Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

daergon

Members
  • Περιεχόμενα

    54
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by daergon

  1. 212 downloads

    Περιλαμβάνει τα αρχεία: - Αίτηση για ΦΒ ΧΤ επί γηπέδου μέχρι 100 kW - Αίτηση για ΦΒ MT επί γηπέδου άνω των 100 και έως 500kW
  2. 84 downloads

    Νέα Αίτηση αγροτών ΧΤ επί γηπέδου μέχρι 100 kW
  3. 127 downloads

    Νέα αίτηση σύνδεσης Ειδικού Προγράμματος V.21.10.10
  4. 198 downloads

    Περιέχει τα παρακάτω αρχεία: - Έντυπο αίτησης σύνδεσης Φ/Β επί γηπέδου ισχύος μέχρι και 100 kW για εκκρεμή στη ΡΑΕ αιτήματα που περιέρχονται στη ΔΕΗ βάσει του άρθρου 15 παρ. 2 του Ν.3851/2010 - Έντυπο αίτησης σύνδεσης Φ/Β επί γηπέδου ισχύος άνω των 100 kW και έως 1 ΜW για εκκρεμή στη ΡΑΕ αιτήματα που περιέρχονται στη ΔΕΗ βάσει του άρθρου 15 παρ. 2 του Ν.3851/2010 - Έντυπο Αίτησης Σύνδεσης για Φ/Β επί γηπέδου ισχύος άνω των 100 kW και έως 150 kW για κατόχους εξαίρεσης από άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ
  5. 159 downloads

