της εντολής. ✔ Προστέθηκαν χρήσιμα links για e-adeies και Αιγιαλούς ✔ Τροποποιήθηκαν οι δηλώσεις και τα υπομνήματα Τοπογραφικού ώστε να εισάγονται στις αντίστοιχες διαστάσεις των τίτλων τοπογραφικών Εντός και Εκτός !!!! ✔ Διορθώθηκαν οι εντολές ηλεκτρονικής υποβολής για το Κτηματολόγιο για AutoCAD 2011 και προγενέστερα. ✔ E+E: Προστέθηκε ενημέρωση στο τέλος της εντολής για τα αντικείμενα που δεν υπολογίστηκε επιφάνεια ή ήταν προβληματικά !!!! ✔ Προστέθηκε σε όλες τις επιλογές κατά την διάρκεια των εντολών η δυνατότητα επιλογής με κλικ !!!! ✔ Διορθώθηκαν οι περιπτώσεις που κατά τις πρώτες χρήσεις της εντολής ZID δεν καταχωρούνταν οι προεπιλογές για την αναγραφή εμβαδού. ✔ Διορθώθηκε το κουμπί περιήγησης στην καρτέλα «Επιλογή κειμένου από λίστα»! ✔ Διορθώθηκαν όλες οι περιπτώσεις freeze οποιασδήποτε καρτέλας του CADsdtopo !!!! ✔ Διορθώθηκε η εμφάνιση της λίστας σημείων από αρχείο xls/xlsx στην καρτέλα της εντολής ITAΧ !!!! ✔ Η εισαγωγή σημείων με την εντολή ITAX έγινε πολύ ταχύτερη !!!! ✔ Διορθώθηκε η περίπτωση όπου δεν δημιουργούνταν αυτόματα slide σε περίπτωση νέας προσθήκης προτύπου σχεδίου (π.χ. ZTITLOI). ✔ Η φόρτωση του λογισμικού σε κάθε σχέδιο έγινε ταχύτερη. ✔ Προστέθηκε καρτέλα κατά την πρώτη εκκίνηση η οποία υπενθυμίζει την διαδικασία έναρξης του λογισμικού σε κάθε σχέδιο. ✔ Αναδιαμορφώθηκαν τα Menu και το Ribbon !!!! ✔ Οι εντολές “Έλεγχος για update” και το “Update” σε νέα ενημέρωση άλλαξαν θέση στο Ribbon. ✔ Οι εντολές ενδείξεων NNR, NNX, NND οι εντολές μικρών διαστάσεων ZDAM, ZDLM και οι στάθμες με γραμμή ZTSTGR προτείνονται πλέον σε διαφορετικά Layer. ✔ Διορθώθηκαν τα osnap στις εντολές ZMM και ZCC. Μπορείτε να κατεβάσετε την Demo έκδοση 10 (πλήρης περιορισμένου χρόνου), χωρίς εγγραφή ή email εδώ
 5. sdtopo

  CADsdtopo

  ✎ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να φέρω στις πραγματικές του διαστάσεις ένα σχέδιο που έχω σκαναρισμένο στην οθόνη ? ✔ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προσαρμογή εικόνας με μέσες τιμές: Αν π.χ. το Σχέδιο έχει κάναβο: Σχεδιάζετε τον κάναβο (μία κάθετη και μία οριζόντια ευθεία τις οποίες κάνετε offsetστις διαστάσεις του κανάβου) και εκτελείτε την εντολή ZMRS με όσα σημεία είναι ευκρινή. Προσαρμογή εικόνας με διαστάσεις πλευρών: Εκτελείτε την εντολή ZIMDD όπου δίνετε ενιαίο περίγραμμα πάνω στην εικόνα και την πραγματική τιμή κάθε πλευράς. Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση 19, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 6. sdtopo

  CADsdtopo

  ✎ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω ένα σχέδιο με πολλά raster images και χρειάστηκε να αλλάξω τα ονόματα των φακέλων που τα περιείχαν ή/και τα έχωβάλει σε διαφορετικούς φακέλους. Υπάρχει τρόπος επανακαθορίσω την διεύθυνσή τους μαζικά ? ✔ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η εντολή ZCIMD κάνει ακριβώς αυτό. Γίνεται αναζήτηση σε βάθος 10 φακέλων από τον αρχικό φάκελο που ορίζετε. Επιπρόσθετα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται και αναζήτηση σε προκαθορισμένες διευθύνσεις. Σημ.: Όσες εικόνες δεν βρεθούν στον νέο φάκελο που θα ορίσετε δεν αλλάζουν διεύθυνση και μπορείτε να ξανατρέξετε την εντολή με άλλο φάκελο.
 7. sdtopo

  CADsdtopo

  Παράδειγμα διαχείρισης σχεδίων: Έστω ότι θέλετε να δείτε ένα-ένα κάποια αντικείμενα στο σχέδιο για οποιοδήποτε λόγο. Μπορείτε να το κάνετε με την εντολή ZZS (επισκόπηση αντικειμένων). Αν π.χ. σας έχει αποσταλεί κάποιο σχέδιο από άλλο τεχνικό γραφείο το οποίο έχει παρατηρήσεις σε διάφορα σημεία του σχεδίου ή κύκλους για τα θέματα που πρέπει να εξετάσετε ή block που περιέχουν πληροφορίες που σας αφορούν. Για να είστε βέβαιοι ότι θα τα δείτε όλα, ακολουθήστε ανάλογα αυτό το παράδειγμα. Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση 19, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 8. sdtopo

