Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

giorgaras

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Φ/Β, Α/Γ, Η/Ζ, Η/Μ
  • Τοποθεσία
    Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας..

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

giorgaras's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συγχώνεψη θέματος - miltos Συνάδελφοι καλησπέρα, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά που ανοίγω παρόμοιο θέμα (αλλά δεν με κάλυψε το παρεμφερές, βασικά δεν το πιστεύω) Στο δια ταύτα. Κατασκευαστής (με 4 πάρκα των 100kW) άσχετος επί του θέματος (πλειοψηφία δυστυχώς) έχει δώσει τιμή σε πελάτη, έχει κλείσει τα έργα, έχει βρει και κάποια συνεργεία (αμφιβόλου εμπειρίας θεωρώ) και θέλει ένα μηχανικό με εμπειρία που να του κάνει τα πάντα...! Χωροθέτηση, μελέτη εφαρμογής, διατομές αγωγών, stringing, επίβλεψη, ΥΔΕ, παράδοση έργου. Σημείωση: θέλει επίβλεψη μόνο στα ηλεκτρολογικά, με βάση στημένη.. Να παραθέσω τιμές που θεωρώ λογικές να μου πείτε αν εγώ πατάω στα σύννεφα ή αν καταστρέφω την πιάτσα. Τιμές ανά πάρκο 100kW (εκτός έδρας μου) χωρίς Φ.Π.Α. Πλήρης μελέτη εφαρμογής (Χωροθέτηση, σκαψίματα, panels stringing, επιλογή αγωγών με πτώσεις τάσης και οικονομοτεχνικά κριτήρια, μελέτη γείωσης ...): 2.000 ευρώ Μεταφορικά: 0,2 ευρώ ανά χιλιόμετρο + διόδια. : 150 ευρώ Διαμονή: 4 ημέρες * 30 ευρώ/ημ= 120 ευρώ Διατροφή: 4 ημέρες * 30 ευρώ/ημ= 120 ευρώ Επίβλεψη: 4 ημέρες * 130 ευρώ/ ηέρα= 520 ευρώ ΥΔΕ και παραλαβή έργου = 400 ευρώ. Συνολικό κόστος εκτός απροόπτων: 3.310 ευρώ... Για κάθε μέρα που θα καθυστερώ λόγω έλλειψης υλικών, λόγω κακής τοποθέτησης βάσης ή λόγω καιρού 100 ευρώ/ ημέρα. Θεωρούμε πως οι ηλεκτρολόγοι θα είναι καλοί όπως λέει οπότε γείωση, πανέλωμα, σορτάρισμα, πίνακες, καλώδια γίνονται σε 4 ημέρες. Με το που το συζητάμε σήμερα στο τηλ. μου λέει πως οι τιμές παίζουν γύρω στα 1.200 ευρώ...!!!!!!! Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, δεν μπορεί συνάδελφοι οι οποίοι έχουν στήσει έστω ένα πάρκο να δουλεύουν με αυτά τα χρήματα. Παρακαλώ πολύ πείτε μια γνώμη, δεν είναι ωραίο να ξεφτιλίζουμε το επάγγελμα τόσο πολύ και για αυτό το λόγο παραθέτω ανοιχτά τις τιμές..... Ευχαριστώ
  2. Με το που ακούς αντιστάθμιση....ο νους πάει κατευθείαν στον Πειρατή.......τα σέβη μου δάσκαλε....!!!!!!
  3. Μετατροπή...εγω το ερμηνεύω σαν μετατροπή του συνεχούς σε εναλλασσόμενο.....!! Γενικά υπάρχει ασάφεια....δέχομαι το ΣΤ-4.....φίλε ΝΙΚΟΣΤΡΙ.....άμα έχεις και εσύ κανένα κονε θα την είχες πάρει τη ΣΤ-4 φίλε...όπως και κάποιο συνάδελφοί σου......
  4. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε αλλά μάλλον μετά τη ΣΤ-4 υπογράφετε Φ/Β... ΣΤ-3: Οι κάτοχοι αδείας Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη ΣΤ’ Ειδικότητας της 3ης Κατηγορίας δικαιούνται να αναλαμβάνωσιν υπευθύνως την εκτέλεση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ηλεκτρικών εργοστασίων παραγωγής και διανομής (δεν αναφέρεται μετατροπή) ηλεκτρικής ενεργείας, υπό μορφή συνεχούςή εναλλασσομένου ρεύματος μέχρι τάσεως 1000 βολτ και μέχρις ορίου ισχύος 150 kW συμπεριλαμβανομένων των εφεδρικών ομάδων ως και των αντιστοίχων δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενεργείας. ΣΤ-4: Οι κάτοχοι αδείας Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη ΣΤ’ Ειδικότητας της 4ης Κατηγορίας δικαιούνται να αναλαμβάνωσιν υπευθύνως την εκτέλεση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων παραγωγής, μετατροπής, μεταφοράς ή διανομής ηλεκτρικής ενεργείας υπό οιανδήποτε τάση και οιασδήποτε ισχύος.
  5. 20 ΥΔΕ έχουν δεχθεί οι τύποι στη ΔΕΔΔΗΕ και δεν ξέρουν καν ποιός νόμος δίνει το δικαίωμα στους εγκαταστάτες με τη ΣΤ...μάλλον Δευτέρα θα έχω αντίγραφο άδειας ΣΤ να δω επιτέλους τι γράφει....
  6. δημοτικός φωτισμος

