Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ChristosG

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Contact Methods

  • Website
    http://teeilias.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αμαλιάδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
  1. Στη φόρμα υποβολής τα στοιχεία με "Συμπληρωματική ΝΑΙ/ΟΧΙ " & "Αριθμ. Δήλωσης .../...." καθώς και του αντικλήτου στην πρώτη σελίδα της φόρμας ήταν "κιτρινισμένα" και δεν μπορούσα να τα συμπληρώσω. Τελικώς την υπέβαλα ως έχει.Σε εσάς είναι ενεργοποιημένα ?? Μπορέσατε να γράψετε αριθμό δήλωσης (δηλ.απόδειξης?) ??
  2. Συνάδελφοι η τροπολογία που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ210Α/21.9.2011 Αρθρο 21 λύνει το θέμα προσωρινά έως τη χάραξη των χαρτών ΓΓΥΠ που θα γίνει με την ΚΥΑ που αναφέρει το άρθρο. Δηλαδή ότι ακριβώς ζητούσαμε. Απορώ γιατί κάποιοι συνάδελφοι δεν καταλαβαίνουν τη διάταξη? Δεν αφορά μόνο τα συμβόλαια η κατάργηση-καθυστέρηση ισχύος του άρθρου 56 που απαγόρευε τη δόμηση στα αγροτεμάχια ΓΓΥΠ. Αφορά και την αδειοδότηση για ανέγερση οικοδομής. Συνάδελφοι μην δημιουργούμε πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Τυπώστε το νόμο ,δώστε το στην πολεοδομία και υπερασπιστείτε τον. Οποιος ξέρει να διαβάζει καταλαβαίνει πολύ καλά.
  3. Συνάδελφοι βγήκε η περίφημη τροπολογία τροποποίησης (της τροποποίησης) σε ΦΕΚ. ΦΕΚ 210/Α/21.9.2011 -Άρθρο 21 (τελευταία σελίδα).
  4. Συνάδελφοι σε περίπτωση αγροτεμαχίου μή άρτιου και μή οικοδομήσιμου που δεν είναι δυνατόν να κατατμηθεί , συμβολαιογράφος μου προτείνει να κάνω σύσταση οριζοντίου με μελλοντικές οικοδομές και "ζώνες αποκλειστικής χρήσης" ως ένα τρόπο χωρισμού του αγροτεμαχίου. Χωρίς να είναι οικοδομήσιμο , μπορώ εγώ να κάνω σύσταση οριζοντίου σε μελλοντικές οικοδομές???? Χωρίς συντελεστή δόμησης τί οικοδομές θα ορίσω? Μου φαίνεται πολύ περίεργο να επιτρέπεται αλλά δεν βρίσκω και πουθενα στη νομοθεσία ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό και ο συμβολαιογράφος είναι σιγουρότατος!
  5. Παραθέτω αυτούσιο σημερινό άρθρο των ΝΕΩΝ σχετικό με το ζήτημα των ελαχίστων αμοιβών. "Παράνομες θεωρεί τις αποφάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που καθορίζουν κατώτατα όρια αμοιβών μελέτης και επίβλεψης οικοδομών για τους μηχανικούς η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού σε εισήγησή της στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή θα λάβει την τελική απόφαση για το αν υπάρχει παράβαση και αν θα επιβληθούν ποινές, χωρίς να δεσμεύεται από την εισήγηση. Το θέμα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το φθινόπωρο. Η υπόθεση αφορά αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ του 2006 και 2007 με τις οποίες υιοθετήθηκαν κατώτατα όρια αμοιβών, μέσω της εφαρμογής ελάχιστου τεκμαιρόμενου κόστους κατασκευής ανά τετραγωνικό μέτρο στα ιδιωτικά κτιριακά έργα. Σύμφωνα με την εισήγηση, το ΤΕΕ με τις αποφάσεις αυτές «υποκατέστησε χωρίς σχετική νομοθετική εξουσιοδότηση την Πολιτεία, υιοθετώντας ελάχιστο κόστος κατασκευής έργων». «Η κατά αυτό τον τρόπο υιοθέτηση κατωτάτων ορίων αμοιβών στο χώρο των ελευθέριων επαγγελμάτων, εφόσον αποδειχθεί, συνιστά σοβαρό περιορισμό του ανταγωνισμού» προσθέτει η εισήγηση." Αυτά είναι τα προεόρτια συνάδελφοι της κατάργησης των αμοιβών μας. Αναρωτιέμαι το ΤΕΕ το έχει κλείσει το μαγαζάκι? Ούτε ψίθυρο δεν βγάζει. Τώρα με τον νέο πρόεδρο που πρόσκειται στην ΠΑΣΚ τί μέλει γενέσθαι? Όταν πριν 3 χρόνια όλες οι παρατάξεις ανεξαιρέτως πανηγύριζαν για την μεγάλη επιτυχία αύξησης των αμοιβών τί είχαν στο μυαλό τους? Συνάδελφοι αφυπνιστείτε!Πρέπει να αντιδράσουμε για να περισώσουμε ότι μπορούμε.
