Jump to content

sdtopo

Core Members
 • Content Count

  313
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

46 Καλή

3 Followers

About sdtopo

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.sdtopocad.net/
 • Skype
  sdtopo

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Νέο Ψυχικό
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

2,225 profile views
 1. Υπολογισμός όγκου εκσκαφών και επιχωμάτων: Επιλέγετε αρχικά και τελικά τρίγωνα και ο όγκος υπολογίζεται και σχεδιάζεται αυτόματα. CADsdtopo_Υπολογισμός όγκου.mp4 Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση V25, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 2. Δοκιμάστε την νέα έκδοση του CADsdtopo και σε ZwCAD εδώ.
 3. Νέα έκδοση CADsdtopo V25 ! Διορθώθηκε η εμφάνιση βέλους κατεύθυνσης στην αρχή της εντολής ZID, όπως ίσχυε και στις παλιότερες εκδόσεις. Προστέθηκε και η δυνατότητα εισαγωγής πίνακα και στην περίπτωση που δεν επιλέγετε να αναγραφούν οι πλευρές ή το εμβαδόν. Βελτιώθηκε η εντολή διανομής οικοπέδων ZDIAN και προστέθηκε η παράμετρος να κλείνουν η κύκλοι των κορυφών όταν εκτελείται η εντολή. Άλλαξε η ονομασία των εντολών για τα Updates ως εξής: “Check for Updates” --> Download Updates και “Update” —> Install Updates Άλλαξε η εντολή ZVV ως εξής: Όταν δεν υπάρχουν τα αρχεία καταλόγων view που δημιουργήθηκαν από τις εντολές, τότε ανοίγει καρτέλα με τα view που υπάρχουν στο σχέδιο. Προστέθηκαν στα ”Χρήσιμα Links” πεδίο Εγκύκλιοι ΥΠΕΚΑ και πεδίο Κυρωμένοι δασικοί χάρτες Η αυτόματη μετονομασία για τα layer PO και PR ορίστηκε by default σε “PRANES_Podi” και “PRANES_Frydi” αντίστοιχα. Ανασχεδιάστηκε η Toolbar για Υπολογισμό όγκου. Προστέθηκαν πάλι οι σκιάσεις στις εντολές για υπολογισμό όγκου. Ανασχεδιάστηκε η τελική τοποθέτηση του νέου Vport της εντολής "ZVPMW". Άλλαξε σε όλες τις σχετικές εντολές η λέξη «Επίθεμα» με «Κατάληξη». ΤΟΜΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τομέας «ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ» με εργαλεία και οδηγίες για την σύνταξη των σχεδίων ρύθμισης που απαιτούνται στους Ν.3843-4495 Μετάφραση στα Αγγλικά. Τομέας «Ετοιμασία σχεδίου Χάραξης». Σύνδεση με Google Earth. Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση V25, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 4. Charlie: => Για τα δημιουργηθέντα με πρόσωπο σε Διεθνείς, Επαρχιακές..., Κύριες Δημοτικές, Κύριες Κοινοτικές,.. σιδηροδρομικές: προ του 1978: Υπάρχει απαίτηση προσώπου 1978-1985: Δεν υπάρχει 1985-σήμερα: Υπάρχει απαίτηση προσώπου Σημ.: Οι ΚΥΡΙΕΣ δημοτικές ή κύριες Κοινοτικές είναι αυτές που έχουν αναγνωριστεί ως τέτοιες ή π.χ. οι μοναδικές που ενώνουν δύο οικισμούς. => Για τα δημιουργηθέντα με πρόσωπο ή μη σε απλές (όχι κύριες) Δημοτικές, Κοινοτικές, Αγροτικές οδούς: προ του 2003: Δεν υπάρχει απαίτηση προσώπου μετά το 2003: Υπάρχει απαίτηση προσώπου
 5. Κατά την άποψή μου, όσο το οικόπεδο από το οποίο αποκόπτεται το τμήμα, παραμένει κατά κανόνα άρτιο και δεν δημιουργούνται αυθαίρετα (δόμηση, κάλυψη, πλάγιες αποστάσεις κ.λ.π.) ισχύει η βελτίωση της παρέκκλισης.
 6. Charlie: Για τα δημιουργηθέντα γήπεδα στο διάστημα 17/10/78 έως 31/05/85 δεν υπάρχει απαίτηση προσώπου για τα έχοντα πρόσωπο σε Διεθνείς, Εθνικές, Επαρχιακές, Δημοτικές και Κοινοτικές (Κύριες) και σε σιδηροδρομικές. Για πριν και μετά , για τα έχοντα πρόσωπο στις παραπάνω οδούς, υπάρχει απαίτηση προσώπου. Για τα υπόλοιπα γήπεδα υπάρχει απαίτηση προσώπου (σε οποιαδήποτε οδό) μόνο για τα δημιουργηθέντα μετά το 2003.
