Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

λαλακης

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλνίλη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

λαλακης's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα και από εμένα. Λοιπόν άν το αγροτεμάχιο είναι εκ διανομής και ο δρόμος φαίνεται στο χάρτη διανομής δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν πάλι είναι απλά αγροτεμάχιο χρειάζεσαι αναγνωρισμένη οδό (από οικείο Νομάρχη) η οδό προυφιστάμενη του 1923 όπως πολυ σωστά ανέφεραν οι συνάδελφοι. Σε μια τελευταία έρευνα διάβασα μια απόφαση του ΣτΕ για τεμάχια με χρόνο δημιουργίας μετα το 2004 (όπως το εν λόγω) που ανέφερε πως "πρόσωπο 25μ σε δρόμο η κοινοχρηστο χώρο "κοινον"" αλλά με τη νομολογία τα θέματα είναι λίγο περίεργα πάντα.
  2. @ΘΕΟΧΑΡΗΣ Η κατάτμηση κληροτεμαχίων βασεί της εποικιστικής Νομοθεσίας γίνοταν μέχρι το 2009 με ανώμαλη δικαιοπραξία ένα νομικό παράθυρο το οποίο πλέον έκλεισε. Η άλλη οδός είναι με απόφαση του οικείου Νομάρχη έπειτα από αίτηση των ιδιοκτητών να δίδεται άδεια κατάτμησης κληρου σε αυτοτελή άρτια και οικοδομησιμα αγροτεμάχια (χάνουν την ιδιότητα του κλήρου). @ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ Πράξεις της διοίκησης ακυρώνονται μόνο από το ΣτΕ είς βάρος πολιτών, μιας και είναι από τους πλέον βασικούς κανόνες του Διοικητικού Δικαίου "η εμπιστοσύνη του πολίτη προς τη διοίκηση". οπότε άλλο κομμάτι της διοίκησης ( πολεοδομία) δε δύναται να την κυρήξει άκυρη παρά μόνον να προσφύγει στην αρμόδια ακυρωτική σύνθεση του ΣτΕ.
  3. Μα και βέβαια έχει μεταγραφεί. Κατάτμηση έγινε με απόφαση Νομάρχη και η πράξη μεταγράφηκε στο τοπικο υποθηκοφυλακειο.Όσο για το νομίμως υφιστάμενο σε ακίνητο ως έχει και εγώ έχω την ίδια απορία. Μάλιστα πληρώθηκε φόρος κατάτμησης και για τα κτήρια που υπάρχουν.Οι αρχικές άδειες σαφώς και βγήκαν επί του όλου κάνοντας χρήση του μέγιστου σ.δ. και σ.κ. δια παρρεκλίσεως για βιομηχανικά κτήρια οπότε τώρα το αγροτεμάχιο στο οποίο απέμειναν τα κτήρια και απότυπώθηκε εμφανίζει υπέρβαση όλων των συντελεστών αφού είχαν υπολογιστει για 20 στρ και απέμεινε 11 στρ.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω το εξής θέμα και θέλω τα φώτα σας. Σε κληροτεμάχιο (αυτά της αγροτικής εποικιστικής νομοθεσίας) 20 στρ. εκδόθηκαν άδειες για βιομηχανικό κτήριο με πλήρη εκμετάλλευση του σ.δ. και σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών.(κληρονόμοι του κληρούχου). Σήμερα με συμβολαιογραφική πράξη ο κλήρος κατατμήθηκε (νομίμως βέβαια) σε δύο άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια πλέον και τα κτήρια απέμειναν στο αγροτεμάχιο 11 στρ. από τα δυο που δημιουργήθηκαν. Το έρωτημα μου είναι πως ενώ έχω νομίμως υφιστάμενο κτίσμα έχω πλέον υπέρβαση του σ.δ και σ.κ. για το αγροτεμάχιο.Τι γίνεται? Πώς εξασφαλίζεις ότι δεν θα έχει ο ιδιοκτήτης μπλεξίματα?
  5. Δηλαδή αν ένα κτίριο περιέλθει σε ζώνη περιαστικού πρασίνου όπου δεν επιτρέπεται καμία χρήση γης παρα μόνο καλλιέργειες αχρηστεύεται το ακίνητο?Προστασία της ιδιοκτησίας από το κράτος δεν υφίσταται για το ζήτημα?
  6. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τις απόψεις σας για το εξής ζήτημα. έχω ένα οίκημα πρό του '55 το οποίο λείτουργούσε έως το 1958 ως εκκοκιστήριο βάμβακος όπως φαίνεται στα συμβόλαια.Με την δημιουργία των ΖΟΕ εντάχθηκε στην ζώνη I. Με την έγκριση του ΓΠΣ ενα κομμάτι της ζώνης στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο χαρακτηρίστηκε "περιαστικό πράσινο".Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης (τώρα βέβαια ποιά ήταν η χρήση μόνο βάση συμβολαίων αποδεικνύεται).Και ερωτώ..Τι χρήσεις επιτρέπονται στο πρό του '55 όταν ενταχθεί στη ζώνη αυτή που απαγορεύονται όλες οι χρήσεις? Η πολεοδομία πάντως σήκωσε τα χέρια...
  7. Έχω μεγάλο συνεργείο Κ=30% και ΣΔ=0,9 και λόγω μη εκμετάλευσης της κύριας χρήσης θέλω αλλάγη σε κατάστημα η στη χείριστη περίπτωση σε αποθήκη.
  8. Καταρχήν καλησπέρα σε όλους.Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum οπότε συγχωρέστε μου τα οιαδήποτε λάθη. 'Εχω ένα βιομηχανικό κτίριο σε εκτος σχεδίου εντός ζώνης περιοχή το οποίο είχε δημιουργηθεί για συνεργείο αυτοκινήτων (κάθετη μονάδα 2 ορόφων) και ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αλλάγη χρήσης. Το θέμα είναι πως κατά την κατασκευή εξαντλήθηκαν οι συντελεστές κάλυψης και δόμησης οι οποίοι είναι ευνοικότεροι για τέτοιου είδους κτίρια. Μπορω με κάποιον τρόπο να πάω σε αλλάγη χρήσης? Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.