Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jnp

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.098 profile views

jnp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδή ρε συνάδελφοι για να καταλάβω. Αν έχεις 5.000€ έσοδα από ελεύθερο και άλλα τόσα από μισθωτή, σύνολο 10.000€, δεν παίρνεις το επίδομα. Αν έχεις 5.000€ έσοδα από ελέυθερο και 20.000€ από ενοίκια, σύνολο 25.000€, το παίρνεις?
  2. Αγαπητοί συνάδελφοι και συμπάσχοντες, παρακαλώ να μη ξεφεύγουμε από το θέμα. Το θέμα το άνοιξα για τη μη πληρωμή των 600,00€ της τηλεκατάρτισης εξαιτίας αποκλειστικά και μόνο της διπλής ιδιότητας. Οποιαδήποτε αφορμή μη πληρωμής που έχει ή υποθετικά έχει να κάνει με 800,00€ είτε ελ.επαγ. είτε μισθωτών πληγέντων επιχειρήσεων δεν αφορά το θέμα ή αφορά (το 2ο) ειδικότερη περίπτωση. Δεν θέλω να φανώ αδιάφορος αναφορικά με συντρέχοντα προβλήματα, αλλά είναι σημαντικό να μην πλατιάζουμε ή να ξεφεύγουμε από το θέμα. Ως εκ τούτου θερμή παράκληση , να μη προτρέπουμε να γραφτεί και εδώ οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με 800,00€, μόνο και μόνο επειδή μας φαίνεται σχετικό το θέμα.
  3. https://www.youtube.com/watch?v=Egn-415fOaI Δηλώσεις υπουργού Βρούτση Ι. εχθές 4/5/20 ''Μέχρι αύριο το απόγευμα όλοι οι οι επιστήμονες θα έχουν πάρει το επίδομα των 600 ευρώ δήλωσε απόψε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο BLUE SKY και την εκπομπή "Παρεμβάσεις". Διευκρίνισε ότι το επίδομα έχει καταβληθεί ήδη σε 167.000 επιστήμονες και έχει παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα με 1424 περιπτώσεις'' Κάτι μου λέει ότι δεν αποτελούμε τεχνικό πρόβλημα. Ίδωμεν μέχρι το απόγευμα λοιπόν.
  4. Χρήσιμο θα ήταν να εμφανιστεί κάποιος με αυτήν την παράλληλη ιδιότητα που να πληρώθηκε! Αν υπάρχει βέβαια
  5. Όποιος ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το θέμα των Ελευθέρων Επαγγελματιών και ταυτόχρονα Μισθωτών που δεν πληρώθηκαν, άνοιξα θέμα
  6. Αναμένω απάντηση από το ΚΕΚ πως να κινηθώ. Για αρχή συμφωνήσανε ότι δεν προκύπτει αποκλεισμός των ΜΙΣΘ-ΕΛ.ΕΠ. από το πρόγραμμα. Προς το παρόν, η γνώριμη εικόνα των υπηρεσίων. Στην ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥ και στο υπουργείο εργασίας, δεν σηκώνουν τηλέφωνα. Ίσως κάποια στιγμή να χρειαστεί να συνυπογράψουμε κάποιο κείμενο και να το κοινοποιήσουμε σε ΤΕΕ, τα τρία υπουργεία που εκδόσαν την πρόσκληση, στην επιτελική δομή και δε ξέρω που αλλού.
  7. Καλημέρα. Ανοίγω αυτό το θέμα καθώς παρατήρησα ότι υπάρχουν πολλοί ομοιοπαθείς, αναφορές των οποίων είδα στην είδηση ''Πληρώνονται σήμερα 155.314 επιστήμονες: Αποζημίωση ύψους 600 ευρώ ή 200 ευρώ για όσους έλαβαν ήδη'' . Ο σκοπός είναι να ανταλλάξουμε πληροφορίες για να βρούμε λύση.
