Jump to content

Mikentua

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About Mikentua

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Κόρινθος
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  Αγοράστηκε μεταχειρισμένος από την επίσημη αντιπροσωπεία το 2010. Από τότε χρησιμοποιήθηκε περίπου 10 φορές στο πεδίο. Ελαφρύς και με μεγάλη ακρίβεια. Ιδανικός για νέους μηχανικούς που δεν χρειάζεται στην αρχή να επιβαρυνθούν με ένα ακριβό total station. Συνοδεύεται από: Καινούργιο τρίποδα αλουμινίου Φορτιστή Θήκη μεταφοράς Πρίσμα TOPCON Πλήρως λειτουργικό μηχάνημα. Δεκτός κάθε έλεγχος στο πεδίο.

  800.00 EUR

 2. Καλημέρα σε όλους. Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα βιοτεχνικό κτίριο με οικοδομική άδεια του 1985. Στην πορεία κατασκευάστηκαν κάποιες αυθαίρετες κατασκευές, μεταξύ αυτών και μία γεφυροπλάστιγγα. Οι τελευταίες νομιμοποιήθηκαν με τις διατάξεις του 4178 το 2012 και ο μηχανικός της νομιμομοίησης ''μέτρησε'' την γεφυροπλάστιγγα στην κάλυψη. Σήμερα η περιοχή έχει μπει σε ΓΠΣ που δεν επιτρέπει τη χρήση του κτιρίου και δεν μπορώ να πάρω παρεκλίσεις. Για τη λειτουργία της επιχείρησης απαιτείται η προσθήκη κτιρίου-ψυγείων και το υπόλοιπο της κάλυψης δεν μου επαρκεί για να κατασκευάσω κάτι ''επάρκές''. Η μόνη λύση θα ήταν να αφαιρέσω τη γεφυροπλάστιγγα από την κάλυψη αλλά ο υπάλληλος της πολεοδομίας λέει ότι αφού μέτρησε σε οικοδομική άδεια του 2012 θα πρέπει να αναφέρω στο διάγραμμα κάλυψης τη νομοθεσίας που ρητά εξαιρεί τη γεφυροπλάστιγγα από την κάλυψη. Κάτι τέτοιο δεν κατάφερα να βρώ αλλά στο άρθρο 17 του ΝΟΚ παρ.8Α εξαιρεί από την κάλυψη μεταξύ άλλων..... α) Εγκαταστάσεις των οργανισμών κοινής ωφέλειας. β) Δεξαμενές νερού, δεξαμενές λυμάτων και δίκτυα για την εξυπηρέτηση του κτιρίου. γ) Δεξαμενές υγρών και αεριών καυσίμων πρατηρίων καυσίμων σε αποστάσεις που ορίζονται από τους ισχύοντες σχετικούς κανονισμούς. δ) Διαπλατύνσεις των θεμελίων, έως 0,30 μ. έξω από τις εγκεκριμένες οικοδομικές γραμμές, εφόσον το πάνω μέρος τους βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο από 2,50 μέτρα από την οριστική στάθμη του κοινόχρηστου χώρου στη συγκεκριμένη θέση. ε) Υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος που κατασκευάζεται από τη ΔΕΗ σε απόσταση 2,00 μ. από τη ρυμοτομική γραμμή και με στάθμη της πλάκας επικάλυψης 1,00 μ. τουλάχιστον κάτω από τη στάθμη της οδού και του πέριξ εδάφους. ζ) Ανοιχτός χώρος στάθμευσης ή υπόσκαφος σε οικόπεδα ή γήπεδα με κλίση τουλάχιστον 20% με προϋπόθεση την υποχρεωτική ύπαρξη φυτεμένης επιφάνειας στην οροφή του. Πρακτικά η γεφυροπλάστιγγα είναι ένα μηχάνημα που για την τοποθέτηση της απαιτείται η δημιουργία ενός υπόσκαφου ''κουτιού'' βάθους 1,5μ που μετά επικαλύπτεται από μια μεταλλική επιφάνεια. Μου φαίνεται υπερβολικό να μετρήσει στην κάλυψη αλλά δεν μπορώ να αποδείξω και το αντίθετο. Καμία ιδέα για το θέμα παρακαλώ....
 3. Συνάδελφε Σιδερά καλησπέρα. Ονομάζομαι Μιχάλης Θεοδωράτος και είμαι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός με έδρα την Κόρινθο. Έχω παρακολουθήσει αρκετά μηνύματα σου σε σχετικές συνομιλίες για τα ytong blocks και ομολογώ ότι φαίνεται οτι έχεις σημαντική εμπειρία επί του θέματος. Μέχρι σήμερα έχω κτίσει μόνο με τούβλα αλλά δεν μπορώ να αγνοώ άλλο τα τεράστια πλεονεκτήματα του ytong και σκέφτομαι να το δοκιμάσω στην τρέχουσα δουλειά μου. Παρακολούθησα σεμινάριο της ytong και επιπλέον μίλησα αναλυτι...

 4. Ζητάω συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά τώρα βρήκα και εγώ λύση στο πρόβλημα. Μέχρι σήμερα αγόραζα Canson A1. Είναι δυστυχώς αρκετά ακριβό και ελαφρώς σατινέ με αποτέλεσμα να αργεί να στεγνώσει το μελάνι. Τελικά βρήκα τη λύση στο εργοστάσιο χαρτιού Ιωνική Αβεε στο 1/3 της τιμής. Τυπική ποιότητα όπως οι Α4 του εμπορίου σε φύλλα Α1, Α2, Α3 σε 80 ή 90γρ. Πουλάει και απευθείας σε μηχανικούς.
 5. Είσαι πρώτοοοοοοςςςςςςςςςςςςς....!!! Ευχαριστώ πολύ!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.