Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikde

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

nikde's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σήμερα μίλησα με υπάλληλο της αρμόδιαςυπηρεσίας στο τηλεφωνο 210-6969865, βάσει οδηγού προγράμματος και μου είπε ότι ενώ ήταν να αναρτηθούν στά τέλη Απριλίου οι λίστες των δυνητικά δικαιούχων, αφού έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αλλά έστειλε μια εγκύκλιο το Υπουργείο Ανάπτυξης να παγώσουν και να μην ανρτηθούν, μέχρι τα τέλη Μαϊου. Από τον Ιούνιο βλέπουμε. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι και τα 400 € τα έχουμε ανάγκη. Αυτοί οι βολεμένοι, θα περιμένουν κατά τα άλλα την ψήφο μας.
  2. Ιoannat σε ποια εγκύκλιο αναφέρεσαι και σε ποιο τμήμα της ? Κάποια από τις εγκυκλίους 3 ή 4 ? Η είναι σε κάποια απάντηση από τις 5 ερωτοαπαντήσεις του ΤΕΕ Τρίπολης? Προβληματίζομαι και εγώ πως βγαίνει το ποσοστό-συντελεστής υπέρβασης δόμησης, για αλλαγή χρήσης σε αποθήκη υπογείου, που δηλώνεται ως κατοικία. Εχω διαβάσει τις εγκυκλίους 3 & 4 και δεν βρίσκω ανάλογη ανάλυση μεταξύ χιλιοστών και δικαιώματος δόμησης και συνάδελφοι μου μίλησαν σήμερα για απάντηση από τη Γαρδίκη μέσω ΔΟΚΚ. Ξέρεις κάτι σχετικά με αυτό που μου είπανε ? Ευχαριστώ.
  3. Συνάδελφε με έχει προβληματίσει τόσο πολύ αυτό το θέμα που λέω αύριο 21/11/2012 να παω στη ΔΟΚΚ στη Γαρδίκη και από την άλλη θέλω να το κλείσω για να πάρω κανένα φράγκο, γιατί έχω ίδια περίπτωση. Iσόγειο κτίσμα 70 μ2 σε οικόπεδο 416 μ2, εκτός σχεδίου στη Σαλαμίνα, με οικοδομική άδεια για λυόμενο του 1970 και αεροφωτογραφία του 1971 ότι υπάρχουν από 40 εως 50 μ2 . Η Άδεια δίνει το δικαίωμα για ανέγερση 40 μ2. Φυσικά το σπίτι δεν είναι ΠΡΟΚΑΤ . Αν βάλω ότι υπάρχει άδεια (συντελεστής 1) το πρόστιμο βγαίνει πιο μικρό, αλλά δεν έχω στοιχεία για την επιτρεπόμενη δόμηση , για να κάνω συγκρίσεις υπερβάσεων δόμησης , κάλυψης. Μπορώ από μόνος μου να θεωρήσω σαν επιτρεπόμενα τα τετραγωνικά της υπάρχουσας αδείας και επ' αυτών να κάνω συγκρίσεις και να βάλω υπερβάσεις δόμησης? Στην πραγματικότητα δεν είναι τα πραγματικά επιτρεπόμενα γιατό οι άδειες αυτές ήτνα σε ειδικό καθεστώς και σίγουρα σήμερα δεν θα έκτιζε τίποτα. (Δεν έχω ψάξει το θέμα εντός οικισμού, θεωρώ ότι απαιτούνται 4 στρέματα για δόμηση εκτός σχεδίου)Από την άλλη αν βάλω ότι δεν έχει άδεια, το πρόστιμο ανεβαίνει αλλά καθαρίζω μιας και δεν απαιτούνται οι συντελεστές για υπερβάσεις. Αλλοι συνάδελφοι μου λένε, α) ναι στην άδεια καθόλου υπέρβαση δόμησης (το πιο χαμηλο πρόστιμο, )β)ναι στην άδεια αλλά υπερβάσεις , σύμφωνα με τα επιπλέον μ2 της υπάρχουσας οικοδομικής αδείας, γ) θεώρηση ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια (το πιο μεγάλο πρόστιμο)Αν θες μoυ στέλνεις και e-mail στο [email protected]
