Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

CK1

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.199 profile views

CK1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Αναζητώ Τ.Ζ του 2016 για Ν. 4495/17 για εντός οικισμού Μ. Λιβάδια, Δήμου Παιονίας Κιλκίς. Ευχαριστώ πολύ!
  2. Κάνοντας διαφορετικές καταχωρήσεις οικοπέδων, μία για κάθε κτίριο, τι καταχωρούμε ως εμβαδό οικοπέδου και τι ως ποσοστό συνιδιοκτησίας? Συγκεκριμένο εμβαδό δεν υπάρχει και το ποσοστό των οριζοντίων αναφέρονται στο όλο οικόπεδο.
  3. Καλημέρα! Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τη διαίρεση του οικοπέδου. Όταν στο οικόπεδο οι κάθετες αφορούν ανεξάρτητα κτίρια (επί των οποίων υπάρχουν και οριζόντιες) και όχι διακεκριμένα τμήματα οικοπέδου (με συγκεκριμένα όρια, εμβαδό και ποσοστό συμμετοχής επί του όλου οικοπέδου),πως γίνεται η καταχώρηση οικοπέδου? 1. Γίνεται μία καταχώρηση για το όλο οικόπεδο επιλέγοντας 'οικόπεδο με σύσταση οριζοντίου' όπου καταχωρούνται όλες οι οριζόντιες όλων των κτιρίων? 2. Η΄ για κάθε κτίριο γίνεται ξεχωριστή καταχώρηση οικοπέδου επιλέγοντας ΄τμήμα κάθετης με σύσταση οριζοντίου'? Προφανώς σε αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει ξεκάθαρο εμβαδό ως τμήμα οικοπέδου γιατί η κάθετη αφορά το κτίσμα και όχι το οικόπεδο. Στη περίπτωσή μου έχει ανεγερθεί με μία εκδοθείσα Ο.Α συγκρότημα πέντε κτιρίων. Έχει πραγματοποιηθεί σύσταση οριζοντίου και καθέτου και κάθε κτίριο αποτελείται από μεζονέτες και διαμερίσματα (οριζόντιες ιδιοκτησίες). Στις μεζονέτες έχουν αποδοθεί και τμήματα αποκλειστικής χρήσης στο περιβάλλων χώρο τους. Καλούμαι να κάνω ταυτότητες για δύο μεζονέτες που βρίσκονται σε δύο διαφορετικά κτίρια. Στο κτηματολόγιο αναφέρονται ως 'οριζόντιες επί καθέτου' ενώ τα ποσοστά συνιδιοκτησίας σύμφωνα με τον πίνακα χιλιοστών αναφέρονται στο όλο οικόπεδο.
  4. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει υποχρέωση ενημέρωσης του φακέλου της Ο.Α πριν τη σύνταξη ΗΤΚ σε περίπτωση που στη κάτοψη τακτοποίησης του Ν. 4495/17 είχε αποτυπωθεί η διαφορετική διαρρύθμιση. Για τη διαφορετική διαρρύθμιση δεν έχει χρεωθεί παράβαση, ως μη όφειλε. Ευχαριστώ.
  5. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση καταρχάς! Μπορείς να μου πεις πως εκδίδεται η ' έγκριση αποπεράτωσης αυθαιρέτου'? Στο e-adeies δε βρίσκω αντίστοιχο πεδίο..
  6. Οικόπεδο αρχικού εμβαδού βάσει συμβολαίου 150τμ (η περιοχή ήταν εκτός σχεδίου τότε), με προυφιστάμενη ισόγεια κατοικία η οποία νομιμοποιήθηκε με το Ν. 720/77, εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το έτος 1979 και ρυμοτομήθηκε τμήμα του εμβαδού 30τμ (η ρ.γ. καθορίστηκε επί της πρόσοψης του κτίσματος και τα 30τμ αφορούν ακάλυπτο τμήμα οικοπέδου). Κατόπιν, το τμήμα αυτό τέθηκε σε κοινή χρήση με συμβολαιογραφική πράξη ώστε να εκδοθεί το 1982 άδεια προσθήκης 1ου ορόφου (η συμβολαιογραφική πράξη υπήρχε στο φάκελο της άδειας προσθήκης και η άδεια εκδόθηκε για εμβαδό οικοπέδου 150τμ-30τμ=120τμ). Μεταγενέστερα , το έτος 1993, πραγματοποιήθηκε στη περιοχή αναθεώρηση του ρυμοτομικού με τη ρυμοτομική γραμμή να μετατοπίζεται εκ νέου εις βάρους του κοινοχρήστου και να ξαναεντάσσεται ουσιαστικά στο αρχικό οικόπεδο