    1. ikaros13

      ikaros13

      αποχετευτικο δικτυο

  7. δημοτικός φωτισμος

  8. δημοτικός φωτισμος

  9. δημοτικός φωτισμος

  10. Φίλε Σταύρο και εγώ αυτής της άποψης είμαι.......έχεις κάτι που να το αποδεικνύει, πέραν της αυτονόητης δήλωσης της ΔΕΔΔΗΕ που ζητά μηχανικό....???
  11. Το ξαναδιατυπώνω: Μπορεί ο ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης με άδεια ΣΤ να υπογράφει την ΥΔΕ, το μονογραμμικό, την αίτηση της ΔΕΗ και τα υπόλοιπα επισυναπτόμενα έγγραφα για το οικιακό Φ/Β των 10kW...??? Η αίτηση και τα υπόλοιπα αναφέρουν τη λέξη μηχανικός....μπορεί η άδεια ΣΤ να σε κάνει μηχανικό...ή έστω να σου δώσει παρόμοια επ. δικαιώματα....??? Εγώ μπορώ, χαίρω πολύ, αυτός...??? Ευχαριστώ.
  12. @ Kane : Ναι αγαπητέ, τα έχουμε πάρει τα επαγγελματικά διακαιώματα των Μηχ. Μηχ. @ Sdim: εκεί ποντάρω και εγώ, στο ότι τα Φ/β είναι μονάδα παραγωγής.....αυτοί έχουν άδεια ισχύος για καταναλώσεις....με το που παίρνεις την άδεια του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη έχεις νομίζω όριο ελέγχου και εγκατάστασης έως 15 κιλοβάτ @ nikmech: Προφανώς και έχουν δικαίωμα κατασκευής, το θέμα είναι εάν έχουν δικαίωμα να συντάξουν και να υπογράψουν την δήλωση που παραδίδουμε στη ΔΕΔΔΗΕ μαζί με τα επισυναπτόμενα έγγραφα (Υ.Δ., μονογραμμικό, κάτοψη, ΥΔΕ..κλπ)
  13. Ο τίτλος τα λέει όλα νομίζω. Στη ΔΕΗ μας δέχονται Υ.Δ.Ε. και γενικά την αίτηση της ΔΕΗ, ΔΕΔΗΕ, για τα οικιακά δεκαράκια....το ότι αναφέρεται σε 4 σημεία η λέξη μηχανικός μάλλον δεν έχει κάποια σημασία...... Πήγα στο σύνδεσμο ηλεκτρολόγων εγκαταστατών και μου είπαν πως αυτός που έχει άδεια ΣΤ υπογράφει άνετα...... Ρώτησα και στην Αθήνα και μου είπαν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο Ηράκλειο, στο σύνδεσμο πάλι, μου είπαν πως υπάρχει ο Νόμος 2442, 11/9/2009 Β τεύχος που το επιτρέπει.......που είναι αυτός ο νόμος...δεν τον έχω εντοπίσει ακόμη... Αν παίρνουν άδεια υπογραφής για παραγωγικές μονάδες οι ηλεκτρολόγοι του ΟΑΕΔ τότε κρίμα που τελείωσα Πολυτεχνείο..... Θα το ψάξω και θα επανέλθω. Τα λέμε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.