Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pankotso

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Εδιμβούργο

pankotso's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Heriot-Watt, Manchester, Newcastle, Cardiff και Swansea Όλα αυτά ειναι απο τα καλά οπότε εντάξει εισαι όπως και να έχει δεν εχει μεγαλη διαφορα σε προπτυχιακο επίπεδο. Το Κάρτνιφ ίσως είναι το καλύτερο αλλα εξαρτάται και απο άλλους παράγοντες όπως σου ειπα πριν. Τι να το κάνεις αμα δεν εισαι ευτυχισμένος στην πολη που θα είσαι δεν θα αποδώσεις στις σπουδές σου οποτε πρέπει να τα ζυγίσεις.
  2. Άμα έχεις την οικονομική άνεση για Λονδινο πήγαινε City αλλιώς HW η Ναπιερ αφου δεν γίνεται Γλασκώβη. Το Εδιμβούργο είναι ωραία πολη και τα πανεπιστήμεια αυτα είναι καλά. Δεν χρειάζεται να τα συγκρίνεις τοσό πολύ σαν πανεπιστήμεια μη νομίζεις οτι σε αυτό το επίπεδο υπάρχει κάποια τεράστια διαφορά. Απλώς ζυγίζεις και άλλους παράγοντες και αποφασίζεις όπως ζωή οικονομικά κτλ...
  3. Το CFD ειναι Computational Fluid Dynamics. Σε μια fire safety strategy χρησιμοποιεις CFD για να βρεις το πως κινείται η πυρκαγια στο χωρο απο time-temperature curves και μετα heat transfer για να δεις την μεταφορα μεσα στα δοκιμα στοιχεία. Έπειτα αφού έχεις τις θερμοκρασιες ανα δομικο στοιχείο κάνεις την στατική ανάλυση. Εσύ αμα έχεις ήδη τις θερμοκρασίες η μπορείς να τίς βρείς με ένα simplified τρόπο μπορεις να κάνεις μόνο μη γραμμική ανελαστική στατική η δυναμικη ανάλυση και ισως heat transfer. Ο κος Ροδόπουλος έχει δίκιο ότι το πρώτο κόμματι είναι απαιτητικο αμα δεν έχεις τις βάσεις οπότε δες αν μπορεις να το αποφύγεις. Θέλει ειδικό πρόγραμμα που μετά θα το συνδέσεις με το προγραμμα των πεπερασμένων. Κουβεντιασέ το με τον καθηγητη σου.
  4. Αμήχανος όντως στη Σκωτία είναι τετραετή τα προγράμματα σπουδών όλα και μάλιστα και δωρεάν. Ειναι ξεχωριστη χώρα απο την Αγγλία και έχει δικους της νόμους. Θωμά δεν υπάρχει για μένα λόγος να φύγεις απο Σκωτια. Το μάστερ της Γλασκώβης γίνεται απο κοινού με το Εδιμβούργο μισό μισό (με admission στην γλασκώβη) και είναι σε πολύ καλο επίπεδο. Να ξέρεις οποτε οτι καθε βδομαδα θα μοιράζεις μια ημέρα στο ενα πανεπιστήμειο και μία στο άλλο. Αν θες παραπάνω πληροφορίες στειλε μου. Καλύτερα να συνεχίσεις εκεί που είσαι και άμα τελειώσεις με το καλό πας καπού αλλου για 2ο αμα έχεις όρεξη. 'Οσο για το ΔΟΑΤΑΠ έχει δικαιο ο αμήχανος οτι κάθε περίπτωση κρίνεται ξεχωριστά. Σου προτείνω να παρεις όσα περισσοτερα γίνεται μαθηματα κατεπιλογής και ας μην μετράνε στο τελικο πτυχίο γιατι θα στα αναγνωρίσουνε και δεν θα έχεις πρόβλημα. Κυρίως μεταφορές, οδοποιία και αστικη υδραυλική.
  5. Οι σημειωσεις βρισκονται και εδώ http://www.4shared.com/file/187380225/22e0ea64/TEISerron_BetonI.html
  6. Ετσι ειναι οπως τα λεει ο Κος Ροδοπουλος. Ενας καθηγητης του πανεπιστημειου του Εδιμβουργου μου ειχε πει παλαιοτερα οτι οι δημοσιευσεις (σε περιοδικα μιλαμε παντα) μετρανε στην αρχη της ακαδημαικης καριερας (κυριως διδακτορικους και μεταδιδακτορικους). Απο ενα σημειο και μετα μετραει καθαρα ποσα προγραμματα περνεις και τι λεφτα φερνεις στο πανεπιστημειο για την αναγνωριση σου στην επιστημονικη κοινοτητα.
  7. Δωρεαν προγραμματα στατικης και σεισμικης επιλυσης ξερω τα OPENSEES (Berkeley) & Seismostruct (Seismosoft). Βεβαια αυτα κανουνε μονο καθαρα για επιλυση ( και μη γραμμικη). Για διαστασιολογηση μπορει να ξερει καποιος συναδελφος.
