Jump to content

jnp

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About jnp

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

496 profile views
 1. Καλημέρα. Έχω κάνει αίτηση για την επιτροπή αυθαιρέτων κατασκευών για ακίνητο στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας από τέλη Απριλίου του 2018 και δυστυχώς η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ακόμα. Τους έχω πιέσει όσο μπορώ από την Αθήνα που βρίσκομαι αλλά τίποτα. Απορώ πως γίνεται να μην συνεδριάζει η επιτροπή, της οποίας η θητεία έχει παραταθεί σύμφωνα με το ΦΕΚ 9Α 2018 με την σύσταση που είχε κατά την ισχύ του άρθου 12 του 4178, σε μια περιοχή με μεγάλο Ι.Κ. και που πλέον, σύμφωνα με το άρθρο 116 του 4495, απαιτείται η έγκριση από επιτροπή για αυθαιρεσίες εντός Ι.Κ.. Από το Νοέμβρη που ισχύει ο νέος νόμος και η απαίτηση - που δεν υπήρχε στον 4178 - για επιτροπή λόγω Ι.Κ., τι συμβαίνει στην Πάτρα; Δεν γίνονται τακτοποιήσεις στο ιστορικό κέντρο; Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει ανοικτή υπόθεση με την επιτροπή στην Πάτρα; Εσύ cristsanto, προχώρησες την υπόθεσή σου; Ευχαριστώ.
 2. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σχετικά με τις τράπεζες, το τελικό μου μήνυμα είναι: ''Η αίτησή σας έχει χαρακτηριστεί ως «Ειδική Περίπτωση», έχει προωθηθεί στο Δικαιούχο και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου. Εφόσον διαπιστωθούν ελλείψεις, θα ενημερωθείτε για το πόρισμα του ελέγχου καθώς και για τις επόμενες ενέργειές σας, στην καρτέλα «Μηνύματα». Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτησή σας θα υποβληθεί αυτόματα οριστικά. Στην τρέχουσα κατάσταση της αίτησης δεν προβλέπονται ενέργειες.'' Απότι καταλαβαίνω οι ειδικές περιπτώσεις έχουν μειονέκτημα στο κυνήγι που συμβαίνει απτο πρωί, αφού απαιτείται έλεγχος πριν την οριστική.
 3. Αν δε διάλεγα συνεργαζόμενη τράπεζα, δε με άφηνε να προχωρήσω, παρότι δεν επιλέγω δάνειο. Επέλεξα τράπεζα και υποκατάστημα και με άφησε. Ξέρετε τι ισχύει? Υπάρχει πεδίο αργότερο που διαλέγω ναι στο δάνειο ή όχι?
 4. Ναι φίλε μου, μπορείς, σύμφωνα πάντα με τα όσα μου είπε συνάδελφος που αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα. Εκανε τροποποιητική.
 5. Απλά οι τύποι δεν παίζονται. Στο πρόγραμμα μπαίνεις αν το ακίνητό : α) Προκύπτει από την τελευταία δήλωση σου ότι σου ανήκει και είναι κύρια κατοικία ή β) Το απέκτησες μετά την τελευταία δήλωση και δηλώνεις υπεύθυνα ότι το έχεις για κύρια. Στην ερώτηση μου στο ΥΠΕΚΑ (πήγα από 'κει) τι συμβαίνει αν η απόκτηση φαίνεται στην τελευταία δήλωση, αλλά η κατοίκηση έγινε μετά, η εξωφρενική τους απάντηση ήταν ότι απλά δεν είσαι δικαιούχος και να περιμένεις τις δηλώσεις του οικονομικού έτους 2017! Με λίγα λόγια όσοι έχουν ακίνητο απο παλιά και αποφάσισαν μέσα στο 2017 να το κατοικήσουν δεν είναι δικαιούχοι! Όσοι το απέκτησαν πριν 2 μέρες είναι! Ο ορισμός της ξεφτίλας.
