Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ngeorgal

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ngeorgal

  1. Συνάδερφοι τελικά μπορεί να επιδοτηθεί μόνο ένα διαμέρισμα και όχι ολόκληρη πολυκατοικία ναι? η όχι? συγνώμη αν ρωτάω κάτι που είναι προφανές διότι στον οδηγό μιλάει για όλη τη πολυκατοικία μήπως όμως αυτό αλλάζει με το εξοικονομώ ΙΙ?

     

     

    ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ξέρει κάτι σχετικά

  2. δεν ειναι θέμα σιγουριάς !

    ΑΠΟ το ΦΠΑ δεν απαλλασσόμαστε, απο το ποσο της αμοιβής μόνο που δε μπαίνει στα έσοδα,το ΦΠΑ πληρώνεται κανονικά και απόδειξη κόβεται! ειναι κουφό αλλα δυστυχώς το ΦΠΑ σε ελάχιστες περιπτώσεις δε καταβάλλεται

  3. Αυτοπαράδοση Αγαθού - Ιδιοχρησιμοποίηση Υπηρεσίας (κ. Δημητρίου Γκλεζάκου)

    Αυτοπαράδοση Αγαθού

    Ι. Έννοια – Ορισμός

    Στο Φ.Π.Α. υπάγονται και ορισμένες πράξεις, οι οποίες δεν είναι στην πραγματικότητα παραδόσεις αλλά για σκοπούς Φ.Π.Α., "πλάσμα δικαίου", θεωρούνται ως παραδόσεις και επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. Δεν είναι πραγματικές παραδόσεις, αφού δεν υπάρχει επαχθής αιτία (αντάλλαγμα) ή δεν γίνεται μεταβίβαση κυριότητας. Πρόκειται για τις αποκαλούμενες πράξεις "αυτοπαράδοσης" αγαθού και προβλέπεται η υπαγωγή τους σε Φ.Π.Α., σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κώδικα Φ.Π.Α., προκειμένου να διασφαλίζονται αφενός ίσοι όροι ανταγωνισμού και αφετέρου η επιβολή του φόρου κατά τη διάθεση αγαθών στον τελικό καταναλωτή.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 θα πρέπει να γίνεται αυτοπαράδοση και κατ' επέκταση να επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. οι ακόλουθες πράξεις:

    • Δωρεάν διάθεση από υποκείμενο αγαθών της παρ. 4 του άρθρου 30 του Κώδικα Φ.Π.Α. Όπως π.χ. επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι 9 θέσεων, μοτοσικλέτες, μηχανάκια, σκάφη αναψυχής, τρόφιμα, ποτά, καπνοβιομηχανικά προϊόντα.

    • Δωρεάν διάθεση αγαθών από υποκείμενη σε φόρο δραστηριότητα σε άλλη μη υπαγόμενη της ίδιας επιχείρησης.

    • Δωρεάν διάθεση αγαθών για σκοπούς ξένους με τη δραστηριότητα της επιχείρησης.

    • Ανάληψη από τον υποκείμενο αγαθών της επιχείρησης για ικανοποίηση προσωπικών αναγκών ή για το προσωπικό της επιχείρησης.

    • Ιδιοκατοίκηση, μίσθωση, ιδιόχρηση και η με οποιονδήποτε τρόπο χρησιμοποίηση νέου ακινήτου υπαγόμενου σε Φ.Π.Α.

    • Ανάληψη μερίδας σε αγαθά από εταίρο μέτοχο ή κληρονόμο εφόσον γίνεται διακοπή εργασιών, λύση της εταιρείας, αποχώρηση ή θάνατος εταίρου.

     

    ΙΙ. Παρατηρήσεις – Επισημάνσεις

    • Ως φορολογητέα αξία στις περιπτώσεις αυτοπαράδοσης αγαθών θα πρέπει να λαμβάνεται η τρέχουσα τιμή αγοράς των αγαθών αυτών ή παρόμοιων και εάν δεν υπάρχει τιμή αγοράς, το κόστος των αγαθών κατά το χρόνο πραγματοποίησης των πράξεων αυτών.