  4. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για το χρόνο που αφιέρωσες, ώστε να μου απαντήσεις. Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες και όταν λεω σε όλα εννοώ σε όλα. Εχω βρει ενεργειακό τζάκι 23 KW με τιμή 1800 € + ΦΠΑ, αλλά όταν μου είπαν : α) ότι χρειάζονται άλλα 1500 € περίπου για τη προμήθεια των κατάλληλων εξαρτημάυων και σύνδεσή τους μέχρι το κολλεκτέρ και β) ότι γίνονται μόνο μέχρι 5-6 δόσεις, σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να ανέβω τόσο πολύ, ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς με το μηδαμινό μου εισόδημα.Για αυτό σκέφτομαι εφόσον προτιμώ τη λύση της θέρμανσης όλου του σπιτιού , με νέο καύσιμο και λέβητα , ακόμα την αγορά λέβητα πελλετ. Θα προτιμούσα βέβαια την αγορά λέβητα πουνα τα καίει όλα αλλά είναι πιο ακριβοί και πέρα από το πλαφόν μου. Η χρήση του υπάρχοντα λέβητα πετρελαίου (Radox 3.5 29-41 KW) με νεο καυστήρα πελλετ με ανησυχεί σχετικά με την παρεχόμενη συμβατότητα - ασφάλεια και την ενδεχόμενη καταστροφή του λέβητα πετρελαίου που έχω. Κάποιοι έμποροι ισχυρίζονται ότι δεν τίθεται θέμα ασφαλείας, αλλά ξέρω ότι κάποιοι προκειμένου να πουλήσουν κάνουν πολλές τις ονομαζόμενες ελληνικές πατέντες. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου. Θα μελετήσω το θέμα που μου προτείνεις. Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  5. Είμαι πολύ προβληματισμένος με το κόστος της θέρμανσης επειδή κατοικώ σε μεζονέτα 3χ70 μ2 στα βόρεια της Αθήνας με θέρμανση από σώματα καλοριφέρ από λέβητα με καύσιμο το πετρέλαιο, που δίνει σε boiler ΖΝΧ. Σκέφτομαι να στραφώ σε σύστημα θέρμανσης με κεντρικό λέβητα που θα τροφοδοτεί το υπάρχον δίκτυο σωμάτων καλοριφέρ και δεν θα έχει για πηγή ενέργειας το πετρέλαιο αλλά είτε τον ηλεκτρισμό, τα pelet, ξύλα, βιομάζα κλπ. γιατί σκέφτομαι οτι οποιασδήποτε άλλος τρόπος θέρμανσης με πάνελ υπερύθρων, θερμοπομπούς, ατομικά a/c, κλπ θα είναι λύσεις ανά δωμάτιο. Σκέφτομαι ότι με λίγο μεγαλύτερο κόστος προμήθειας κατάλληλου λέβητα θα έχω θέρμανση για όλο το σπίτι, με λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση ( που ίσως είναι και λιγότερη , αν αθροίσω το κόστος λειτουργίας των διαφόρων συσκευών ανά χώρο και χρόνο λειτουργίας) Αρα τα διλήματτά μου είναι : α)Τοποθέτηση καυστήρα pellet σε υπάρχοντα λέβητα πετρελαίου, β) Προμήθεια λέβητα και καυστήρα πελλετ ή πυρηνόξυλου ή απλού ξύλου, γ) Προμήθεια ενεργειακού τζακιού με λέβητα για καλοριφέρ, Παρακαλώ όποιος έχει την καλή διάθεση να με βοηθήσει, να μου δώσει κάποιες ιδέες και οδηγίες ή να με διορθώσει όπου είμαι λάθος. Να σημειώσω ότι ενώ θεωρώ την αντλία θερμότητος την λύση την πιο οικονομική στο θέμα της χρήσης, δεν έχω τα χρήματα να πληρώσω για την αγορά της. 1) Ζητούμενο είναι η επιλογή του οικονομικότερου τρόπου θέρμανσης (κόστος χρήσης) βάζοντας όμως κάποιο όριο στη προμήθεια του εξοπλισμού. Για παράδειγμα έχω ένα πλαφόν 2.000 -2.500 €, στην οποία περιλαμβάνεται η προμήθεια του εξοπλισμού και η σύνδεσή του. 2) Για να αποφασιστεί ποια είναι η οικονομικότερη επιλογή απαιτείται η αναγωγή όλων των πηγων θέρμανσης σε συγκρίσιμο μέγεθος για το ίδιο χρονικό διάστημα λειτουργίας π.χ. kwh , Kgr /h για λέβητα pellet κλπ. Εμένα προσωπικά με μπερδεύει το θέμα του τι καταναλώνει η κάθε συσκευή και τι αποδίδει ανα ώρα. Σε αυτό τον τομέα θα ήθελα τη βοήθεια πιο ειδικών για τις συγκρίσεις. Τι λέτε για όλα αυτά ?