    Περιλαμβάνει τα αρχεία: - Αίτηση για ΦΒ ΧΤ σε κτίριο μέχρι 100kW. V.22.10.10 - Αίτηση για ΦΒ MT σε κτίριο άνω των 100 kW
  6. http://www.dei.gr/Default.aspx?id=48821&nt=19&lang=1 Δυνατότητες απορρόφησης ισχύος σταθμών ΑΠΕ από το Δίκτυο Διανομής Δεδομένα Απριλίου 2011 Εισήγηση της ΔΕΗ προς ΡΑΕ για τον προσδιορισμό της δυνατότητας απορρόφησης διεσπαρμένης παραγωγής από το Δίκτυο Διανομής Δυνατότητες σύνδεσης σταθμών ΑΠΕ ανά περιφέρεια Δεδομένα ΥΣ ΥΤ/ΜΤ και σταθμών ΑΠΕ ανά περιφέρεια Συνοπτική παρουσίαση αποτελεσμάτων Συνοπτικά στοιχεία σταθμών ΑΠΕ
  7. Σωστοί οι tsilena και gts007..! Σε σπίτια δεν θέλεις το συμβόλαιο του χωραφιού. Θέλεις το συμβόλαιο του σπιτιού και επειδή μιλάμε για πολλούς ορόφους γίνεται και η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Όσα ονόματα αναφέρονται μέσα σε αυτήν τόσοι είναι οι ιδιοκτήτες και χρειάζεται από τον καθένα η υπεύθυνη δήλωση (φυσικά όχι από αυτόν που θα βάλει το φ/β). Στην προκειμένη περίπτωση στο σπίτι θα έχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας που θα λέει π.χ. ότι ο υιός έχει τον 2ο όροφο και ο πατέρας τον 1ο. Ο υιός βάζει φ/β στο ρολόι του και παίρνει υπεύθυνη δήλωση από τον πατέρα. Φυσικά εάν υπάρχει επικαρπία στην μέση αντιμετωπίζεται! Πάντα να ρωτάτε. Οι πελάτες λένε τα μισά. Έχω περίπτωση που είχε μια κυρία την ψιλή κυριότητα και η μάνα της την επικαρπία. Έλεγε μόνο αυτή είναι ιδιοκτήτης και μια ξαδέρφη. Της λέω θέλω και την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και τελικά φάνηκαν 3-4 ιδιοκτήτες (ένας σε διαμέρισμα, ένας στα μαγαζιά κτλ).
  8. Παιδιά βγήκε και η 8η ανακοίνωση της ΔΕΗ όσοι πιστοί προσέλθετε. Επίσης όσοι χρησιμοποίησουν την αποδοχή όρων παραπάνω και δεν έχετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να γράψετε επίσης π.χ. Λόγω αδυναμίας να προσκομίσω εμπρόθεσμα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (π.χ. Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας) οφειλόμενης όχι σε δική μου υπαιτιότητα αλλά σε υπαιτιότητα της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου ...............(ή δασαρχείου ή οτιδήποτε), δεσμεύομαι ότι θα προσκομίσω τα υπόλοιπα δικαιολογητικά εντός τριών (3) μηνών.
  9. Είναι υπουργική απόφαση να τα δέχεται και τα δύο η ΔΕΗ και εγώ την διάβασα αλλά δεν το βρίσκω σε επίσημο site. Το έχει σαν απλή παράθεση στο http://www.poseh.gr/ .
  10. Ήδη γνωστή εταιρία της Γερμανίας στην τελευταία έκθεση φ/β InterSolar πριν λίγο καιρό προσφέρει για εκεί διακόπτη που σε περίπτωση φωτιάς απομονώνει το φ/β και επιτρέπει την πυρόσβεση. Ναι ήδη το έχουν λύσει το πρόβλημα και όχι δεν θα εφαρμοστεί γρήγορα στην Ελλάδα.
  11. Πανικός θα γίνει. Δίνουν 5 μέρες σε όλους τους αγρότες αλλιώς θα πάνε αρχείο 1 Αυγούστου? Πόλεμος! Έτσι κι αλλιώς δάνειο δεν παίρνουν με τίποτα οι αγρότες και οι διαδικασίες είναι πίσω 6 μήνες ήδη...
  12. Εννοούν την χωροθέτηση των πάνελ και σαν εγκεκριμένη πολύ απλά να την σφραγίσεις..Τυπικό για να φανεί ότι είναι όλα νόμιμα και τα έχεις ελέγξει σαν μηχανικός..Αφού πάρεις το οκ να μην τα τοποθετήσεις όπως νάναι σε πέργκολες και αλλού που απαγορεύεται και δηλώνεις άλλα στην ΔΕΗ και το παίζεις και ανήξερος μετά.. (για σπιτικά)
  13. Ευχαριστώ Sunpower για την διασταύρωση..Βρήκα και το Νόμο και απόλα..Απλά το άφησα μια μέρα που δεν προλάβαινα να κάτσω να διαβάσω τους νόμους..Ετοιμάστηκα και είμαι έτοιμος..
