Μετάβαση στο περιεχόμενο

aim

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από aim

  1. Αναφέρεται ξεκάθαρα με το που μπεις στο buildingcert συνάδελφε.

     

     

    Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να λειτουργεί η πλατφόρμα ανεβάσματος των αρχείων, θα έχουμε 15 ημέρες να τα ανεβάσουμε.

    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

  2. μήπως μπορεί κάποιος να μας ξεκαθαρίσει αν δόθηκε παράταση (λήγει αύριο 11/10/2013) στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης ?  το 15ημερο αφορά μόνο στην υποβολή των δικαιολογητικών?

     

  3. Την κατασκευή γεωτρήσεων αρδευτικών ή υδρευτικών την εκπονούν οι κατέχοντες ΜΕΚ20, δηλαδή, γεωλόγοι, γεωλόγοι μηχανικοί κλπ). Η χημική ανάλυση νερού προερχόμενη από γεωτρήσεις γίνεται από χημικούς μηχανικούς. Όμως, η αίτηση για αδειοδότηση υφιστάμενων χρήσεων νερού</u> στις Δ/νσεις Υδροοικονομίας των Περιφερειών της χώρας, σύμφωνα με την ΚΥΑ 150559/2011, μπορεί να γίνει από τον επιστήμονα αλλά και από τον απλό πολίτη που γνωρίζει ανάγνωση και γραφή. Όσο για την αίτηση η αυθαιρεσία της ελεύθερης αγοράς βρίσκεται στο μεγαλείο της: κόστος από 2 ευρώ μέχρι και 1000 ευρώ! Εχει δοθεί βέβαι εντολή στις Δ/νσεις Υδροοικονομίας να βοηθούν τους ενδιαφερόμενους αλλά οι περισσότερες τους παραπέμπουν σε γνωστούς ιδιώτες. Όσοι έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα γίνεται χαμός...ο γείτονας πάει και δηλώνει την τάδε γεώτρηση πριν τον ιδιοκτήτη ως δική του και τρέχα γύρευε μετά πως θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση των δικαιούχων. Οι δικηγόροι τρίβουν τα χέρια τους και πάλι...

     

    Με αυτόν τον τρόπο η συγκεκριμένη ΚΥΑ (η οποία κατά την γνώμη μου, σύντομα θα ξανα-τροποποιηθεί) κατάφερε με προχειρότητα να βγεί από το ΥΠΕΚΑ για καθαρά φοροεισπρακτικούς λόγους γιατί τα στοιχεία που κατατίθενται είναι μη έγκυρα (ασαφείς τεχνικές προδιαγραφές κατασκευής, διατομή γεώτρησης/σωλήνωσης, βάθος, παροχή άντλησης ακόμη και χημικές αναλύσεις από ...εμφυαλωμένο νερό). Άν η Πολιτεία ήθελε με επιστημονικό τρόπο να καταγράψει και να ελέγξει σοβαρά όλες τις υφιστάμενες γεωτρήσεις και την ορθολογική χρήση του νερού, θα μπορούσε να το αναθέσει στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες.

     

    Οσον αφορά το ΦΕΚ 1881/Β/14.6.2012 με την νέα παράταση,το έχω καταχωρήσει στα downloads, στη κατηγορία Υδραυλικά-Λιμενικά: Νομοθεσία όπου μπορείτε να το κατεβάσετε.

     

    Παράταση υποβολής αιτήσεων για υφιστάμενες χρήσεις νερού _ΦΕΚ1881_Β_2012.pdf

  4. Εκδόθηκε η ΚΥΑ «Εκπαίδευση και εξεταστική διαδικασία Ενεργειακών Επιθεωρητών», στην οποία περιγράφεται η διαδικασία για τη χορήγηση οριστικών αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών.

     

    Το ΥΠΕΚΑ αναμένεται να αναρτήσει σύντομα κατάλογο με τους φορείς εκπαίδευσης ενεργειακών επιθεωρητών, καθώς επίσης και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

     

    Προς ενημέρωση σας επισυνάπτω την ΚΥΑ 192-ΦΕΚ 2406 Β/31.10.2011

     

    KYA 192_FEK 2406 B_31.10.2011-PEA Training.pdf

    • Upvote 2
  5. :confused: που χαθήκαμε? μας έφαγαν τα σκυλόψαρα? η αναβάθμιση μας έφερε και εδώ κούρεμα? Υπάρχουν μονάχα τα θέματα το ένα κάτω από το άλλο, χωρίς όμως νάναι χρηστικά. Επικαλύπτονται το ένα πάνω στο άλλο. Δυστυχώς το site φαίνεται χάλια και μη χρηστικό. Πολύ μπερδεμένο φαίνεται..Εν τω μεταξύ βγήκαν στον αέρα και 2 άλλες ιστοσελίδες με παρόμοιο όνομα και μπερδευόμαστε πιο πολύ. Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα σύντομα...
    • Downvote 1
  6. Συνάδελφοι,