  6. Φίλε isaakmadem μιλάς για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και ειδικά νυχτερινού. Από ότι καταλαβαίνω στρέφεσαι να αντικαταστήσεις το λέβητα πετρελαίου με κάποιο άλλο π.χ. ηλεκτρικό λέβητα παρά να αλλάξεις το καύσιμο και κατά συνέπεια και το είδος του λέβητα. Ειμαι και εγώ πολύ προβληματισμένος με το κόστος της θέρμανσης επειδή έχω μεζονέτα 3χ70 μ2 στα βόρεια της Αθήνας και έχω λέβητα με καύσιμο το πετρέλαιο. Ομοίως δεν μπορώ να πληρώσω για αντλία θερμότητος και σκέφτομαι να αλλάξω το λέβητα με λέβητα pellet , πυρηνόξυλου κλπ. Παρακαλώ όποιος έχει την καλή διάθεση να με βοηθήσει στα εξής και να με διορθώσει όπου είμαι λάθος. Εχω μάθει ότι υπάρχουν πολλοί που ξέρουν πιο πολλά απο εμένα και καθε γνώμη και άποψη μπορεί να βοηθήσει πάντα. 1) Ζητούμενο είναι η επιλογή του οικονομικότερου τρόπου θέρμανσης (κόστος χρήσης) βάζοντας όμως κάποιο όριο στη προμήθεια του εξοπλισμού. Για παράδειγμα έχω ένα πλαφόν 2.000 -2.500 €, στην οποία περιλαμβάνεται η προμήθεια του εξοπλισμού και η σύνδεσή του. 2) Για να αποφασιστεί ποια είναι η οικονομικότερη επιλογή απαιτείται η αναγωγή όλων των πηγών θέρμανσης σε συγκρίσιμο μέγεθος για το ίδιο χρονικό διάστημα λειτουργίας π.χ. kwh , Kgr /hγια λέβητα pellet κλπ. Εμένα προσωπικά με μπερδεύει το θέμα του τι καταναλώνει η κάθε συσκευή και τι αποδίδει ανα ώρα. Σε αυτ΄οτον τομέα φοβάμαι ότι θα κάνω λάθος αν μπω σε συγκρίσεις. 3) Mετά από σκέψη προσανατολίζομαι στην αλλαγή του λέβητα πετρελαίου με λέβητα pellet, ξύλων η πυρηνόξυλου με σκοπό να συνεχίσω να ζεσταίνω το σπίτι μέσω των σωμάτων καλοριφέρ. Θεωρώ ότι κάθε άλλη λύση θερμοπομποί, πάνελ υπερύθρων, a/c , είναι λύσει του ενός δωματίου και ελπίζω ότι θα έχω λίγο παραπάνω κόστος χρήσης αλλά θα ζεσταίνω όλο το σπίτι αντί κάποια δωμάτια. Τι λέτε για όλα αυτά ?
