Jump to content

georgecv

Core Members
 • Posts

  845
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by georgecv

 1. Εάν δεν υπάρχουν χρήματα τότε βάλε ανοιγόμενα συνθετικά (PVC) θα έχεις πολύ καλύτερη θερμομόνωση και εξίσου καλή διάρκεια στον χρόνο
 2. Καλησπέρα να κάνω και εγώ ένα ερώτημα? Θέλω να κάνω χωρική μεταβολής κατάργησης χώρων αποκλειστικής χρήσης ( καθετες), στο διάγραμμα χωρικών μεταβολών πως θα παρουσιάσω και σε ποιο layer, τις κάθετες που έχουν αναρτηθεί αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν?
 3. Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, σε όψη που ένα τμήμα (35%) της εφάπτεται στο όριο του οικοπέδου με αντισειμικό αρμό για τον υπολογισμό του έρκερ χρησιμοποιώ σαν επιφάνεια όψης την συνολική όψη ή το υπόλοιπο 65%?
 4. Τι διαφορα έχει S910 από το Χ4 και τπ bosh glm 120 c?
 5. Είσαι σίγουρος ότι το ακίνητο που σε ενδιαφέρει είναι εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων, μήπως είναι εντός των ορίων κάποιου γειτονικού δήμου ΠΧ Γαλατσι, ζωγράφου κλπ?
 6. Με την συνολική όψη πας και όχι με την τεμαχισμένη.
 7. Καλησπέρα έχω στα χέρια μου ένα παραχωρητήριο για το οικοπεδο 25 στο ΟΤ 6 στο Μαζιον Βοιωτίας (Δίπλα στον Αλίαρτο). Το οικόπεδο δημιουργήθηκε με την Ε.48241)4129)12-12-68 απόφαση Υπ. Δημ. Εργων. Υπάρχει κάποιος συνάδερφος που δραστηριοποιείται στην περιοχή να με βοηθήσει να το εντοπίσω επειδή η πελάτισσα μου το πήρε από κληρονομιά και δεν γνωριζει ποιο είναι?
 8. Θέλω να κάνω πατάρι με μπαλκονόπορτα σε εξώστη (μπαλκόνι) μπορώ? Εχώ ενα οροφοδιαμέρισμα με εσωτερικό εξώστη σε υπό μελέτη κτίριο και θέλω να έχει πρόσβαση σε εξώστη έτσι ώστε να εκμεταλευτώ την θέα
 9. Τελικά ο εσωτερικός εξώστης (πατάρι) επιτρέπετε να έχει πρόσβαση σε εξωτερικό εξώστη ή δώμα? το έχετε δει κάπου γραμμένο?
 10. Δηλαδή είχε ο μηχανικός το παλιό το σωστό και αποφάσισε μονος του να κάνει καινούργιο λανθασμένο?
 11. Μήπως είχατε συμφωνήσει να κάνετε αλλαγη διαρύθμισης με τον μηχανικό και μετά το μετενοιώσατε?
 12. Καλησπέρα έχω μερικές επισημάνσεις: α) Εάν είναι εύκολο να μπει ένα κουτάκι για προσαύξηση του ύψους κατά 1 μέτρο σε περίπτωση που κάνουμε. β) Στο max ύψος κτιρίου να μην υπολογίζει την σοφίτα και να υπάρχει επιλογή για την προσμέτρηση του ύψους του παταριού γ) Να υπάρχει η δυνατότητα να εισάγουμε τις επιφάνειες ανά όροφο αναλυτικά. Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ για κόπο σου
 13. Το ερώτημα είναι το εξής: Σε προσθήκη καθ ύψος με άδεια οικοδομής απαιτείται συναίνεση για τον καθορισμό της στάθμης επιτελεστικότητας από όλους τους ιδιοκτητες της οικοδομής ή αρκεί ένα ποσοστό ή αρκεί η υπογραφή του κύριου του έργου. Δηλαδή εάν ένας συνιδιοκτήτης πχ ο κάτοχος ενός διαμερίσματος από τα 4 με ποσοστό επί του οικοπέδου 25% δεν δινει την απαραίτητη δήλωση συναίνεση μπορεί να εκδώσει άδεια ο ιδιοκτήτης του Δ οροφου ή όχι ? Υπάρχει κάποιο έγγραφό ή όχι?. Δεν μιλάω για οικοδομή που έχει εξαντλήσει τον ΣΔ ούτε για αποκλειστικές χρήσεις, αλλά για οικοδομή που έχει υπόλοιπο δόμησης και ο ιδιοκτήτης του Δ όροφου θέλει να εκδώσει άδεια και να οικοδομήσει στην ιδιοκτησία του.
 14. Καλησπέρα συνάδερφοι να κάνω μια ερώτηση, Σε υφιστάμενο τριόροφο για προσθήκη καθ ύψος 1 οροφου με ξύλινη προκατασκευασμένη κατοικία , για να κάνουμε έλεγχο υπάρχωντος με ΚΑΝΕΠΕ απαιτείται συναίνεση όλων των συν ιδιοκτητων σε ποσοστό 100% ή μπορούμε με μικρότερη συναίνεση πχ 67%.? υπάρχει κάπου γραμμένο τι απαιτείται?
 15. 1) Θέλει κανονική άδεια με στατική επίλυση κατά με ΚΑΝΕΠΕ, πυρηνοληψία scanner οπλισμών κλπ 2) Εάν αντέχει στατικά το κτίριο μπορεις να κάνεις προσθήκη με μεταλλική κατασκευή και ειδική κατασκευή για υγρομονώση (υγρομόνωση εξώστη, μεμβράνες αποσύμπλεξης τάσεων κλπ) .
 16. Η πολεοδομία Γλυφάδας μου είπε ότι δεν δίνουν βεβαιώσεις γιατί περιμένουν διευκρινήσεις από το υπουργείο
 17. Δεν 'έχεις δίκιο για την Εετεμ, κανόνισε οι δημόσιοι υπάλληλοι να δώσουν 8 μαθήματα και να εξισωθούν μισθολογικά με τους ΠΕ
 18. Για χρήση κατοικίας προτιμώ να βάζω συμβατική τοιχοποιία, για επαγγελματικούς χωρους προτιμώ να τοποθετώ γυψοσανίδες στα έργα που κατασκευάζω. Το κάθε κτίριο όμως έχει τις ιδιαιτερότητες του, οπότε καλό είναι να κάνετε μια κουβέντα με τον επιβλέποντα της οικοδομής για να αποφασίσετε από κοινού.
 19. Καλησπέρα σε προσθήκη καθ ύψος ποιος πληρώνει το κόστος των απαιτούμενων ενισχύσεων? Ο ιδιοκτήτης της προσθήκης ή επειδη είναι κοινόχρηστος ο Φ.Ο. πρέπει να συνειφέρουν όλοι οι συνιδιοκτήτες της οικοδομής? Επίσης στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης της προσθήκης καταβάλει όλο το κόστος μπορεί να υποχρεώσει του υπόλοιπους συνιδιοκτήτες να επιτρέψουν τις εργασίες εντός των ιδιοκτησιών τους?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.