Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Mara

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Mara's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είναι καλοκαιρινό μπαρ, σε ιδιόκτητο χώρο, με Ο.Α. Το νοικιάζει και λειτουργεί κανονικά σαν επιχείρηση 3-4 μήνες. Μόλις πέσει ο ήλιος κλείνει Μόνο ρολά, χωρίς τζάμια, ούτε πόρτα δεν έχει και εκεί ρολό.
  2. Καλησπέρα, Έχω να κάνω ΠΕΑ για ένα beach bar Λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι και μόνο μέχρι τις 18:00. Είναι 80τ.μ δεν έχει κανένα σύστημα θέρμανσης, ψύξης, ΖΝΧ, αερισμό ή φωτισμό. Επίσης είναι όλο ανοιχτό, δηλαδή έχουν φτιάξει σκελετό με στέγη, 4 τοίχους 1,10μ ύψος και από πάνω μεταλλικά ρολά που ανοίγουν τελείως κατά τη λειτουργία. Βάζω σε όλα τα συστήματα θεωρητικό σύστημα, φωτισμό βάσει χρήσης και στο κέλυφος τα τοιχάκια και τα ρολά στις αδιαφανείς Μου δίνει error πως δεν έχω ορίσει διαφανείς επιφάνειες, αλλά δεν έχω κανένα παράθυρο/πόρτα. Τι να κάνω? Καμιά ιδέα?
  3. (από μεταφορά) Καλησπέρα. Θα ήθελα μία μικρή βοήθεια. Ισόγειο κτίριο με άδεια καταστήματος στο οποίο έγινε αυθαίρετη αλλαγή χρήσης και μετατροπή σε 5 γκαρσονέρες. Πεθαίνει ο ιδιοκτήτης και οι κληρονόμοι το 2015 κάνουν αποδοχή κληρονομιάς (που δε ζητήθηκε βεβαίωση μηχανικού). Δεν τους ενημερώνει κανείς πως η αλλαγή χρήσης είναι αυθαιρεσία και τους βάζουν να υπογράψουν με δική τους ευθύνη και με όλες τις κυρώσεις του νόμου, πως στο κτίριο δεν υπάρχει αυθαιρεσία/αλλαγή χρήσης και υφίσταται (ισόγειο κατάστημα) βάσει οικοδομικής άδειας. Σήμερα θέλουν να ανακαινίσουν/λειτουργήσουν τα δωμάτια. Τώρα; Το κτίριο δεν μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα, σαν ενοικιαζόμενα δωμάτια με Ο.Α. καταστήματος. Δεν μπορώ να κάνω τακτοποίηση/άδεια νομιμοποίησης γιατί βάσει αποδοχής κληρονομιάς η αλλαγή χρήσης μέχρι 2015 δεν υπήρχε. Για να το βάλω στο νόμο των αυθαιρέτων, δεν μπορώ να αποδείξω πως είχε γίνει η αλλαγή πριν 2011 αφού υπέγραψαν το 2015 πως δεν υφίσταται αυθαιρεσία. Τα φώτα σας... Ευχαριστώ πολύ Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.