Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

TARGIRAKI

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.488 profile views
  • toposa

  • aa

  • Didonis

  • Pavlos33

  • civ5426

  • inaph4

TARGIRAKI's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανεις, που εχει συναντήσει αντίστοιχη περίπτωση. Τον Οκτωβριο έγινε καταγγελία(λογω πολυ σοβαρών αιτιών) σε Υδομ για οικοπεδο με εργασιες εσκαφης και μπετον καθαριότητας χωρις αδεια, με φωτογραφίες και αναφορά οτι είχε προηγηθει καταγγελία απο ιουλιο στην αστυνομία. Η μηχανικος της Υδομ , οταν έγινε η κατάθεση μου έλεγε ότι δεν υπαρχουν άτομα για αυτοψία. πριν απο 15 μέρες στο ίδιο οικόπεδο χωρις άδεια έγιναν καλουπώματα και σιδέρωμα. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και σε δυο ημέρες η Υδομ Εξέδωσε Προέγκριση για το οικόπεδο. Σε τηλ επικοινωνία με την ίδια μηχανικο που ειχα μιλήσει κατα την καταγγελία και με επίσημο email στο οποιο της έστειλα νέες φωτογραφίες μεταξυ προέγκρισης και έγκρισης, καθως και μια απάντηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας οτι πήγε αρχαιοφύλακας τον ιουλιο κατα τις εκσκαφες και οτι δεν ειναι δικη τους αρμοδιοτητα αν ο επιβλεπων μηχανικος εξέδωσε άδεια, της ρώτησα πωσ προχώρησε σε προέγκριση ενω υπήρχε καταγγελία μου απάντησε οτι δεν υπάρχουν άτομα για αυτοψία. Αν κατάλαβα καλα στη συγκεκριμένη περιοχη μπορει κανεισ να κτισει χωρις αδεια γιατι δε θα γίνει ποτε αυτοψία. Εχει αντιμετώπισει κανεις παρόμοια περίπτωση; και αν ναι πωσ αντιμετωπίζεται Παρατήρηση. Μη βάζεις το ίδιο θέμα πολλαπλές φορές για να μη διαγραφούν όλα. Βάζε τονισμό στο κείμενο σου και στον Τίτλο. Didonis
  2. Πριν από μερικές μέρες,ένας πελάτης μου με ενοικιαζόμενα δωμάτια πέρασε απο πιστοποίηση για την κατάταξη σε κλειδιά. Η διαδικασία αυτοψίας ήταν πολύ εύκολη για το μηχανικό. Στην ουσία έπρεπε να πάρει κάποιες μετρήσεις στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους, να τραβήξει φωτογραφίες και να απαντήσει σε ένα ερωτηματολόγιο. Η αμοιβή της εταιρείας ήταν αρκετά χαμηλή, οπότε του μηχανικού υποθέτω γύρω στα 50 ευρώ. Εκτός της αυτοψίας έχει και δουλειά γραφείου. Πάντως ο έλεγχος είναι της πλάκας, μερικές μετρήσεις με αποστασιόμετρο.
  3. Συνάδελφοι, σε μια άδεια μικρης κλίμακας για λειτουργική ενοποίηση τριών όμορων καταστημάτων σε ένα, ο μηχανικός της Υδομ μου ζήτησε να κάνω στατική μελέτη που να αποδεικνύει τη στατική επάρκεια του κτιρίου. Πρόκειται για ένα κτίριο τριών καταστημάτων κατασκευής του '70 χωρίς Ο.Α., το οποίο έχει τακτοποιηθεί με Ν. 4178. Η συνένωση των τριών καταστημάτων θα γίνει με την καθαιρεση μιας δρομικής οπτοπλινθοδομής και τη διάνοιξη πορτας σε μια άλλη. Κατέθεσα όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται καθώς και βεβαίωση δική μου ότι δε θίγεται φέρουσα τοιχοποίια. Όμως ο μηχανικός επιμένει ότι απο τη στιγμή που δεν υπάρχει φάκελος Ο.Α. ότι δε μπορεί να γνώρίζει που υπάρχει φέρουσα τοιχοποίια και αν θίγεται. Του πρότεινα κα καταθέσω Το ΔΕΔΟΤΑ της τακτοποίησης και αρνήθηκε. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;