 6. Το ένα και μοναδικό ακίνητο δεν έχει σημασία. Κοίτα μήπως καλύπτεσαι από την παράγραφο 4 του παραρτήματος Ι: ''Σε περίπτωση που από τα στοιχεία της πρόσφατης δήλωσης εισοδήματος δεν προκύπτει η χρήση κύριας κατοικίας (κενό διαμέρισμα, κενή μονοκατοικία) κατά το εν λόγω φορολογικό έτος, δύναται για την πιστοποίηση της κύριας χρήσης κατοικίας να χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα δικαιολογητικά ενός εκ των δύο προηγούμενων φορολογικών ετών από το έτος βάσει των εισοδημάτων του οποίου αξιολογείται η αίτηση. Τα εν λόγω δικαιολογητικά δεν υποβάλλονται, αλλά γίνεται έλεγχος βάσει των στοιχείων που τηρούνται από τη φορολογική αρχή. '' Εναλλακτικά, εφόσον οι πρόσφατοι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν ότι ΘΑ το χρησιμοποιήσουν ως κυρια κατοικία βλέπε κεφάλαιο 5.2 ειδικές περιτπώσεις αιτήσεων, περίπτωση Β: '' .... όπου αναφέρεται ότι το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία είτε από τον ίδιο είτε από τρίτο πρόσωπο....'' δεν βλέπω τον λόγο που και οι παλιοί ιδιοκτήτες να μην μπορούν να το δηλώσουν ομοίος. Σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να έπαιρνες μια αρμόδια απάντηση πρώτα.
 7. gchr, νομίζω πρέπει να ρίξεις μια ματιά στην περίπτωση 6 παράρτημα Ι Α, σε συνδυασμό με παράρτημα ΧΙ. Αν σε ενδιαφέρει η κατοικία να είναι κύρια, τότε θα πρέπει η να γίνει τροποποιητική δήλωση Ε1 με πρόστιμο 100€ ή να δηλωθεί ως κατοικία στο τμήμα μητρώου της οικείας ΔΟΥ με μια δήλωση μεταβολής στοιχείων φυσικού προσώπου Μ2. Σίγουρα το πρωτο πρεπει να είναι πιο ισχυρό. Αν έχει κάποιος κάποια ιδέαα στο δικό μου θέμα. Σε διαμέρισμα το οποίο αποκτήθηκε πριν την τελευταία φορολογική δήλωση (οριακά, αλλά πριν, 29 Δεκέμβρη 2016) αλλά η χρήση του ως κύρια κατοικία γίνεται από το 2017, δεν ξέρω τι δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομίστούν. Η περίπτωση αυτή δεν καλύπτεται από τις εξαιρέσεις καθώς θεωρούν οι του προγράμματος, ότι η απόκτηση και η χρήση είτε έγιναν και οι δύο πριν την δήλωση ή και οι δύο μετά. Εννοείται ότι το ερώτημά μου δεν έχει απαντηθεί έπειτα από την φόρμα επικοινωνίας που συμπλήρωσα, αλλά και μείλ που έστειλα. Ποια είναι η άποψή σας; Ευχαριστώ
 8. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Τον αριθμό πρωτοκόλλου του ΠΕΑ το έχω από τον συνάδελφο μου. Θα κάνω την αίτηση εκεί. Προτιμώ να έχω στα χέρια μου τον αριθμό πρωτοκόλλου της αιτησης. Καλό απόγεμα.