  7. Χθες 27 Ιουνίου 2012, αναρτήθηκε ανακοίνωση στο ισόγειο του κτιρίου του ΥΠΕΚΑ επί της οδού Αμαλιάδος 17, ότι από σήμερα 28 Ιουνίου 2012, ο αρμόδιος υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ που απαντάει σε απορίες μηχανικών σχετικά με την εφαρμογή του Ν. 4014/11, θα εξυπηρετεί μόνο ιδιώτες. Επιθυμώ όπως : α) Ενημερωθούν κατάλληλα οι συνάδελφοι, ώστε να μην πάνε άδικα ή αν πάνε να ξέρουν ότι αν επικαλεστούν την ιδιότητα του μηχανικού,δεν θα εξυπηρετηθούν, β) Το ΤΕΕ και τα αρμόδια όργανά του να καταγγείλουν αυτή τη συμπεριφορά του ΥΠΕΚΑ που προσβάλλει βάναυσα την επαγγελματική μας ιδιότητα, γ) Το ΤΕΕ να μεριμνήσει ώστε μετά την αναστολή της υπηρεσίας επίλυσης αποριών από μηχανικούς που βρίσκονταν στο κτίριο του ΤΕΕ (οδό Νίκης) όχι μόνο να μην ανασταλλεί η ανάλογη δραστηριότητα από εκπρόσωπο του ΥΠΕΚΑ αλλά να τοποθετηθούν και άλλοι υπάλληλοι στην υπηρεσία, προκειμένου να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας, αλλά και να λειτουργήσει κάποτε η τηλεφωνική γραμμή βοηθείας, δ) Να δημιουργηθεί ηλεκτρονικό αρχείο (το οποίο θα είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτύου από όλους τους μηχανικούς) με όσες απορίες μπορούν να συγκεντρωθούν και ομαδοποιηθούν, έτσι ώστε αυτές μαζί με τις οδηγίες -απαντήσεις της υπηρεσίας να αποτελέσουν ένα εργαλείο σωστής εφαρμογής του νόμου , προσβάσιμο καθ'όλο το 24ωρο με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση του παραγωγικού χρόνου των μηχανικών.
  8. Θα ήθελα να μου πείτε συνάδελφοι πως δηλώνεται σωστά ο κλειστός Η/Υ στο νόμο 4014/11 . Στις Ερωταπαντήσεις Μέρος Β ' -20/10/2011-Νο 2 μας λένε ότι "Δηλώνεται ως κύριος χώρος με αλλαγή χρήσης" Στις Ερωταπαντήσεις Μέρος Γ' - 26/10/2011-Νο 25 μας λένε ότι "Υπολογίζεται μόνο ως υπέρβαση συντελεστή δόμησης" (φαντάζομαι σε κύριο χώρο) Η απάντηση του Μέρους Γ' νομίζω βγάζει πιό μικρό πρόστιμο , αλλά επειδή δεν πρέπει να κρίνουμε με γνώμονα το πιό συμφέρον αλλά αυτό που μας ορίζουν ως σωστό παρακαλώ πείτε τη γνώμη σας. Πως λειτουργείτε εσείς σε ίδιο θέμα ? Υπάρχει κάτι νεότερο που αλλάζει αυτά που αναφέρω ? Ευχαριστώ
  9. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για τις απαντήσεις σου. Εμένα οι πιο πολλοί πελάτες είναι άγνωστοι και δε συνηθίζω να παίρνω προκαταβολές. Πηγαίνω βλέπω το σπίτι και με την παράδοση του ΠΕΑ, παίρνω την αμοιβή μου. Πως δεν ξέρω με αυτή τη γυναίκα και έγινε και μου έδωσε 50 € προκαταβολή.Μάλλον με συμπάθησε. Σκέφτομαι ότι πρέπει να της τα γυρίσω επειδή θα δώσει άλλος το πιστοποιητικό. Πωςς θα την έπειθα ότι η αναγραφή δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα? Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργούσε σε περίπτωση αντιπαράθεσης τίτλων. Συμβόλαιο, κτηματολόγιο, οικοδ. άδεια 75 Μ2και ένα ΠΕΑ 95 Μ2 ? Βέβαια ισχύουν τα εξής: 1)Εδώ το παιδί χάνει τη μάνα , θα κάνουν αντιπαραθέσεις? (εκτός και αν γίνονται αυτόματα ηλεκτρονικά κομματάκι δύσκολο) ,β) Εγώ ουσιαστικά έχασα τα 150 € γιατί δεν θέλησα να εκδώσω ΠΕΑ με αναληθή δεδομένα. γ) Αν έβαζα 75 μ2 ούτε γάτα ούτε ζημιά και κανείς δεν θα μπορούσε να το διαπιστώσει αφού όλα (συμβόλαιο , κτηματολόγιο ) λένε για 75 μ2. ε)Τσάμπα έχασα τα λεφτά γιατί αυτό το ΠΕΑ τελικώς θα εκδοθεί με 75 μ2 δάπεδο, από άλλο συνάδελφο και εγώ τελικά δεν θα έχω προστατεύσει την έκδοση ενός λάθους ΠΕΑ, στ) Τι λέμε τώρα συνάδελφε, εδώ η χώρα χάνεται δεν έχουμε δουλειά, και σε λίγο δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσει ς μας και εμείς λέμε για λ΄θος πεα. Βέβαια πρέπει να κάνουμε σωστά αυτό που μας ζητάει η πολιτεία (για να μη χάσουμε και την άδειά μας που μας δίνει τροφή, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μεσα στο γενικό χαμό.
