Μετάβαση στο περιεχόμενο

Unique_Solver

Members
  • Περιεχόμενα

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Unique_Solver last won the day on Οκτώβριος 30 2010

Unique_Solver had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Unique_Solver's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Προφανώς εννοείς το πιστωτικό υπόλοιπο της ίδιας και όχι της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου. Πουθενά δεν το γράφεις. Προκύπτει στο τέλος ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
  2. Αφού είναι και οι τρεις συνιδιοκτήτες, πρέπει να υπάρχει η έγκριση όλων. Η χρήση των χώρων πρέπει από βοηθητική να γίνεται κύρια, αλλιώς δεν τακτοποιούνται. Επομένως οι απαντήσεις για τα υπόλοιπα ερωτήματά σου είναι προφανείς. Για την γκαρσονιέρα ναι, για το γκαράζ όχι.
  3. Η αίτηση γίνεται στο όνομα του ενός. Ο άλλος προσυπογράφει την αίτηση. Την διαδικασία μάλλον θα την κάνεις εσύ, άρα χρειάζεται εξουσιοδότηση από την γυναίκα σου σ' εσένα.
  4. Γιατί δεν χρησιμοποιείς pdf μορφή; Δες το θέμα Εκτύπωση αρχείων .prn .plt & .pdf
  5. Σύμφωνα με τον ξυλότυπο οι προειδοποιήσεις (Nv=0) είναι φυσιολογικές αφού δεν υπάρχουν τοιχώματα 1.50m. Τι μεταβολές γίνονται στους άλλους ορόφους;
  6. "18.4.4.2 Οπλισμός περίσφιγξης (Ε.Κ.Ο.Σ.) Στις κρίσιμες περιοχές υποστυλωμάτων με αυξημένες απαιτήσεις πλαστιμότητας (παρ. 18.4.5) θα πρέπει να υπάρχει ικανοποιητικός οπλισμός περίσφιγξης. Η διάταξη αυτή αφορά μόνο υποστυλώματα αμιγών πλαισιακών φορέων και όχι υποστυλώματα σε κτίρια με κατάλληλα διαμορφωμένο μικτό σύστημα σύμφωνα με την παρ. 4.1.4.2β του Ε.Α.Κ. με την προϋπόθεση όμως ότι ο λόγος ην, της σχέσης 4.8 του Ε.Α.Κ. είναι >0.75." Οι προειδοποιήσεις (Nv=0) σημαίνουν ότι το κτίριό σου δεν έχει κανένα τοίχωμα.
  7. Συμπληρώνω ότι δεν έχει σημασία (σε σχέση με τη δόμηση) αν έχει κολώνες ή όχι.
  8. Δεν κάνεις κάτι λάθος. Όταν πας να εκτυπώσεις το pdf στον plotter, τότε μέσα στις ρυθμίσεις (print properties) πρέπει να καθοριστεί η σχετική με την κλίμακα του χαρτιού επιλογή, έτσι ώστε να ακολουθηθεί το μέγεθος του χαρτιού του pdf.
  9. Συνηθισμένο πρόβλημα. Ξεκίνα από τον συμβολαιογράφο, αυτός έχει ή μπορεί να βρει περισσότερα (δηλαδή ποια θέση αντιστοιχεί στο διαμέρισμά σου και ποιοι δεν έχουν θέση). Βρες την σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας.
  10. Συνάδελφε zavi, στην προηγούμενη δημοσίευσή μου, εξηγώ τι εννοώ. Οι προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων, δεν έχουν καθοριστεί από εμένα. Η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα αναγράφονται πάνω στα οικόπεδα, στο τοπογραφικό. Γι' αυτό είναι περιττή η βεβαίωση με την μορφή δήλωσης. Σε περίπτωση όμως, που το τοπογραφικό χρησιμοποιηθεί για συμβόλαιο ή άλλη παρόμοια πράξη, πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη δήλωση. Είπε κανείς ότι δεν πρέπει να ελέγχεται η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα (και φυσικά να αναγράφεται);
  11. Συνάδελφε ΘΕΟΧΑΡΗ, παρεξήγησες τα γραφόμενά μου. Έγραψα ότι δεν απαιτείται, όχι ότι δεν πρέπει να ελέγχει ο Μηχανικός την ουσία της δήλωσης. Από τα downloads και τον ΠΣΔΑΤΜ: Προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων. Επομένως υπάρχει περίπτωση να έχει εκδοθεί άδεια χωρίς υπεύθυνη δήλωση στο τοπογραφικό. Επαναλαμβάνω ότι ο Μηχανικός έχει ελέγξει και αποδεχτεί την ουσία της δήλωσης και φυσικά έχει αναγράψει αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο το οικόπεδο, κάτι που προκύπτει τόσο από το τοπογραφικό όσο και από το διάγραμμα κάλυψης.
  12. Δεν απαιτείται δήλωση του Ν.651/77 στο τοπογραφικό διάγραμμα, για να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Με τα υπόλοιπα συμφωνώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.