τμήμα ακαλύπτου που είχε τεθεί σε δημόσια χρήση. Σε νέο τοπογραφικό που έχει συνταχθεί, ο τοπογράφος αναγράφει εμβαδό οικοπέδου 149,30τμ και εμβαδο ρυμοτομούμενου τμήματος 7,70τμ και αναφέρει πως δεν έχει συνταχτεί πράξη αναλογισμού. Ορθώς ο τοπογράφος σήμερα δηλώνει εμβαδό οικοπέδου περίπου όσο του αρχικού συμβολαίου (150τμ) με ρυμοτομούμενο πλέον τμήμα τα 7,70τμ? Τα (30τμ-7,70τμ=22,30τμ) που είχαν τεθεί σε κοινή χρήση, με την αναθεώρηση του ρυμοτομικού ξαναεντάσσονται στην ιδιοκτησία αυτόματα χωρίς κάποια άλλη διαδικασία? Και μήπως θα έπρεπε να καταλήξει κατευθείαν σε εμβαδό 120τμ+(30,0τμ-7,70τμ) =142,30τμ? Επίσης εντός του ακαλύπτου αυτού τμήματος των 30τμ υπάρχουν αυθαίρετες διαμορφώσεις ακαλύπτου για τις οποίες αναρωτιέμαι αν υπάρχει απαγόρευση υπαγωγής (περίπτωση β της παραγράφου 2 του άρθρου 89 για αυθαίρετα σε παραχωρημένους σε δημόσια κοινή χρήση χώρους οικοπέδου). Ευχαριστώ.
  7. Καλησπέρα! Έχω την περιπτωση υπαγωγής αυθαιρέτου σε ισόγειο κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Θεσ/νικης στο οποίο κατόπιν απόφασης της εφορείας νεότερων και του κεσαμαθ απαιτούνται εργασίες προσαρμογής που αφορούν καθαίρεση προσθήκης κατ' επέκταση του καταστήματος εντός του κοινοχρήστου ακαλύπτου χώρου διαστάσεων 1,0μ*0,33μ καθώς και αποξήλωση ρολών ασφαλείας στην πρόσοψη του. Θα ήθελα να ρωτήσω τι είδους άδεια απαιτείται για την εκτέλεση τους..έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης αυθαίρετης κατασκευής ή έγκριση εκτέλεσης εργασιών επιλέγοντας 'προς κατεδάφιση' στη δήλωση για το τμήμα της προσθήκης?Η δήλωση σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προωθηθεί σε επόμενο στάδιο για την έκδοση της αδείας?ευχαριστώ.
  8. Καλημέρα. Αναζητώ τιμή ζώνης του 2016 για Ν.4495/17 για εντός οικισμού στα χωριά Λεοντάρι και Ματαράγκα του Δήμου Σοφάδων, Π.Ε Καρδίτσας. Ευχαριστώ.
  9. Στο κτίριο ναι υπάρχουν και άλλες οριζόντιες. Άρα τσεκάρω 'τμήμα κάθετης με σύσταση οριζοντίου'. Και στην επιφάνεια οικοπέδου τι εμβαδό συμπληρώνω? Γιατί ουσιαστικά έχω μόνο του συνολικού οικοπέδου.
  10. Καλημέρα! Έχω την περίπτωση οικοπέδου εντός σχεδίου όπου έχει ανεγερθεί με μία εκδοθείσα Ο.Α συγκρότημα πέντε κτιρίων. Έχει πραγματοποιηθεί σύσταση οριζοντίου και καθέτου και κάθε κτίριο αποτελείται από μεζονέτες και διαμερίσματα (οριζόντιες ιδιοκτησίες). Στις μεζονέτες έχουν αποδοθεί και τμήματα αποκλειστικής χρήσης στο περιβάλλων χώρο τους. Καλούμαι να κάνω ταυτότητα για τη μία μεζονέτα που βρίσκεται σε ένα απ΄αυτα τα κτιρία. Στη διαίρεση οικοπέδου επιλέγω 'τμήμα κάθετης με σύσταση οριζοντίου΄ ή 'οικόπεδο με σύσταση οριζοντίου' καθώς επί του οικοπέδου δεν είχαν οριστεί επιμέρους κάθετες και η Ο.Α έχει εκδοθεί σε όλο το οικόπεδο?
  11. Kαλησπέρα! Αναζητώ τιμή ζώνης 2016 για Ν.4495/17 στον Σταυρό του Δήμου Βόλβης Θεσ/νίκης επί της Γ. Παπανδρέου 7, X=474122.627,Y=4501346.467. Eυχαριστώ πολύ!
  12. Καλησπέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος, αν σε ακίνητο με μικροαυθαιρεσίες και Ο.Α του 1992 στην Άνω Πόλη Θεσ/νικης χρειάζεται κάποια έγκριση επιτροπής ή απλώς τεχνική έκθεση μηχανικου ως παραδοσιακός >5000 κατοίκων?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.