Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κάτια

Members
  • Περιεχόμενα

    86
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Κάτια's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

27

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ποσο λυπαμαι.... Ολους εμας, μικρους, μεγαλυτερους, ολους... Με ποση ορεξη σπουδαζαμε, ποση περηφανεια νιωθαμε για μας.... Ποση ντροπη τωρα, ποση ξεφτιλα... Ποση ενδεχομενως μετανοια για τη ροτα της ζωης μας....
  2. Beholder φαντάζομαι πως γίνεται, διότι δεν θα παραιτηθείς από το δικαίωμα στην εργασία, αλλά από το δικαίωμα στην υπογραφή ως μηχανικός, οπότε λογικά ναι. (Η λογική βέβαια δεν συναντιέται και πολύ συχνά με το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ...)
  3. Προφανώς δεν περιμένουν οι δουλειές στη γωνία... Εάν έχεις τόσο έτοιμο τον εργοδότη... ας κάνει λίγη υπομονή και ας σε ασφαλίσει μετά...!
  4. Πραγματικα παιρνεις οσκαρ βλακειας να προτιμας να πληρωνεις ολοκληρο το τσμεδε και 100% το ικα, απο το να πληρωνεις ολοκληρο το τσμεδε και 4% μονο το ικα...
  5. Μετα γινεσαι μισθωτος, αλλα παλι στο τσμεδε και πληρωνειε ποσοστο στο ικα για ασθενεια σε χρημα ( ετσι λεγεται). Να καταργησεις το τσμεδε, ΔΕΝ μπορεις, παρα ΜΟΝΟ αν διαγραφεις απο ΤΕΕ. Αυτο ισχυει, γι αυτο παλευουμε τοσο καιρο, τελος.
  6. Αν εισαι γραμμενεος στο τσμεδε, ειτε δουλευεις, ο,τι δουλεια κι αν κανεις, π.χ. σερβιτορος, ειτε δεν δουλευεις, ακομη κι αν εχεις καρτα ανεργιας, ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να εχεις ως κυριο και μονο ασφαλιστικο σου φορεα το τσμεδε. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι: α) ακομη κι ανεργος πληρωνες εισφορες ελευθερου επαγγελματια, β) οποια δουλεια κι αν κανεις, αν εισαι μισθωτος, ΠΡΕΠΕΙ να εισαι ασφαλισμενος στο τσμεδε ΚΑΙ να πληρωνεις κι ενα ποσο της ταξης του 4% στο ικα ως "ικα ασθενειας". Για να σε καλυψει το ικα σε περιπτωση ασθενειας. Τις κρατησεις αυτες τις εχεις ακομη και σε περιπτωσεις που αν αρρωστησεις δεν καλυπτεσαι (π.χ. ωρομισθιος, ή πενταμηνο). Αυτα λεει ο νομος και επιπλεον απαγορευει τη διπλη ασφαλιση. Απο κει κι υστερα, αν εσυ ασφαλιστεις πληρως ΚΑΙ στο ικα ΠΑΡΑΝΟΜΑ, το πιθανοτερο ειναι να μη σε ανακαλυψει κανεις, οποτε απλα θα πληρωσεις δυο ταμεια. Και το τσμεδε και το ικα. Αν θελησεις λεφτα πισω, ισως παρεις κατι απο το ικα. Απο το τσμεδε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
  7. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις κι εγώ παραιτήθηκα από το 5μηνο πριν ακόμη ξεκινήσω. Με 500/μήνα εισφορά θα έπρεπε να δουλεύω 5 μήνες για το ΤΣΜΕΔΕ και μόνο. Προσανατολίζομαι σταθερά πια για διαγραφή από ΤΕΕ... Γιατί λες 20 Γενάρη theagpar?
  8. Γιατι να βαλεις το υπολοιπο; αφου για 5 μηνες θα εισαι μισθωτος, οι εισφορες σου θα υπολογιζοντσι αλλιως, οχι σε σχεση με τα 400/μηνα.
  9. Γιατι να βαλεις το υπολοιπο; αφου για 5 μηνες θα εισαι μισθωτος, οι εισφορες σου θα υπολογιζοντσι αλλιως, οχι σε σχεση με τα 400/μηνα.
  10. Ευχαριστα τα νεα σας! Απορια: αν καποιος ειναι σε μεγαλυτερη ασφαλιστικη κατηγορια, πληρωνει διαφορες απο την τσεπη του;