     

    διαθέτει κανείς κάποιο βοηθητικό πρόγραμμα (σε excel ή αλλη μορφή) το οποίο να βοηθά στη τακτοποίηση των καταχωρήσεων εσόδων-εξόδων μας, με ηλεκτρονικό τρόπο? Δηλ. ένα ηλεκτρονικό βιβλίο εσόδων-εξόδων?

     

    Σας ευχαριστώ.

  7. Παρακολούθησα χτες το σεμινάριο -γιατί περίμενα το επιμελητήριό μας το ΤΕΕ, να μας κατευθύνει και να μας προσφέρει μια πρακτική εξάσκηση με παραδείγματα και τέλος πάντων, να μας δώσει κάποιο demo του προγράμματος μαζί με υλικό των όσων παρουσιάστηκαν. Τίποτε από αυτά δεν έγινε, μονάχα θεωρία (κάτι που έχουμε ξανα-ακούσει σε όλα τα σεμινάρια μέχρι σήμερα) και ούτε καν βεβαίωση παρακολούθησης δεν διέθεσαν. Μονάχα τις αίθουσες γεμίζουν με απελπισμένους συναδέλφους χαμένους στον φαύλο κύκλο της ανοργανωσιάς, της αναμονής, της ασάφειας! Έλεος πια!

  8. Συνάδελφοι, μόλις αναρτήθηκε σήμερα 18/11/2010 η ανακοίνωση για την εκπαίδευση ΚΕΝΑΚ απο το ΤΕΕ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην διεύθυνση του ΤΕΕ.

     

    Ημερίδες με θέμα:

     

    «ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ»

     

    Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, διοργανώνει 12 ημερίδες ενημέρωσης των μελετητών για την σύνταξη της Ενεργειακής Μελέτης, με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ», διάρκεια 5 ωρών (15:00 ως 20:00). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν καθημερινές, την περίοδο 24 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2010. Οι ημερίδες θα γίνουν στην Αθήνα (6 ημερίδες) και στον Πειραιά (6 ημερίδες).

     

    Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στις ημερίδες, παρακαλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ενδιαφέροντος, στην παρούσα ιστοσελίδα και θα ειδοποιηθούν με ηλεκτρονική πρόσκληση για την ημέρα συμμετοχής τους και τον χώρο διεξαγωγής της ημερίδας. Η ηλεκτρονική πρόσκληση θα είναι ονομαστική και λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων δεν θα γίνεται δεκτή η συμμετοχή άλλων ατόμων, πέρα αυτών που θα έχουν ειδοποιηθεί.

  9. Στο χώρο των Downloads (τοπογραφικά-χωροταξικά) και ειδικότερα στη Νομοθεσία βρήκα και ανάρτησα επιπλέον χρήσιμη πληροφόριση με την ΥΑ 71154/4228/1995/ Δ-639-19.7.95, που μαζί με το ΠΔ 696/74 αφορά στην ακρίβεια των τοπογραφικών αποτυπώσεων, θέμα που καταλαβαίνω βασανίζει αρκετούς από τους συναδέλφους (όπως διεπίστωσα στο forum) που θέλουν να παρουσιάζουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα μετρήσεων στα έργα που αναλαμβάνουν. Ευχαριστώ

  10. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν είναι ότι θέλω να κάνω δουλειά γραφείου αντί να πάω επιτόπου - και τον αντιπρόσωπο τον ρώτησα για την απόκλιση. Όμως δεν βρίσκω τις αποκλήσεις που λέει. Γιαυτό και ζήτησα την εμπειρία σας.

  11. Ποια χαρτιά το λένε; Αν τα χαρτιά είναι λάθος; Δεν ξέρω, ερωτήματα θέτω. Πάντως το σφάλμα στο εμβαδόν είναι λιγότερο από 10%.

