Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

giorgos1980

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

giorgos1980's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν έχει δουλέψει κάποιος ψηφιακές θκ θα μπορούσε να μας πει αν μπορείς να ρυθμίσεις ακριβή θερμοκρασία γιατί στις αναλογικές καταλαβαίνω είναι κατά προσέγγιση αφού παίζεις με θέσεις 1 έως 5.
  2. Μια ερώτηση ακόμα. Σε περίπτωση που το νερό χρησιμοποιείται και για ΖΝΧ μπορεί να μπει αντιστάθμιση? Αν η θερμοκρασια του νερού φτάνει τους 40οC , δείχνει πολύ χαμηλή θερμοκρασία για ΖΝΧ.
  3. Γνωρίζετε καθόλου αν έχει προχωρήσει καθόλου το virtual net metering και αν ναι, για ποιους ισχύει?
  4. Σχετικά με την αντιστάθμιση που προτάθηκε, μπορεί να αποδώσει σε τριώροφη πολυκατοικία με αυτόνομη θέρμανση?
  5. Συγνώμη μάλλον δεν το διατύπωσα εγώ σωστά.εννοούσα να τη ρυθμίσω προς τα κάτω για να μειώσω την κατανάλωση.Σε πρώτη φάση δεν θα ήθελα να κάνω τέτοιες επεμβάσεις στον λέβητα.
  6. Μέχρι ποια θερμοκρασία μπορώ να ρυθμίσω το νερό προς τα σώματα με ασφάλεια σε λέβητα περελαίου? Νομίζω εξαρτάται και από το αν ο λέβητας είναι χαλύβδινος ή μαντεμένιος έτσι?
  7. Έστω και καθυστερημένα ήθελα να ρωτήσω γτ δεν πρέπει να παίζεις με τη ρύθμιση των θ.κ. Και κάτι ακόμα. Αν μπω στη διαδικασία όταν ανάβω το τζάκι να περιορίζω την βάνα προσαγωγής του σώματος και να μην έχω καθόλου θ.κ θα έχω κάποιο κέρδος στη λειτουργία της αντλίας?
  8. Oκ ευχαριστώ για το χρόνο σου. Θα το κοιτάξω. Στην περίπτωση των 2 θερμοστατών η αντλία παίρνει εντολή και από τους 2 φαντάζομαι. Δεν είναι πιο σύνθετο έτσι?
  9. Nα διορθώσω κάτι σε σχέση με αυτό που ρώτησα παραπάνω. Η ερώτηση αφορά την κύρια ασφάλιση και όχι την ειδική προσαύξηση. Επομένως δικαιολογείται το ότι επειδή έκλεισα τα 35 για την κύρια ασφάλιση θεωρούμαι >5ετίας κι ας μην έχω κλείσει την 5ετία?
  10. Το διαμέρισμα είναι στον τρίτο όροφο σε πολυκατοικία που έχει λέβητα πετρελαίου. Η κατασκευή του έμεινε κάπου στη μέση πριν 4-5 χρόνια και τώρα είμαστε σε διαδικασία να το συνεχίσουμε. Έχουν περαστεί σωλήνες για τα σώματα από τότε από το κολεκτέρ. Η ηλεκτροβάνα που ήδη υπάρχει κόβει το νερό προς όλο το σπίτι όπως γίνεται σε όλα. Που ακριβώς μπορούν να τοποθετηθούν οι 2 παραπάνω ηλεκτροβάνες?
  11. Φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να παίζω με τη ρύθμιση των θ.κ. Δύο θερμοστάτες, εννοείς έναν για σαλόνι έναν για υπνοδωμάτια αν καταλαβαίνω καλά. Με τις 2 ηλεκτροβάνες κάπου το χάνω.
  12. Σε αυτό καταλήγουμε κι εμείς απλά ήθελα να δω αν υπάρχει κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί. Ευχαριστώ πάντως. Κάτι αντίστοιχο σκέφτομαι να κάνω στο δικό μου σπίτι αλλά με αντλία θερμότητας. Εκεί φαντάζομαι δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα.Όταν θα ανάβω το τζάκι θα περιορίζω τη ροή με θ.κ προς το σαλόνι οπότε θα λειτουργεί πιο αραιά η αντλία,έχοντας μόνο τα υπνοδωμάτια , σωστά?
  13. Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ξέχασα να αναφέρω ότι το σύστημα θέρμανσης είναι λέβητας πετρελαίου. Επειδή το εξετάζουμε από πλευράς εξοικονόμησης χρημάτων φαντάζομαι ότι αύξηση του θερμοστάτη σημαίνει και αύξηση ωρών στον ωρομετρητή, άρα δεν θα κερδίσει κάτι.
  14. Γνωστός μου έχει ενεργειακό τζάκι που θερμαίνει μόνο τη σαλοκουζίνα και προσπαθούμε να δούμε αν μπορούν οι θ.κ να βοηθήσουν ώστε όταν θα καίει το τζάκι να μειώνεται η ροή προς τα σώματα της σαλοκουζίνας στην οποία είναι και ο θερμοστάτης. Αυτό που μας τα χαλάει είναι ότι λόγω της λειτουργίας του τζακιού ο θερμοστάτης θα κόβει νωρίς την ηλεκτροβάνα του διαμερίσματος οπότε δεν θα πηγαίνει νερό προς τα υπνοδωμάτια. Υπάρχει κάτι που δεν σκεφτόμαστε σωστά?
  15. Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κάτι ακόμα. Αν καταλήξω σε Fan Coils θα πάω σε αντλία χαμηλών ή μεσαίων θερμοκρασιών?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.