Jump to content

sdtopo

Core Members
 • Content Count

  288
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 Καλή

3 Followers

About sdtopo

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.sdtopocad.net/
 • Skype
  sdtopo

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Νέο Ψυχικό
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

2,134 profile views
 1. Η δήλωση αρτιότητας μπορεί να αφορά μόνο τα εναπομείναντα τμήματα, του αρχικού οικοπέδου, εντός Ο.Τ. Δηλαδή με το Πολεοδομικό σχέδιο κάποια τμήματα του αρχικού οικοπέδου εντάχθηκαν εντός Ο.Τ. και κάποια ρυμοτομούνται ή παρέμειναν εκτός Σχεδίου. Αυτά μόνο, τα εντός ΟΤ, πρέπει να εξεταστούν ως προς την αρτιότητά τους ακόμα και πριν την Πράξη Εφαρμογής. Αν πληρούν τα μεγέθη για επιφάνεια και πρόσωπο τότε είναι πράγματι άρτια τμήματα και δεν είναι οικοδομήσιμα διότι οι δρόμοι προ των προσώπων τους θα διανοιχτούν μόνο με την Πράξη Εφαρμογής, και τότε θα είναι και οικοδομήσιμα (πιθανώς να συμμετάσχουν και την τακτοποίηση κάποιου όμορου μη άρτιου, οπότε και η τελική επιφάνεια και σχήμα θα προκύψουν από την Π.Ε.). Αν δεν είναι άρτια, τότε πιθανώς να τακτοποιηθούν με την Πράξη Εφαρμογής (ανάλογα με την αρχική έκταση που εντάχθηκε στο σχέδιο).
 2. Ευθυγράμμιση σειρών κειμένων (οριζόντια ή κάθετα) με μία κίνηση. CADsdtopo ► Text ► Ευθυγράμμιση κειμένων Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση V22, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ. Δείτε την προσφορά για αυτήν την εβδομάδα εδώ.
 3. Μετά τον υπολογισμό και σχεδίαση τριγώνων αλλά και μετά από κάθε αλλαγή ή τροποποίηση και οπωσδήποτε πριν τον υπολογισμό ισοϋψών ή όγκου προτείνεται να κάνετε τα παρακάτω βήματα: Σκίαση τριγώνων, ώστε να δείτε αν υπάρχουν κενές περιοχές όπου πρέπει να σχεδιαστούν τρίγωνα. ZTTDBL: Διαγραφή διπλών τριγώνων. Διαγράφονται τα διπλά-όμοια τρίγωνα που τυχόν έχουν σχεδιαστεί. ΖΤΤΚΚ: Εντοπίζονται τα μηδενικά και κάθετα τρίγωνα. Αφού ελεγχθούν προτείνεται να διαγραφούν. ZTTSD: Εντοπίζονται τα προβληματικά τρίγωνα στις περιπτώσεις που πάνω από δύο τρίγωνα έχουν κοινή πλευρά. Αφού ελεγχθούν προτείνεται να διαγραφούν. Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση V22, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 4. Τα μέλη του Michanikos.gr μπορούν να ζητήσουν παράταση της Demo έκδοσης, στην περίπτωση που έχει λήξει, μέσω email στο [email protected]
 5. CADsdtopo V22: ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ: Η έκδοση 22 είναι διαθέσιμη σε όλα τα παρακάτω: AutoACD ZwCAD 2020 BricsCAD GstarCAD 2020 32bit ZwCAD 2015+ LAYOUTS: Προστέθηκε η εντολή ZVPMW για την δημιουργία Vport στο Layout με επιλογή περιοχής από το model σε οποιαδήποτε θέση. Η εντολή για μηδενική στροφή Viewport VV0 τροποποιήθηκε ώστε να λειτουργεί και για οποιαδήποτε στροφή επιθυμεί να θέσει ο χρήστης