Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

pugio

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

pugio's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κανένα περίπλοκο σύστημα αναγνώρισης δεν έχουν απλά μου ζητάνε ECTS και diploma supplement.\ Για το πρώτο κάτι γίνεται, για το δεύτερο όμως?? Παρόλα αυτά ο λόγος που έγραψα εδώ δεν είναι για να βρω λύση στο πρόβλημά μου. Απλά μου γεννήθηκε η εξής απορία, όλοι αυτοί οι μηχανικοί που μεταναστευουν σε ξένες χώρες πως γράφονται στα επιμελητήρια? ή δε γράφονται και απλά απασχολούνται σαν υπάλληλοι γραφείου?
  2. Και εγώ ΔΠΜΣ έκανα (ποιότητα & τεχνολογία υδατικών πόρων), με τον πρόεδρο που μίλησα μου είπε από του χρόνου, ίσως και βλέπουμε.... Απλά μία συμβουλή να δώσω σε αυτούς που σκέφτονται να παγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές, να κοιτάξετε καλά αν αναγνωρίζονται και σε ποιες χώρες. Σπουδές στην Ελλάδα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Πάντως αν γνωρίζει κάποιος διπλωματούχο μηχανικό από ελληνικό πανεπιστήμιο ο οποίος γράφτηκε σε επιμελητήριο εξωτερικού, παρακαλώ πολύ να μου το πει. Ευχαριστώ
  3. Θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους που λένε ότι αυτό που δίνει το ΕΜΠ είναι μόνο για εγχώρια κατανάλωση...βασικά και όλες οι σπουδές για εγχώρια κατανάλωση είναι... Αυτό που σου δίνει το ΕΜΠ είναι απλά μία βεβαίωση από το ίδιο το ίδρυμα, ότι στην ουσία αυτοαξιολογήθηκε και θεωρεί ότι το πτυχίο που δίνει αντιστοιχεί σε 300ECTS. Όμως, πρακτικά αυτό δε λέει και πολλά. Μόνο το παράρτημα διπλώματος (diploma supplement) σου δείχνει ακριβώς σε ποιο επίπεδο είναι οι σπουδές σου. όμως, παράρτημα διπλώματος δίνουν μόν οι σχολές οι οποίες έχουν αξιολογηθεί από ανεξάρτητους φορείς και το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται σε κάποια standard. Όμως, ειδικά για το ΕΜΠ, το οποίο αρνειται να αξιολογηθεί η λέξη Παράρτημα Διπλώματος είναι άγνωστη... Εγώ, αντιμετωπίζω ένα παρόμοιο πρόβλημα. Βρίσκομαι στην Κροατία (χώρα ΕΕ) για δουλειά. Θέλω να ρωτήσω, αν υπάρχει κανένα μέλος που να βγήκε για δουλειά στο εξωτερικό και με δίπλωμα του ΕΜΠ να αναγνωρίστηκε ως Μηχανικός (Πολιτικός, Μηχ/γος, κτλ ) και να κατάφερε να γραφεί και στο αντίστοιχο επιμελητήριο.Παρακαλώ πολύ τα φώτα σας. Για την ιστορία πάντως εμένα μου ζητάνε παράρτημα διπλώματος, μετά από επικοινωνία με αρκετούς φορείς στο ΕΜΠ μου είπαν ότι δε μπορούν να μου το δώσουν. ίσως σε 3 χρόνια αν και πάλι αμφιβάλω αν θα ισχύει για παλαιότερους απόφοιτους...(εγώ είμαι του 2005). Επίσης, επικοινώνησα με το ΤΕΕ μήπως υπάρχει κανένας τρόπος λόγω ΕΕ κτλ και η απάντηση ήταν αρνητική. με 2 λόγια , όπως είπα και στην Πρυτανεία του ΕΜΠ, "είμαι απόφοιτος του ΕΜΠ, έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΜΠ, οπότε ύστερα από 7 χρόνια σπουδές για το εξωτερικό είμαι στην ουσία...τίποτα.....Α να σημειώσω ότι έχω 6ετή εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα και έχω και πτυχίο ΜΕΚ (Β τάξης) Παρακαλώ, πολύ αν κάποιος είναι γραμμένος σε επιμελητήριο του εξωτερικού με ελληνικό τίτλο να μου το πεί. Ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα συναδελφοι, εχω αναλαβει την εκδοση αδειασ για ιατρειο και έχω κολλήσει στη βεβαίωση ότι ικανοποιούνται οι συνθήκες του Π.Δ. 84/01.Αυτό πως γίνεται? με τεχνική έκθεση?επίσης που μπορώ να το βρώ? Ευχαριστώ και καθε βοηθεια καλοδεχούμενη!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.