Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Katerina1972

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Katerina1972's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νομίζω ότι κατάλαβα, αν και θα πρέπει να συνεννοηθώ με την πολεοδομία. Αν η προσθήκη μου γίνει μόνο κατ' επέκταση του ίδιου ορόφου, τότε μάλλον δεν το μετράω. Αν όμως ανέβω άλλο έναν όροφο, τότε πρέπει να το μετρήσω κανονικά. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
  2. Σε 5όροφη πολυκατοικία με οικοδομική άδεια του 1975, ο μηχανικός έχει προσμετρήσει κανονικά όλους τους ορόφους στη δόμηση. Ο τελευταίος όροφος όμως (5ος) δεν είναι πλήρης και στους υπολογισμούς του εντάσσει στη δόμηση μόνο το διαμέρισμα και όχι το κλιμακοστάσιο με τον ανελκυστήρα, όπως θα κάναμε σήμερα. Επιπλέον, άλλη απόληξη κλιμακοστασίου δεν υπάρχει πάνω από τον όροφο αυτό. Δεν ξέρω αν πράγματι έτσι ίσχυε ή είναι "μαϊμουδιά" εποχής. Τώρα που θέλω να κάνω προσθήκη, για να βρω το υπόλοιπο του Σ.Δ., θα υπολογίσω αυτό το "χαμένο" κλιμακοστάσιο στα υπάρχοντα ή θα προχωρήσω με δεδομένο και σωστό το Διάγραμμα Καλύψης της οικοδ. άδειας του '75? Φυσικά, συμφέρει το δεύτερο, αλλά μην το βρω μπροστά μου και πρέπει να άλλάζω τη μελέτη μου. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  3. Έχω αντίστοιχη περίπτωση, με δυνατότητα δηλ. έκδοσης οικοδ. άδειας. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε (μου το είπαν σε πολεοδομία, χωρίς όμως να είναι αρμόδιοι για τη ρύθμιση με το Ν.4014/2011) είναι ότι εαν δεν υπαχθεί το ακίνητο πρώτα στο νέο νόμο αυθαιρέτων και το πάμε κατευθείαν με το άρθρο 22- ΓΟΚ περί νομιμοποίησης, τότε ενδεχομένως να έχουμε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Εαν όμως πάμε με την κανονική σειρά, δηλ. υπαγωγή στο 4014/2011, πληρωμή ανάλογου παραβόλου κλπ, τότε πρόστιμα δεν υφίστανται. Βλέπε και άρθρο 26, παραγρ. 2 του Ν.4014/2011. Επίσης, απ' ότι κατάλαβα, εφοσον το ΤΕΕ δεν υποστηρίζει ακόμη αυτές τις περιπτώσεις, ούτε παράβολο δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ???
  4. Εδω το έψαξα αλλά δεν υπάρχει. Οι συμβολαιογράφοι απ' όσο ξέρω κάνουν κάτι "περίεργα" και προκύπτει η ΤΖ για τέτοιες περιοχές. Θα κοιτάξω και στο συμβόλαιο αγοράς μήπως βρω κάτι.
  5. Είναι ένα χωριό της Κορινθίας με 100 κατοίκους, θέλω να πω "τρέχα γύρευε". Την τιμή την είδα στο ΤΑΠ της ΔΕΗ μια και οι κατάλογοι της εφορίας δεν το έχουν. Που αλλού μπορώ να το ψάξω?
  6. Καλημέρα. Μου προέκυψε τελευταία στιγμή ΗΧ και σοφίτα για ρύθμιση και το πρόβλημα έχει ως εξής: Το ακίνητο είναι εκτός σχεδίου, εντός οικισμού και η ΤΖ είναι 278 €. Πρέπει να πάρω παράβολα 250+350=600 € ενώ το συνολικό πρόστιμο προκύπτει 403 €. Τι κάνω? Φαντάζομαι ότι η έννοια επιστροφή δεν υπάρχει, αρα λέω στον πελάτη ότι το συνολικό που θα πρέπει (εκτός αμοιβών) να πληρώσει είναι 600 €?
  7. Πράγματι λίγο περίεργο (κατασκευαστικα) αλλά νομικά νομίζω ότι στέκει.
  8. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αντε τώρα να δούμε τι θα μου ζητήσουν στην Πολεοδομία για ένα 1,50 μέτρο παλιότοιχο...
  9. Συνάδελφοι καλημέρα. Στο ίδιο γενικά θέμα, αν μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του γιατί δεν μου έχει ξανατύχει κάτι παρεμφερές. Σε μια πολυκατοικία του '78, δυο διαμερίσματα υπό τον ίδιο ιδιοκτήτη έχουν ενοποιηθεί με το άνοιγμα μια καμάρας στο μεσότοιχο. Το νέο λοιπόν- και μεγαλύτερο πια- διαμέρισμα το ζητούν προς ενοικίαση δυο γιατροί για να συστεγασθούν. Από τη νομαρχία (για την άδεια λειτουργίας) ζητούν τα σχέδια της οικοδομικής άδειας να συμφωνούν με την υπάρχουσα κατάσταση (θα γίνει και αυτοψία). Λύση 1ης φάσης: Βάζουμε μπροστά στο άνοιγμα μια μεγάλη βιβλιοθήκη ή κλείνουμε πρόχειρα με μια γυψοσανίδα και το ξεπερνάμε γρήγορα και ανώδυνα ώστε οι γιατροί να μετακομίσουν άμεσα . Στη συνέχεια όμως για τη σύσταση ιατρικής εταιρείας, αυτό θα πρέπει να γίνει νόμιμο. Εμπίπτει στις "εργασίες μικρής κλίμακας" ως νέα διαρύθμιση ή πρέπει να προχωρήσει ως οικοδομική αδεια?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.