  10. Συνάδελφοι, για να έχω ξεκάθαρη και σωστή άποψη, θα ήθελα να μου πείτε αν π.χ. σε διαμέρισμα 45 m2 , (βάσει οικοδομικής αδείας και κάτοψης) υπάρχει ημιυπαίθριος10 m2, με τις εξής περιπτώσεις: α) Εχει κλειστεί και υπαχθεί στο 3843/2010 , επομένως η επιφάνεια του διαμερίσματος έχει γίνει 55 m2 και αυτή είναι και η θερμαινόμενη (Υποπεριπτώσεις περαιωμένη διαδικασία και μή περαιωμένη διαδικασία) Β) Εχει κλειστεί και δεν έχει υπαχθεί στο 3843/2010 , επομένως η επιφάνεια του διαμερίσματος έχει γίνει 55 m2 και αυτή είναι και η θερμαινόμενη . Πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε περίπτωση ? Υπάρχει υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού ? Στις ερωταπαντήσεις του site του ΥΠΕΚΑ (κάτω-κατω στο μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών) λέει ότι στην επιφάνεια του διαμερίσματος συμπεριλαμβάνουμε όσα M2 είναι στην οικοδομική άδεια και επιπρόσθετα όσα έχουν νομιμοποιηθεί ή τακτοποιηθεί με τις ισχύουσες διατάξεις, αλλά στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ λέει ότι βάζουμε όσα m2 αποτυπώνουμε.Τι κάνετε εσεις στην πράξη? Τι πρέπει να καταχωρούμε? Εκτιμώ ότι μακροπρόθεσμα ο ιδιοκτήτης να έχει πρόβλημα αν γίνει κάποτε έλεγχος για ταύτιση και διαφορές των μ2 από συμβόλαιο, κτηματολόγιο, Ε9, Ενεργειακό Πιστοποιητικό. Ερωτηση 2η σχετική με τα ανωτέρω Πήγα να δω διαμέρισμα που η ιδιοκτήτρια είχε συμβόλαιο και χαρτιά κτηματολογίου με επιφάνεια διαμερίσματος 75,00 μ2 και δεν είχε σχέδια. Έκανα αποτύπωση και όταν έβαλα σε ενα σχεδιαστικό πρόγραμμα τις διαστάσεις της αποτύπωσης μου , το διαμέρισμα έβγαινε μαζί με τοίχους 95,00 μ2 , ενώ αφαιρώντας τους τοίχους έβγαινε περίπου 75 μ2.