 7. Η εορταστική προσφορά του CADsdtopo λήγει σε δύο ημέρες! Αν δεν έχετε δοκιμάσει το CADsdtopo, μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση V24, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 8. Για AutoCAD 2020 στην περίπτωση που δεν λειτουργεί η εντολή BROWSER ή δεν ανοίγουν τα links του CADsdtopo (όπως οι "Βοήθειες" ή οι "Οδηγίες βήμα-βήμα") κάντε τα παρακάτω: Ανοίγετε το Control Panel και επιλέγετε Programs Επιλέξτε Default Programs Επιλέξτε “Associate a file type or protocol with a program”. Βρείτε στην λίστα αριστερά το .html και επιλέξτε να αλλάξετε το πρόγραμμα με το οποίο ανοίγει. Διαλέξτε έναν από τους internet browsers (Firefox, Google Chrome, Opera, κλπ…) Δοκιμάστε πάλι να ανοίξετε ένα link του CADsdtopo. Αν δεν έχετε δοκιμάσει το CADsdtopo, μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση V24, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 9. CADsdtopo με έκπτωση 30% ! Δείτε εδώ την χριστουγεννιάτικη προσφορά.
 10. Θα πρέπει πριν από την κατάτμηση τα τακτοποιημένα να νομιμοποιηθούν (και να μπορούν να νομιμοποιηθούν).
 11. Αν το αγροτεμάχιο που αγοράστηκε το 2004 προκύπτει από τίτλο του 1960, ισχύει η παρέκκλιση. Με όση σιγουριά ταυτίζονται τα δύο (θέση, σχήμα, επιφάνεια, κυριότητα) με τόση σιγουριά εμπίπτει και στην παρέκκλιση. Η παρέκκλιση δεν ισχύει για νέα αγροτεμάχια, δηλαδή για αυτά που δημιουργούνται (π.χ. κατάτμηση) μετά την ημερομηνία της παρέκκλισης. Για την οικοδομησιμότητα του αγροτεμαχίου θα πρέπει να εξεταστούν και όλα τα παραπάνω που έχουν αναφερθεί. Π.χ. ένα αγροτεμάχιο που είναι στην κορυφογραμμή, δεν είναι οικοδομήσιμο ή αν είναι σε ζώνη φυσικού κάλλους που δεν επιτρέπεται η δόμηση. Οι πληροφορίες αυτές προκύπτουν μόνο μετά από αποτύπωση, μελέτη όρων δόμησης και τίτλων.
 12. Παρόλο που είναι περίεργο που δεν αναφέρονται στο συμβόλαιο τα περί αρτιότητας και οικοδομησιμότητας, δεν θα πρέπει να επηρεάζει την δική σου μελέτη που θα πρέπει να περιλαμβάνει: - Έλεγχο της επιφάνειας, θέσης και σχήματος προ των ημερομηνιών των παρεκκλίσεων με βάση παλαιότερους τίτλους, αεροφωτγοραφίες κ.λ.π. - Έλεγχο για δασικά, αρχαιολογία κ.λ.π. - Έλεγχο για ρέματα, αιγιαλό, απαλλοτριώσεις κ.λ.π. - Έλεγχο για τυχόν ΖΟΕ ή άλλες ζώνες δόμησης ή απαγόρευσης. - Έλεγχο κυριότητας (συνενώσεις, κατατμήσεις κ.λ.π.) - Έλεγχο για αποστάσεις ασφαλείας από οδούς, πλάγια όρια κ.λ.π.
 13. Αναρτήθηκε η νέα έκδοση V24: Διορθώθηκαν οι εντολές τριγώνων (DTM) που παρουσίαζαν πρόβλημα στις εκδόσεις 22 και 23. Προστέθηκε η εντολή zdian για ΔΙΑΝΟΜΗ εκτάσεων με επιλογή επιφάνειας διανομής (αριθμό, ποσοστό, τεμάχια) και Β) τρόπου διανομής (με σταθερό σημείο, με σταθερή πλευρά, με τυχαία διεύθυνση). Άλλαξε ο τρόπος που ανοίγουν τα toolbar από τα Menu ώστε να λειτουργούν και στις υπόλοιπες πλατφόρμες εκτός από το AutoCAD. Άλλαξε η ονομασία των εντολών για τα Updates ως εξής: “Check for Updates” -> Download Updates και “Update” -> Install Updates Αν δεν έχετε δοκιμάσει το CADsdtopo, μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση V24, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ. ΤΟΜΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τομέας «ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ» με εργαλεία και οδηγίες για την σύνταξη των σχεδίων ρύθμισης που απαιτούνται στους Ν.3843-4495 Μετάφραση στα Αγγλικά. Τομέας «Ετοιμασία σχεδίου Χάραξης». Σύνδεση με Google Earth.
 14. Γίνονται διορθώσεις σε κάποιες εντολές τριγώνων, που παρουσίασαν προβλήματα στις εκδόσεις 22 και 23, και θα αναρτηθεί νέα έκδοση σήμερα το βράδυ. Σημ.: Η νέα έκδοση 24 θα περιλαμβάνει και την εντολή για διανομές.
 15. V23 Προστέθηκε η εντολή ZMIR για mirror πολλών αντικειμένων ταυτόχρονα από το σημείο εισαγωγής του καθενός. Προστέθηκε η εντολή ZDTX για αναγραφή υψομέτρων και αποστάσεων από τον άξονα σε σχεδιασμένες διατομές. Προστέθηκε η εντολή PGG για σχεδίαση διπλής γραμμής π.χ. τοίχων. GstarCAD: Διορθώθηκαν οι εντολές NNC και NNG όπου πλέον μπορεί να γραφτεί μόνο μία σειρά κειμένου. Διορθώθηκαν οι εντολές Hatch. Διορθώθηκε η εντολή για παράθυρα σε όψη OPSPAR.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.