Μετάβαση στο περιεχόμενο

gedoris

Members
  • Περιεχόμενα

    57
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gedoris

  1. Αν είναι c82 μπορείς να πάρεις απευθείας τον πίνακα στο παράρτημα (νομίζω 9) του Κανονισμού. Μην παιδεύεσαι άδικα με το 4Μ.
  2. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δύο αιτίες υπάρχουν. Πρώτον, να είναι σχετικά μεγάλη εγκατάσταση (πάνω από 4-5 καλοριφέρ) και να μην έχεις extra δοχείο διαστολής (το δοχείο διαστολής του λέβητα είναι για την δικιά του λειτουργία), οπότε κατά τη λειτουργία του να ανεβάζει πιέσεις και να ακούγονται τα καλοριφέρ. Δεύτερον, πολλές φορές δεν είναι τοποθετημένα τα πλαστικά κλιψάκια στις βάσεις των καλοριφέρ και κατά τη διαστολή τους ακούγονται.
  3. δεν φαίνεται η εισαγωγή αέρα στην φωτογραφία. Παίρνει απευθείας από το ύπαιθρο με Φ80? Μήπως είναι πουθενά βουλωμένη?
  4. Μήπως γνωρίζει κανείς αν μπορεί να προμηθευτεί κάποιος δύο USB Token για ένα άτομο και να χρησιμοποιεί ή το ένα ή το άλλο ανά περίπτωση? Το σκέφτομαι μήπως έχω το ένα στο γραφείο και το άλλο στο σπίτι μόνιμα. Ευχαριστώ
  5. Υπάρχει δυνατότητα να αγοραστούν δύο usb token για ψηφιακή υπογραφή και να λειτουργεί ή το ένα ή το άλλο? Σκέφτομαι για περίπτωση το ένα να το έχω μόνιμα στο γραφείο και το άλλο στο σπίτι.
  6. Ανεβάζω την πορεία της αίτησης πελάτη μου αν θέλει κάποιος να δει / συγκρίνει ημερομηνίες. Η αίτηση έγινε με ιδία κεφάλαια.
  7. Εκταμιεύτηκε το δικό μου αυτή την εβδομάδα από 31/10. Για εμβασμα από Πειραιώς σε eurobank για μελέτη (248€) κράτησε από τον πελάτη 11€, και 18€ για ποσό 5.030€ για τη μόνωση. Δεν ξέρω ακόμη αν κράτησε και η eurobank από τους προμηθευτές. Οι άνθρωποι έίναι επιεικώς απαράδεκτοι!!! Εδώ πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για αυτές τις χρεώσεις!!!
  8. Φυσικά και όχι!!! Τα καταθετήρια που θα προσκομίσεις στο σύστημα θα είναι αποκλειστικά για το ποσοστό σου! Το λέει ρητά ο οδηγός! Οι προμηθευτές θα πληρωθούν τα υπόλοιπα από το πρόγραμμα απευθείας. Το αν θα τους δώσεις τη διαφορά σε μετρητά είναι δικό σας θέμα. Μία συμβουλή. Άπ'ότι έχω καταλάβει στους περισσότερους ζητάνε εκ των υστέρων ΥΔ του ωφελούμενου ότι τα ποσά αφορούν το Εξοικονομώ ΙΙ. Για να μην καθυστερήσεις ανέβασε τις ΥΔ από την αρχή.