  CADsdtopo

  Διαθέσιμα εργαλεία κατά την σχεδίαση με το CADsdtopo: Κατά διάρκεια σχεδίασης γραμμών, polyline, τόξων, κύκλων και εισαγωγή συμβόλων έχετε την δυνατότητα να δίνετε σημεία που δεν υπάρχουν στο σχέδιο με τις παρακάτω επιλογές. ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΙ ΕΥΘΕΙΑΣ: Δίνετε τα 2 σημεία που ορίζουν την ευθεία και την απόσταση D από το πρώτο. ΜΕΣΟ ΕΥΘΕΙΑΣ: Δίνετε τα 2 σημεία που ορίζουν την ευθεία. Το μέσο υπολογίζεται αυτόματα. ΤΟΜΗ ΕΥΘΕΙΩΝ: Δίνετε τα 2 σημεία που ορίζουν την πρώτη ευθεία και 2 σημεία που ορίζουν την δεύτερη ευθεία. Με βάση αυτές θα υπολογιστεί το σημείο τομής. ΚΑΘΕΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΌ ΕΥΘΕΙΑ: Δίνετε τα 2 σημεία που ορίζουν την ευθεία, την απόσταση καθέτου από το πρώτο και το μήκος καθέτου. ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ: Δίνετε τα 2 σημεία που ορίζουν την ευθεία και το 3ο σημείο που θα προβληθεί. ΤΟΜΗ ΚΥΚΛΩΝ: Δίνετε κέντρο και ακτίνα του 1ου και του 2ου κύκλου. ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΥ: Δίνετε κέντρο και ακτίνα κύκλου και επιλέγετε την εφαπτομένη στην οθόνη. ΤΟΜΗ ΕΥΘΕΙΑΣ - ΚΥΚΛΟΥ: Δίνετε τα 2 σημεία της ευθείας και για τον κύκλο σημείο κέντρου και ακτίνα. ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ: Δίνετε τα 2 σημεία της ευθείας (για διεύθυνση) και απόσταση από το 3ο σημείο. Για λεπτομέρειες δείτε εδώ. Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση 19, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 9. sdtopo

  CADsdtopo

  Παράδειγμα εντολής του CADsdtopo: Προσθαφαιρέστε αριθμούς σε όσα κείμενα ή block θέλετε ταυτόχρονα: Αν π.χ. κατά την διάρκεια μελέτης αλλάξει η υψομετρική αφετηρία τότε με τις εντολές ΖΝΜ και ZNMB μπορείτε να αλλάξετε όλους τους αριθμούς (που περιέχονται σε κείμενα ή block) που αφορούν στάθμες ή υψόμετρα. Έχετε μάλιστα την δυνατότητα εξειδικευμένων φίλτρων για την επιλογή των αντικειμένων στα οποία θα εκτελεστεί η αριθμητική πράξη. Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση 19, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 10. sdtopo

  CADsdtopo

  Από την έκδοση 8 έχει προστεθεί στο CADsdtopo η εντολή ZXDDP (Τεύχος περιοχών Polyline) η οποία έγινε με αφορμή την ανάγκη διαχείρισης δασικών χαρτών όμως φαίνεται ότι έχει εφαρμογή και σε πλήθος άλλων περιπτώσεων. Διαδικασία: Επιλέγετε στο σχέδιο όσες Polyline θέλετε και εξάγονται αυτόματα σε αρχείο για κάθε μία polyline: α. Όνομα/είδος περιοχής που προκύπτει από τα Text ή Mtext εντός της (στο ίδιο η παραπλήσιο Layer). β. Η επιφάνεια (αφαιρουμένων εσωτερικών νησίδων) γ. Το Layer σχεδίασης. δ. Η περίμετρος. ε. Το κεντροειδές. δ. Οι κορυφές. Δημιουργείται επίσης και 2ο αρχείο με τα ονόματα και τις επιφάνειες (*_PIN.*) για εισαγωγή σε πίνακα με την εντολή ZPFL. Μετά την εισαγωγή του πίνακα μπορείτε να υπολογίσετε τις συνολικές επιφάνειες για κάθε είδος περιοχής με την T+T. Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση 19, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 11. sdtopo

  CADsdtopo

  Δείτε τον τελευταίο ανανεωμένο οδηγό βήμα-βήμα για την σύνταξη πλήρους Τοπογραφικού:
 12. sdtopo

  CADsdtopo

  Στην περίπτωση που δημιουργείται νέους Τίτλους ή τροποποιείτε τους ήδη υπάρχοντες στο CADsdtopo μπορείτε να χρησιμοποιείτε λέξεις κλειδιά ο οποίες κατά την εισαγωγή ενημερώνονται αυτόματα. Αν π.χ. ο τίτλος περιέχει σε Text ή Mtext την φράση: «Θέση Έργου: zzthesiergou1» τότε η φράση αυτή θα αλλάξει αυτόματα μετά την εισαγωγή με την τιμή που έχει στην καρτέλα του Έργου π.χ. «Θέση Έργου: Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών – Δήμος Γλυφάδας – Οδός Πραξιτέλους 15» Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση 19, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 13. sdtopo

  CADsdtopo

  Από σήμερα μπορείτε να ενημερώσετε το CADsdtopo στην έκδοση 19 ! Για να εγκαταστήσετε Update νέας έκδοσης του CADsdtopo ακολουθήστε τα δύο παρακάτω βήματα: ◉1. Έλεγχος για νέα έκδοση και λήψη ενημέρωσης: Ribbon ➜ CADsdtopo ➜ Check for Updates ή Menu ➜ CADsdtopo ➜ Ρυθμίσεις ➜ Check for Updates ή command-line: ★zzCheckForUpdates★ ◉2. Εγκατάσταση ενημέρωσης: CADsdtopo ➜ Ρυθμίσεις ➜ Update ή command-line: ★zzUpdate★
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.