 9. β. Στην περίπτωση που - είτε ο ενεργειακός επιθεωρητής, που είχε αρχικώς εκδώσει το πρώτο Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, είναι, για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. μη οικονομικά ενήμερος, συνταξιούχος κ.α.), ανενεργός, - είτε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας δεν επιθυμεί το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. να υποβληθεί από τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει, τότε ο ιδιοκτήτης, δύναται να αναθέσει σε κάποιον άλλον ενεργειακό επιθεωρητή την έκδοση νέου Π.Ε.Α. που να αφορά στο εν λόγω κτήριο ή στην εν λόγω κτηριακή μονάδα και ακολούθως να υποβάλλει αίτημα-υπεύθυνη δήλωση, όπου να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση του παλαιού Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου παλαιού Π.Ε.Α.) και την αντικατάσταση με του με το νέο Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου νέου Π.Ε.Α.), διότι θέλει να υποβάλει αίτηση στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2». Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από Δημόσια Αρχή. Ο μηχανικος που θα μου βγαλει το νεο πεα δεν εχει να κάνει τπτ σχετικά με την ανάκληση, σύμφωνα με την γραμματεία σώματος επιθεωρητών.
 10. Να ρωτήσω ρε παιδιά. Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχατε κάποιοι με την ειδικη γραμματεία σώματος επιθεωρητών κτλ κτλ, κραταω ότι ως ιδιοκτήτης μπορώ να κάνω υπεύθυνη δήλωση αίτηση για την ανάκληση του παλιού ΠΕΑ. Που γίνεται αυτή η αίτηση; Στην Λ. Μεσογείων 119; ή μπορώ και διαδικτυακά; (είμαι ιδιοκτητης, όχι επιθεωρητής, με ΠΕΑ του προηγούμενου ιδιοκτήτη)
 11. Σας ευχαριστώ και τους δύο. Απ' ότι φαίνεται η ιδέα της Α/Θ υψηλών δεν υφίσταται. Στους πίνακες με τις επιλέξιμες δαπάνες του ''εξοικονομω 2'' δικαιολογείται μόνο αντλία μέχρι 55C. Panagiotis_H, έχεις πανελ ή δαπέδου? Αν έχεις πάνελ, πόσες θερμίδες είναι το σύνολο σε 55/45/20? Ερώτηση: Μία Α/Θ 9kw, με fancoil για ψύξη, με ΕΕR (αντί COP, αν το λέω σωστά) 3,5 θα καταναλώνει 2,6kwh για να ψύχει τον χώρο, όσο δουλευει βέβαια. Αυτή η κατανάλωση μπορεί να πέσει αναλογικά ή περίπου αναλογικά, όταν ψύχεις μόνο έναν χώρο 30μ2 από το σύνολο των 86? Ρωτάω επειδή στα κλασικά αιρ κοντισιον έχεις την επιλογή να ανοίγεις μόνο αυτό του χώρου που σε ενδιαφέρει. Συγνώμη αν φαίνομαι άσχετος.
 12. Καλησπέρα. Σε δήλωση του 4495, είμαι σε κατάσταση ''αρχική υποβολή''. Επιχειρώ επανυπολογισμό προστίμου καθώς έκρινα ότι πρέπει να κάνω κάποιες τροποποιήσεις και το σήμα του ''€'' δεν είναι ενεργό. Επίσης δοκιμάζω ''υποβολή δήλωσης'' και μου βγαίνει μήνυμα '' Η δήλωση δεν πληροί τα παρακάτω κριτήρια: Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή δήλωσης με ανεξόφλητο ποσοστό ανταπόδοσης ΤΕΕ.''. Θα πρέπει να πληρωθεί το τέλος των 15€ ή και το παράβολο για να κάνω επαναυπολογισμό, ή μήπως τπτ απο αυτά δεν αρκεί? Ευχαριστώ πολύ!
