Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mikentua

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κόρινθος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mikentua's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις άμεσες απαντήσεις σας.
  2. Καλησπέρα σε όλους. Έχω μία ερώτηση η οποία αρχικά μοιάζει προφανής αλλά με έχει προβληματίσει η διατύπωση στο ΝΟΚ. Στο άρθρο 14 παρ.θ αναφέρει ότι '' Σε οικόπεδα όπου κατασκευάζονται περισσότερα του ενός κτίρια, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους είναι Δ''. Δεν αναφέρει πουθενά ή εφαπτόμενα με τυφλό όριο ή >Δ. Δεν μπορώ να καταλάβω αν υποννοείται κάτι τέτοιο γιατί η διατύπωση είναι ρητή αλλά δεν έχει λογική. Στο 90% των παλιών σχεδίων πόλεων της επαρχίας έχουμε σύστημα συνεχές. Είναι συνήθης πρακτική σε μεγάλα οικόπεδα τα οποία δεν δύναται να κατατμηθούν να γίνεται σύσταση καθέτων και οι ιδιοκτήτες να θέλουν να εκμεταλλευτούν πλήρως το πρόσωπο του οικοπέδου κατασκευάζοντας δύο κτίρια που εφάπτονται στο όριο των καθέτων. Βάσει της παραπάνω διατύπωσης θεωρείται ότι τα κτίρια των καθέτων θα πρέπει να απέχουν αναγκαστικά από το όριο της κάθετης Δ/2 ακόμα και αν οι ιδιοκτήτες θέλουν να κατασκευάζουν εφαπτόμενα ακίνητα με τυφλό όριο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Όχι ακόμα. Δεν ξέρω αν το ενσωματώσουν τελευταία στιγμή στο αναμενόμενο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ. Μετά από λίγη μελέτη είδα ότι τελικά το συμπεριέλαβαν στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που ψηφίστηκε χθες στο άρθρο 70. Δεν έχει ανέβει ακόμα το τελικό κείμενο στο site της βούλης. Λογικά ΦΕΚ σε καμία εβδομάδα.
  4. Την ίδια απορία έχω και εγώ. Έτοιμος να υποβάλλω τις μελέτες για έκδοση αδείας νέου κτιρίου (ΚΕΝΑΚ Β+) και φαντάζομαι ότι πρέπει να περιμένουμε ΥΑ.
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Διαβάζω όλα τα παραπάνω χρήσιμα post και προσπαθώ να βγάλω συμπέρασμα για μία δική μου περίπτωση. Οικόπεδο με πρόσωπο 8,70μ και εμβαδό 370τμ κατατμείται το έτος 1930 (υπάρχει τίτλος) και διανέμεται σε δύο πρώτα ξαδέλφια από τον παππού τους. Το μπροστά τμήμα λαμβάνει ο Α, επιφανείας 80τμ. Το πίσω (τυφλό τμήμα) λαμβάνει ο Β, με επιφάνεια 290τμ. Σήμερα μετά από τόσα χρόνια τα δύο τμήματα κατέχουν δύο πρώτα ξαδέλφια (απόγονοι των Α και Β) τα οποία αποφασίζουν να τα πουλήσουν μαζί και τα δύο στον Γ με ένα συμβόλαιο. Ο κανόνας στην περιοχή είναι 10-200 και η παρέκλιση για προ 1973 είναι 6-100. Συστυχώς το μπροστά είναι 8,75-80 και ως εκ τούτου μη άρτιο. Για το πίσω τμήμα ως τυφλό ούτε λόγος. Το μπροστά τμήμα χτίζει μόνο με το άρθρο 25. Η ερώτηση είναι: Μπορεί με το παρόν συμβόλαιο να συννενωθούν τα δύο και να προκύψει ένα ενιαίο που θα χτίζει με το άρθρο 25? Δηλαδή το να χτίζεις με το άρθρο 25 θεωρείται κάπως σαν παρέκκλιση άρα η προσάρτιση του πίσω θα θεωρηθεί ότι βελτιώνει την οικοδομησιμότητα του? Λαβετε υπόψη ότι το νέο οικόπεδο θα είναι 8,75-370 δηλαδή θα στερείται προσώπου αλλά θα είναιμεγαλύτερο από την κατά κανόνα αρτιότητα. Αυτό σημαίνει ότι με το άρθρο 25 δεν θα έχει απομείωση Σ.Δ. Δεν είναι λίγο περίεργο αυτο?