    • Ο Φ.Π.Α. της αυτοπαράδοσης καταβάλλεται με την περιοδική δήλωση της φορολογικής περιόδου, που διενεργείται η αυτοπαράδοση.

    • Για την αυτοπαράδοση εκδίδεται το ειδικό στοιχείο αυτοπαράδοσης ή κατ' ανάγκη και άλλο στοιχείο του Κ.Β.Σ. μετά από σχετική διόρθωση του τίτλου. Το στοιχείο αυτοπαράδοσης προβλέπεται από την Α.Υ.Ο. Π. 7475/792/1986, υπόδειγμα του οποίου, παρατίθεται κατωτέρω.

     

     

    Συνάδερφοι ΦΠΑ και απόδειξη κανονικά ...μόνο ΦΕΜ γλιτώνουμε ...α και απλώς με τη δωρεά δε μετράει στο εισόδημα το ποσό της αμοιβής ...αστεία δηλαδή. Η πληροφόρηση μου είναι απο λογιστή και από το κείμενο που παραθέτω

     

    δε προλαβαίνω να σχολιάσω το τουρλουμπούκι σε ΤΕΕ και ΔΟΥ...συσκεψη τριών ΕΛΕΓΚΤΩΝ εφοριακών και ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ να μη βγάζουν, τσακώνονταν μεταξύ τους σα παιδάκια

  4. γίνεται κυριολεκτικά τουρλουμπούκι με το εν λόγω θέμα - δε ξέρω αν έχεις ήδη πληροφορηθεί και το αλλο Post που έχει ανοίξει σχετικά - λοιπόν πολύ καλά έκανες και πλήρωσες το ΦΠΑ ! ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΜ! Απόδειξη κανονικά στο πελατη είτε είσαι εσυ είτε ο πατέρας σου, θα ανεβάσω και το σχετικό κείμενο από τον κώδικα ! είναι τραγικό σε ΔΟΥ δεν γνωρίζουν σε ΤΕΕ δεν γνωρίζουν,

  5. αν κάποιος έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό και την ανάλυση με αλουμίνιο - ας μου πει με πιο λογισμικό και με πιο κώδικα το έκανε

     

     

    πρώτη φορά κάνω και τα κοινά λογισμικά δεν ασχολούνται με αυτό

     

    θεμελίωση στοιχείων απο αλουμίνιο ? πλάκα και κοχλίωση σαν να ταν χάλυβας ?

  6. χαρη μόλις είδα το αρχαίο σου πλέον ποστ - τελικά τι έκανες ? τη προχώρησες ? εχω κάποιες παρατηρήσεις τις οποιες δε ξέρω αν είναι σκόπιμο να τις κάνω αν έχει τελειώσει το έργο σου ....

  7. yorgos μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα ...αλήεθια σε αυτη τη χώρα ξέρεις πολλούς που να ενδιαφέρονται για τις σοβαρές νομικές συνέπειες ?ο αλλος πήγε αυθαίρετα και έχτισε ....αυτό απο μόνο του σου λέει κάτι?

     

    δηλαδή πήρε ένα μπετατζή και του πε ...δε μου ρίχνεις μία πλάκα εδω που τη θέλω ? το αντιλαμβάνεσαι σε πιο σημείο έχουμε φτάσει?

     

    αλλος ... θέλει να φτιάξει ένα πανωσήκωμα ...του λες ανθρωπε μου δεν αντεχει ώς έχει το κτίριο κάνε ενίσχυση σε 3 απο τα 20 υποστηλώματα και είμαστε εντάξει και σου λεει τι λές ρε παγλαμα θα βρώ αλλον που θα μου το φτιάξει και όντως βρίσκει!!! και το κτίριο στέκει μια χαρα ( γιατι στατικά είναι όντως μια χαρα ... δυναμικά όμως ? )

     

    και μετά λες για ν ομικές συνέπειες και μάλιστα σοβαρές ...