  14. Μου έτυχε μια περίπτωση με 100kW με τράκερ! Τελικά χρειάζονται 5μ από τα όρια του οικοπέδου ή 2xύψος του τράκερ? Η απόσταση μετριέται εώς την βάση του τράκερ ή εώς την άκρη του ιστού του τράκερ? Ευχαριστώ!
  15. Ο νόμος Γερμανίας δεν νομίζεις είναι λίγο άσχετος? Ελλάδα δεν είμαστε..? Εννοείς μάλλον και αν λήξει το 20ετές συμβόλαιο? Τότε κατά 99% κάνεις νέο με την καινούρια τιμή. Δεν ξέρω αν γίνεται επέκταση του ήδη υπάρχοντος.!? Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι και έχεις συμβόλαιο ισχύει μέχρι το τέλος του, θα χάνεις παραγωγή για λίγο καιρό που θα είσαι offline με το σύστημα της ΔΕΗ για την ανακατασκευή και μετά θα ζητήσεις επανασύνδεση. Νομίζω είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί κάποιος με επένδυση 20 χρόνων να σου απαντήσει κάτι τέτοιο. Ρωτάς την ΔΕΗ και ότι σου πούνε (σε 20 χρόνια μπορεί να γίνονται όλα διαφορετικά να μην ισχύει τίποτα απ'ότι λέμε.)
  16. Τα φ/β μπαίνουν από τις σχολικές επιτροπές οι οποίες από κάπου πρέπει να βρουν τα λεφτά π.χ. δήμο. Γίνεται ένα μπάχαλο με τα σχολεία και τον Καλλικράτη αυτόν τον καιρό με τις συνενώσεις κτλ. Οι σχολικές επιτροπές έχουν Α.Φ.Μ. και δικό τους τραπεζικό λογαριασμό και αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί καταναλωτές (σχεδόν). Ο μόνος ρόλος του ΟΣΚ είναι να δώσει συγκατάθεση σε σχολική επιτροπή για την εγκατάσταση φ/β ΕΑΝ το σχολείο του ανήκει. Συνήθως τα σχολεία ανήκουν στον εκάστοτε δήμο ή κοινότητα. Πολλή γραφειοκρατία και τώρα με τον καλλικράτη μπάχαλο. Ξεκίνησε το εξής και ελπίζω να βάλουν αρκετά σχολεία. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 40 εκατ. ευρώ για πρότυπα επιδεικτικά έργα αξιοποίησης ΑΠΕ και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικά κτήρια Αθήνα, 4 Μαρτίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: 40 εκατ. ευρώ για πρότυπα επιδεικτικά έργα αξιοποίησης ΑΠΕ και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικά κτήρια Πρόσκληση ύψους 40 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) για δράσεις αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια σχολικά κτήρια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπέγραψε η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Με τα έργα αυτά επιτυγχάνεται αναβάθμιση της ενεργειακής κατάστασης των σχολικών κτηρίων, καθώς και η επιδεικτική χρήση των ΑΠΕ στις μαθητικές κοινότητες.
  17. Σίγουρα η χρηματοδότηση γενικά όπως την αναφέρεις είναι ένα πρόβλημα, αλλά το δημόσιο δεν είναι μόνο οι δήμοι για λεφτά. Τα σχολεία π.χ. μπορούν να πάρουν λεφτά και από τον ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων). Οι διαδικασίες και η γραφειοκρατεία είναι που πονάνε. Υπάρχουν καινούρια σχολεία που έχουν εξοπλιστεί με φ/β γιατί υπήρχε μέριμνα κατά την κατασκευή τους. Είναι τα πιο πολλά από αυτά που έχουν το <<προνόμιο>> των φ/β, ενώ άλλα λιγότερα παλιά επειδή υπήρχε επιμονή. Επίσης επειδή υπάρχουν στην μέση λεφτά (Δημοσίου προς Δημόσιο) τα οποία κάποιος πρέπει να πάρει χρειάζεται ένα κάρο Υπεύθυνες Δηλώσεις ανάλογα με το ποιος πληρώνει το ρεύμα! Αν ο λογαριασμός βγαίνει στον ΟΣΚ πρέπει ο ΟΣΚ να πάρει τα λεφτά. Αν θέλει να τα πάρει σχολική επιτροπή πρέπει να γίνει αλλαγή του λογαριασμού στην σχολική επιτροπή η οποία πρέπει να πάρει άδεια να εκμεταλλεύεται τα λεφτά από τον ΟΣΚ η από τον δήμο-κοινότητα που ανήκει το σχολείο. Μερικές φορές η κοινότητα πληρώνει τον λογαριασμό. Υπάρχει μια σύγχυση γενικότερα που ανήκουν τα σχολεία καθώς απλά παραδίδονται κάπου. Υπάρχουν πολλά ακόμα γραφειοκρατικά παραδείγματα που μπορεί να αναφερθούν.