  6. Καλημέρα σε όλους. Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα βιοτεχνικό κτίριο με οικοδομική άδεια του 1985. Στην πορεία κατασκευάστηκαν κάποιες αυθαίρετες κατασκευές, μεταξύ αυτών και μία γεφυροπλάστιγγα. Οι τελευταίες νομιμοποιήθηκαν με τις διατάξεις του 4178 το 2012 και ο μηχανικός της νομιμομοίησης ''μέτρησε'' την γεφυροπλάστιγγα στην κάλυψη. Σήμερα η περιοχή έχει μπει σε ΓΠΣ που δεν επιτρέπει τη χρήση του κτιρίου και δεν μπορώ να πάρω παρεκλίσεις. Για τη λειτουργία της επιχείρησης απαιτείται η προσθήκη κτιρίου-ψυγείων και το υπόλοιπο της κάλυψης δεν μου επαρκεί για να κατασκευάσω κάτι ''επάρκές''. Η μόνη λύση θα ήταν να αφαιρέσω τη γεφυροπλάστιγγα από την κάλυψη αλλά ο υπάλληλος της πολεοδομίας λέει ότι αφού μέτρησε σε οικοδομική άδεια του 2012 θα πρέπει να αναφέρω στο διάγραμμα κάλυψης τη νομοθεσίας που ρητά εξαιρεί τη γεφυροπλάστιγγα από την κάλυψη. Κάτι τέτοιο δεν κατάφερα να βρώ αλλά στο άρθρο 17 του ΝΟΚ παρ.8Α εξαιρεί από την κάλυψη μεταξύ άλλων..... α) Εγκαταστάσεις των οργανισμών κοινής ωφέλειας. β) Δεξαμενές νερού, δεξαμενές λυμάτων και δίκτυα για την εξυπηρέτηση του κτιρίου. γ) Δεξαμενές υγρών και αεριών καυσίμων πρατηρίων καυσίμων σε αποστάσεις που ορίζονται από τους ισχύοντες σχετικούς κανονισμούς. δ) Διαπλατύνσεις των θεμελίων, έως 0,30 μ. έξω από τις εγκεκριμένες οικοδομικές γραμμές, εφόσον το πάνω μέρος τους βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο από 2,50 μέτρα από την οριστική στάθμη του κοινόχρηστου χώρου στη συγκεκριμένη θέση. ε) Υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος που κατασκευάζεται από τη ΔΕΗ σε απόσταση 2,00 μ. από τη ρυμοτομική γραμμή και με στάθμη της πλάκας επικάλυψης 1,00 μ. τουλάχιστον κάτω από τη στάθμη της οδού και του πέριξ εδάφους. ζ) Ανοιχτός χώρος στάθμευσης ή υπόσκαφος σε οικόπεδα ή γήπεδα με κλίση τουλάχιστον 20% με προϋπόθεση την υποχρεωτική ύπαρξη φυτεμένης επιφάνειας στην οροφή του. Πρακτικά η γεφυροπλάστιγγα είναι ένα μηχάνημα που για την τοποθέτηση της απαιτείται η δημιουργία ενός υπόσκαφου ''κουτιού'' βάθους 1,5μ που μετά επικαλύπτεται από μια μεταλλική επιφάνεια. Μου φαίνεται υπερβολικό να μετρήσει στην κάλυψη αλλά δεν μπορώ να αποδείξω και το αντίθετο. Καμία ιδέα για το θέμα παρακαλώ....
  7. Συνάδελφε Σιδερά καλησπέρα. Ονομάζομαι Μιχάλης Θεοδωράτος και είμαι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός με έδρα την Κόρινθο. Έχω παρακολουθήσει αρκετά μηνύματα σου σε σχετικές συνομιλίες για τα ytong blocks και ομολογώ ότι φαίνεται οτι έχεις σημαντική εμπειρία επί του θέματος. Μέχρι σήμερα έχω κτίσει μόνο με τούβλα αλλά δεν μπορώ να αγνοώ άλλο τα τεράστια πλεονεκτήματα του ytong και σκέφτομαι να το δοκιμάσω στην τρέχουσα δουλειά μου. Παρακολούθησα σεμινάριο της ytong και επιπλέον μίλησα αναλυτι...

  8. Ζητάω συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά τώρα βρήκα και εγώ λύση στο πρόβλημα. Μέχρι σήμερα αγόραζα Canson A1. Είναι δυστυχώς αρκετά ακριβό και ελαφρώς σατινέ με αποτέλεσμα να αργεί να στεγνώσει το μελάνι. Τελικά βρήκα τη λύση στο εργοστάσιο χαρτιού Ιωνική Αβεε στο 1/3 της τιμής. Τυπική ποιότητα όπως οι Α4 του εμπορίου σε φύλλα Α1, Α2, Α3 σε 80 ή 90γρ. Πουλάει και απευθείας σε μηχανικούς.
  9. Είσαι πρώτοοοοοοςςςςςςςςςςςςς....!!! Ευχαριστώ πολύ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.