για το Viewport. Αν θέλετε μία διεύθυνση να γίνει οριζόντια, επιλέγετε τα δύο σημεία από δεξιά προς τα αριστερά. Αν θέλετε μηδενική στροφή, πληκτρολογήστε 0. SELECT: Προστέθηκαν τα αντικείμενα WIPEOUT στις καρτέλες επιλογής των εντολών. COMPATIBILITY: Προστέθηκε ενημέρωση του χρήστη για τις περιπτώσεις όπου έχει οριστεί ύψος γραμμάτων (Height) και υπάρχει πρόβλημα για την εκτέλεση των εντολών. O έλεγχος για VBA-Support γίνεται πλέον αυτόματα. ΝΕΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ: Προστέθηκε η εντολή ZZLTYPE για φόρτωμα των γραμμών του CADsdtopo ανεξάρτητα από εντολές. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Στην καρτέλα επιλογής γραμμών του Κτηματολογίου προστέθηκαν και τα layer. ΚΕΙΜΕΝΑ: Στον Επεξεργαστή Κειμένων ΤΤΤ προστέθηκαν οι δυνατότητες αλλαγής Mtext όπως π.χ. το χρώμα όταν έχει οριστεί διαφορετικό εντός του editor. Προστέθηκε το font gr-sdtopo2_old.shx για τις περιπτώσεις που παλαιότερα σχέδια εμφανίζουν την γραμματοσειρά gr-sdtopo2 με ερωτηματικά. ΣΧΕΔΙΑΣΗ: Προστέθηκε η εντολή MRS για τετράγωνο με δύο σημεία. Διορθώθηκε η εντολή ZXDDP. Διορθώθηκε η εντολή Μονοπάτι από το Menu. Προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής εμφάνισης πλευρών στον πίνακα της εντολής ZID. Άλλαξε το default προτεινόμενο layer για την εισαγωγή του βασικού Βορρά. Προστέθηκε η εντολή ZZDDA για μετατροπή των διαστάσεων (dimension) του σχεδίου σε ανεξάρτητες. Προστέθηκε η εντολή SAA για να αναβοσβήνουν τα υψόμετρα στα block σημείων που είναι σε ένα Layer. Προστέθηκε νέα γραμμή για Hatch κτιρίου με αντίθετη διεύθυνση από την default. DTM: ZDTMSURF: Αυτόματη δημιουργία Surface (επιφάνειας) από όσα τρίγωνα επιλέξετε στην οθόνη.] ZDTMDPE: Αυτόματη δημιουργία Solid από όσα τρίγωνα επιλέξετε στην οθόνη και βάθος που δίνετε με αριθμό. Αφού δημιουργηθεί το Solid μπορείτε να υπολογίσετε την επιφάνεια και τον όγκο με τις εντολές AA και MASSPROP του AutoCAD.] ΤΟΜΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τομέας «ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ» με εργαλεία και οδηγίες για την σύνταξη των σχεδίων ρύθμισης που απαιτούνται στους Ν.3843-4495 Έκδοση για ProgeCAD. Μετάφραση στα Αγγλικά. Τομέας «Ετοιμασία σχεδίου Χάραξης». Τομέας «Διανομή Οικοπέδων». Σύνδεση με Google Earth. Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα Demo έκδοση 22, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 6. Δηλαδή είναι ένα το παραχωρητήριο (αφορούσε ένα οικόπεδο) και σήμερα μοιάζουν δύο χωρισμένα, σωστά?
 7. Δοκιμάστε την νέα έκδοση 22 .
 8. Δόθηκε προτεραιότητα σε άλλους τομείς του λογισμικού (Κτηματολόγιο, Αυθαίρετα, διατομές, αγγλική ΄έκδοση). Ο σκελετός έχει ολοκληρωθεί και θα καταβληθεί προσπάθεια να συμπεριληφθεί στην επόμενη έκδοση 22.