  6. Συνάδελφοι έχετε μήπως πληροφορίες (εγκυρες) για επικείμενο νομοσχέδιο που είναι υποτίθεται στα σκαριά το οποίο θα καταργεί την εκτός σχεδίου δόμηση στα αγροτεμάχια που έχουν πρόσωπο σε αγροτικές οδούς? Φήμες λένε ότι το zougla.gr έχει κάνει τέτοια δημοσίευση.
  7. Συνάδελφοι, απαντήστε δυναμικά κάνοντας δημοσιεύσεις μαζικά στην ιστοσελίδα της ανοιχτής διαβούλευσης http://www.opengov.gr/minfin/?p=100 εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην κατάργηση του εξωλογιστικού τρόπου φορολόγησης. Έχουν δημοσιευθεί προκλητικά σχόλια εναντίον του κλάδου μας και πρέπει να απαντήσουμε. Τώρα είναι απαραίτητο να δείξουμε σύμπνοια για να λάβουν το μήνυμα ότι δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα στη φορολογική επίθεση που σχεδιάζεται. Όσο πιο πολλοι τόσο πιο δυνατή η φωνή μας.
  8. Συνάδελφοι μήπως κανείς γνωρίζει ποια είναι η επιτρεπόμενη απόσταση τοποθέτησης γεφυροπλάστιγγας (έως 40εκ. πάνω από το διαμορφωμένο έδαφος) από τα πλάγια όρια γηπέδου σε εκτός σχεδίου περιοχή?
  9. Συνάδελφοι έχω εντός ΖΟΕ ένα κατά παρέκκλιση άρτιο αγροτεμάχιο Α με πρόσωπο σε Επαρχιακή οδό και ένα μή αρτιο και μή οικοδομήσιμο τεμάχιο Β (100μ2) το οποίο προέκυψε από παράνομη κατάτμηση (από γειτονικό γήπεδο Γ -το συμβόλαιο έγινε μετά την εφαρμογή των ΖΟΕ που ορίζει ελάχιστο όριο 4000μ2). Μπορώ να θεραπεύσω την παράνομη κατάτμηση με συνένωση αυτού του τεμαχιου Β των 100μ2 με το γειτονικό κατά παρέκκλιση άρτιο γήπεδο Α ? Το γήπεδο εξακολουθεί να είναι κατά παρέκκλιση άρτιο εφόσον "ενισχύεται" η αρτιότητά του? Ή μήπως χάνει και αυτό την κατά παρέκκλιση αρτιότητά του?
  10. Συνάδελφοι έχετε πληροφορηθεί για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης που περιλαμβάνεται στον επόμενο προϋπολογισμό? Αυτό σημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα θα θεωρούνται ως τα συνολικά δηλωθέντα έσοδα και όχι ως το 40% ή 22% αυτών(αναλόγως την μελέτη). Είναι έτσι? Και αν ναι , έχετε συνειδητοποιήσει τι θα σημαίνει αυτό? Θα βάλουμε το κράτος συνέταιρο! Μισα-μισά! ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  11. Η λύση του ραντιέ θα ήταν καλή αν δεν είχα επιφάνεια κυρίως χώρου 1000μ2 που σημαίνει 500-600μ3 μπετόν - ή κάνω λάθος? Θεωρείτε ότι θα έχω πρόβλημα καθιζήσεων με τη συγκεκριμένη θεμελίωση (πέδιλα-συνδετήρια)? Η λύση του να τοποθετήσω πλαστική μεμβράνη πάνω στην τελική στρώση 3Α και μετά σκυροδετήσω το δάπεδο - με τους αρμούς του φυσικά- θα λύσει το πρόβλημα της υγρασίας?
  12. Συνάδελφοι έχω το εξής πρόβλημα. Κάνοντας εκσκαφή για να θεμελιώσω με πέδιλα και συνδετήριους ένα βιοτεχνικό κτίριο μεταλλικής κατασκευής, βρίσκω νερό στους 50cm τη στιγμή που το βάθος θεμελίωσης μου είναι -1,20μ. Αν αντλήσω τα νερά και κατασκευάσω τα πέδιλα με "ενισχυμένη" επικάλυψη, σε μελλοντική ανύψωση του υδροφόρου ορίζοντα θα αντιμετωπίσω προβλήματα πέραν της υγρασίας στο βιομηχανικό δάπεδο? Αν χρησιμοποιήσω πλαστική μεμβράνη πριν την σκυροδέτηση θα προσφέρει κάτι? Η ανύψωση του υδροφόρου ορίζοντα είναι πιθανόν να οδηγήσει σε διαφορικές καθιζήσεις λόγω άνωσης?Αυτό αντιμετωπίζεται? Το έδαφος είναι καθαρή άργιλος.
  13. Έχω ένα γήπεδο το οποίο αποτελείται από δύο τμήματα που επικοινωνούν με γεφύρι από σκυρόδεμα το οποίο είναι πάνω από φυσικό χείμαρρο (όχι αποστραγγιστική τάφρο. Τα δύο τμήματα είναι δύο ξεχωριστά γήπεδα ή μπορούν να συνενωθούν και να αποτελέσουν ένα όπως το θεωρεί και το παλιό συμβόλαιο? Συνάδελφοι αν και η λογική λέει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί,μήπως τυχόν υπάρχει καμια εγκύκλιος ή απόφαση που να το επιτρέπει (αυτά συμβαίνουν καμιά φορά στην Ελλάδα). Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.