  4. Εγω ανελαβα το φάκελο της αδειοδότησης για σημα ΕΟΤ, άλλος μηχανικος είχε αναλάβει την Ο.Α. και στη συνέχεια τις τακτοποιήσεις. Ο οποίος, δε μπορω να καταλάβω εφόσον η κουζινα είχε κατασκευαστεί εξ ' αρχης γιατι δεν το συμπεριελαβε στην αδεια ή στις τακτοποιήσεις...
  5. To προβλημα για το τμήμα της κουζίνας είναι ότι πρεπει να φαινεται χρήση ΚΥΕ και όχι κατοικία όπως έχει εκδοθεί η άδεια για το υπολοιπο κτίριο (6 ενοικιαζόμενα δωμάτιο και χώρος υποδοχής με καθιστικό)
  6. Ο χώρος του ισογείου είναι εντος Σ.Δ., και στα σχέδια που θεωρήθηκαν απο ΕΟΤ και στη συνέχεια απο πολεοδομία, η κουζίνα δεν φαίνεται σε κανενα σχεδιο.
  7. Το πρόβλημα μου ειναι αν πρέπει να κάνω ενημέρωση φακέλου ή αδεια δόμησης αλλαγής χρήσης. Ο μηχανικός της αρμόδιας πολεοδομίας μου προτεινε άδεια δόμησης, χωρις να είναι σίγουρος. Τελικά ως φαίνεται κανεις δε μπορει να μου απαντήσει ...
  8. Σε ένα κτίριο 6 ενοικιαζόμενων δωματίων σε παραδοσιακό οικισμό με Ο,Α. του 2006, στο οποίο έχει γίνει τακτοποίηση με 3843/10 (αλλαγή χρήσης δύο αποθηκών του υπογείου σε ενοικ. δωμάτια) και 4178/13 για τακτοποίηση αλλαγής όψεων και προσθήκη στεγάστρου στον ακάλυπτο (έχει περάσει επιτροπή και έχει οριστική υπαγωγή) αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Ανέλαβα από τον ιδιοκτήτη για αδειοδότηση των δωματίων, όπου ανακάλυψα ότι στην εγκεκριμένη κάτοψη του ισογείου, ο μελετητής και επιβλεπων μηχ/κος δεν έχει αποτυπώσει το χώρο της κουζίνας (περίπου 10 τ.μ.) για την παρασκευή των πρωινών, ούτε υπάρχει η αντίστοιχη χρήση (ΚΥΕ) Πιο συγκεκριμένα στο χώρο αυτό έχει σχεδιαστεί μόνο ένα πάσο. Επομένως πρέπει για αυτό το χώρο του ισογείου να γίνει αλλαγή χρήσης, διαφορετικά δεν παίρνει σήμα λειτουργίας από την αρμόδια ΠΥΤ. Μπορω να κάνω ενημέρωση φακέλου εφόσον δεν αλλάζει το διαγραμμα κάλυψης, δεν έχω δυσμενέστερα φορτία, δεν έχω απαιτήσεις θέσεων στάθμευσης, δεν αλλάζει κατι στη φερουσα τποχοποιϊα; Ο Μηχ/κος της αρμόδιας πολεοδομίας μου είπε ότι επειδη το στέλεχος εχει θεωρηθεί για παροχη ρεύματος ότι δε μπορεί να σημειώσει ενημέρωση και ότι δεν ξέρει αν πρέπει να γίνει με αδεια ή ενημερωση φακελου; Τι απο τα δυο πρεπει να κανω;
  9. Έκανα γραπτό αίτημα για τη χορήγηση ή όχι έκδοσης οικοδομησιμότητας σε Ο.Τ. του Ελαιώνα, εφόσον έχουν περάσει πάνω απο 20 χρόνια απο το Διάταγμα ένταξης και η Π.Ε. του έν λόγω Ο.Τ. δεν έχει καν ανατεθεί, έχουν δομηθεί όλες οι υπόλοιπες ιδιοκτησίες πριν το Διάταγμα έκτός απο του πελάτη μου και δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες προς τακτοποίηση. Η μηχανικός του τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών μου απάντησε προφορικά ότι στη συγκεκριμένη ΥΔΟΜ δε χορηγούμε εκδοση οικοδομησιμότητας και όταν ρώτησα το λόγο , δεν ήξερε. Η προισταμένη μου πρότεινε μεμονωμένη πράξη εφαρμογής και έγω της είπα ότι είναι χρονοβόρα (1-2 έτη) και κοστίζει (κανείς αλλος ιδιοκτήτης δε συμμετέχει). Επίσης μου ζήτησαν να βρω απο άλλες ΥΔΟΜ που έχουν χορηγήσει οικοδομησιμότητα. Μπορει κάποιος να βοηθήσει?