  9. Βρήκα αυτό, αλλά έχει καταργηθεί https://www.vimar.com/el/gr/catalog/obsolete/index/code/3511? απ'ότι έψαξα δεν αντικαταστάθηκε με άλλο, στην εταιρεία μου πρότειναν να πάω σε καινούρια θυροτηλεόραση με αυτή τη λειτουργία, αλλά μου είπαν 1200€+ΦΠΑ. Δεν παίζει... Γι' αυτό έψαχνα καμιά "πατέντα"
  10. Τα είδα φίλε μου, αλλά δεν μπόρεσα να βρω θυροτηλέφωνο τέτοιο από επώνυμη εταιρεία. Επίσης, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την συμβατότητα με το υπάρχον.Θα ήθελα να αποφύγω το gsm μιας και θα πρέπει να έχω κάρτα sim που θα πρέπει ή να είναι σύνδεση ή να έχω συνέχεια στο μυαλό μου να "γεμίζω" κάρτα. Ψάχνω μια λύση μέσω internet ή ακόμη καλύτερα να χρησιμοποιεί την γραμμή του σταθερού
  11. Καλημέρα, έχω ένα κλασσικό (παλιό) θυροτηλέφωνο το οποίο θέλω να αναπροσαρμόσω (ή να βάλω κάτι νέο, αλλά σχετικά οικονομικό) προκειμένου όταν κάποιος χτυπάει το buzzer κάτω και δεν είναι κάποιος στο σπίτι να μπορώ να απαντάω απομακρυσμένα. Παρακάτω παραθέτω τα σημερινά δεδομένα και τι λύσεις έχω εξετάσει (που δεν λύνουν με τον τρόπο που θέλω το πρόβλημα). Το υπάρχον θυροτηλέφωνο είναι μάρκας elvox, με ένα τηλέφωνο (μονοκατοικία) και έχει ένα κουμπί που ανοίγει την εξωτερική πόρτα. Έχω δει το "ring" (www.ring.com), το οποίο είναι δικτυακό θυροτηλέφωνο και μέσω εφαρμογής μπορεί κάποιος να απαντήσει απομακρυσμένα. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να μπει μια extra συσκευή στην εξώπορτα και αυτό δεν το θέλω για να μην φαίνεται ότι δεν είναι κάποιος σπίτι. Έχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο ή μπορεί να προτείνει κάποια λύση?
  12. Ενημέρωση. Σήμερα 28/2/2019 έστειλα mail για να ρωτήσω πάλι την πορεία της αίτησής μου (την έχω κλείσει από τις 31/10/2018, σσ 4 μήνες πριν), διαμαρτυρόμενος ότι σε σχέση με άλλους μηχανικούς έχει αργήσει πάρα πολύ να "ξεκολλήσει" από την κατάσταση 8.α. Πριν λίγο (μετά από 5-6 ώρες που έστειλα το mail) μου ήρθε η αρνητική απάντηση με εκκρεμότητες (ΥΔ για την καταβολή των ποσών, χωρίς λόγο βέβαια αφού όλες έγιναν μέσω τραπέζης και στην αιτιολογία έγραφαν ότι είναι για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και το όνομα του ωφελούμενου). Θα περιμένω, όπως λένε οι οδηγίες να ξαναμεταβεί στην κατάσταση 7 και να ξανανεβάσω τα δικαιολογητικά. Το θετικό είναι ότι υπήρξε μετά από 4 μήνες κινητικότητα!!!!
  13. Είναι απλά αστείοι!! Όταν τους πήρα τηλ. όταν τελείωνε το 2μηνο από την αίτησή μου (κλείσιμο άίτησης 31/10, τους πήρα 15-17/12), μου απάντησαν με ύφος ότι ο οδηγός λέει 2μηνο και γιατί καλώ πριν...
  14. εγώ από 31/10/2018 ακόμη περιμένω. Έχω στείλει και mail αλλά πήγε "άπατο"
  15. Είσαι με ιδία κεφάλαια ή τραπεζικό δανεισμό? Σε πόσο καιρό πήγε στο Στάδιο 9 από το 08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης? Ήδη μετράω 3,5 μήνες από την μέρα που "έκλεισα" το φάκελο (με ιδία κεφάλαια)
  16. Υπάρχει τελικά κάποιος που να έχει πληρωθεί με αίτηση με ιδία κεφάλαια? Έχω ολοκληρώσει την αίτηση (κατάσταση 8.α ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου) από τις 31/10/2018 και έχει "κολλήσει" εκεί.
  17. Τελικά υπάρχει κάποιος (με ιδία κεφάλαια) που να έχει εκταμιευτεί το ποσό της επιδότησης? Ξέρουμε κατά πόσον το 2μηνο που λέει ο οδηγός για την πληρωμή ισχύει?