  18. Θα βγει σύντομα Υπουργική Απόφαση η οποία θα αναφέρει και θα ξεκαθαρίζει τι επιτρέπεται και τι όχι. Ειδικότερα θα αναφέρεται ρητά ότι δεν απαιτείται οικοδομική άδεια αλλά άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για τα φωτοβολταϊκά που έχουν βάσεις στήριξης με «βαρυδικές βάσεις», με πασαλόμπηξη και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο που δεν απαιτεί σκάψιμο, μπετά κ.λπ.
  19. Οι επίσημες ανακοινώσεις είναι οι εξής: http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1623 http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1622 http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1619 Γενικά οι στέγες του ειδικού προγράμματος προχωράνε κανονικά και ξέρω για την τακτοποίηση πάρα πολλών παλιών εξαιρέσεων. Όλοι οι άλλοι στην αναμονή. Βλέπεις τι λέει το υπουργείο. Γενικά πάντως η ΔΕΗ είναι υπό αναστάτωση καθώς μιλάω μαζί τους τακτικά και όλοι προσπαθούν να πάρουν σύνταξη και έτσι αδειάζουν σιγά σιγά τα γραφεία από τους παλιούς. Να δούμε που θα πάει αυτή η κατάσταση.
  20. Στην σελίδα 4 http://www.helapco.gr/library/2_12_10/PV_Investment_Guide_Dec2010.pdf διάβαζα λάθος τα οικιακά νόμιζα είναι με 1/2 με την στήλη από δίπλα.
  21. 1/2/2012 Φυσικά πιστεύω εννοούν την πιο κοντινή ημερομηνία όπως αναφέρθηκε. Για τα άλλα όχι τα οικιακά.
  22. Οι βιομηχανίες για την λειτουργία τους παίρνουν Ε.Π.Ο. από τις κατά τόπους νομαρχίες (αν δεν κάνω λάθος) για την λειτουργία τους. Από ερώτηση μου σε ΔΙΠΕΧΩ παίρνεις άμεσα εξαίρεση εφόσον διαθέτει τέτοιο χαρτί η βιομηχανία. Δεν είναι πρόβλημα όπως στα χωράφια που είναι άγνωστη η γη και η χρήση της, και γίνεται γρήγορα. Δεν έχω προχωρήσει περισσότερο στο θέμα.
  23. Δίνω απλή κάτοψη σε Α4 χωρίς καμία σφραγίδα η κλίμακα κτλ ρώτα στην ΔΕΗ αν θέλουν κάτι παραπάνω και έχε την σφραγίδα κοντά σου να τα σφραγίσεις αν υπάρχει καμιά ιδιαίτερη επιθυμία.
  24. @mica-mica Σαν εκπρόσωπο επικοινωνίας βάλε τον εαυτό σου ώστε να συνεννοηθείς απευθείας εσύ με την ΔΕΗ αν προκύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή οτιδήποτε άλλο. Δεν χρειάζεται να μιλάνε με τον πελάτη και νομίζει ο πελάτης ότι δεν κάνεις καλά την δουλειά σου ή να γίνεται σπασμένο τηλέφωνο και να τον παίρνουν και μετά αυτός εσένα και να τους παίρνεις για να δεις τι προέκυψε. @mechanic_student Ναι μια δήλωση ΚΕΠ αρκεί ότι αφήνει ο ένας αδερφός τον άλλον να βάλει το φ/β στον κοινόχρηστο χώρο. Το έχω κάνει μια φορά.
  25. Η αποθήκη είναι νόμιμη? Ηλεκτροδοτείται κανονικά από το σπίτι? Βρίσκεται εντός του οικοπέδου? Σαν βοηθητικός νόμιμος χώρος με ρεύμα μπορεί να πάρει πάνελ αλλά αυτό εξαρτάται από ΔΕΗ σε ΔΕΗ. Γιατί ας πούμε η ΔΕΗ θα σου πει βάλε μόνο στο σπίτι. Μάθε πρώτα που μπορείς να βάλεις από την ΔΕΗ και μετά κάνε διαστασιολόγηση. Μην σου φέρνει ο καθένας στέγες και αρχίζεις να πετάς πάνελ πάνω. Αυτά με τα μισά εδώ μισά εκεί είναι λίγο ότι νάναι στην αντιμετώπιση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.