Οταν το ανέφερα αυτό στην ιδιοκτήτρια, λέγοντας : α)ότι κάτι δεν μου πάει καλά, β)μήπως η συμβολαιογράφος έβαλε μόνο τα τετραγωνικά του δαπέδου, γ)μήπως κατασκευάστηκε 95 μ2 αντί 75 μ2 ( Να αναφέρω ότι η πολυκατοικία ανήκε όταν κατασκευάστηκε στον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη) δ) πρέπει να δηλώσω σαν επιφάνεια του διαμερίσματος τα πραγματικά μ2 της κατοικίας (δηλαδή 95 επειδή εμεις καταχωρούμε την επιφάνεια δαπέδου και εξωτερικών τοίχων τα οποία αποτελούν την επιφάνεια του διαμερίσματος) μου είπε ότι θα βρει σχέδιο (από συμβόλαιο) και με ρώτησε αν αυτό λέει 75 m2 θα έχω πρόβλημα , λέγοντας ότι αν δηλώσω 95 μ2 θα έχει πρόβλημα , δεν κάνει αλλαγές και ισως πάει αλλού, ενώ παραδέχτηκε ότι το διαμέρισμα είναι 75 m2. ( Ε Την άλλη μέρα πήρα μήνυμα ότι βρήκε σχέδιο , αλλά ενώ θα μου τα έστελνε με courier, την αλλη μέρα έλαβα μήνυμα ότι το ανάθεσε σε άλλον επιθεωρητή. Ξέρω ότι έπρεπε να κάνω αποτύπωση για καταγραφή των εξωτερικών τοίχων. Ισως αν δεν έκανα το σχέδιο και αν έμενα στα μ2 του συμβολαίου δεν θα προέκυπτε το πρόβλημα. Ισως να είχα αναντιστοιχία επιφάνειας διαμερίσματος με μήκος και κατ' έπέκταση επιφάνεια εξωτερικών τοίχων κάτι που θα επηρέαζε την αποτύπωση της πραγματικότητας στο εκδοθέν πιστοποιητικό. Αυτό είναι κάτι που λόγω όλων των προαναφερομένων, δύσκολα θα μπορούσε να αποδειχτεί και μάλλον έχασα τα χρήματα από ένα πιστοποιητικό, που τα π΄ρε κάποιος άλλος. Νομίζω πρέπει να ζυγίζουμε σωστά τα πράγματα και να εκτιμούμε κατά πόσο κινδυνεύει να αποδειχτεί κάποιο λάθος μας . Πιστεύετε ότι ίσως ο επιθεωρητής θα έχει πρόβλημα και θα πρέπει να μην αναλαμβάνει τέτοιες υποθέσεις ? ΕΓΏ ΞΈΡΩ ΌΤΙ ΈΧΑΣΑ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ.
  11. συμφωνώ μαζί σου φίλε όπως και με το άρθρο σου της 16/6. Μια απορία μου. Από που θα μάθουμε την αλήθεια για το ζόρι που τραβάμε όλοι μας και μαζί ο περισσότερος κόσμος? τα κανάλια και η στατιστική υπηρεσία λένε ότι τους λένε να πούνε.. κλπ Μήπως η αλήθεια βρίσκεται σε αυτά που μαθαίνουμε από τον κύκλο μας? Ο κύκλος μας βέβαια δεν είναι πολύ μεγάλος και σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει όλη την κοινωνία , αλλά ενα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της.