  18. Σελίδα 53 του Οδηγού λέει "Η καταβολή της επιχορήγησης και η εκταμίευση του συνολικού ποσού του δανείου ολοκληρώνεται εντός χρονικού διαστήματος δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης πιστοποίησης για την ολοκλήρωση του έργου". Δήλωση πιστοποίησης ονομάζει ο οδηγός αυτή που κατατίθεται από τον Ωφελούμενο, όχι του Προγράμματος (αυτή την ονομάζει "απόφαση ολοκλήρωσης" στη σελίδα 52). Άρα συνεχίζω να πιστεύω ότι το 2μηνο μετράει από το κλείσιμο φακέλου από τον Ωφελούμενο
  19. 31/10 έκλεισα φάκελο με ιδία κεφάλαια, πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση και μου είπε η κοπέλα ότι ο οδηγός λέει 2 μήνες... Θα δούμε.. Όπως είναι φυσικό, ακόμη τίποτε, περιμένω.
  20. Συνάδελφοι καλησπέρα, επανέρχομαι να ενημερώσω το topic με τις τελευταίες εξελίξεις. Τελικά οι αναγγελίες για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες μου παραδόθηκαν σήμερα. Θυμίζω, για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του Π.Δ. 108/2013 (ορισμένες δραστηριότητες) τις υδραυλικές και των εγκαταστάσεων καύσης του ΠΔ114/2012, των δραστηριοτήτων του ΠΔ.115/2012 και των ψυκτικών εγκαταστάσεων του ΠΔ1/2013. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις σημαντικές πληροφορίες, ιδιαίτερα το συνάδελφο από τη Ρόδο!!!!
  21. Πιστοποιητικό στεγανότητας είναι, πάει στην ΕΔΑ, θέλει υπογραφή από εγκαταστάτη αερίων καυσίμων σύμφωνα με το ΠΔ 114. Προς το παρόν τα υπογράφει φίλος ΜΜ, ο οποίος δεν ασχολείται με τεχνικό κομμάτι, μόνο μελετητικό. Έχω κάνει αναγγελία έναρξης δραστηριότητας στην Περιφέρεια για εγκαταστάτη και περιμένω απάντηση, όπως και ο φίλος ΠΜ που την έχει ήδη πάρει από το 2017. Όπως κι αν έχει, θεωρώ ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει από τον αρχικό σκοπό που είχε (δεν μπορώ πλέον να την παρακολουθήσω - εγώ την άρχισα καθαρά σαν θέμα ερμηνείας του νόμου και έχει φτάσει σε "άλλο" επίπεδο). Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Θα ενηνερώσω το topic με το αποτέλεσμα που θα έχει. Ελπίζω να βοηθήσει κάποιον άλλον η περίπτωσή μου στο μέλλον. Ενημερωτικά, στην Περιφέρεια το πρόβλημα που έχουν αυτή τη στιγμή (ή τουλάχιστον έτσι με ενημέρωσαν και αντίστοιχο ερώτημα έστειλαν στο Υπουργέίο και μου το κοινοποίησαν) είναι ότι το σύστημά τους - που είναι πανελλήνιο - δεν περιλαμβάνει άλλες ειδικότητες εκτός των ΜΜ και ΗΜ. Αλλά προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το Νότιο Αιγάιο. Επανέρχομαι με νεότερες πληροφορίες. Καλή συνέχεια σε όλους
  22. εργαστήριο μηχανουργείου γίνεται σε διπλωματούχους μηχανικούς???? Ο νόμος αναφέρεται σε διπλωματούχους μηχανικούς, όχι ΤΕΙ... Εγώ συγκεκριμένα πραγματοποιώ ο ίδιος ελέγχους στεγανότητας σε αγωγούς φυσικού αερίου με ψηφιακό μιλιμπαρόμετρο testo... Αλλά ας μιλάμε γενικά, να μην το προσωποποιήσω...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.