     

    Δηλαδή, καταλαβαίνω πως δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμμένος τύπος για το κατά προσέγγιση λάθος που θα είναι επιτρεπτό όριο από την Πολεοδομία π.χ. ανάλογα με την απόσταση που μετράει το όργανο, την κλίμακα που χρησιμοποιεί, το ανάγλυφο της περιοχής, κλπ? Καταλαβαίνω πως όλες αυτές οι αποτυπώσεις που γίνονται δεν δίνουν απαραίτητα όλες τα ίδια αποτελέσματα? Πως γίνεται να υπάρχει να μην υπάρχει ένα σαφές επιτρεπτό όριο λάθους όπως γίνεται σε όλες τις άλλες επιστημονικές μετρήσεις? Εδώ πρόκειται για ακίνητες περιουσίες που πολλές φορές βρίσκονται σε διαμάχη οι γείτονες. Δεν γίνεται να πέρνουμε μετρήσεις από το Google και να τις υπογράφουμε (και να χρεώνονται) σαν τοπογραφικό σχέδιο..απαράδεκτο!

  12. Σε ευχαριστώ qmd για την απάντησή σου. Με το ίδιο σφάλμα μπορεί να υπολογίζεται και για τις μετρήσεις που πέρνονται με GPS όργανο?

     

    Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

    Ευχαριστώ,DOOM

  13. Καλημέρα!

    Συγχαρητήρια για το σχετικό θέμα. Διάβασα όλο το σχετικό θέμα και σας παρακαλώ πολύ θάθελα να μου διευκρινήσετε:

     

    α) ποιός τύπος αυτοκινήτου θεωρείται ως επαγγελματικό στην Ελλάδα (μόνο τα επαγγελματικά φορτηγά, το ΕΙΧ ή το ΦΙΧ)? Μπορεί, δηλαδή, ένα Nissan Navaro 2θέσιο με ανοικτή καρότσα και ένα υβριδικό Τoyota Prius κλειστό να αγοραστούν από ένα μηχανικό σαν επαγγελματικά ή όχι και να εκπίπτουν τα σχετικά έξοδά του από τις δαπάνες του όπως περιγράφετε?

     

    β) γνωρίζει κάποιος τον νόμο που περιλαμβάνει τις προδιαγραφές των επαγγελματικών ΙΧ?

  14. Θέλω να ελέγξω ένα σχέδιο. Ποιό είναι το επιτρεπτό κατά προσέγγιση λάθος στις μετρήσεις και τις τοπογραφικές αποτυπώσεις μιας απόστασης?

    Α) είναι ένα ποσοστό π.χ. 1/1000 της απόστασης?

    Β) Είναι κάποιος τύπος που εξαρτάται από την απόσταση?

    Γ) Είναι στην ευχέρεια της εμπειρίας του τοπογράφου που μπορεί να παρουσιάζει μια μέτρηση κατά την δική του κατανόηση?

    Δ) Συνδυασμός των παραπάνω ή κάτι άλλο?

     

    Ευχαριστώ

  15. Ευχαριστώ πολύ. Από ότι διάβασα πριν στο HEPOS διαθέτει και στη Μεγαλόπολη σταθμό....

     

    Παρόλα αυτά, μήπως κάποιος συνάδελφος μπορεί να μου δώσει κάποιο παράδειγμα όπως αυτό που περιγράφω στο γ) ?

     

    ------------------------------------------------------------------

     

    Ποια είναι η διαφορά της ακρίβειας (+/-error) / αποτύπωσης του Promark3 RTK όταν ο Rover είναι στημμένος περισσότερο από 20 χιλιόμετρα από τον πλησιέστερο σταθμό? Γνωρίζετε άν υπάρχει κάποιος τύπος?

     

    Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

    Ευχαριστώ, DOOM

  16. Συμφωνώ πως πρέπει να γίνει κάτι σύντομα. Δυστυχώς το εμαιλ μου γέμισε από διαφημίσεις σεμιναρίων για πιστοποίηση ενεργειακών επιθεωρητών όμως δεν θα έπρεπε το ΤΕΕ -σαν νόμιμο επιμελητήριο της χώρας- να αναλάβει να μας κατατοπήσει σχετικά και να μας παρέχει την επιστημονική κατάρτιση για την πιστοποίηση και να μην ξοδεύουμε άσχετα ως και 300 ευρώ σε σεμινάρια που οι γνώσεις που παρέχουν πιθανόν να είναι ανεπαρκείς και η σχετική πιστοποίηση τελικά δεν θα είναι έγκυρη?

     

    Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι πιο συγκεκριμένο και οργανωμένο? Τεχνικό Επιμελητήτιο είναι αυτό....

  17. Χρειάζομαι την εμπειρία σας για την ακρίβεια και τον χρόνο αποτύπωσης ενός ProMark3 συχνότητας L1 και L1+L2.