  12. Ξέρει κάποιος συνάδελφος κάποιο site ή πρόγραμμα δωρεαν για τις τιμε ζώνης 2010 , για να δίνουμε πληροφορίες σε πελάτες για το πρόστιμο διατήρησης των ημιυπαίθριων ? Παρατήρηση: Χρησιμοποιείστε την αναζήτηση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille
  13. Eυχαριστώ πολύ iovo, Θα επισκεπτώ τα forum που μου προτείνεις. Για τα κεφαλαία , μου είχε διαφύγει. Δεν κάνω διαφήμιση,αναφέρω την προσφορά που έχω και τυγχάνει να είναι χαμηλή. Βέβαια μπορείς να μου πείς , γιατί ρε φίλε σε σένα δίνουν μεγάλη έκπτωση? Μπορεί να την έκαναν ενδεχόμενα και σε άλλους αλλά δεν το ανέφεραν. Ευχαριστώ Νίκος
  14. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΕ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΣΠΑ.ΘA EKTIMOYΣA AN ΜΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ : 1) EXΩ ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΣΗ (ΠΡΟ 8ΕΤΙΑΣ) ΤΟΥ SKADA ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΣΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΜΟΝΟ ΜΕ 1600 € 2) ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ AUTOCAD ( π.χ CADWARE) ΓΙΑΤΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ AUTOCAD , ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 3.500 € ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3)ΘΕΛΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ, ΜΕ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΝ LINE) 4) Η ΑCE ΠΟΥ ΕΧΕΙ :α) SCADA, Β) ARCHILINE, γ) ΕΡΓΟΛΗΠΤΗ , ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ, ΟΤΙ ΑΝ ΔΩΣΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΕΩΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ 50 % ΕΚΠΤΩΣΗ (ΕΙΤΕ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΣΤΟ ΕΣΠΑ)(ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ) ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΕ ΜΕΝΑ . ΜΗΠΩΣ Η ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ, ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ , ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ? ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ARCHICΑD ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ 3.200 € , ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ARCHILINE ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ , ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΑC. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ VENDER WORKS ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ , ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ AUTOCAD, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΚΡΙΒΟ , ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΑC. ( ΑΡΑ ΘΕΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ) ΜΑΛΛΟΝ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΩΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ xref ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ PC.EXΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ MAC , ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΝΙΚΟΣ
  15. εγω φιλε ειχα μπει με τη δευτερη τει το 1989. γραφτηκα κανονικα και παρακολουθουσα και ειχα περασει αρκετα μαθηματα.βεβαια δεν ειχα ιδιαιτερα οικονομικα προβληματα (δεν χρειαζοταν να δουλευω) και ειχα τον ιδιο προβληματισμο με εσενα: naτελειωσω to t.e.i. καινα δωσω κατατακτηριες ή να ξαναδωσω πανελληνιες. ξαναεδωσα πανελληνιες (επειδη εκρινα οτι και να τελειωνα το τ.ε.ι. ισως δεν με παιρνανε σε πολυτεχνειο με κατατακτηριες) και μπηκα στο τμημα πολιτικων μηχανικων της πολυτεχνικης σχολης δπθ στη ξανθη. ξενιτευτηκα, για 5 χρονια, εμενα σε φοιτητικη εστια (δεν μας ετρεχαν τα λεφτα απο τα μπατζακια, και απο το 1995 (στρατος εως αυγ 1996) ειμαι διπλωματουχος πολιτικος μηχανικος. μη νομιζεις βεβαια οτι αν τελειωσεις πολυτεχνειο αντι τ.ε.ι. επιασες τον παπα απο τα ...... αν εξαιρεσεις τη γνωμη καποιων επαγγελματιων οτι γινεται καλυτερη δουλεια στο πολυτεχνειο και εισαι καπως πιο πανω, καποια δικαιωματα υπογραφης σε μελετες κλπ που εχουν οι αποφοιτοι πολυτεχνειου μεγαλυτερο οριο απο οτι οι αποφ των τει (κατι που γινονται προσπαθειες για αλλαγες και εξισωση - το τ.ε.ε αντιστεκεται ) ολοι ειμαστε στο ιδιο κουρμπετι.πιστευω δεν υπαρχουν στεγανα, και μπορω να πω οτι συναδελφοι των τ.ει. βγαζουν πολλα χρηματα σαν ελευθεροι επαγγελματιες μηχανικοι, ή δουλευοντας σε εταιρειες.σημασια εχει τι θα κανεις μετα τις σπουδες , τι γνωση θα εχεις,και εμπειρια. ισως ειναι καλυτερα αμα επιλεξεις να μεινεις και να τελειωσεις το τει , να πας τα επιπροσθετα χρονια του πολυτεχνειου να τα παρεις σε εμπειρια!!! αυτα που μετρανε στην πιατσα ειναι εμπειρια, ηθος, καπατσοσυνη. υ.γ. να σκεφτεσαι απο τωρα που θα στραφεις 1.δημοσιο 2.ιδιωτικος τομεας:α) ελευθερος επαγγελματιας(μελετες-κατασκευες) β) απασχολουμενος σε εταιρεια 3. μελετη ή κατασκευη ΝΙΚΟΣ [email protected]
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.