Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

marlad

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καλησπέρα. Βρίσκομαι στο στάδιο κατασκευής της οικοδομής και εισέρχομαι στις τοιχοποιίες. Το πρόβλημα μου είναι ότι από τη μία πλευρά της μεζονέτας συνορεύει το κτίσμα με τον κήπο του γείτονα ο οποίος για προσωπικούς του λόγους μου έχει απαγορέυσει να εισέλθω στον κήπο του για οποιασδήποτε εργασία, πόσο μάλλον για σοβαντίσματα (το γνωρίζω ότι απαγορεύεται να το κάνει και είμαι έτοιμος να ακολουθήσω την νομική οδό αν βρω τα σκούρα). Ωστόσο σκέφτομαι να βρω και κάποια εναλλακτική λύση προκειμένου α) να μην κόψω κάποια κάγκελα που βρίσκονται στο τοιχίο του φράκτη του, μιας και η γυναίκα του δεν το συζητά καθόλου β) να μην βάλω σκαλωσιές και κάνω χρονοβόρες εργασίες (με πολλές βρωμιές) μέσα στον κήπο του. Με τον μηχανικό μου έχουμε σκεφτεί διάφορες λύσεις αλλά πραγματικά έχουμε φάει "πόρτα" με αυτό το ζήτημα Ζητάω λοιπόν την γνωμη και την εμπειρία άλλων που τους έχει τύχει αντίστοιχες περίπτωσεις, να μου πουν τί έκαναν. Οι λύσεις που έχω είναι α) σοβατίσματα στον τοίχο και κόψιμο κάγκελων με πολεμική διάθεση και ίσως στο τέλος της οικοδομής μου ώστε να μην μου κάνει προβλήματα β) Τσιμεντοσανίδες πάνω από τα τούβλα. Δεν ξέρω όμως αν έτσι αποφεύγω τις εργασίες που θα με φέρουν σε κόντρα. γ) Τσιμεντοσανίδες και εσωτερικά γυψοσανίδες. Λύση με υψηλός κόστος για τοιχίο 70μ2 δ) Διακόσμηση με πέτρα (τουλάχιστον μέχρι το ύψος που είναι τα κάγκελα) ε) σοβάτισμα με έτοιμα κονιάματα (αν και μου λένε ότι βγάζουν ανομοιγενές αποτέλεσμα) και τους εργάτες να κατεβαίνουν με σκάλες κρεμασμένες από την ταράτσα μου ωσάν κομμάντα. Ο τοίχος είναι Δυτικός και στην περιοχή έχει δυνατούς βοριάδες ενώ φαίνεται και από τον δρόμο (κοινώς αρχιτεκτονικά συνδέεται με το υπόλοιπο χρώμα και στυλ της οικίας). ΥΓ: Οι δικαιολογίες του γείτονα (έτσι για να γελάσουμε). Δεν του έδειξα τα σχέδια πριν χτίσω για να μου προβάλει τις ενστάσεις του σαν καλός γείτονας που θα έπρεπε να είμαι, δεν το σεβάστηκα που δεν άφησα 20 τουλάχιστον πόντους από το τοιχίο του (το Δ δεν το καταλαβαίνει), ο εργολάβος μου χρησιμοποιεί Αλβανούς στην οικοδομή μου, η χημική τουαλέτα προσβάλει την αισθητική του κλπ.
  2. Πριν από δύο μέρες πραγματοποιήθηκε το σιδέρωμα της θεμελίωσης μια διώροφης μαιζονέτας που κτίζω. Σήμερα κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησα είδα ότι ορισμένα σίδερα (ιδιαίτερα σε μία από τις δύο κεντρικές στρογγυλές κολώνες) παρουσιάζουν οξείδωση, ιδιαίτερα στις άκρες τους. Έχω αναθέσει την επίβλεψη σε μηχανικό και μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός αυτό. Είναι ανησυχητικό, να ζητήσω την άμεση αφαίρεση των σίδερων αυτών ή είναι κάτι συνηθισμένο σε μια οικοδομή ένα ποσοστό να παρουσιάζει οξείδωση?Υπάρχει κάποιος έλεγχος που μπορώ να κάνω (έχουν σφραγίδα ΕΧΘ αν και είχαμε συμφωνήσει για ΣΙΔΕΝΟΡ). Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.