  10. Γνωρίζω ότι οι ρυμοτομικές ορίζονται απο σταθερά σημεία, .ομως δεν καταλαβαίνω γιατί δε λαμβάνονται υπόψιν οι απαλλοτροιώσεις και αυτός που συντάσει το ΔΕ πρέπει να κάνει νέο έλεγχο. Επίσης υπάρχει μια ΟΑ του '60 , η οποία έχει εφαρμοστεί ακριβώς. Η πολεοδομία πως έδωσε άδεια? Στο τοπογραφικο της άδειας ο μηχανικος γράφει πλάτος οδού 20 μ., ένω στην υφιστάμενη κατάσταση το πλάτος είναι 20,50. Με φωτοερμηνεία θεωρώ είναι δύσκολο να αποδειχθεί.
  11. Σε ένα διαγραμμα εφαρμογής (του 2004) εγκεκριμένου σχεδίου με Δ/γμα Ρυμοτομίας 16,03,34, τροπ. Δ/γμα 11.3.38 (αυτά ελήφθησαν υπόψιν, όπως αναγράφει ο τίτλος) ρυμοτομείται μια διόροφη οικία του' 60 με Ο.Α.κατά 0,70μ. Ο μηχανικός που συνέταξε το διάγραμμα, μέτρησε απόστάσεις από κάποια παλια κτίσματα που υπήρχαν και στο σχέδιο του '34!! και έτσι όρισε την εν λόγω ρυμοτομική γραμμή , η οποία βρίσκεται επί βασικού άξονα του Ν. Αττικής. Ύστερα από διερεύνηση που έκανα στη Δ12, ανακάλυψα ότι το 1984 είχε γίνει από το υπουργείο δημοσίων έργων πράξη προσκυρώσεως και αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας επι της εν λόγω λεωφόρου. Σύμφωνα με αυτή, η ιδιοκτησία του πελάτη μου δεν ρυμοτομουνταν και μάλιστα από τον πίνακα φαίνεται ότι δεν είχε καμια υποχρέωση. Από την αρμόδια ΥΔΟΜ όταν τους ενήμέρωσα ότι στο Δ.Ε. δεν ελήφθησαν υπόψιν η πράξη προσκύρωσης και αναλογισμού, μου ζήτησαν να κάνω τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ όλο το οικοδομικό τετράγωνο και τα όμορα καθως και να αποτυπωθούν όλες οι ιδιοκτησίες!!(περίπου 1,5στρ). Επίσης η τοπογράφος μου είπε να μετρήσουμε πάλι τις παλιές κατασκευές , οι οποίες σήμερα έχουν καθαιρεθει. Με λίγα λόγια το δικό τους λάθος το πληρώνει ο ιδιοκτήτης? Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
  12. Πέρα απ' όλα αυτά η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων στο κτίριο Κεράνη θα ήταν η καλύτερη λύση τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους δικηγόρους. Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικά κτίρια σε διαφορετικά σημεία του Πειραιά και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους !! Απίστευτη ταλαιπωρία!! Το κυρίως θέμα είναι τα συμφέροντα μερικών μεγαλοδικηγόρων που νοικιάζουν τα γραφεία τους σε δικηγόρους στον Πειραιά!! Τι θα απογίνουν αυτοί και τα μισθώματά τους!! Αυτοί υποκινούν με μηνύσεις και αγωγές τη μη Μετεγκατάσταση των δικαστηρίων. Οσον αφορά το κτίριο είναι υπέροχο και καμία σχέση με τα τωρινά κτίρια των δικαστηρίων. Αλλωστε το ελληνικό δημόσιο έχει ξοδέψει 1 εκαρομμύριο ευρώ για την αποκατάστασή του.
  13. Τελικά ο Ε.Δ. έστειλε χθες το βράδυ ορθή επανάληψη του πορίσματος του, το οποιο είναι θετικό με μοναδική παρατήρηση "δεν έχει υλοποιηθεί η περίφραξη του γηπέδου"!! η' προσπάθησε να με εκβιάσει και εγώ δεν το κατάλαβα ή μελέτησε τις παρατηρήσεις του και συνηδητοποίησε τη βλακεία του. Πάντως σήμερα ριχνω μπετά!! Σας ευχαριστώ όλους!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.