 13. etsa67, ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο για υπολογισμούς. Βρίσκομαι στον Πειραιά και βρήκα στο διαδίκτυο μετεωρολογικό σταθμό ιδιώτη κοντά μου, ο οποίος διατηρεί και αρχείο στο σάιτ του. Πετώντας στο excel τα δεδομένα του χειμώνα του '14 '15 - τον οποίο διάλεξα γιατί θυμάμαι να 'ναι σχετικά κρύος - βρισκω μέση ελάχιστη 8,74C και μέση μέγιστη 14,67C . Οπότε αν χρησιμοποιώ σωστά τον τύπο σου: Qδιαμ = 86 * 2,65 * 2 * (21 - 11,7) = 4239kcal --> 4,9kw. Ωστόσο οι 12 λειτουργίας δεν είναι πολλές? Η λύση του καυστήρα πετρελαίου πάντως, δεν υφίσταται διότι με τον υφιστάμενο κοινόχρηστο δεν μπορουμε να συνεννοηθούμε και απ' την άλλη η προοπτικη του ατομικού με λέβητα συμπύκνωσης και αντιστάθμιση στο μπαλκόνι έχει κάποια θέματα όπως η προμήθεια καυσίμου στον 5ο, καμινάδα κτλ. Πληροφοριακά το μαξιμουμ που έχει κάψει το διαμέρισμα είναι 250 lt σε ένα χειμώνα. Τον φετινό έχω ανάψει μέχρι και Φεβρουάριο 25 ώρες με κατανάλωση τουλάχιστον 3λτ/ωρα. Panagiotis_H, έχω απευθυνθεί σε 2 μηχανολόγους γνωστούς και μου πρότειναν 10-12kw. Όταν τους λέω να μου κάνουν μια μελετούλα, μου λένε ότι δεν χρειάζεται...μη πάρεις μικρότερη γιατί θα πρέπει να την έχεις συνέχεια ανοικτή... ενω με την 11kw θα την ανοίγεις και σε μία ώρα τα σώματα θα ζεσταίνονται και αναφορικά με το ΖΝΧ, η Α/Θ λένε θα είναι στο stand-by και θα λειτουργεί 10λεπτά την ώρα και θα σβήνει πάλι και θα ξανανάβει για να διατηρηθεί το ΖΝΧ. Εγώ πάντως θα σκεφτώ πολύ πριν προχωρήσω σε μια τέτοια δαπάνη χωρίς κάποια μελέτη οικονομοτεχνικής φύσης.
 14. Γεια σε όλους. Θα ήθελα την άποψη σας για το θέμα μου. Ενδιαφέρομαι για αντλία θερμότητας και αφορμή για αυτό είναι το γεγονός ότι ψάχνω οικονομική λύση για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης στο διαμέρισμα . Δυστυχώς στην ταράτσα της πολυκατοικίας δεν υπάρχει αρκετός χώρος για την τοποθέτηση ηλιακού και όσος χώρος υπάρχει, σκιάζεται από αρκετα ψηλότερο κτίριο στο νότο. Απ' την στιγμή βέβαια που μπαίνει στο τραπέζι η λύση της Α.Θ. σαφώς και με απασχολεί και το ενδεχόμενο της θέρμανσης, όπου και έχω τις κρισιμότερες απορίες. Τα πάνελς που έχω είναι 10700kcalh για 90/70/20 και 4270 kcalh για 55/45/20 προσαγωγή, ταιριαστή για το νερό που εξάγει η Α.Θ. χαμηλών θερμοκρασιών απ' ότι κατάλαβα διαβάζοντας καποια πράγματα τελευταία. Οι απώλειες του διαμερίσματος (86μ2) σύμφωνα με την μελέτη θέρμανσης της άδειας είναι 4760kcalh. Το διαμέρισμα είναι γενικά ζεστό. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής - Μια αντλία χαμηλών θα μπορούσε να υποστηρίξει σωστή θέρμανση του σπιτιού με τα δεδομένα πάνελς και τις δεδομένες απώλειες και τι ισχύος; Ή θα 'πρεπε να κοιτάξω Α.Θ. μεγαλύτερων θερμοκρασιών; - Υπάρχει η δυνατότητα σε Α.Θ. υψηλών, να χρησιμοποιείται ως χαμηλών για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και υψηλών μόνο τις ώρες που χρειάζομαι για την θέρμανση; Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν είμαι σε λάθος τοπικ, αλλά δε βρήκα κάποιο άλλο σχετικό και πρόσφατο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.