Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sdtopo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    974
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

9 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    https://www.sdbox.gr/
  • Skype
    sdtopo

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Νέο Ψυχικό
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

9.423 profile views

sdtopo's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

262

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχει ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο Πόλεως (ισχύουν ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές ?) ή έχει προταθεί η περιοχή για επέκταση ? Ποια είναι τα όρια αρτιτότητας ? Και από πότε ? Ποιές είναι οι παρεκκλίσεις αρτιότητας ? Πόσο είναι σήμερα το εντός τμήμα και πόσο το εκτός ? Προτείνω να αναρητθεί σκαρίφημα.
  2. Νομίζω δεν επιτρέπεται να κάνει κάτι τέτοιο ο ιδώτης.
  3. Για τυχόν αυθαιρεσίες θα ελέγξεις το κτίριο σήμερα σε σχέση με τα σχέδια της άδειάς του. Η ρυμοτομία που προέκυψε μετά την άδεια θα αναλυθεί σε περίπτωση έκδοσης νέας άδειας.
  4. Στο ΓΟΚ 73 ίσχυε κάλυψη, ύψος και αρ. ορόφων και σε κάθε επίπεδο γραφόταν η επιφάνειά του, δεν είναι δόμηση αυτό. Σε περίπτωση σύστασης θα περιγραφούν οι κλειστοί στεγασμένοι χώροι διαμερισμάτων και οι κοινόχρηστοι χώροι. Για κάθε διαμέρισμα θα αναγραφεί τι περιέχει και μ τι συνορεύει. Σε περίπτωση νέας άδειας δόμησης θα μπορούσε να εξεταστεί το κτίριο συνολικά κατά ΝΟΚ (κάλυψη, δόμηση, ύψος, όγκος, πλάγια όρια κ.λπ.).
  5. Μπορεί και το οικόπεδο να είναι μικρότερο ή να κατασκυεάστηκε έτσι για τηρηθούν κάποιες υποχρεωτικές αποστάσεις (πολύ πιθανόν). Σε κάθε περίπτωση για τον υπολογισμό του υπολοίπου δόμησης και κάλυψης θα πρέπει: Να καθοριστούν εκ νέου οι επιτρεπόμενοι συντελεστές δόμησης και κάλυψης με βάση πρόσφατο τοπογραφικό και τους ισχύοντες σήμερα όρους δόμησης. Να καθοριστούν τα πραγματοποιημένα μεγέθη ως έχουν σήμερα με αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και εφαρμογή των διατάξεων του ΝΟΚ. Να ελεγχχθούν τυχόν αυθαιρεσίες και αν χρειαστεί να ρυθμιστούν. Με βάση τα παραπάνω να υπολογιστουν τα υπόλοιπα δόμησης, κάλυψης, ύψους και όγκου. Να εκδοθεί άδεια επέκτασης ή προσθήκης με βάση τα παραπάνω υπόλοιπα. Σημ.1: Αν πράγματι το κτίριο έχει κατασκευαστεί μικρότερο και αυτή είναι η μόνη διαφορά του με την άδεια τότε παραμένει νόμιμο και υπάρχει υπόλοιπο δόμησης κα κάλυψης. Σημ2. Η τζαμαρία σε εσοχή θα πρέπει να εξεταστεί σύμφωνα με τον ΝΟΚ όπως ισχύει σήμερα.
  6. Το ΦΕΚ δεν αναφέρεται μόνο σε ιδιώτες αλλά και σε δημόσια έργα όπως είναι οι διευθετήσεις μικρών ή μεγάλων υδατορεμάτων πιστεύω (με τις ανάλογες εγκρίσεις και μελέτες όπως περιβαλλοντικές).
  7. Website facebook Page facebook Group Videos Instagram TikTok Οδηγός Χρήσης Download trial
  8. Όπως το καταλαβαίνω η εκγύκλιος αφορά τα τμήματα μεταξύ παλαιού και νέου αιγιαλού, τα οποία μέχρι το 2024 ήταν δημόσια κτήματα. Η γραμμή αιγιαλού απεικονίζει φυσικό φαινόμενο, οπότε οποιαδήποτε επαναχάραξή του πάλι φυσιμό φαινόμενο θα απεικονίζει, δεν λαμβάνεται υπ' όψιν το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αν από την επαναχάραξη προκύψει ζώνη μεταξύ παλαιού και νέου αιγιαλού, αυτή η ζώνη πριν ανήκε στο δημόσιο ως κτήμα.
  9. Δεδομένου ότι στην πρώτη αναφορά για την εκτός σχεδίου δόμησης (ΦΕΚ 231Α/1928) δεν ζητείται πρόσωπο (δεν ήταν και συνήθης η πρόσβαση με αυτοκίνητο), και η πρώτη αναφορά είναι το 1962 (ΦΕΚ 142Α) για ελάχιστο πρόσωπο σε Επαρχιακή Οδό, νομίζω ότι είναι δύσκολή η απάντηση στην ερώτηση: "Συμφωνείτε να συνεχίζουν να οικοδομούνται τα τυφλά γήπεδα εκτός σχεδίου από πολεοδομικής απόψεως?"
  10. Σύνταξη σχεδίου χάραξης (παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης). Website facebook Page facebook Group Videos Instagram TikTok Οδηγός Χρήσης Download trial
  11. Δηλαδή τα παραλιακά οικόπεδα εντός οικισμού που έχουν πρόσωπο στην γραμμή αιγιαλού και παραλίας (όταν ταυτίζονται) και δεν έχουν πρόσωπο σε άλλη οδό, είναι μη οικοδομήσιμα ? (ενώ πριν την απόφαση του ΣΤΕ αν ήταν εκτός σχεδίου θα ήταν οικοδομήσιμα?). Σημ.: Μέχρι στιγμής θεωρώ ότι ότι και να υπάρχει από την γραμμή του αιγιαλού και προς την θάλασσα δεν είναι κοινόχρηστος χώρος (όπως π.χ. διαμορφωμένοι δρόμοι μεταξύ γραμμής αιγιαλού και ακτογραμμής). Φαντάζομαι είναι συχνή περίπτωση οπότε μήπως έχει απαντηθεί/αναλυθεί κάπου ?
  12. Για αριθμό Ο.Τ. εδώ: http://gis.epoleodomia.gov.gr/v11/index.html#/22.4974/38.2629/9
  13. Σημαίνει ότι τμήμα της αρχικής ιδιοκτησίας κείται εντός προβλεπόμενου κοινοχρηστου χώρου, όπως ορίζει το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής.
  14. Το layer TOPO_PROP πρέπει να περιέχει μία κλειστή polyline (όχι Lines δηλαδή γραμμές) και εφ' όσον δεν έχεις τίποτα στο layer BOUND_IMPL θα πρέπει να υπάροχυν polylines στο layer BOUND_UNIMPL. Προσοχή μήπως περιέχουν 3D ή άλλου είδους αντικείμενα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.