Μετάβαση στο περιεχόμενο

kouts_george

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

kouts_george's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Το έντυπο γνωστοποίησης για την 48ωρη άδεια, μπορεί να το υπογράψει κάποιος εξουσιοδοτημένος μηχανικός ? Ή υποχρεωτικά το υπογράφει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που θα γίνουν οι εργασίες και απλώς εξουσιοδοτεί τον μηχανικό για την υποβολή του εντύπου ?
  2. Σε ευχαριστώ nzerman . Κατόπιν επικοινωνίας μου με συμβολαιογράφο δεν απαιτείται στην παραχώρηση λωρίδας κοινής χρήσης, ούτε βεβαίωση μηχανικού, ούτε υπεύθυνη δήλωση.
  3. Παύλο αυτό ακριβώς. Είναι οικόπεδο εντός οικισμού και θέλει να δώσει μία λωρίδα πλάτους 0,5 m σε όλο το μήκος της πλευράς που "βλέπει" στη δημοτική οδό για να αποκτήσει την οικοδομησιμότητα.
  4. Συνάδελφοι κάποιες απορίες : 1. Θέλουμε να νομιμοποιήσουμε με άρθρο 23 δύο κτίσματα, όπου στο ένα έχουμε υπέρβαση κάλυψης - δόμησης (με επιφάνεια 30 m2) και στο άλλο υπέρβαση κάλυψης επιφάνειας πάλι 30 m2 . Εάν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια στο συγκεκριμένο οικόπεδο, μας αφήνει η πλατφόρμα ανοικτά τα πεδία για υπέρβαση δόμησης, κάλυψης κτλ. . Πως θα δηλώσουμε τα τετραγωνικά στην πλατφόρμα, i) 60 m2 σαν υπέρβαση δόμησης και να μας υπολογίσει παράβολο 1000 ευρώ (με την έννοια ότι θα βγάλουμε άδεια νομιμοποίησης συνολικής επιφανείας 60 m2) ή ii) σε ένα φύλλο καταγραφής 30 m2 υπέρβαση δόμησης και 60 m2 υπέρβαση κάλυψης (σε αυτή την περίπτωση θα μας υπολογίσει παράβολο 500 ευρώ , αφού το κεντρικό κουτάκι "ΣΥΝΟΛΟ Υ.Δ. ΚΥΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ" θα αναγράφει 30 m2) ??? 2. Έστω ότι έχουμε επιλέξει στην ανωτέρω περίπτωση "έκδοση οικοδομικής αδείας νομιμοποίησης" ,έχουμε πληρώσει το σχετικό παράβολο και μέσα σε 3 χρόνια είμαστε υποχρεωμένοι να εκδώσουμε την οικοδομική άδεια. Εάν δεν την έχουμε εκδώσει και μέσα στην τριετία θέλουμε να μεταβιβάσουμε, στην παράγραφο 2 του άρθρου 23, αναγράφει ότι είναι εφικτή η μεταβίβαση εάν πληρωθεί το 30% του συνολικού ποσού προστίμου. Στην ανωτέρω περίπτωση ποιον από τους δύο υπολογισμούς θα κρατήσουμε ? Είναι τελείως διαφορετικό το συνολικό πρόστιμο στις δύο ανωτέρω περιτπώσεις. Επίσης όποιον και αν επιλέξουμε, το παράβολο που έχει ήδη πληρωθεί λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό του 30% ???
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα, Πελάτης έχει αυθαίρετα κτίσματα σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων. Το οικόπεδο ικανοποιεί το κριτήριο της αρτιότητας , αλλά όχι της οικοδομησιμότητας αφού έχει πρόσωπο σε δρόμο πλάτους 3.5 m < 4.0 m . Θέλει να προχωρήσει σε παραχώρηση λωρίδας πλάτους 0.5 m στο πρόσωπο του οικοπέδου στον Δήμο που ανήκει το οικόπεδο , με συμβολαιογραφική πράξη, ούτως ώστε να αποκτήσει το οικόπεδο την οικοδομησιμότητα (βάσει της εγκυκλίου του 85' για τους οικισμούς < 2000 κατοίκων). Εγώ σαν μηχανικός μπορώ να βγάλω βεβαίωση μόνο για αυτή την μεταβιβαζόμενη λωρίδα (που δεν περιέχει σαφώς αυθαίρετο κτίσμα) ? ή είμαι υποχρεωμένος να βγάλω βεβαίωση για όλο το οικόπεδο (πράγμα αδύνατον αφού υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές σε άλλο σημείο του οικοπέδου) ? Να σημειώσω, ότι ο πελάτης θέλει την οικοδομησιμότητα, είτε για να προχωρήσει σε άδεια νομιμοποίησης αυτών των κτισμάτων (άρθρο 23/Ν.4178, φυσικά σε αυτό το σενάριο πρέπει το οικόπεδο να αποκτήσει την οικοδομησιμότητα πρώτιστα), είτε για να βγάλει μελλοντικά μία καινούρια άδεια (τακτοποιώντας βέβαια πρώτα τις αυθαιρεσίες με Ν.4178) .