  8. Ίσως. Τέσσερα άτομα που ξέρω ότι δεν το πήραμε, είχαμε και παράλληλη μισθωτή έργασία. Αυτό μόνο ξέρω. Ωστόσο, μας ενέταξαν στο πρόγραμμα (δεν υπήρχε περιοριστικό κριτήριο σχετικό με παράλληλη μισθωτή εργασία) καθήσαμε και παρακολουθήσαμε (όσο παρακολουθήσαμε) και μετά δεν μας πληρώνουν? Κάτι πρέπει να γίνει
  9. Ομοιοπαθής και εγώ. Από Δευτέρα θα μάθουμε. Από το ΚΕΚ που με ανέλαβε, ειπωθηκε ότι σε ελ επαγγελματίες που παράλληλα είναι και μισθωτοί παρατηρήθηκε να μην πληρωθούν. Ωστόσο στο πρόγραμμα δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός. Άλλωστε μία χαρά ενταχθήκαμε
  10. Καλημέρα. Έχω κάνει αίτηση για την επιτροπή αυθαιρέτων κατασκευών για ακίνητο στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας από τέλη Απριλίου του 2018 και δυστυχώς η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ακόμα. Τους έχω πιέσει όσο μπορώ από την Αθήνα που βρίσκομαι αλλά τίποτα. Απορώ πως γίνεται να μην συνεδριάζει η επιτροπή, της οποίας η θητεία έχει παραταθεί σύμφωνα με το ΦΕΚ 9Α 2018 με την σύσταση που είχε κατά την ισχύ του άρθου 12 του 4178, σε μια περιοχή με μεγάλο Ι.Κ. και που πλέον, σύμφωνα με το άρθρο 116 του 4495, απαιτείται η έγκριση από επιτροπή για αυθαιρεσίες εντός Ι.Κ.. Από το Νοέμβρη που ισχύει ο νέος νόμος και η απαίτηση - που δεν υπήρχε στον 4178 - για επιτροπή λόγω Ι.Κ., τι συμβαίνει στην Πάτρα; Δεν γίνονται τακτοποιήσεις στο ιστορικό κέντρο; Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει ανοικτή υπόθεση με την επιτροπή στην Πάτρα; Εσύ cristsanto, προχώρησες την υπόθεσή σου; Ευχαριστώ.
  11. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σχετικά με τις τράπεζες, το τελικό μου μήνυμα είναι: ''Η αίτησή σας έχει χαρακτηριστεί ως «Ειδική Περίπτωση», έχει προωθηθεί στο Δικαιούχο και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου. Εφόσον διαπιστωθούν ελλείψεις, θα ενημερωθείτε για το πόρισμα του ελέγχου καθώς και για τις επόμενες ενέργειές σας, στην καρτέλα «Μηνύματα». Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτησή σας θα υποβληθεί αυτόματα οριστικά. Στην τρέχουσα κατάσταση της αίτησης δεν προβλέπονται ενέργειες.'' Απότι καταλαβαίνω οι ειδικές περιπτώσεις έχουν μειονέκτημα στο κυνήγι που συμβαίνει απτο πρωί, αφού απαιτείται έλεγχος πριν την οριστική.
  12. Αν δε διάλεγα συνεργαζόμενη τράπεζα, δε με άφηνε να προχωρήσω, παρότι δεν επιλέγω δάνειο. Επέλεξα τράπεζα και υποκατάστημα και με άφησε. Ξέρετε τι ισχύει? Υπάρχει πεδίο αργότερο που διαλέγω ναι στο δάνειο ή όχι?
  13. Ναι φίλε μου, μπορείς, σύμφωνα πάντα με τα όσα μου είπε συνάδελφος που αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα. Εκανε τροποποιητική.
  14. Απλά οι τύποι δεν παίζονται. Στο πρόγραμμα μπαίνεις αν το ακίνητό : α) Προκύπτει από την τελευταία δήλωση σου ότι σου ανήκει και είναι κύρια κατοικία ή β) Το απέκτησες μετά την τελευταία δήλωση και δηλώνεις υπεύθυνα ότι το έχεις για κύρια. Στην ερώτηση μου στο ΥΠΕΚΑ (πήγα από 'κει) τι συμβαίνει αν η απόκτηση φαίνεται στην τελευταία δήλωση, αλλά η κατοίκηση έγινε μετά, η εξωφρενική τους απάντηση ήταν ότι απλά δεν είσαι δικαιούχος και να περιμένεις τις δηλώσεις του οικονομικού έτους 2017! Με λίγα λόγια όσοι έχουν ακίνητο απο παλιά και αποφάσισαν μέσα στο 2017 να το κατοικήσουν δεν είναι δικαιούχοι! Όσοι το απέκτησαν πριν 2 μέρες είναι! Ο ορισμός της ξεφτίλας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.