  11. theagpar, μετά τα διευκρινιστικά emails προς τα ΚΠΑ2, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει μόνο για τους συναδέλφους που δεν βρίσκονται στο καθεστώς της ειδικής προσαύξησης? Όσοι έχουν ειδική προσαύξηση δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα? Επιπλέον, γιατί οι εισφορές να υπολογίζονται με πολλαπλασιαστή επί των καθαρών αποδοχών και δεν πληρώνονται απλά όσες χρειάζονται για την 1η ασφαλιστική κατηγορία? Οι ελάχιστες αποδεκτές από το ΤΣΜΕΔΕ?
  12. Είσαι σούπερ! Ερώτηση: Τα μικτά θα πρέπει να τα δηλώσει ο φορέας, οπότε και ο ΟΑΕΔ θα πληρώσει ανάλογα τις εισφορές? Δηλαδή επί της ουσίας θα πρέπει να "πείσω" εγώ το λογιστήριο να μου δηλώσει όλα τα μικτά? (γιατί όπως ήδη έγραψα, από εκεί έχουν την εντύπωση πως μέχρι 586 μπορουν να δηλώσουν). Να προσπαθήσω δηλαδή να τους "πείσω" δείχνοντάς τους το e-mail που σκάναρες? Ή το όλο θέμα έχει να κάνει μόνο με τον ΟΑΕΔ?
  13. Συνάδελφοι καλησπέρα! Είμαι κι εγώ στα τελευταία 5μηνα, συγκεκριμένα θα αρχίσω να δουλεύω από την 1η Νοεμβρίου. Από το λογιστήριο του φορέα που θα εργαστώ, μου είπανε σήμερα πως ενώ το ΤΣΜΕΔΕ δεν αναγνωρίζει αποδοχές (και άρα και ασφαλιστικές εισφορές) κάτω των 693 ευρώ, ο ΟΑΕΔ ναι μεν λέει πληρώνει - σύμφωνα με την προκήρυξη - όλες τις εισφορές του ασφαλισμένου στο ΕΤΑΑ, ΑΛΛΑ μέχρι του ποσού των μικτών 586 ευρώ! Τις υπόλοιπες λέει εισφορές που προκύπτουν για τη διαφορά των (693-586) ευρώ τις πληρώνουμε εμείς. Εγώ είμαι μετά το 1993, άνω πενταετίας και έχω και ΕΙΔΠΡ. Διάβασα το θέμα από τις πρώτες σελίδες και είδα τι αγώνα κάνατε όσοι συνάδελφοι είσασταν στα πρώτα πεντάμηνα - και μέχρι τώρα βεβαίως! Τώρα στο κείμενο που παράθεσα φαίνεται να μην έχουμε την υποχρέωση καταβολής πρόσθετων εισφορών. Επειδή κι εγώ στη Θεσσαλονίκη είμαι, είναι δυνατόν ο συνάδελφος που το δημοσίευσε, ή πιθανόν και κάποιος άλλος που έχει κάτι αντίστοιχο, να δημοσιεύσει το πρωτότυπο κείμενο? Επιπλέον, τι γίνεται με τα 10 ευρώ το μήνα υπέρ ΟΑΕΔ που πληρώνουμε ως "ελεύθεροι επαγγελματίες"? Θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε κι αυτά? Και κάτι ακόμη: Εφόσον ισχύει το κείμενο: "Σε αλληλογραφια της περιφερειακης διευθυνσης του ΟΑΕΔ που μου δόθηκε απο την ίδια την περιφερειακη διευθυνση του ΟΑΕΔ εδω στη Θεσσαλονικη γραφει ρητα πως "Ειδικότερα για τους μηχανικους/ αρχιτέκτονες κλπ., επιλεξιμες ειναι ΟΛΕΣ οι ασφαλιστικές εισφορες ( εργαζομενου και εργοδοτη) που προβλέπει το ΤΣΜΕΔΕ για τον καθε ωφελούμενο αναλογα με την ασφαλιστική κατηγορία του κλπ. Οι αποδοχες των ωφελουμενων στο ΤΣΜΕΔΕ σε καθε περιπτωση ειναι 495,25€ για καθε πλήρη μηνα απασχολησης ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ τους εισφορες απο το μισθό τους.", εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι για να διεκδικήσουμε τη μη πληρωμή των εισφορών? ή θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν και χωρίς δικές μας ενέργειες πλέον?
  14. Δυστυχώς δεν ισχύει για το ΤΣΜΕΔΕ αυτό, τουλάχιστον εργατολόγος που ρωτήσαμε έτσι μας είπε....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.