Μετάβαση στο περιεχόμενο

dfotis

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

dfotis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό του είπε και ο μηχανικός. Σε ευχαριστώ katrmp.
  2. Καλησπέρα. Συγγενής μου τακτοποίησε δύο ημιυπαίθριους χώρους σε διαμέρισμά του εκ των οποίων ο ένας δεν είναι κλεισμένος. Στον μηχανικό ανέφερε οτι ηταν κ οι δύο κλεισμένοι. Αφού πλήρωσε το πρόστιμο συνειδητοποίησε το λάθος του. Μπορεί να αλλάξουν οι αιτήσεις τώρα? Δεν ζητάει τα χρήματα. Απλά φοβάται μην του βάλουν περισσότερα τέλη απο την ΔΕΗ (αν γίνει ποτέ κατι τέτοιο). Υπάρχει κάποιος που να του έτυχε παρόμοια περίπτωση? Σας ευχαριστώ πολύ.
  3. Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.
  4. Καλησπέρα marilaia. Μήπως αναφέρει "τυπικός όροφος κατοικίας"? Τυπικό όροφο εννοούμε τον όροφο που τη διάταξη των χώρων του την έχουν και οι υπόλοιποι όροφοι της κατοικίας. Δηλαδή όπως είναι οι χώροι του τυπικού ορόφου , ακριβώς το ίδιο είναι και στον από πάνω ή κάτω. Έτσι γλιτώνεις χρόνο να υπολογίζεις ξανά το εμβαδόν των τοίχων και των ανοιγμάτων. Ελπίζω να σε βοηθήσει αυτό.
  5. Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια ερώτηση. Κάνοντας μια μελέτη (μόνο την μελέτη) φυσικού αερίου σε υφιστάμενη οικοδομή, ήρθε η ώρα να παραδοθούν τα πιστοποιητικά υλικών και συσκευών για τον έλεγχο. Ο εγκαταστάτης, ο οποίος είναι και ο επιβλέπων, μου λέει πως εγώ (ο μελετητής) θα έπρεπε να έχω τα πιστοποιητικά και οχι ο ίδιος που προμηθεύτηκε τα υλικά. Είναι σωστό? Όποιος αγοράζει τα υλικά δεν πρέπει να έχει και τα πιστοποιητικά? Ή έπεσα στην περίπτωση που προμηθέυτηκε υλικά αμφιβόλου ποιότητας και χωρίς πιστοποιητικά? Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  6. Το οτι πρέπει να συμφωνήσετε όλοι είναι αλήθεια. Ακόμα και νέα μελέτη θέρμανσης και δαπανών να γίνει, αν δεν συμφωνήσει ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα κάνετε τίποτα. Το θέμα είναι μετά από διάλογο να συμφωνήσετε, για το καλό όλων, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργεις για την λύση του προβλήματος.
  7. Μήπως η μειωμένη περσινή κατανάλωση ήταν λόγω του ότι δεν υπήρχαν σώματα στο ένα εκ των τεσσάρων διαμερισμάτων, ενώ η φετινή είναι αυξημένη επειδή προστέθηκαν τα σώματα σε αυτό?
  8. Δηλαδή συνάδελφε Ierofanti έχεις βγάλει άδεια ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη απο τη Νομαρχία? Ρωτάω επειδή σαν νέος στο επάγγελμα ψάχνομαι να δω τι μπορώ να κάνω.
  9. Πιστεύω έτσι όπως το περιγράφεις δεν θα υπάρξει λόγος να υπερυψωθεί η λεκάνη. Ο άξονας του σιφωνιού της λεκάνης είναι έτσι κ αλλίως πάνω απο 9 cm (στις περισσότερες). Έτσι , αν κατέβεις 3% στα 3m θα είναι αποδεκτό, και ας φτάσεις και λίγο πιο κάτω απο το πλακάκι στην σύνδεση με τον κύριο σωλήνα. Θα σου πρότεινα ακόμα να ψάξεις να βρείς απο προμηθευτές ειδών υγιεινής λεκάνες (τοίχου) κρεμαστές που ίσως το σιφώνι είναι ακόμα ψηλότερα χώρις να αυξάνεται το ύψος στο σημείο καθίσματος.
  10. Καλημέρα. Θα προσπθήσω να σε βοηθήσω όσο το δυνατόν πιο πολύ. Καταρχήν η διάμετρος του σωλήνα της λεκάνης πρέπει να ειναι Φ100 (100mm). Αυτό ειναι σίγουρο. Η κλίση του σωλήνα να είναι σίγουρα 2% (δηλαδή 2cm / 1m) . Αν υπάρχει έστω κ μια μικρή περίπτωση να μπορει να γίνει η εγκατάσταση εξωτερική θα ήταν ιδανικό. Στην δική σου περίπτωση θα έχεις αρκετές γωνίες αλλά πιστεύω να μην δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στην λειτουργία, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη κλίση. Ελπίζω να βοήθησα έστω κ λίγο.
  11. Καλησπέρα. Οι σχολές οδηγών, αν δε κάνω λάθος, κατατάσσονται στο Άρθρο 7 του ΠΔ 71/88 (Εκπαιδευτήρια). Ελπίζω να σε βοηθήσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.