Μετάβαση στο περιεχόμενο

sxs19802002

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

sxs19802002's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα παιδιά, κατά την κατάθεση ΜΠΕ υφιστάμενου αρτοποιείου Β4, με άδεια από το 1973 (άρα πρώτη φορά γίνεται ΜΠΕ) πρέπει να συμπεριλάβω και διαχειριστικό σχέδιο αποβλήτων? Ευχαριστώ.
  2. Παιδιά τι θα γίνει με την κατηγορία Β3? Θα βγει νέα συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση αυτών (Α2 ή Β) ή όλες οι παρούσες δραστηριότητες της κατηγορίας αυτής θα υπάγονται στην Β και θα υπόκεινται σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις?
  3. Παιδιά γνωρίζει κανείς την εξέλιξη? Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο? Έχει εκδοθεί ΚΥΑ? Ευχαριστώ.
  4. Όσον αφορά τη Βρετανία, πολλά πανεπιστήμια δέχονται να σε βάλουν απευθείας σε μετέπειτα έτος (συνήθως 2ο για Αγγλία) από τη στιγμή που έχεις τελειώσει κάτι σχετικό (τους στέλνεις την αναλυτική σου βαθμολογία για να σου πούνε), ενώ άλλα δέχονται μόνο 1st year entry.. επικοινώνησε με τα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν και ρώτησε. Όσον αφορά τις σπουδές ''εξ'αποστάσεως'' δε γνωρίζω, αλλά μην ξεχάσεις να ψάξεις αν αναγνωρίζονται από ΔΟΑΤΑΠ.
  5. Σε ευχαριστώ Χρήστο. Η αλήθεια είναι πως το Surrey ήταν μία από τις επιλογές μου αλλά επικοινώνησα μαζί τους κατά τη διαδικασία των Extra και μου είπαν πως δε δέχονται άλλους EU students. Θα ξαναεπικοινωνήσω τώρα που ξεκινούν τα Clearings να μου πουν εάν θα ανοίξουν θέσεις.. Πιστεύεις υπάρχει πιθανότητα?
  6. Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας Ναι στο University of Manchester έχω δηλώσει και όχι σε κάποιο άλλο της περιοχής. Από ότι κατάλαβα στη σύγκριση υπερέχουν Cardiff και Manchester. Επειδή όμως αιτούμαι για προχωρημένο entry (2nd) λέτε να με δυσκολέψει? Τινάκι όταν λές πως σχετικά με το teaching δεν έμειναν ευχαριστημένοι τι εννοείς? Τα άλλα πανεπιστήμια που προτείνεις πιθανόν να βγουν στα clearings αλλά για να έχω δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να απορρίψω κάθε προσφορά που ενδεχομένως θα λάβω σε αυτή τη φάση των extra, οπότε λέω να μην το ρισκάρω. Σίγουρα η ψυχολογία pankotso παίζει σημαντικό ρόλο..Όσον αφορά για τις πόλεις στις οποίες βρίσκονται τα παραπάνω πανεπιστήμια γνωρίζετε κάτι? επίπεδο ζωής, εγκληματικότητα κτλ.. σας ευχαριστώ και πάλι.
  7. Ευχαριστώ pankotso για την απάντησή σου Τελικά Strathclyde, Dundee και Surrey δε δέχονταν άλλους EU students, Warwick και City δε δέχονταν 2nd year entry και τελικά δήλωσα Heriot-Watt, Manchester, Newcastle, Cardiff και Swansea. Καμία γνώμη γι'αυτά? Ευχαριστώ και πάλι.
  8. gthomas σε ευχαριστώ για τη απάντησή σου Καθώς βλέπω πως γνωρίζεις αρκετά σχετικά με το θέμα αυτό, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα αν δεν είναι κόπος. - Πρώτα απ'όλα θα ήθελα να ρωτήσω για ποιο λόγο λες με τίποτα στο warwick. - Όσο αφορά το Napier έχεις δίκιο, θα το αποκλείσω - Σχετικά με το heriot-watt γιατί λές πως δε θα το επέλεγες? Ένας γνωστός μου τελείωσε εκεί και από ότι λέει έμεινε ευχαριστημένος - Δυστυχώς της Γλασκώβης έχει γεμίσει, το σκεφτόμουνα και αυτό - Ανάμεσα σε Strathclyde και Dundee από ότι κατάλαβα υπερέχει το δεύτερο? - Σχετικά με το City University τί γνώμη έχεις και τί για ένα Meng (αντί Beng+Msc) στο Bristol για παράδειγμα? - Ποιο θεωρείς πολύ καλό σαν πανεπιστήμιο στη Βρετανία γενικά (αν ήταν να επιλέξεις για σένα) Imperial, Edinburgh, Sheffield, UCL είναι γεμάτα...... Σε ζάλισα, συγνώμη, αλλά είναι τόσα τα ερωτήματα και το άγχος των τελευταίων ημερών.. Ναι το ξέρω πως Σκωτία είναι δωρεάν, αν και για μένα που πάω για δεύτερο πτυχίο το πιο πιθανόν είναι να μη με καλύψει το SAAS Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου.
