Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

neotzar99

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

neotzar99's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2011 ότι πρόκειται να βγει ρύθμιση για οικόπεδα σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων που έχουν κλίση μεγαλύτερη του 25%. Γνωρίζει κάποιος , κάτι περισσότερο επ' αυτού?. Παραθέτω και το αντίστοιχο άρθρο σε έγκυρη εφημερίδα.(http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_3_16/09/2011_456201 )
  2. Απο τα πολλά που διάβασα συμπεραίνω ότι όποια εργασία και αν εκτελέσουμε και κόψουμε ΑΠΥ (οικοδομικές άδειες - βεβαιώσεις κτλ) τότε υποβάλλουμε και ιδιωτικά συμφωνητικά σύμφωνα με τον 2289/11. Ο νόμος από πότε τίθεται σε ισχύη ?
  3. και εννοειται αμοιβες για τοπογραφικο-περιβαλλων χωρος
  4. Είχα ιδια περίπτωση με προσθηκη κατ' επέκταση υποστέγου σε εμπορική αποθήκη.Από μελέτες χρειάστηκα αρχιτεκτονικά-στατικά-ενεργητική-ύδρευση-ηλεκτρικά.Η μια πλευρα κολλητα στο ήδη υπάρχον κτίριο και οι άλλες 3 ελεύθερες.
  5. Δώσε μας κάποια κατοψη να βοηθήσουμε γιατι φαντάζομαι ότι την σκαλα την εχεις μεσα στο Δ.
  6. Φίλτατε συνάδελφε ακολουθείται η ίδια διαδικασία εκδοσης ο.α σαν να ήταν το κτίριο σου από μπετόν.Οι ίδιες αμοιβές ισχύουν και τα σχέδια που θα κάνεις να εφαρμοστούν από τον κατασκευαστη.Να ρθεις σε επικοινωνία μαζί του για τη στατική μελέτη γιατι οι προκατατζηδες διαφερουν τοσο στους οπλισμους όσο και στις μονώσεις για να περασεις απο ενακ.Το μονο τελικα που αλλαζει στα χαρτιά είναι τα ενσημα,όπυ χρησιμοποιείς πίνακα 2 αφου πρόκειται για εστεγασμένο επάγγελμα.
  7. Κάτι που αντιμετωπίζω στον έλεγχο της οικοδομικης αδείας όσο αφορά τον αντισεισμικό αρμό και την εξωτερική μόνωση του κτιρίου.Τοποθετώντας εξωτερική μόνωση πάχους 7cm σε πλευρά του όμορρου οικοπέδου στο οποίο δεν έχει ανεγερθεί τιποτε ακόμη μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: αυτά τα 7cm μόνωσης μπορούν να λειτουργήσουν ταυτοχρόνως σαν μόνωση αλλα και σαν αρμός ώστε να γλιτώσω τα 4cm που ορίζει η στατική μελέτη?Πολλοί συνάδελφοι έχουν εκφράσει την ίδια απορία στην συγκεκριμένη πολεοδομία αλλά απάντηση μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί...
  8. Προσθηκη υπογειου μου φαινεται δυσκολα να στο δεχτουν εκτος αν ερθεις σε συννενοηση με τον αρμοδιο υπαλληλο και στο περασει αλλιως θεωρω μονοδρομο τη νομιμοποιηση.
  9. ειδικά αν έχεις και υπόγειο πολύ δύσκολα θα φτάσουν και θα χρειαστείς δάνειο...
  10. Κατι που προεκυψε στην κατασκευη ενος εργου και δεν ξερω πως να δηλωσω τα ενσημα : Η κατασκευη της θεμελιωσης μιας προκατ οικοδομης εγινε απο το Χ ξαδερφο του ιδιοκτητη ο οποιος ειναι μαστορας , ενω ο φερων οργανισμος της ανω οικοδομης ειναι μεταλλικος που σημαινει Πινακα 2. Τον μαστορα σε ποια κατασταση των δηλωνω οτι εκανε τη θεμελιωση και τη μπαζοπλακα?
  11. Εισαι σιγουρος γιαυτο? Αν οι παραπανω κατοικιες ειναι ανεξαρτητες λειτουργικα δεν επικοιινωνουν κτλ ,ασχετα αν ειναι κολλητα η μια διπλα στην αλλη,τοτε οπως εχει τυχει και σε μενα δεν θα χρειαστει κενακ.
  12. Εστω καποιος μηχανικος χρησιμοποιησει τις μελετες που εχει βγαλει το Υπουργειο αγροτικης αναπτυξης (αρχιτεκτονικα-στατικα) για κατασκευη ποιμνιοστασιου τοτε πως θα ειναι η αμοιβη - πως θα εισαγαγει τις μελετες για το ΤΕΕ. Θα πληρωθεί μονο την επιβλεψη των αρχιτεκτονικων - στατικων αφου οι μελετες ειναι ετοιμες ή παιρνει καποιο ποσοστο απο το κοστος των μελετών.Τα Η/Μ που θα χρειαστουν να γινουν οπως φανταζομαι θα απαιτειται ηλεκτρικα παθητικη ενεργητικη υδρευση αποχετευση θα γινουν απο τον εκαστοτε μηχανολογο τοτε αυτα θα εισαχθουν κανονικα στον υπολογισμο των αμοιβων. Οποιος εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο ας το αναφερει γιατι στην πολεοδομια δεν γνωριζουν κατι πανω στο κομματι των ετοιμων μελετων και συνεπως οι αμοιβες των μηχανικων ειναι στον "αερα".
  13. Πάντως και μένα μου ζήτησαν πρώτη φορά τεχνική έκθεση των εργασιών που θα κάνω και να τους αναφέρω σε καθε περιπτωση αν αλλαζω π.χ. κουφώματα με τι θα τα αντικαταστήσω.αν κάποιος εχει κάποιο υποδειγμα ας το ανεβάσει γιατι δυστυχώς στα downloads δεν βρήκα κάτι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.