  8. Συμφωνω μαζι σου Topap οτι δεν ειναι ωραιο καποιος να μην μιλαει γρι αγγλικα να κανει διδακτορικο και αλλων τους ζητανε IELTS και τους ξεσκιζουνε. Απλως με την παρεμβαση μου ηθελα να δειξω οτι αυτο υσχυει για ολα τα πανεπιστημεια ακομα και για τα παλια Ιμπεριαλ, Εδιμβγουργο κτλ. Τωρα οι λογοι που το κανουνε ολα τα πανεπιστημεια ειναι γνωστα (5πλασια διδακτρα, τους εχουνε σαν δουλους, 'προοδευτικες' πολιτκες κτλ)
  9. Νομιζω εξαρταται με τι θα ηθελες να ασχοληθεις κυριως εσυ. Το καθε πανεπιστημειο συνηθως αναλογα με τισ τασεις που εχει στην ερευνα διαμορφωνει αναλογα και τα μαθηματα του. Το Sheffield τωρα ειναι πολυ καλο για μεταλλικες κατασκευες και πυροπροστασια με πολυ καλη εκτιμηση στον κλαδο. Οσο για τον Ασιατη φοιτητη που δεν ηξερε γρι αγγλικα (λογικα για κινεζο μιλαμε) αυτο υσχυει για τους περισσοτερους κινεζους και εχει τεττοιους και το Ιμπεριαλ και αλλα καλα πανεπιστημεια. Δεν ξερουν αγγλικα αλλα σκιζονται στην δουλεια 15 ωρες την ημερα και πολλες φορες και ΣΚ και γιαυτο προχωρανε. Αμα σκεφτεσαι να μεινεις και για μεταπτυχιακα δες αναλογα με το αντικειμενο που σε ενδιαφερει πρωτα απο ολα.
  10. Υπαρχει η λυση να συνδιασεις και τα 2 κανοντας ενα 2ο πτυχιο στους ΠΜ αμα σου αρεσει τοσο πολυ ο χωρος. Ειχα γνωρισει ενα παιδι που το ειχε κανει. Ετσι θα εχεις ολα τα ΕΔ και τις γνωσεις!
  11. Σιγουρα το εξωτερικο ειναι καλυτερη επιλογη και για λογους πιθανης εργασιας αργοτερα οπως ειπε ο συναδελφος georg coco, αλλα και εκτος αυτου ειναι σημαντικες επισης και η εμπειριες απο μια αλλη χωρα και τεχνικες ορολογιες και τροπος σκεψης και σε τεχνικα θεματα.
  12. Καλησπερα, καταρχας συγχαρητηρια για τον τροπο σκεψης σου. Η διαδικασια για εισαγωγη σε προπτυχιακες σπουδες στην Βρετανια ειναι κλασικη ανεξαρτητως κλαδου σπουδων. Πρεπει να κανεις ετηση μεσω της ιστιοσελιδας του UCAS οπου εκει θα βαλεις τις επιλογες σου απο σχολες και πανεπιστημεια που θελεις. Μετα αυτα θα σου απαντησουνε με conditional offer συνηθως με το τι χρειαζονται απο εσενα Αγγλικα συστατικες κτλ και οταν εσυ τα αποκτησεις αυτα θα τους τα στειλεις και θα σου δωσουνε unconditional offer. Αν δεν τα καταφερεις να τα αποκτησεις ολα υπαρχει το clearing για οσες θεσεις εχουνε μεινει το οποιο παντα ειναι δυσκολο για τα μεγαλα πανεπιστημεια γιατι παντα καλυπτονται οτι προδιαγραφες και να βαλουνε. Στα υπολοιπα μπορεις να βρεις και ετσι. Οσο αφορα την Σκωτια που ειπωθηκε απο την συναδελφο marianna sb, επειδη μενω εδω ειναι πολυ καλα τα πανεπιστημεια και κρατανε ενα πιο δημοσιο χαρακτηρα σπουδων και πιο φιλικοι οι καθηγητες και ανθρωποι μπορω να πω απο αλλα μερη της Βρετανιας. Οσο αφορα το οικονομοικο μερος να ξερεις οτι στην Σκωτια τα διδακτρα για τις προπτυχιακες σπουδες απο φοιτητες ΕΕ (εκτος αγγλιας χαχαχα) πληρωνονται απο την Σκωτσεζικη κυβερνηση με στοχο να προσκαλεσουνε ετσι καλους επιστημονες εδω περα για να προσφερουνε. Οποτε αφου σε ενδιαφερει ο οικονομοικος τομεας ειναι καλη επιλογη. Καλη επιτυχια!
  13. Εάν κάνω μεταπτυχιακό στην Ουκρανία θα είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα? Θα περάσω από τον ΔΟΑΤΑΠ οπωσδήποτε? Ολα τα πτυχια η μεταπτυχιακα που δεν εχουν γινει στην Ελλαδα ειτε απο ΕΕ η οχι περνανε απο ΔΟΑΤΑΠ. Σχετικα με την αναγνωριση δεν εχει σχεση με την χωρα, θα αναγνωριστεις αν το Ιδρυμα που θα φοιτησεις καθως και η συγκεκριμενη σχολη (πολ μηχ) ειναι αναγνωρισμενα απο το ΔΟΑΤΑΠ. Αναγνωρισμενα Ιδρυματα και σχολες μπορεις να βρεις στην ιστιοσελιδα του ΔΟΑΤΑΠ. Θα έχω δικαιώματα και μόρια για το δημόσιο? Εαν σου το αναγνωρισουνε ναι θα εχεις. Αναλογα και με την ειδικοτητα ομως πολλες φορες. Πχ αν κανεις στα ηλεκτρολογικα πιθανοτατα να μην μετραει.
  14. Συμφώνω και εγώ για Hibbeler. Για κάποιον που ήδη κατέχει το θέμα οπότε δεν θέλει εισαγωγικές έννοιες κτλ, αλλά απλώς να επεκτείνει τις γνώσεις του είναι απο τα καλύτερα που κυκλοφορούν. Το έχω εδώ και κάποια χρόνια και συχνά προστρέχω σε αυτό!
  15. Α οκ Κρήτη τότε, αλλα μπορεί να το κανεί. Βασικά μπορεί να ζητήσει για όποια σχετική σχολή θέλει αντιστοίχηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.