Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

VALIA

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VALIA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας. Πρόσφατα έκανα κάποιες εργασίες στο σπίτι μου. Επειδή απουσίαζα δεν μπόρεσα να έχω άμεση εικόνα των εργασιών και αναγκαστικα καποια πραγματα τα ειδα στην συνεχεια απο φωτογραφιες. Θέλω την γνώμη σας σχετικά με τις χαλκοσωλήνες για την ατομικη θέρμανση μονοσωληνίου που πέρασε ο υδραυλικός. Αν θυμαμαι καλα ειναι της wicu με μόνωση οι οποίες στην συνέχεια τσιμενταριστικαν και επανω μπηκε πλακακι. Δεν ςχουν μπει σωματα. Αυτο που με ανησυχει ειναι ότι δε βλέπω καποια S και η απόσταση ειναι 10-11 μέτρα απο το κολλεκτερ. Θεωρείτε οτι μπορει να υπάρξει πρόβλημα απο διαστολές και να αστοχήσει κάποιος σωλήνας; Αν οντως υπαρχει αυτος ο κινδυνος μπορει να γίνει κάτι σε αυτη την φαση πχ να μπουν καποια αντιδιαστολικα πριν τα σώματα; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Αν είσαι Μηχανικός, βάλε την ειδικότητα σου στο προφίλ σου. Didonis
  2. Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κανείς τι ισχύει με παλαιότερα ΠΕΑ; Δηλαδή διαμέρισμα που είχε βγαλει ΠΕΑ πχ για ενοικίαση πριν 5 χρόνια και πλέον θέλει να μπεί στο εξοικονομηση κατ΄οικον. Τι κανουμε με το παλίο ΠΕΑ του διαμερίσματος; Του κάνουμε ανάκληση; Έχω 2-3 τέτοιες περιπτώσεις και δεν ξέρω τι να κάνω.
  3. Καλησπερα σας. Θα ηθελα να με ενημερωσει οποιος γνωριζει σε ποιο βιβλιοπωλειο της Αθηνας μπορω να βρω επιστημονικα βιβλια Μηχανολογιας, Ηλεκτρολογιας, κλιματισμο , θερμανση, ψυξη κλπ καθως συνηθιζα να αγοραζω απο τον Παπασωτηριου που πλεον εκλεισε. Σας ευχαριστω. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  4. Ο φούρνος θα εχει μόνο καπναγωγό και οπως ακριβως το ειπες θα τον ριχνει κατευθειαν στη φουσκα.
  5. Καλησπέρα σας αγαπητοι συνάδελφοι. Εχω αναλαβει να πραγματοποιησω μια μελετη φυσικου αεριου σε ενα εστιατοριο και εχω καποις αποριες και στην ΕΠΑ δεν βγαζω ακρη γιατι ποτε δεν βρισκω μηχανικο στο τηλεφωνο να με εξυπηρετησει. Θα ηθελα να ρωτησω αν θα πρεπει πανω στα σχεδια της μελετης μου να φαινονται καποια μετρα πυροπροστασιας πανω απο τις συσκευης μου στην χοανη(φουσκα) ή διπλα απο αυτες και ας ειναι ξεχωριστο κομματι η μελετη του φυσικου αεριου απο το κομματι της πυροσβεστικης. Αν ναι πειτε μου οποιος γνωριζει τι απαιτειται γιατι δεν ειδα κατι στο ΦΕΚ 976-2012 εκτος και αν μου ξεφυγε. Η ισχυς των συσκευων μου ειναι περιπου 85kW συνολικα. Επισης εναν φουρνο αεριου μου εχει πει οτι θελει να τον τοποθετησει εκτος χοανης και να συνδεεται με αυτη με ενα ειδους καπναγωγο που διαθετει ο φουρνος. Δεν ξερω αυτο κατα ποσο ειναι αποδεκτο. Οποιος γνωριζει θα με βοηθουσε πολυ. Σας ευχαριστω!