  9. Παρακαλώ γνωρίζει κανείς να μου πεί γνώμη του για σπουδές πολιτικού μηχανικού (Beng) στα παρακάτω πανεπιστήμια? Strathclyde, Heriot-Watt, Dundee, Napier, Warwick, Surrey Από άποψη επιπέδου σπουδών και δυσκολίας, έρευνας που πραγματοποιείται και διασυνδέσεων με τη βιομηχανία?
  10. Ευχαριστώ Ari.. όντως τα πράγματα είναι απογοητευτικά αν και αναμενόμενα.. αλλά καλύτερα να γνωρίζει κανείς εξαρχής παρά να προσγειωθεί απότομα αργότερα! Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου
  11. Καλησπέρα Aris θα ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις, καθώς βλέπω πως βρίσκεται εκεί και άρα ξέρεις τα πράγματα καλύτερα. Μιλάω πάντα για civil engineering. - Θεωρείς δηλαδή πως για προοπτικές μετέπειτα δουλειάς είναι καλύτερο να έχει τελειώσει κανείς ένα μέτριο πανεπιστήμιο με καλό βαθμό ή ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο (στυλ imperial) με έναν χαμηλότερο βαθμό? - Έχεις κάποια γνώμη για το imperial σχετικά με το επίπεδο δυσκολίας, την αυστηρότητα (π.χ να χάσεις μάθημα) ή οτιδήποτε άλλο? - Θα μπορούσες να προτείνεις μερικά πανεπιστήμια στην ΜΒ που θα επέλεγες για civil engineering? Ξέρεις κάτι για το East London συγκεκριμένα? - Έχω ακούσει κι εγώ τον τριπλασιασμό των διδάκτρων, αλλά μέχρι τώρα έχω την εντύπωση και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, πως εάν προέρχεσαι από Ευρωπαική Ένωση δεν τα πληρώνεις εσύ. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει? - Πως είναι οι προοπτικές δουλειάς εκεί αυτήν την περίοδο και πως πιστεύεις πως θα εξελιχθούν την επόμενη 3ετία? - Μιλώντας για μένα, άρχισα να επεξεργάζομαι αυτήν την απόφαση (περί δεύτερου πτυχίου) τώρα στα 30 μου. Άρα καλώς εχώντων των πραγμάτων θα έχω τελειώσει στα 34 μου περίπου. Πιστεύεις πως η ηλικία είναι αποτρεπτικός παράγοντας για κάποιο λόγο και κυριότερα από άποψη αναζήτησης εργασίας αργότερα? Θα χτυπάει άσχημα δηλαδη 34 και χωρίς εμπειρία? Sorry για τις πολλές ερωτήσεις
  12. MechEng_88 δε γνωρίζω να σου δώδω μια αξιόπιστη απάντηση γι'αυτό. Υποθέτω πως στα πανεπιστήμια με διακεκριμένο department of civil engineering να είναι κάπως πιο απαιτητικοί, αλλά είναι καθαρά δικιά μου υπόθεση. Άλλωστε τα πανεπιστήμια στην Αγγλία αποτελούν, όπως μου είπαν, επιχειρήσεις, οπότε και η αυστηρότητά τους φαντάζομαι θα εξαρτάται από τη ζήτηση της εκάστοτε χρονιάς. Γιαυτό κι εσύ μην αποκλείσεις λόγω βαθμού κανένα από αυτά που σε ενδιαφέρουν και επικοινώνησε μαζί τους.
  13. Το θέμα των χρόνων που περνάνε είναι ένα από τα κυριότερα θέματα που με προβληματίζουν κι εμένα στην απόφαση αυτή. Από την άλλη οι δουλειές είναι πολύ περιορισμένες την περίοδο αυτή και σκεφτόμουν να το εκμεταλλευτώ με ένα 2ο πτυχίο. Βέβαια, το δικό μου αντικείμενο είναι πολύ περιορισμένο, για ένα μηχανολόγο φαντάζομαι τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Νομίζω πως αν έβρισκα μια σταθερή δουλειά στο αντικείμενο δε θα έφευγα, μάλλον θα επέλεγα την εμπειρία.
  14. Καλησπέρα και απο μένα. Είμαι απόφοιτος Μηχανικός Περιβάλλοντος και πρόσφατα άρχισα να το ψάχνω για δεύτερο πτυχίο civil engineering Αγγλία. Δε χρειάζεται εξετάσεις στο εκεί πανεπιστήμιο, μόνο να επικοινωνήσεις με τον admission tutor της σχολής που επιλέγεις να σε ενημερώσει για την όλη διαδικασία. Να τον ρωτήσεις και σε ποιο έτος σκοπεύουν να σε βάλουν. Κάποιο συμφοιτητές μου που το έκανα μπήκαν στο 2ο έτος του Beng, έτσι σε 3 χρόνια τελείωσαν (2 τελευταία του Beng + 1 Msc). Χρεώθηκαν βέβαια 2 μαθήματα απο ΔΟΑΤΑΠ, αλλά λιγο πολύ όλοι κάτι χρώνονται, εκτός από το Meng του Imperial College από ότι μου είπαν στο ΔΟΑΤΑΠ. Καλό θα ήταν ό,τι και να κάνεις να στείλεις email στο ΔΟΑΤΑΠ (http://www.doatap.gr/gr/anagnorisi.html, ειδική εισηγήτρια για θέματα πολιτικού μηχανικού η Νικολοπούλου Γεωργία) να ρωτήσεις, για να μην έχεις προβλήματα μετά. Εγώ αυτό έκανα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.