  6. Όλα μηδενικά προκύπτουν κατά τον υπολογισμό, όταν στον τύπο αυθαιρεσίας βάλω "προς έκδοση οικοδομικής αδείας" (εννοείται δεν βάζω καθόλου κατηγορία).
  7. 1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Το δουλεύω ακόμα σε κατάσταση επεξεργασίας και ενώ υπάρχουν τα τετραγωνικά στο κουτάκι "ΣΥΝΟΛΟ Υ.Δ. ΚΥΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ" μου βγάζει μηδενικό συνολικό πρόστιμο. Εάν προχωρήσω σε αρχική υπαγωγή θα μου υπολογίσει σωστά τα παράβολα ? 2. Εάν υπήρχαν δύο κτίρια σε ένα οικόπεδο, το ένα 30 m2 με υπέρβαση κάλυψης και άλλο ένα 40 m2 με υπέρβαση κάλυψης-δόμησης (στην ουσία παντελώς αυθαίρετο). Εάν ήθελα άδεια νομιμοποίησης και για τα δύο, θα καταχωρούσα στο σύστημα 70 m2 και θα μου υπολόγιζε 1000 ευρώ παράβολο ?
  8. Συνάδελφοι έχω τις εξής απορίες . Θέλω να νομιμοποιήσω με έκδοση οικοδομικής αδείας 60,0 m2 αποθήκης η οποία ανεγέρθηκε το 2005. 1. Με ΓΟΚ ή με ΝΟΚ θα γίνει η μελέτη ? 2. Κατά την καταχώρηση στο σύστημα του ΤΕΕ (60 m2 υπέρβαση δόμησης χωρίς οικοδομική άδεια) και την επιλογή "προς έκδοση οικοδομικής αδείας" δεν υπολογίζει παράβολο (υπολογίζει μηδενικό συνολικό πρόστιμο) . Πως διορθώνεται αυτή η περίπτωση ούτως ώστε να υπολογίσει το παράβολο των 1000 ευρώ ? 3. Και μία απορία όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού των παραβόλων: Εάν δίπλα σε αυτή την αποθήκη είχαμε και μία δεξαμενή (μπορούσε να υπαχθεί στην κατηγορία 3) και θέλαμε να βγάλουμε μία συνολική άδεια νομιμοποίησης και για τα δύο κτίσματα. Θα κάναμε τους υπολογισμούς στην πλατφόρμα του ΤΕΕ, σαν να τακτοποιούσαμε αυτά τα δύο κτίσματα (κατηγορία 3 σε συνδυασμό με κατηγορία 5) και ότι συνολικό πρόστιμο μας έβγαζε θα υπολογίζαμε το αντίστοιχο παράβολο (στην προκειμένη περίπτωση πάλι 1000 ευρώ) και αυτό θα ήταν το παράβολο για την άδεια νομιμοποίησης του άρθρου 23, παράγραφος 1α ? 4. Υφίσταται άδεια νομιμοποίησης με βάση το άρθρο 23, σε αυθαίρετες κατασκευές που "ανήκουν" είτε κατηγορία 1, είτε κατηγορία 3 ?
  9. Συνάδελφοι ισχύει ότι η ελάχιστη συμφωνηθείσα αμοιβή (π.χ. σε έκδοση οικοδομικής αδείας για συγγενικό πρόσωπο) πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τις προκύπτουσες εισφορές υπέρ τσμέδε-εμπ για να αποδοθεί σωστά ο ΦΠΑ?
  10. Γιατί είναι αποθήκη (βοηθητική χρήση) και η κατηγορία 1 αφορά αμιγώς κατοικία. Αλλά και κύρια χρήση να είχε (βάσει εγκυκλίου 4) π.χ. γεωργική αποθήκη πάλι κατηγορία 2 θα έμπαινε.
  11. Συνάδελφοι αν κάποιος σε όλα τα Ε9 μέχρι σήμερα (δηλ. μέχρι και το Ε9 του 2013), δεν εμφανίζει μία παράνομη αποθήκη που έχει. Ξαφνικά σήμερα τροποποιεί το τελευταίο Ε9 (του 2013) και εμφανίζει ως δια μαγείας την αποθήκη με το πραγματικό έτος κατασκευής π.χ. 1970 και με την πραγματική επιφάνεια και νομιμοποιεί την αποθήκη με κατηγορία 2. Είναι καλυμμένος σε πιθανό έλεγχο ???
  12. Iάσονα σε ευχαριστώ πολύ. Άλλη μία ερώτηση για μία περίπτωση που έχω : Σε ένα φύλλο καταγραφής έχω κατηγορία 3 (παράβολο 500 ευρώ) και σε άλλο φύλλο καταγραφής κατηγορία 2 (450 ευρώ). Η πλατφόρμα πως θα τα υπολογίσει ? Σύνολο 950 ευρώ με παράβολο 500 ευρώ και τα υπόλοιπα 450 σε δόσεις (ή και τα 950 εφάπαξ με τις σχετικές εκπτώσεις κ.τ.λ.) ή δύο παράβολα των 500 ευρώ το καθένα ???
  13. Συνάδελφοι το όριο των 400 ευρώ που υπήρχε στον 4014 για την έκπτωση της εφάπαξ καταβολής, ισχύει στον 4178 ή όχι ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.