  6. Καλησπέρα σε όλους. Όντας μηχανολογος έχω κάποιες ελλείψεις στο συγκεκριμένο θεμα. θα ηθελα να ρωτησω οποιον μηχανικο ξερει αν μπορει σε ενα οικοπεδο εντος πολεως να ταυτιστει η οικοδομικη με την ρυμοτομικη γραμμη λογω κακου σχηματος του οικοπεδου. Το οικοπεδο απεκτησε αυτο το σχημα μετα απο κατασκευη δρομου που αφαιρεσε μεγαλο μερος του. Παρακαλω ας απαντησουν μονο οσοι γνωριζουν σιγουρα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων. Παρακαλώ αναγράψτε πλήρως την ειδικότητα σας (μηχανολόγος μηχανικός) και με ελληνικούς χαρακτήρες στο προφίλ σας. Ευχαριστώ. DIMITRIS80
  7. Αγαπητοί συνάδελφοι η ερώτηση μου ήταν σαφής πιστεύω. Δεν αναφέρομαι σε καμία υγραεριοκίνηση. Η ερώτηση αφορά σε Μηχανολόγους και Ηλεκτρολόγους ΠΕ και ΤΕ που από όσο γνωρίζω ασχολούνται με τέτοιες μελέτες. Ας αφήσουμε στην άκρη την Χημεία(με όλο το σεβασμό) και τις περίφημες διατησίες του ΤΕΕ. Η ερώτηση λοιπόν είναι ξεκάθαρη και ας απαντήσει όποιος πραγματικά γνωρίζει: Μπορεί ένας Ηλεκτρολόγος ΤΕ ή Μηχανολόγος ΤΕ να υπογράψουν μελέτες υγραερίου σε καταστήματα; Φυσικού αερίου από όσο πληροφορήθηκα μπορούν. Σας ευχαριστώ για ακόμα μιά φορά.
  8. Οι μηχανολόγοι και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να είναι διπλωματούχοι ή και τεχνολογικής εκπαίδευσης?
  9. Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζει κανείς επακριβώς ποιός έχει δικαίωμα μελέτης και εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου αλλά και υγραερίου σε καταστήματα πχ καταστήματα γρήγορου φαγητού ή ταβέρνες? Ευχαριστώ!
  10. Άρα από τα λεγόμενα σας συμπεραίνω ότι οπτικά θα ξεχωρίζει όπως και στα σύγχρονα κουφώματα. Σας ευχαριστώ!
  11. Καλησπέρα! Μπορεί να φαίνεται λίγο αστεία η απορία μου αλλά μπορεί κάποιος να μου πει με βεβαιότητα πώς ξεχωρίζουμε ένα παράθυρο με πλαίσιο αλουμινίου παλαιού τύπου αν διαθέτει μονό ή διπλό τζάμι? Υπάρχει περίπτωση να είναι διπλό το τζάμι και να μην ξεχωρίζει λόγω του ότι δεν θα έχει κάποιο κενό αέρος? Ευχαριστώ!
  12. Καλησπέρα. Μελετώντας διάφορα software ενεργειακής αποδοτικότητας κατέληξα να εξετάζω και το Retscreen International. Μήπως γνωρίζει κανείς πως λαμβάνει το software αυτό μη θερμαινόμενους χώρους γιατί από μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται να έχει τέτοια δυνατότητα άρα στην περίπτωση που ο μη θερμαίνομενος χώρος είναι μεγαλύτερος του 10% του συνολικου όγκου δεν μπορούμε να τον εντάξουμε σε υπάρχουσα θερμαινόμενη ζώνη. Ευχαριστώ!
  13. Καλησπέρα! Μου έχει γεννηθεί μία απορία σχετικά με το πόσες ώρες θεωρούμε ότι λειτουργούν τα φωτιστικά σώματα σε δωματια ασθενών Νοσοκομείων σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ για τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας καθώτι η ΤΟΤΕΕ 20701-1 θεωρεί ότι οι χώροι αυτοί έχουν ωραριο λειτουργιας 12 ώρες επί 7 ημέρες επί 12 μήνες(πίνακας 2.1). Αυτό σημαίνει 4380 ώρες/έτος. Στον πίνακα όμως 5.2 της ίδιας ΤΟΤΕΕ οι ώρες λειτουργίας όμως του ίδιου χώρου αθροιστικα ημερας και νύκτας εμφανίζονται να είναι 6552. Ξέρετε αν έχει γίνει κάποιο λάθος? Πόσες ώρες το χρόνο τελικά θα θεωρήσω ότι έχω τα φωτιστικά σώματα ανοιχτά στην κατηγορία αυτή;
  14. Κάλα με τις ΤΟΤΕΕ θα χάσεις όπως και εγώ τα αυγά και τα πασχάλια. Είναι πολύ κακογραμμένες και χρειάζονται επεξηγήσεις. Άκουσα από συνάδελφο ότι κάνει ένα κάλο σεμινάριο το ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ πάνω στις ενεργειακές μελέτες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.