 9. Είναι καλή ιδέα και θα ενσωματωθεί στην επόμενη έκδοση 22. Μέχρι στιγμές έχουν ήδη προστεθεί τα παρακάτω: CADsdtopo V22 · Προστέθηκε η εντολή ZVPMW για την δημιουργία Vport στο Layout με επιλογή περιοχής από το model σε οποιαδήποτε θέση. · Προστέθηκαν τα αντικείμενα WIPEOUT στις καρτέλες επιλογής των εντολών. · Προστέθηκε ενημέρωση του χρήστη για τις περιπτώσεις όπου έχει οριστεί ύψος γραμμάτων (Height) και υπάρχει πρόβλημα για την εκτέλεση των εντολών. · Προστέθηκε η εντολή ZZLTYPE για φόρτωμα των γραμμών του CADsdtopo ανεξάρτητα από εντολές. · Δημιουργείται έκδοση εξ’ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα. · Στην καρτέλα επιλογής γραμμών του Κτηματολογίου προστέθηκαν και τα layer. · Στον Επεξεργαστή Κειμένων ΤΤΤ προστέθηκαν οι δυνατότητες αλλαγής Mtext όπως π.χ. το χρώμα όταν έχει οριστεί διαφορετικό εντός του editor.. · Προστέθηκε η εντολή MRS για τετράγωνο με δύο σημεία. · Διορθώθηκε η εντολή ZXDDP. · Προστέθηκε το font gr-sdtopo2_old.shx για τις περιπτώσεις που παλαιότερα σχέδια εμφανίζουν την γραμματοσειρά gr-sdtopo2 με ερωτηματικά. · O έλεγχος για VBA-Support γίνεται πλέον αυτόματα. · Διορθώθηκε η εντολή Μονοπάτι από το Menu. · Προστέθηκαν οι εντολές: · ZDTMSURF: Αυτόματη δημιουργία Surface (επιφάνειας) από όσα τρίγωνα επιλέξετε στην οθόνη.] · ZDTMDPE: Αυτόματη δημιουργία Solid από όσα τρίγωνα επιλέξετε στην οθόνη και βάθος που δίνετε με αριθμό. Αφού δημιουργηθεί το Solid μπορείτε να · υπολογίσετε την επιφάνεια και τον όγκο με τις εντολές AA και MASSPROP του AutoCAD.] Μπορείτε να κατεβάσετε την προηγούμενη Demo έκδοση 21, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
 10. Η επιπλέον έκπτωση 30% ισχύει για όλο το καλοκαίρι.
 11. Ο έλεγχος αρτιότητας των ομόρων αφορά μόνο τα εντός σχεδίου οικόπεδα. Τα κενά των οικισμών, και κυρίως των παραδοσιακών, αποτελούν μέρος των οικισμών που η πολιτεία δεν δείχνει συνήθως βούληση να δομηθούν. Νομίζω μπορείς να επιλέξεις ή 0μ. απόσταση ή 2,5μ.
 12. Αν όντως εκκρεμεί η Πράξη Εφαρμογής τότε υπάρχει ήδη εγκεκριμένο Ρυμοτομικό οπότε το όλο γήπεδο (8στρ.) έχει ήδη διαχωριστεί σε τμήματα με διαφορετική πολεοδομική ιδιότητα. Περιγράφεις το όλο αρχικό (8στρ.) και το διαχωρίζεις σε εντός, τυχόν ρυμοτομούμενο και υπόλοιπο εκτός. Το εντός το εξετάζεις με τους εντός σχεδίου όρους δόμησης και το εκτός αντίστοιχα. Αν αντί για Πράξη Εφαρμογής εννοείς ότι εκκρεμεί το Πολεοδομικό τότε σήμερα είναι το όλο εκτός Σχεδίου και έτσι το περιγράφεις.
 13. Ναι ισχύει και για όλο τον Ιούνιο.
 14. Η επιπλέον έκπτωση 30% ισχύει για όλο τον μήνα Μάιο και ευχαριστούμε και το Michanikos.gr για την μεγάλη επιτυχία που έχει σημειωθεί ήδη. Δείτε τις υπόλοιπες εκπτώσεις και την ειδική προσφορά σε διακεκριμένα μέλη του Michanikos.gr εδώ. Μπορείτε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε την νέα Demo έκδοση, χωρίς εγγραφή ή email, εδώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.