     

     

     

    αυτα και χωρίς να έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου, το αντίθετο, απλά το διάβασα και ... βρήκα αφορμη

  8. έλυσα μία πισίνα με πεπερασμένα στοιχεία (την είχε κάνει ένας μελετητης πριν 4 χρόνια σα πλάκα με βάρος και στηριζόμενησε ελατήρια)

     

    η λύση μου με τα πεπερασμένα στοιχεία έβγλαε πολού μεγάλο οπλισμό για παράδειγμα είχε βάλει φ10/15 -και μου προέκειψε φ16 ανά 10 ! να σημειωθεί ότι η πλάκα της πισίνας είναι 40 πόντοι και και το βάθος 2 ,2 μέτρα

     

    φυσικά η πισίνα υπάρχει στη θέση της ! ( δεν έχει ανοιξει ρωγμές)

    την έλυσα με το πολυπισίνα - α κάποιος το έχει ας μου δώσει τα φώτα του !

     

    Edit: Οι τίτλοι των θεμάτων φροντίζουμε να είναι απόλυτα σωστοί από πλευράς ορθογραφίας και με ΤΟΝΟΥΣ. Παρακαλώ διάβασε τους Κανόνες Συμμετοχής.

  9. δεν μου έλυσε το πρόβλημα αφου οι ροπές είναι σεισμικές ( στο ανοιγμα δεν είχα πρόβλημα μετα τη προσθήκη και ζρήση μπατικού τοιχου) με το 3Δ εξακολουθών α εχω πρόβλημα στις στηρίξεις

  10. συνάδερφοι καλησπέρα

    Μετά απο προσθήκη ορόφου ( σε νέα οικοδομή όπου δεν είχε προβλεφθεί) μου προκύπτουν κάποια σίδερα περισσότερα σε μερικές στηρίξεις δοκών

     

    ποια είναι η πιο πρόσφορη μέθοδος ενίσχυσης αυτών των στηρίξεων ?

     

     

     

    ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει

  11. να συμφωνήσω και να ενισχύσω τη γνώμη του χάρη λέγοντας πως - είναι τόσο πολύ ο κόπος που θά χάσεις χρήμα θα γίνεις όμως πιο έμπειρη- φυσικά υπάρχει το ερώτημα γιατί συνέχισες αφού είδες τόσο δύσκολα τα πράγματα - συνάδερφοι οι καιροί είναι σαφώς δύσκολοι! αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αυτοεξευτελιζόμαστε υπογράφοντας μελέτες για πενιχρές αμοιβές είτε στο κατασκευαστικό χώρο δουλεύοντας για ελάχιστα χρήματα σα παιδιά για όλες τις δουλειές ...

  12. όντος στο σεντονί της αδειας αναγραφεται ότι στατική μελετη και επιβλεψη :σφραγίδακ αι υπογραφή πολιτικού μηχανικού

    απόσο γνωρίζω όμως τυπικά είσαι ό επιβλέπων όταν κλείσουν και τα φορολογικά της οικοδομής και σου κατατεθεί η αμοιβή

  13. συνάδερφοι καλησπέρα

     

    συγχαρητήριαστους διαχειριστές του forum καταρχήν.

     

    όποιος γνωρίζει πως υπολογίζεται η αμοιβή για μία πισίνα ας με πληροφορήσει.

     

     

    ευχαριστώ εκ των προτέρων

     

    ΝΓ

    αθηνα

  14. απ' όσο γνωρίζω χρειάζεται να ανατρέξεις στα σχέδια που υπήρχαν - να τα τοποθετήσεις σε ένα λογισμικό και να τρέξεις αναλυση - μετά πρέπει να υποβάλεις το νέο τευχος που θα προκύψει και φυσικά να ελεγξεις αν επαρκουν τα παλιά σίδερα - διαφορετικά δε θα επαρκούν αλλα τα καινούρια θα σου προκύψουν - έτσι είτε προχωράς σε ενίσχυση προσθέτοντας σίδερα και αλλάζοντας διαστάσεις υποστηλωμάτων -δοκών- δε γίνεται η προσθήκη ( πράγμα δύσκολο να πείσεις τον ιδιοκτήτη) -αν μιλάμε για μετα το 2000 λογικά θα αντέχει ( εξαρτάται φυσικά απο το συγκεκριμένο εργοκαι πολλους αλλους παράγοντες ) τα πολλά προβληματα ανακυπτουν σε παλιότερες οικοδομές.

     

    ΝΓ

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.