     

    α) Πριν καταλήξω σε κάποια αγορά μεταξύ ενός ProMark3 μιας ή διπλής συχνότητας, στο κατάστημα μου έχουν πει ότι σε post-processing η ακρίβεια ενός δέκτη ProMark3 είναι 0.5mm το χιλιόμετρο και σε RTK είναι ίδια 10mm + 1mm/Km (ppm).

     

    β) Γνωρίζετε που ακριβώς -ή που να ψάξω να βρω τους σταθμούς που διαθέτει το HEPOS π.χ. κοντά στην περιοχή της Μαντινείας στη Τρίπολη του Ν. Αρκαδίας?

     

    γ) Για να καταλάβω την διαφορά μπορεί κάποιος έμπειρος να μου δώσει ένα παράδειγμα για την διαφορά της ακρίβειας (+/-error) / χρόνου αποτύπωσης μεταξύ L1 και L1+L2 συχνότητα δέκτη όταν ο Rover είναι στημμένος π.χ. κοντά στα διόδια της Τρίπολης ποιός είναι ο κοντινότερος σταθμός ΗΕΡΟΣ και πόσο είναι το0.5 mm /χιλιόμετρο σφάλμα λάθους όταν έχω ένα L1 δέκτη και όταν έχω ένα L1+L2 δέκτη?

     

    δ) Οταν θέλω να αναβαθμίσω το ProMark3 από L1 σε L1+L2 λένε ότι απλά αγοράζω μια καινούργια κεραία διπλής συχνότητας. Δεν ξεκλειδώνει τίποτα αλλάζει η κεραία και αγοράζετε καινούργια που είναι L1+L2 με κόστος είναι ανά δέκτη άρα για κάθε ProMark3, που αγγίζει το ζευγάρι πάνω από € 10.000 + ΦΠΑ. Δηλαδή, δεν υπάρχουν άλλες κεραίες φθηνότερες που να είναι συμβατές με αυτό το μοντέλο?

     

    Ευχαριστώ.

  18. Καλημέρα!

     

    α) Γνωρίζει κανείς ποιά η διαφορά και ο χαρακτηρισμός ή κάποιο σχετικό Link με τη σχετική νομοθεσία για τις προδιαγραφές επαγγελματικών, ημιεπαγγελματικών ΙΧ? Μου έχουν πει ότι ο χαρακτηρισμός γίνεται από την κατασκευάστρια εταιρεία. Είναι σωστό ή όχι?

     

    Ένας πολιτικός μηχανικός μπορεί να δικαιολογήσει επαγγελματικό ΙΧ?

     

    β) Τα έξοδα αγοράς και εκτελωνισμού ενός επιβατικού ή επαγγελματικού ΙΧ από τρίτες χώρες -όχι ΕΕ- (23%ΦΠΑ, 10% Φόρος Εισαγωγικός, 20-30% Φόρος Πολιτελείας, μεταφορά και ναύλα) μπορούν να αφαιρεθούν από τις δαπάνες μου και σε ποιούς κωδικούς της φορολογικής μυ δήλωσης θα τα αναφέρω?

     

    γ) Τα επιπλέον έξοδα που θα προκύπτουν, ετησίως, (καύσιμα, συντήρηση, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) μπορούν να τα καταθέτω (και με τι ποσοστά) στη φορολ. δήλωση ως δαπάνες?

     

    δ) κάπου διάβασα σε προηγούμενα σχετικά μηνύματα ότι μπορώ να κάνω απόσβεση της αγοράς του ΙΧ τμηματικά με ένα ποσοστό κάθε χρόνο. Πως γίνεται αυτό? Κάποιο αναλυτικό παράδειγμα υπάρχει?

     

    Σας ευχαριστώ.

    --------------------

    Υπάρχει κάποιος που να γνωριζει κάτι σχετικό να με βοηθήσει?

    Ευχαριστώ!

  19. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Διάβασα και το link και κάπως προσανατολίζομαι.

     

    α) Με τι τρόπο θα το αποτυπώσω στο ΔΠΥ?

     

    Β) Οι πληρωμές θα γίνουν απευθείας από τον μηχανικό στο ΤΕΕ κ.α., ή από τον συγγενή?

     

    β) Τι γίνεται και στην περίπτωση που ένας πελάτης διαθέτει ένα τοπογραφικό οικοπέδου -χωρίς σφραγίδα του μηχανικού που το αποτύπωσε - δυστυχώς έχει πεθάνει-μπορεί να το καταθέσει στην πολεοδομία ασφράγιστο για να κάνει τακτοποίηση του οικοπέδου του ή οφείλει να επαναλάβει την αποτύπωση με άλλον μηχανικό που θα του το σφραγίσει?

     

    Ευχαριστώ

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.